het GROTE boillie recepten topic


Plaats reactie
hendri brouwer
Berichten: 22
Lid geworden op: 21-04-2011 19:40

25-05-2011 14:49

Wellicht als volgt aanpassen:
200 gr. griesmeel
200 gr. maismeel
200 gr. tarwebloem
200 gr. vismeel
200 gr. trouvit
Een flinke kluts vismeel lijkt me nu namelijk niet verkeerd. E.e.a. kun je evt. opleuken met trassi en maggi (vangt een berg, kost een beetje). Flavour kun je wel weglaten, een scheutje olie kan daarentegen geen kwaad.

Bananenpuree is best grappig, maar ik betwijfel of je 10% waar gaat nemen in je boilie. En al helemaal of het betere vangsten op gaat leveren. Als er dan toch een zoet ingrediënt aan te pas moet komen, zou ik eerder voor vitamealo of iets dergelijks kiezen.[/quote]


dit draait dus voor geen meter. wou niet eens door de boilie spuit heen. hij droogt heel snel bollen draaien wil niet gaan kapot extra bevochtigen werkt ook niet, weet iemand raad of een ander vismeel recept?
Pb mag altijd
alvast bedankt.
Gebruikersavatar
Mart Honen
Berichten: 1374
Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
Locatie: Breda

25-05-2011 17:00

Lukt mij wel om dit recept te draaien... Al moet ik eerlijk zeggen dat het deeg niet heel soepel is inderdaad. Het eindresultaat is daarentegen wel een nette bol bij mij. Wellicht wat tarwebloem vervangen door volvette soja, draait misschien wat makkelijker. Helaas heb ik geen tijd om dit te proberen, dus dat zul je zelf moeten doen.
Ik weet het ook allemaal niet...
hendri brouwer
Berichten: 22
Lid geworden op: 21-04-2011 19:40

25-05-2011 18:13

misschien doe ik wel wat verkeerd. als het goed is heb ik morgen weer verse gs binnen, misschien dat dat het probleem wel is.
Gebruikersavatar
Wim Baans
Berichten: 1145
Lid geworden op: 10-10-2010 21:48
Locatie: Friesland

26-05-2011 12:07

Hallo,

De tarwebloem vervangen door vette getoaste sojabloem, kan al een verschil maken denk ik.

Niet te snel het recept dumpen. Blijven sleutelen!

Groet,
Willem
hendri brouwer
Berichten: 22
Lid geworden op: 21-04-2011 19:40

26-05-2011 12:15

Zal er straks weer mee bezig, het is soms frustrerend maar het blijft ook wel leuk. heb toch al 3 karpers gevangen aan een eigen recept :D
Gebruikersavatar
Wim Baans
Berichten: 1145
Lid geworden op: 10-10-2010 21:48
Locatie: Friesland

26-05-2011 14:48

Hallo Hendri,

Ach, het kan soms frustrerend zijn omdat er best wel veel tijd en moeite in gaat zitten voordat je echt iets bruikbaars hebt, iets dat op maat gemaakt is.

Succes.

Groet,
Willem
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

31-05-2011 07:16

Klinkt ook alsof het deeg niet goed is aangemaakt. Hoeveel eieren per kilo heb je gebruikt Hendri?
hendri brouwer
Berichten: 22
Lid geworden op: 21-04-2011 19:40

31-05-2011 19:35

9 eieren heb ik gebruikt. van de week nog een keer proberen nog geen tijd gehad helaas
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

31-05-2011 20:16

Probeer er eens 25 ml olie bij. Mais-, soja-, of zonnebloemolie zullen voldoen.
hendri brouwer
Berichten: 22
Lid geworden op: 21-04-2011 19:40

31-05-2011 21:32

oke dat zal ik doen, ik heb de sojavolvet ook binnen dus zal het vast wel goed komen.
bedankt
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

01-06-2011 09:52

Oh dan gaat t wel lukken.

We zijn benieuwd. :D
Gebruikersavatar
shiffrin lugten
Berichten: 650
Lid geworden op: 21-03-2010 10:06
Locatie: Ultimate cheyenne

01-06-2011 18:32

200 gram Maismeel
200 gram Griesmeel
200 gram soja volvet
230 gram trouvit
100 gram robin red
70 gram gemalen hennep

10ml garlic flavour,10 eitjes
draait voor geen meter ,iemand suggesties ?

Heb hem al een paar x aangepast word er een beetje moedeloos van.(en zere klauwen van het kneden)
Een karper in de morguh is een dag zonder zorguh
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

01-06-2011 18:49

is het deeg droog en korrelig?
Maarten Achterhuis
Berichten: 162
Lid geworden op: 16-10-2010 10:52

01-06-2011 21:39

goed mixje heb zelf deze wel eens gedraait ving prima.

basismix 25% elk
vismeel 65% 10%
robin red 10%
knoflookpoeder 5%

goede scheut knoflook flavour en klaas is Kees.
Gebruikersavatar
shiffrin lugten
Berichten: 650
Lid geworden op: 21-03-2010 10:06
Locatie: Ultimate cheyenne

02-06-2011 15:25

deeg was korrelig heb hem aangepast net en ze leggen nu te drogen,ze rolde wat makkelijker toen ik een spuitkop had afgeknipt op 17mm ipv 19mm hahaha(rookie mistake)

deze heb ik gemaakt

250 gram maismeel
250 gram griesmeel
250 gram soja volvet
100 gram robin red
150 gram vismeel

beetje zout,10 ml knoflook flavour msb en 3 theelepels knoflook pasta.

Stinkt als een malle
Een karper in de morguh is een dag zonder zorguh
Maarten Achterhuis
Berichten: 162
Lid geworden op: 16-10-2010 10:52

02-06-2011 15:28

Knoflook pasta? Is dat wat nieuws!
Gebruikersavatar
shiffrin lugten
Berichten: 650
Lid geworden op: 21-03-2010 10:06
Locatie: Ultimate cheyenne

02-06-2011 15:55

je weet tog die shit in die potjes,gewoon gemalen knoflook maar staat knoflookpasta op.
Een karper in de morguh is een dag zonder zorguh
Maarten Achterhuis
Berichten: 162
Lid geworden op: 16-10-2010 10:52

02-06-2011 20:22

Oh oke dat ken ik wel
jasper rosman
Berichten: 484
Lid geworden op: 07-04-2010 21:11

05-06-2011 13:15

Ik heb net op baitcalculator.com een basis mix samen gesteld.
Ik ben nieuw met bollen bakken, dus wie kan mij vertellen of het wat is?

250 gr. maizena.
250 gr. soya bloem volvet (ongetoast).
250 gr. polenta.
250 gr. tarwe bloem.

Harding = 75
verwerking = 81
instant = 65

En dan gewoon wat kruiden en flavours toevoegen?
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

06-06-2011 08:39

Vertrouw niet té veel op een computertje voor dit soort zaken, want dit recept wordt een ramp.

Shiffrin,

dit gaat wel vangen hoor!

groetjes Mitsz
Gebruikersavatar
shiffrin lugten
Berichten: 650
Lid geworden op: 21-03-2010 10:06
Locatie: Ultimate cheyenne

06-06-2011 12:18

De witvis smullen er in ieder geval genoeg van Mitsz ik ga denk ik de robin red iets verlagen en wat hennep erdoor doen.ga het nu maar gelijk doen hahaha tog vakantie yeahh
Een karper in de morguh is een dag zonder zorguh
Gebruikersavatar
R de Winter
Berichten: 3066
Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
Locatie: JRC Extreme Brolly
Contacteer:

06-06-2011 12:38

jasper,

die baitcalcultors is alleen ter indicatie ik zou er niet teveel waarde aan hechten ik zou eerder gewoon steeds een beetje van iets maken en daarmee proberen en experimenteren...

ennuh

shiffrin,

die robin red is maar 10 tot 30% op een kilo.... dus dat moet lukken zelf deed ik op een kilo iets van 20% dus 200 gram en dat werkte gewoon goed hoor ;) en die hennep zou ik juist vervangen door trouvit of karpershit :D

succes
Oja joh!!!
Gebruikersavatar
shiffrin lugten
Berichten: 650
Lid geworden op: 21-03-2010 10:06
Locatie: Ultimate cheyenne

06-06-2011 13:40

Ik ben nu weer aan het rollen voor morgen,zal het eens verhogen.

die baitcalculator gebruik ik niet,vind het niet egt spectaculair zie ook geen eens robin red ertussen zitten of ik moet naar PEARL dat ken ook nog natuurlijk.
Een karper in de morguh is een dag zonder zorguh
Maarten Achterhuis
Berichten: 162
Lid geworden op: 16-10-2010 10:52

06-06-2011 16:49

Staat er idd ook niet tussen!
Gebruikersavatar
R de Winter
Berichten: 3066
Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
Locatie: JRC Extreme Brolly
Contacteer:

06-06-2011 18:18

gewoon lekker zelf gaan rommelen mannen, daar wordt je zelf ook maar wijzer van en je zal zien dat soms de raarste ingredienten de mooiste resultaten behalen... hoe zou dat nou kunnen ;)

succes
Oja joh!!!