stomen die boillies
-
- Berichten: 302
- Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
- Locatie: kampen
- Contacteer:
zijn hier koks aanwezig die op het werk gewoon hun boillies in een gepervoreerde bak doen en in de steamer koken 1 min
ik ga het proberen voordeel kilo,s in een keer koken in een paar min dus 10 kg is zo gekookt
ik ga het proberen voordeel kilo,s in een keer koken in een paar min dus 10 kg is zo gekookt
- Marco Meuwsen
- Berichten: 558
- Lid geworden op: 21-03-2003 01:00
- Locatie: Didam
yup gaat perfect
ik maakte mijn boilies ook wel eens op mijn werk toen ik ze nog zelf draaide deeg in de mixer niet zon prutsding wat je thuis hebt waar 1 kilotje in kan
maar gewoon fijn 10 kilo tegelijk in de mixer en daarna fijn in de rational
met stomen houd je zoiezo meer smaak en kleur
dus doen, doen, doen!
succes marco
ik maakte mijn boilies ook wel eens op mijn werk toen ik ze nog zelf draaide deeg in de mixer niet zon prutsding wat je thuis hebt waar 1 kilotje in kan
maar gewoon fijn 10 kilo tegelijk in de mixer en daarna fijn in de rational
met stomen houd je zoiezo meer smaak en kleur
dus doen, doen, doen!
succes marco
kok in wording meldt zich!!!!
op school draaide ik vrolijk door alles in de mixer eieren en flavoer er bij rollen en dan maar stommen.
deed 2 a 3 minuten en een super voordeel geen verlies van de duure flavour
_________________
behandel een karper zo als je zelf wil worden behandelt
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: lars kern op 2003-11-28 10:00 ]</font>
op school draaide ik vrolijk door alles in de mixer eieren en flavoer er bij rollen en dan maar stommen.
deed 2 a 3 minuten en een super voordeel geen verlies van de duure flavour
_________________
behandel een karper zo als je zelf wil worden behandelt
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: lars kern op 2003-11-28 10:00 ]</font>
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
ist het waar dat de ballen dan minder hard worden???
-
- Berichten: 261
- Lid geworden op: 07-03-2003 01:00
- Locatie: volkel
martijn,
ik had de boilie's (18 mm) 4 min gestoomd en heb ze 36 uur laten drogen en ze zijn net zo hard als normaal, alleen waren niet alle ballen even hard dit komt doordat er altijd wel ballen bovenop liggen en minder worden gestoomd. maar dat is maar een kleine persentage.
mvg coen
ik had de boilie's (18 mm) 4 min gestoomd en heb ze 36 uur laten drogen en ze zijn net zo hard als normaal, alleen waren niet alle ballen even hard dit komt doordat er altijd wel ballen bovenop liggen en minder worden gestoomd. maar dat is maar een kleine persentage.
mvg coen
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
ok thanks!
-
- Berichten: 95
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Turnhout
Plakken ze niet aan elkaar? Als ik zelf bollen draai en ik maak een voorraad om te kunnen volgen tijdens het koken plakken ze aan elkaar als er op elkaar liggen. Is dit dan ook niet het geval bij het stomen?
Mvg,
Jan
Mvg,
Jan
-
- Berichten: 261
- Lid geworden op: 07-03-2003 01:00
- Locatie: volkel
hey jan,
als ik de boilies kook dan heb ik er geen last van en met stomen ook niet, ik doe wel onder het stomen een paar keer schudden
mvg coen
als ik de boilies kook dan heb ik er geen last van en met stomen ook niet, ik doe wel onder het stomen een paar keer schudden
mvg coen
-
- Berichten: 302
- Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
- Locatie: kampen
- Contacteer:
ja jongen maar deze jongen werkt in een instellings keuken en heb het voordeel dat wij steamers hebben op groote druk
dus daar kan in een sleetje al gauw 2a 3kg in een keer zonder dat ze op mekaar liggen dus ik ga het 2 min proberen
dus daar kan in een sleetje al gauw 2a 3kg in een keer zonder dat ze op mekaar liggen dus ik ga het 2 min proberen
- Marco Meuwsen
- Berichten: 558
- Lid geworden op: 21-03-2003 01:00
- Locatie: Didam
bart ik wil wel eens iets meer weten over instellings keukens
werk nu in een ambachtelijk a la cart restaurant wat ik helemaal geweldig vind maar wil ook een keer een jaartje wat anders doen!
hoe zit het met jou uren etc ?
en welke tijden werk je ?
ik werk nu zon 50-60 uur per week en heb weinig tijd voor mijn geliefde hobby
zou je me wat meer kunnen vertellen over het werk in een instellings keuken ?
hoor vaak zeggen dat het maar een beetje aankloten is en dat je de hele dagen een beetje stompotten staat te maken enzo maar dat lijkt me niet ofwel ?
denk ook dat ik er nog wel wat bij kan leren over alle soorten dieeten etc wat je in de a la cart keuken weinig tegen komt
ik hoor het wel hoop ik
mvg marco
werk nu in een ambachtelijk a la cart restaurant wat ik helemaal geweldig vind maar wil ook een keer een jaartje wat anders doen!
hoe zit het met jou uren etc ?
en welke tijden werk je ?
ik werk nu zon 50-60 uur per week en heb weinig tijd voor mijn geliefde hobby
zou je me wat meer kunnen vertellen over het werk in een instellings keuken ?
hoor vaak zeggen dat het maar een beetje aankloten is en dat je de hele dagen een beetje stompotten staat te maken enzo maar dat lijkt me niet ofwel ?
denk ook dat ik er nog wel wat bij kan leren over alle soorten dieeten etc wat je in de a la cart keuken weinig tegen komt
ik hoor het wel hoop ik
mvg marco
- Marco Meuwsen
- Berichten: 558
- Lid geworden op: 21-03-2003 01:00
- Locatie: Didam
coen
als je wat minder ballen in de shavingdiskbak doet zodat je maar 1 laag ballen krijgt heb je geen last van dat de ene wat harder word dan de andere
mvg marco
als je wat minder ballen in de shavingdiskbak doet zodat je maar 1 laag ballen krijgt heb je geen last van dat de ene wat harder word dan de andere
mvg marco
-
- Berichten: 261
- Lid geworden op: 07-03-2003 01:00
- Locatie: volkel
hoi marco,
ik stoom me boilies in een stoom pan en als je er 1 laag indoet dan ben je uren bezig.
ik heb ook niet zoon shavingdiskbak, ik weet ook niet wat is is maarja..
coen
ik stoom me boilies in een stoom pan en als je er 1 laag indoet dan ben je uren bezig.
ik heb ook niet zoon shavingdiskbak, ik weet ook niet wat is is maarja..
coen
-
- Berichten: 302
- Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
- Locatie: kampen
- Contacteer:
beste marco
ik heb zelf een aantal jaren in de horeca gewerkt ook best leuk maarja al die weekenden werken feestdagen enzo en dan 50 uur werken
een instelling houd zich bezig met de bereiding van maaltijden voor een groep mensen patienten bewoners etc .
dieeten die wij hebben zijn na- eiwit arm vloeibaar s.v enzo dat kun je allemaal leren en de uren zij veel relaxter gewoon van ma t/m vrij 36 uur
om het weekend vrij als ik het weekend moet werken doordeweeks vrij 1a2 dagen
dus genoeg vis tijd over en heb je meer vragen ik hoor het wel .
groet
ik heb zelf een aantal jaren in de horeca gewerkt ook best leuk maarja al die weekenden werken feestdagen enzo en dan 50 uur werken
een instelling houd zich bezig met de bereiding van maaltijden voor een groep mensen patienten bewoners etc .
dieeten die wij hebben zijn na- eiwit arm vloeibaar s.v enzo dat kun je allemaal leren en de uren zij veel relaxter gewoon van ma t/m vrij 36 uur
om het weekend vrij als ik het weekend moet werken doordeweeks vrij 1a2 dagen
dus genoeg vis tijd over en heb je meer vragen ik hoor het wel .
groet
- Marco Meuwsen
- Berichten: 558
- Lid geworden op: 21-03-2003 01:00
- Locatie: Didam
dat lijkt me wel een jaartje leuk
kan lekker veel bijleren over dieeten enzo en toch lekker vissen maar in wat voor instelling werk je dan ? zo te horen in een bejaardetehuis ? heb je ook ervaring met het werk in een ziekenhuis ? en hoe zit het daar met de uren etc ? ik denk dat in een ziekenhuis alles veel uitgebreider is en dus ook veel leerzamer dan in een bejaartehuis ?
en lars
ik sta ook liever lekker culinair tegen de ster aan te koken hoor maar voor een jaartje lijkt het me best leuk en als het helemaal niet bevalt kap ik er zo weer mee
coen dat wist ik niet en een shavingdiskbak is een in dit geval geperforeerde bak die je gebruik om groenten etc in de oven de stomen en in een shavingdisk te doen dat is een houder wat je wel eens op buffeten ziet staan waar water in zit en branders onder staan om de boel warm te houden
mvg marco
kan lekker veel bijleren over dieeten enzo en toch lekker vissen maar in wat voor instelling werk je dan ? zo te horen in een bejaardetehuis ? heb je ook ervaring met het werk in een ziekenhuis ? en hoe zit het daar met de uren etc ? ik denk dat in een ziekenhuis alles veel uitgebreider is en dus ook veel leerzamer dan in een bejaartehuis ?
en lars
ik sta ook liever lekker culinair tegen de ster aan te koken hoor maar voor een jaartje lijkt het me best leuk en als het helemaal niet bevalt kap ik er zo weer mee
coen dat wist ik niet en een shavingdiskbak is een in dit geval geperforeerde bak die je gebruik om groenten etc in de oven de stomen en in een shavingdisk te doen dat is een houder wat je wel eens op buffeten ziet staan waar water in zit en branders onder staan om de boel warm te houden
mvg marco
-
- Berichten: 302
- Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
- Locatie: kampen
- Contacteer:
ja in een verpleeghuis en zieken huis is hetw el aan poten je heb dan bijv een goente partie met 20 dieeten ofzo
maar is wel mooi werk met gunstige tijden voor der visserij
maar is wel mooi werk met gunstige tijden voor der visserij
-
- Berichten: 302
- Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
- Locatie: kampen
- Contacteer:
zooo heey beterzzz in een paar uurtjes 10 kg boillies 1.30 tot 2 min stomen en ze zijn echt goed gelukt en tevens weinig flavout verlies dit ga ik vaker doen