Hoi
Ben weer bijna door mijn boilies heen, vandaar dat ik eens een andere mix wil proberen.
Ik wil graag jullie mening over deze mix horen.
griesmeel 20%
maismeel 20%
Polenta 20%
kanarie opfokvoer 15%
koekjesmeel 10%
sojabloem 10%
maizena 5%
groeten,
Thijs
nieuwe boiliemix
- Bart-Jaap Koorn
- Berichten: 1639
- Lid geworden op: 22-11-2003 01:00
Waarom en maismeel 20% en Polenta 20% en maizena 5% maismeel polenta en maizena zijn praktisch hetzelfde alleen is maizena wit en dus heeeeeel erg fijngemalen, en polenta stervens duur als je het in nederland koop.
Ik heb dit jaar in italie 10 kg polenta (dus ook echte polenta zoals de italianen het gebruiken) kunnen kopen voor 3.50.
Hou het lekker of bij maismeel of bij maizena
Hoop dat je iets hebt ana deze info
M.V.G
Bart-Jaap
Ik heb dit jaar in italie 10 kg polenta (dus ook echte polenta zoals de italianen het gebruiken) kunnen kopen voor 3.50.
Hou het lekker of bij maismeel of bij maizena
Hoop dat je iets hebt ana deze info
M.V.G
Bart-Jaap
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Bart,
Maismeel en polenta zijn totaal verschillende producten met totaal verschillende eigenschappen.
Neem alleen al de structuur.
MVG
Klaas
Maismeel en polenta zijn totaal verschillende producten met totaal verschillende eigenschappen.
Neem alleen al de structuur.
MVG
Klaas
- Mark Noorman
- Berichten: 1922
- Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
- Locatie: Zeist
Thijs,
Als ik je mix zo bekijk vind ik er nogal veel neutrale bestanddelen in zitten, hij zal dus vrij weinig geur en smaak van zichzelf hebben. Zelf houd ik er van om toch minimaal één ingrediënt met een specifieke geur en smaak in de mix te verwerken. Dat kan van alles zijn, van vismeel en trouvit tot Robin Red en vleeskruiden uit de supermarkt en van (een hoger percentage) koekjesmeel tot gegrilde hennep.
De enige beperking is je eigen fantasie, en natuurlijk je gezonde verstand om zaken niet te overdrijven en de gezondheid van de karper in gevaar te brengen.
Groeten,
Mark
Als ik je mix zo bekijk vind ik er nogal veel neutrale bestanddelen in zitten, hij zal dus vrij weinig geur en smaak van zichzelf hebben. Zelf houd ik er van om toch minimaal één ingrediënt met een specifieke geur en smaak in de mix te verwerken. Dat kan van alles zijn, van vismeel en trouvit tot Robin Red en vleeskruiden uit de supermarkt en van (een hoger percentage) koekjesmeel tot gegrilde hennep.
De enige beperking is je eigen fantasie, en natuurlijk je gezonde verstand om zaken niet te overdrijven en de gezondheid van de karper in gevaar te brengen.
Groeten,
Mark
- hans de haan
- Berichten: 114
- Lid geworden op: 07-04-2003 02:00
- Locatie: zoetermeer/nunspeet
nou is mijn vraag weer waar haal je maizena of mais meel
dingen als griesmeel ed haal je dat gewoon in de supermarkt?
groeten hans
dingen als griesmeel ed haal je dat gewoon in de supermarkt?
groeten hans
Hans,
Een beetje hengelsportzaak heeft dat soort dingen voor je in huis. Nu kun je griesmeel en maizena ook in de supermarkt halen, maar dit is eigenlijk altijd duurder. Nu valt er iets voor te zeggen dat het spul uit de supermarkt van betere kwaliteit is (verser? ) maar dit is lang niet altijd zo.
Maw, spul van viswinkel is vaak goed.
Gr. Raymon
Een beetje hengelsportzaak heeft dat soort dingen voor je in huis. Nu kun je griesmeel en maizena ook in de supermarkt halen, maar dit is eigenlijk altijd duurder. Nu valt er iets voor te zeggen dat het spul uit de supermarkt van betere kwaliteit is (verser? ) maar dit is lang niet altijd zo.
Maw, spul van viswinkel is vaak goed.
Gr. Raymon
Over de lokkende werking van het geheel kunnen we lang discusseren.....Ik vraag me af of de mix uberhaupt draait. Veel maisprodukten maar een gebrek aan echt bindende ingredienten (gries/soja). Gewoon eerst een kleine hoeveelheid proberen.
gr. Hugo
gr. Hugo
-
- Berichten: 251
- Lid geworden op: 16-10-2003 02:00
- Locatie: Geleen (limburg)
[quote="Klaas van den Herik"]Bart,
Maismeel en polenta zijn totaal verschillende producten met totaal verschillende eigenschappen.
Neem alleen al de structuur.
MVG
Klaas[/quote]
Klaas,
Je hebt helemaal gelijk,
afgezien van het feit dat maïs-(naam zegt het al)meel en polenta beide afkomstig zijn van de maïskorrel.
greetings
Ted
En trouwens overige kijkbuiskinders
In de supermarkt inderdaad stervensduur, maar loop eens naar de turk op de hoek. Van alles en nog wat te koop in de zelfschepafdeling
Maismeel en polenta zijn totaal verschillende producten met totaal verschillende eigenschappen.
Neem alleen al de structuur.
MVG
Klaas[/quote]
Klaas,
Je hebt helemaal gelijk,
afgezien van het feit dat maïs-(naam zegt het al)meel en polenta beide afkomstig zijn van de maïskorrel.
greetings
Ted
En trouwens overige kijkbuiskinders
In de supermarkt inderdaad stervensduur, maar loop eens naar de turk op de hoek. Van alles en nog wat te koop in de zelfschepafdeling
Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Thijs,
Ik zou de mix als volgt doen!
20% griesmeel
20% sojabloem
20% polentabloem
15% kanarie opfokvoer
10% koekjesmeel
10% maismeel
5% tarwebloem
Ik "denk" dat de mix zo wel goed zal draaien, en genoeg kleefkracht zal
hebben!
Heeft de mix b.v. nog te weinig kleefkracht, dan kun je b.v. tarwebloem
met 5% vermeerderen en de polentabloem of kanarie opfokvoer met 5%
verminderen.
Heeft de mix b.v. teveel kleefkracht, dan b.v. de polentabloem met 5%
vermeerderen, en de maismeel met 5% verminderen of de tarwebloem in
z'n geheel weglaten!
groetjes Benny
Ik zou de mix als volgt doen!
20% griesmeel
20% sojabloem
20% polentabloem
15% kanarie opfokvoer
10% koekjesmeel
10% maismeel
5% tarwebloem
Ik "denk" dat de mix zo wel goed zal draaien, en genoeg kleefkracht zal
hebben!
Heeft de mix b.v. nog te weinig kleefkracht, dan kun je b.v. tarwebloem
met 5% vermeerderen en de polentabloem of kanarie opfokvoer met 5%
verminderen.
Heeft de mix b.v. teveel kleefkracht, dan b.v. de polentabloem met 5%
vermeerderen, en de maismeel met 5% verminderen of de tarwebloem in
z'n geheel weglaten!
groetjes Benny
- Stefan Dirkx
- Berichten: 209
- Lid geworden op: 24-08-2003 02:00
- Locatie: Braboland
heb laatst een mix gemaakt met 30% griesmeel.......
rolt lekker hoor..
rolt lekker hoor..
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
En ik heb goed gevangen met een mix van 50 % griesmeel en 50 % soyameel... is ook goed te rollen.
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Thijs,
Oh ja.........Besteed eerst aandacht aan de basis, maak eerst een goede
basis mix!
1deel tarwegriesmeel
1deel sojabloem vet
1 deel polentabloem
of
1deel tarwemeel
1deel maismeel of tarwegriesmeel
1deel polentabloem
Voeg aan 1 van deze basis mixen, nog 1 deel "eigen ingredient toe" en
je zult al over een goede mix bezitten!
Tot slot: Zie mij eerdere posting hierboven! Ik denk dat je mix nu wel
goed werkt!
groetjes Benny
Oh ja.........Besteed eerst aandacht aan de basis, maak eerst een goede
basis mix!
1deel tarwegriesmeel
1deel sojabloem vet
1 deel polentabloem
of
1deel tarwemeel
1deel maismeel of tarwegriesmeel
1deel polentabloem
Voeg aan 1 van deze basis mixen, nog 1 deel "eigen ingredient toe" en
je zult al over een goede mix bezitten!
Tot slot: Zie mij eerdere posting hierboven! Ik denk dat je mix nu wel
goed werkt!
groetjes Benny
- Ties Kanters
- Berichten: 84
- Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
Thijs,
Persoonlijk zou ik de polenta vervangen voor wouwbloem.
Het is net iets beter te verwerken en de instant respons ligt iets hoger, alleen zit er net iets minder voedingwaarde in maar dat kun je makkelijk met een toevoeging corrigeren.
Ties
Persoonlijk zou ik de polenta vervangen voor wouwbloem.
Het is net iets beter te verwerken en de instant respons ligt iets hoger, alleen zit er net iets minder voedingwaarde in maar dat kun je makkelijk met een toevoeging corrigeren.
Ties
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Ties,
Als je al veel bindende ingredienten in je mix hebt, is het niet verstandig
om de polentabloem te vervangen voor wouwbloem! De mix zal dan te-
veel gaan kleven, waardoor de mix moeilijk rolt op de roltafel.
Wouwbloem is dus een "binder".
Polentabloem "neutraliseerd het teveel kleven van een mix".
groetjes Benny
Als je al veel bindende ingredienten in je mix hebt, is het niet verstandig
om de polentabloem te vervangen voor wouwbloem! De mix zal dan te-
veel gaan kleven, waardoor de mix moeilijk rolt op de roltafel.
Wouwbloem is dus een "binder".
Polentabloem "neutraliseerd het teveel kleven van een mix".
groetjes Benny