stomen die boillies


Plaats reactie
bart pieck
Berichten: 302
Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
Locatie: kampen
Contacteer:

27-11-2003 20:54

zijn hier koks aanwezig die op het werk gewoon hun boillies in een gepervoreerde bak doen en in de steamer koken 1 min
ik ga het proberen voordeel kilo,s in een keer koken in een paar min dus 10 kg is zo gekookt :smile:
Gebruikersavatar
Marco Meuwsen
Berichten: 558
Lid geworden op: 21-03-2003 01:00
Locatie: Didam

28-11-2003 02:06

yup gaat perfect
ik maakte mijn boilies ook wel eens op mijn werk toen ik ze nog zelf draaide :wink: deeg in de mixer niet zon prutsding wat je thuis hebt waar 1 kilotje in kan
maar gewoon fijn 10 kilo tegelijk in de mixer en daarna fijn in de rational :razz:
met stomen houd je zoiezo meer smaak en kleur

dus doen, doen, doen!

succes marco
lars kern
Berichten: 697
Lid geworden op: 11-05-2003 02:00
Locatie: capelle a/d ijssel

28-11-2003 10:00

kok in wording meldt zich!!!!


op school draaide ik vrolijk door alles in de mixer eieren en flavoer er bij rollen en dan maar stommen.


deed 2 a 3 minuten en een super voordeel geen verlies van de duure flavour

_________________
behandel een karper zo als je zelf wil worden behandelt

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: lars kern op 2003-11-28 10:00 ]</font>
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

28-11-2003 11:22

ist het waar dat de ballen dan minder hard worden???
coen zwaans
Berichten: 261
Lid geworden op: 07-03-2003 01:00
Locatie: volkel

28-11-2003 12:13

martijn,

ik had de boilie's (18 mm) 4 min gestoomd en heb ze 36 uur laten drogen en ze zijn net zo hard als normaal, alleen waren niet alle ballen even hard dit komt doordat er altijd wel ballen bovenop liggen en minder worden gestoomd. maar dat is maar een kleine persentage.

mvg coen
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

28-11-2003 12:45

ok thanks!
Jan Van Mierlo
Berichten: 95
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Turnhout

28-11-2003 19:12

Plakken ze niet aan elkaar? Als ik zelf bollen draai en ik maak een voorraad om te kunnen volgen tijdens het koken plakken ze aan elkaar als er op elkaar liggen. Is dit dan ook niet het geval bij het stomen?
Mvg,
Jan
coen zwaans
Berichten: 261
Lid geworden op: 07-03-2003 01:00
Locatie: volkel

28-11-2003 19:32

hey jan,

als ik de boilies kook dan heb ik er geen last van en met stomen ook niet, ik doe wel onder het stomen een paar keer schudden

mvg coen
bart pieck
Berichten: 302
Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
Locatie: kampen
Contacteer:

28-11-2003 23:34

ja jongen maar deze jongen werkt in een instellings keuken en heb het voordeel dat wij steamers hebben op groote druk
dus daar kan in een sleetje al gauw 2a 3kg in een keer zonder dat ze op mekaar liggen dus ik ga het 2 min proberen
Gebruikersavatar
Marco Meuwsen
Berichten: 558
Lid geworden op: 21-03-2003 01:00
Locatie: Didam

29-11-2003 02:34

bart ik wil wel eens iets meer weten over instellings keukens
werk nu in een ambachtelijk a la cart restaurant wat ik helemaal geweldig vind maar wil ook een keer een jaartje wat anders doen!
hoe zit het met jou uren etc ?
en welke tijden werk je ?
ik werk nu zon 50-60 uur per week en heb weinig tijd voor mijn geliefde hobby
zou je me wat meer kunnen vertellen over het werk in een instellings keuken ?
hoor vaak zeggen dat het maar een beetje aankloten is en dat je de hele dagen een beetje stompotten staat te maken enzo maar dat lijkt me niet ofwel ?
denk ook dat ik er nog wel wat bij kan leren over alle soorten dieeten etc wat je in de a la cart keuken weinig tegen komt

ik hoor het wel hoop ik

mvg marco
Gebruikersavatar
Marco Meuwsen
Berichten: 558
Lid geworden op: 21-03-2003 01:00
Locatie: Didam

29-11-2003 02:38

coen
als je wat minder ballen in de shavingdiskbak doet zodat je maar 1 laag ballen krijgt heb je geen last van dat de ene wat harder word dan de andere :wink:

mvg marco
coen zwaans
Berichten: 261
Lid geworden op: 07-03-2003 01:00
Locatie: volkel

29-11-2003 12:01

hoi marco,

ik stoom me boilies in een stoom pan en als je er 1 laag indoet dan ben je uren bezig.

ik heb ook niet zoon shavingdiskbak, ik weet ook niet wat is is maarja..

coen
bart pieck
Berichten: 302
Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
Locatie: kampen
Contacteer:

29-11-2003 16:19

beste marco
ik heb zelf een aantal jaren in de horeca gewerkt ook best leuk maarja al die weekenden werken feestdagen enzo en dan 50 uur werken :sad:
een instelling houd zich bezig met de bereiding van maaltijden voor een groep mensen patienten bewoners etc .
dieeten die wij hebben zijn na- eiwit arm vloeibaar s.v enzo dat kun je allemaal leren en de uren zij veel relaxter gewoon van ma t/m vrij 36 uur
om het weekend vrij als ik het weekend moet werken doordeweeks vrij 1a2 dagen :smile:
dus genoeg vis tijd over en heb je meer vragen ik hoor het wel .
groet
lars kern
Berichten: 697
Lid geworden op: 11-05-2003 02:00
Locatie: capelle a/d ijssel

29-11-2003 21:04

de eerste keer dat ik in een insteling keuken kom moet ik toch echt gast zijn.

iedereeb ze voor keur
behandel een karper zo als je zelf wil worden behandelt
Gebruikersavatar
Marco Meuwsen
Berichten: 558
Lid geworden op: 21-03-2003 01:00
Locatie: Didam

30-11-2003 00:39

dat lijkt me wel een jaartje leuk
kan lekker veel bijleren over dieeten enzo en toch lekker vissen :wink: maar in wat voor instelling werk je dan ? zo te horen in een bejaardetehuis ? heb je ook ervaring met het werk in een ziekenhuis ? en hoe zit het daar met de uren etc ? ik denk dat in een ziekenhuis alles veel uitgebreider is en dus ook veel leerzamer dan in een bejaartehuis ?


en lars
ik sta ook liever lekker culinair tegen de ster aan te koken hoor maar voor een jaartje lijkt het me best leuk en als het helemaal niet bevalt kap ik er zo weer mee :razz:


coen dat wist ik niet :smile: en een shavingdiskbak is een in dit geval geperforeerde bak die je gebruik om groenten etc in de oven de stomen en in een shavingdisk te doen dat is een houder wat je wel eens op buffeten ziet staan waar water in zit en branders onder staan om de boel warm te houden :smile:


mvg marco
bart pieck
Berichten: 302
Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
Locatie: kampen
Contacteer:

30-11-2003 09:44

ja in een verpleeghuis en zieken huis is hetw el aan poten je heb dan bijv een goente partie met 20 dieeten ofzo
maar is wel mooi werk met gunstige tijden voor der visserij :smile:
bart pieck
Berichten: 302
Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
Locatie: kampen
Contacteer:

06-12-2003 15:31

zooo heey beterzzz in een paar uurtjes 10 kg boillies 1.30 tot 2 min stomen en ze zijn echt goed gelukt en tevens weinig flavout verlies dit ga ik vaker doen :smile:
Plaats reactie