mais


Plaats reactie
Jacky Hendrik
Berichten: 109
Lid geworden op: 07-04-2002 02:00
Locatie: Zoetermeer

15-11-2003 13:46

Ik wil graag weten hoe mais het langste goed houd, nadat je hem geweekt en gekookt hebt.
Laat je alles onder water staan of giet je alle vocht eruit??

MVG Jacky
Gebruikersavatar
jan ververs
Berichten: 390
Lid geworden op: 18-03-2003 01:00
Locatie: Hartje Betuwe

15-11-2003 14:07

Als je het het echt goed wilt houden lijkt invriezen mij de beste oplossing.
Ook al heb je "al" het water afgegoten, zal de mais toch verzuren door opgenomen vocht in de mais zelf.
Er zijn echter vissers die zweren bij verzuurde mais..........
** De (pen)vissende groeten uit de Betuwe **
Gebruikersavatar
jordyopthof
Berichten: 1606
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

15-11-2003 14:07

uuuh als je het lang in het water laat staan, zeg maar 3 weken gaat het gisten en heb je goede flavour!! haha, nou ik zou het in het water laten staan na het koken in binnen 48 uur gebruiken, maaruuh hoe harder het stinkt hoe beter het op (sommige) wateren vangt.

Of maak het klaar en vries het in!!!
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

15-11-2003 16:59

Ik week zelf de mais eerst 24 uur om hem vervolgens een uur te koken (dan zijn de korrels opengebarsten)... Hierna zet ik hem nog 2 dagen weg in het kookvocht om hem vervolgens in te vriezen. maar als je het in de koelkast zou zetten, zou je het rustig 2 weken kunnen laten staan.
En zure mais zal op sommige wateren idd beter vangen, omdat het minder gebruikt word.

grtz,

Kev
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Plaats reactie