Ik wil graag weten hoe mais het langste goed houd, nadat je hem geweekt en gekookt hebt.
Laat je alles onder water staan of giet je alle vocht eruit??
MVG Jacky
mais
- jan ververs
- Berichten: 390
- Lid geworden op: 18-03-2003 01:00
- Locatie: Hartje Betuwe
Als je het het echt goed wilt houden lijkt invriezen mij de beste oplossing.
Ook al heb je "al" het water afgegoten, zal de mais toch verzuren door opgenomen vocht in de mais zelf.
Er zijn echter vissers die zweren bij verzuurde mais..........
Ook al heb je "al" het water afgegoten, zal de mais toch verzuren door opgenomen vocht in de mais zelf.
Er zijn echter vissers die zweren bij verzuurde mais..........
** De (pen)vissende groeten uit de Betuwe **
- jordyopthof
- Berichten: 1606
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Zuid-Holland
uuuh als je het lang in het water laat staan, zeg maar 3 weken gaat het gisten en heb je goede flavour!! haha, nou ik zou het in het water laten staan na het koken in binnen 48 uur gebruiken, maaruuh hoe harder het stinkt hoe beter het op (sommige) wateren vangt.
Of maak het klaar en vries het in!!!
Of maak het klaar en vries het in!!!
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
Ik week zelf de mais eerst 24 uur om hem vervolgens een uur te koken (dan zijn de korrels opengebarsten)... Hierna zet ik hem nog 2 dagen weg in het kookvocht om hem vervolgens in te vriezen. maar als je het in de koelkast zou zetten, zou je het rustig 2 weken kunnen laten staan.
En zure mais zal op sommige wateren idd beter vangen, omdat het minder gebruikt word.
grtz,
Kev
En zure mais zal op sommige wateren idd beter vangen, omdat het minder gebruikt word.
grtz,
Kev
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen