staat eierloze eddy in de schaduw van de dunne lijn of ..of.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Precies Jacco,
Geen leven zonder vocht en geen leven zonder bacterieën.
Waarom poeder gebruiken dan?
Voor het gebruiksgemak?, ik denk dat jij ook wel met verse eitjes kunt werken.
Terug bij vers..er gaat niets boven verse ingrediëtjes, zo beweren vele aasbereiders tenminste.
Geen leven zonder vocht en geen leven zonder bacterieën.
Waarom poeder gebruiken dan?
Voor het gebruiksgemak?, ik denk dat jij ook wel met verse eitjes kunt werken.
Terug bij vers..er gaat niets boven verse ingrediëtjes, zo beweren vele aasbereiders tenminste.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
laat me niet lachen henk
verse eitjes??
zeker niet bij de grote aasbereiders
"er word toch ook geen verse vis verwerkt"
was ook een uitspraak van een van onze aasmakers
en ja ik kan prima met verse eitjes overweg
alleen zijn deze moeilijk verkrijgbaar tegen een aantrekkelijke prijs in deze omgeving
+ het grote voordeel in tijd
+ weinig verlies
+weinig afval (en dat was nogal wat)
+het risico dat je na 300 eitjes ineens een rotte tegenkomt
je kan het niet ontkennen henk dat bij grootschalige productie vers ei gewoonweg niet meer mogelijk is
wat wel kan is de bekende bag in box eitjes
maar dit is ook alleen te doen als je met zeer grote regelmaat rolt
ik ben iig helemaal om wbt eitjes
oja ,jij hebt wel wat op met evert aalten toch?
kijk eens bij de product omschrijving van eipoeder
vooral nu
verse eitjes??
zeker niet bij de grote aasbereiders
"er word toch ook geen verse vis verwerkt"
was ook een uitspraak van een van onze aasmakers
en ja ik kan prima met verse eitjes overweg
alleen zijn deze moeilijk verkrijgbaar tegen een aantrekkelijke prijs in deze omgeving
+ het grote voordeel in tijd
+ weinig verlies
+weinig afval (en dat was nogal wat)
+het risico dat je na 300 eitjes ineens een rotte tegenkomt
je kan het niet ontkennen henk dat bij grootschalige productie vers ei gewoonweg niet meer mogelijk is
wat wel kan is de bekende bag in box eitjes
maar dit is ook alleen te doen als je met zeer grote regelmaat rolt
ik ben iig helemaal om wbt eitjes
oja ,jij hebt wel wat op met evert aalten toch?
kijk eens bij de product omschrijving van eipoeder
vooral nu
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
De dressuur in die putjes kwam toch van de eitjes, jongens?
Zijn er talloze thuisbakkertjes overgegaan op eipoeder en nu beweren dat het niet waar is. Foei.
Eerst de onzin uit de dunne lijn en nu dit weer. Pfff.
Zijn er talloze thuisbakkertjes overgegaan op eipoeder en nu beweren dat het niet waar is. Foei.
Eerst de onzin uit de dunne lijn en nu dit weer. Pfff.
kees??
ik heb dat boek niet eens gelezen
althans niet helemaal ,ik werd er al snel een beetje misselijk van
ik heb dat boek niet eens gelezen
althans niet helemaal ,ik werd er al snel een beetje misselijk van
-
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
Wat is er nu weer mis met de dunne lijn?
Wat is dan een goed boek in jullie oogjes.
greetings.
Wat is dan een goed boek in jullie oogjes.
greetings.
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
On The Origin of Species by Means of Natural Selection, or the Preservation of Favoured Races in the Struggle for Life. By Charles Darwin.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ja Jacco,
ik heb zeker wel wat op met Evert, o.a. koffie en een aantal biertjes.
Oh ja, en eitjes
"Grootschalige" producenten kunnen geen eieren gebruiken, echter om andere redenen dan door jou omschreven.
En van boeken lezen word je niet misselijk, probeer het eens met 'andere ogen' te lezen.
Kees,
The Old Man and the Sea van Ernest Hemingway is het proberen ook waard.
ik heb zeker wel wat op met Evert, o.a. koffie en een aantal biertjes.
Oh ja, en eitjes
"Grootschalige" producenten kunnen geen eieren gebruiken, echter om andere redenen dan door jou omschreven.
En van boeken lezen word je niet misselijk, probeer het eens met 'andere ogen' te lezen.
Kees,
The Old Man and the Sea van Ernest Hemingway is het proberen ook waard.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
[quote="Chris Gabriele"]Boilies met vers ei zullen mijn inziens eerder bederven dan gemaakt met ei-poeder.
Met ei-poeder kan je schoner werken en minder kans op na besmetting van rottige bacterien.
Met ei-poeder en water zal je nooit weer een identiek vers ei krijgen, de eigenschappen zijn oa veranderd.
Waarom zou een chinees restaurant klooien met verse eieren als de Foe Young Hai ook gemaakt kan worden met ei-poeder
Verschil in vangsten tussen verse eieren versus ei-poeder heb ik nooit kunnen merken.
Jacco, bedankt voor de opmerking over de type fout
Maar mee eens dat water bij ei poeder nooit identiek zal overeenkomen met verse eieren?
gr Chris Gabriele.[/quote]
Eens Chris! ik zal niet snel een eitje bakken met poeder als het met verse eieren kan
neemt niet weg dat het een heerlijk product is om mee te werken
Met ei-poeder kan je schoner werken en minder kans op na besmetting van rottige bacterien.
Met ei-poeder en water zal je nooit weer een identiek vers ei krijgen, de eigenschappen zijn oa veranderd.
Waarom zou een chinees restaurant klooien met verse eieren als de Foe Young Hai ook gemaakt kan worden met ei-poeder
Verschil in vangsten tussen verse eieren versus ei-poeder heb ik nooit kunnen merken.
Jacco, bedankt voor de opmerking over de type fout
Maar mee eens dat water bij ei poeder nooit identiek zal overeenkomen met verse eieren?
gr Chris Gabriele.[/quote]
Eens Chris! ik zal niet snel een eitje bakken met poeder als het met verse eieren kan
neemt niet weg dat het een heerlijk product is om mee te werken
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Okay Jacco,
het is een heerlijk product om mee te werken en om in een product te verwerken..niet om puur te eten.
het is een heerlijk product om mee te werken en om in een product te verwerken..niet om puur te eten.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
Henk en Jacco, je moet het poedertje ook niet puur eten
Net als met body builders, shake van bv Wey Eiwt ... mengen met water.
Hoi Alex, Eddy heeft grote vissen gevangen en daar twijvel ik niet aan.
Hij heeft vertrouwen in zijn aas en dat is het mooiste wat je kan hebben.
Zo zijn er zat mensen die grote vissen vangen en met verse eieren draaien en niet anders willen.
Mij is het om het even, zijn meer factoren die je aas maken.
gr Chris.
Net als met body builders, shake van bv Wey Eiwt ... mengen met water.
Hoi Alex, Eddy heeft grote vissen gevangen en daar twijvel ik niet aan.
Hij heeft vertrouwen in zijn aas en dat is het mooiste wat je kan hebben.
Zo zijn er zat mensen die grote vissen vangen en met verse eieren draaien en niet anders willen.
Mij is het om het even, zijn meer factoren die je aas maken.
gr Chris.
- Bart van den Hurk
- Berichten: 1568
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Someren
- Contacteer:
Chris gaf aan dat hij geen verschil merkte tussen de vangsten op verse eieren of ei-poeder, klopt volgens mij ook. Maar de opname van voedingsstoffen uit die boilie met eipoeder is beter omdat het product ei-poeder volledig verhit is geweest. Anders zou ik geen verklaring hebben voor de verschillen in gewichtstoename op wateren waar met eieren dan wel met ei-poeder en aanverwanten wordt gevoerd. Of dit goed is laat ik maar weer in het midden, dat is een andere discussie.
Maar wanneer je een percentage van je eipoeder gaat vervangen door ei-albumine krijg je wel degelijk verschil tussen de vangsten van je boilie t.o.v. een boilie gemaakt met eieren. Simpelweg omdat de waterdoorlatende structuur van de boilie verandert en daarmee ook de attractiviteit van de boilie. Dit gaat ten koste van de instant aantrekkingskracht, maar komt ten goede van het gemiddelde gewicht van je vangsten. Het is maar wat je wil in je visserij...
Voor de "massaproductie" is werken met verse eieren simpelweg onmogelijk, de kans op besmetting is veel groter met eieren en wanneer op die lijn nu freezers en ready's worden gedraaid kan je dat risico niet lopen. Ook zit je met het probleem van aanlevering en wisselende orderhoeveelheden, waar ga je dat struif allemaal laten of zo snel aankomen. Kijk voor een "hobbyboer" die honderd kilo draait op een dag is het nog wel te doen om verse eieren te gebruiken, maar als daar een lijn staat waar dagelijks 2 ton vanaf rolt dan wens ik je veel plezier om met verse eieren te werken...
Maar goed, iedereen moet doen waar hij vertrouwen in heeft en daar mee vissen. Of dit nu verse eieren zijn, poeder, albumine of wat anders. Dan nog even snel iets over Eddy, hij is van mening dat het niet gebruiken van verse eieren in de boilie die hij gebruikt en verdeeld (PL) dressuurdoorbrekend is. Dit omdat zijn vangsten sterk stegen na de overstap op deze boilie en ook bij het testen van de boilie tegen een boilie met verse eieren. Naar zijn mening heeft dit met smaak en geur te maken, en wie ben ik dat om zijn mening niet te respecteren toch? Als hij dit zo ziet mag hij het van mij schrijven, of ik me er volledig in kan vinden is een tweede, maar dat is weer mijn mening.
Oh, en er bestaat meer op de wereld dan ei om een boilie te binden en uit te harden...
Maar wanneer je een percentage van je eipoeder gaat vervangen door ei-albumine krijg je wel degelijk verschil tussen de vangsten van je boilie t.o.v. een boilie gemaakt met eieren. Simpelweg omdat de waterdoorlatende structuur van de boilie verandert en daarmee ook de attractiviteit van de boilie. Dit gaat ten koste van de instant aantrekkingskracht, maar komt ten goede van het gemiddelde gewicht van je vangsten. Het is maar wat je wil in je visserij...
Voor de "massaproductie" is werken met verse eieren simpelweg onmogelijk, de kans op besmetting is veel groter met eieren en wanneer op die lijn nu freezers en ready's worden gedraaid kan je dat risico niet lopen. Ook zit je met het probleem van aanlevering en wisselende orderhoeveelheden, waar ga je dat struif allemaal laten of zo snel aankomen. Kijk voor een "hobbyboer" die honderd kilo draait op een dag is het nog wel te doen om verse eieren te gebruiken, maar als daar een lijn staat waar dagelijks 2 ton vanaf rolt dan wens ik je veel plezier om met verse eieren te werken...
Maar goed, iedereen moet doen waar hij vertrouwen in heeft en daar mee vissen. Of dit nu verse eieren zijn, poeder, albumine of wat anders. Dan nog even snel iets over Eddy, hij is van mening dat het niet gebruiken van verse eieren in de boilie die hij gebruikt en verdeeld (PL) dressuurdoorbrekend is. Dit omdat zijn vangsten sterk stegen na de overstap op deze boilie en ook bij het testen van de boilie tegen een boilie met verse eieren. Naar zijn mening heeft dit met smaak en geur te maken, en wie ben ik dat om zijn mening niet te respecteren toch? Als hij dit zo ziet mag hij het van mij schrijven, of ik me er volledig in kan vinden is een tweede, maar dat is weer mijn mening.
Oh, en er bestaat meer op de wereld dan ei om een boilie te binden en uit te harden...
mvg
Bart van den Hurk
Bart van den Hurk
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
toch nog enkele bedenkingen over eipoeder.
- Is het niet zo dat je mix van nature al super goed moet rollen om deze met eipoeder aan te kunnen maken?
- Is het niet zo dat eipoeder snel vocht opneemt en je boilies dus snel naar "bodem" zullen ruiken?
- Is het niet zo dat u boilies zachter worden met eipoeder dan met eieren eens ze enige tijd in het water gelegen hebben?
adios
Joeri
- Is het niet zo dat je mix van nature al super goed moet rollen om deze met eipoeder aan te kunnen maken?
- Is het niet zo dat eipoeder snel vocht opneemt en je boilies dus snel naar "bodem" zullen ruiken?
- Is het niet zo dat u boilies zachter worden met eipoeder dan met eieren eens ze enige tijd in het water gelegen hebben?
adios
Joeri
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
-
- Berichten: 174
- Lid geworden op: 18-08-2003 02:00
- Locatie: beverlo
Dag Joeri zal even proberen te reageren op je punten. Je bol zal beter rollen met eipoeder dan met gewone eieren. Ik heb zeker niet de indruk dat het sneller vocht opneemt ( bij mij toch niet maar hangt mss van je mix af) .Wat wel zo is dat je bollen iets zachter zijn met eipoeder dan met gewone eieren en het grootste nadeel misschien is dat eipoeder minder bind dan gewone verse eieren.
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
goed dat is dus geen spek voor mijn bek
ik ken de juiste methode niet en de eitjes op zich voldoen ook prima.
ik ken de juiste methode niet en de eitjes op zich voldoen ook prima.
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
- Maik van de Camp
- Berichten: 595
- Lid geworden op: 21-04-2005 21:26
- Locatie: Noord-Brabant
Vraagje aasmannen,
Ik hoorde van iemand (die vist met de boilies van Eddy), dat eieren in je boilie de geur van de bodem gaan aannemen, en dat deze boilies nog goed roken na een nacht in het water. En daarom viste hij met deze boilies. Weet iemand of dit kan kloppen of het lariekoek is?
Ik hoorde van iemand (die vist met de boilies van Eddy), dat eieren in je boilie de geur van de bodem gaan aannemen, en dat deze boilies nog goed roken na een nacht in het water. En daarom viste hij met deze boilies. Weet iemand of dit kan kloppen of het lariekoek is?
Carpe Diem...!
@Maik,
Zo als Bart al aangaf de structuur van je boilie's verandert iets als je met ei poeder/ei albumine gaat werken.Deze wordt wat opener van structuur.
Dus deze boilie's (PL) zullen naar mijn mening sneller hun omgevings geur aannemen.Verschil in vangsten heb ik (nog) niet veel van gemerkt.
Groeten,
Jan Peter.
Zo als Bart al aangaf de structuur van je boilie's verandert iets als je met ei poeder/ei albumine gaat werken.Deze wordt wat opener van structuur.
Dus deze boilie's (PL) zullen naar mijn mening sneller hun omgevings geur aannemen.Verschil in vangsten heb ik (nog) niet veel van gemerkt.
Groeten,
Jan Peter.
- Marc Henstra
- Berichten: 241
- Lid geworden op: 14-12-2006 12:09
- Locatie: hoogeveen
dat maakt niks uit soms voer je een paar kilo boilies en als de karper op de voerstek ariveerd eten ze de boilies die al een paar dagen in het water liggen en waar ze dus veilig kunnen vreten en als je dan met een verse boilie vist vallen de vangsten( soms) tegen.
- Maik van de Camp
- Berichten: 595
- Lid geworden op: 21-04-2005 21:26
- Locatie: Noord-Brabant
Nou, ik heb toch het liefste een boilie die niet de geur van de bodem aanneemt. Ik ben wel met je eens dat sommige boilies vantevoren in een bak water kan doen, zodat ze goed volzuigen met water en daarna niet de geur van de bodem aannemen. Ook kan het dressuurdoorbrekend werken, op sommige wateren.
Carpe Diem...!
- Lukas Linde
- Berichten: 912
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: ZW Drenthe
Dan moet je wel water nemen uit het water waar je gaat vissen. Anders komt er een totaal andere geur aan de boillie.
Zolang de bodem niet verontreinigd is oid is het niet erg dat de boillie de geur van de bodem aanneemt. Als het aas de geur van de omgeving heeft zal hij mischien met minder argwaan gaan azen.
Zolang de bodem niet verontreinigd is oid is het niet erg dat de boillie de geur van de bodem aanneemt. Als het aas de geur van de omgeving heeft zal hij mischien met minder argwaan gaan azen.
Vissie kump zo!
- Marc Henstra
- Berichten: 241
- Lid geworden op: 14-12-2006 12:09
- Locatie: hoogeveen
je bent nooit te oud om te leren
Al weer een hele tijd niet meer gekeken naar deze kul.
Om op grote karper te vissen en te kunnen vangen moet je veel wat er geschreven wordt met een grote korrel zout nemen zo is mijn mening. Op de eerste plaats je verstand gebruiken. Veel uren investeren in water en geld waar van je weet dat er grote karper zit. Eddy en vele anderen in een jaar 1500 uur op de IJsel of de Rijn laten vissen levert nu eenmaal een heel ander resultaat op. Dan een boek schrijven over je vangsten is een heel ander verhaal met wat voor boilie dan ook. Zaken relativeren kost vele in deze prestatie maatschappij nog al wat moeite. Daar je winst uit halen levert veel meer positieve resultaten op.
Peter
Om op grote karper te vissen en te kunnen vangen moet je veel wat er geschreven wordt met een grote korrel zout nemen zo is mijn mening. Op de eerste plaats je verstand gebruiken. Veel uren investeren in water en geld waar van je weet dat er grote karper zit. Eddy en vele anderen in een jaar 1500 uur op de IJsel of de Rijn laten vissen levert nu eenmaal een heel ander resultaat op. Dan een boek schrijven over je vangsten is een heel ander verhaal met wat voor boilie dan ook. Zaken relativeren kost vele in deze prestatie maatschappij nog al wat moeite. Daar je winst uit halen levert veel meer positieve resultaten op.
Peter
- Maik van de Camp
- Berichten: 595
- Lid geworden op: 21-04-2005 21:26
- Locatie: Noord-Brabant
Ik ben het helemaal met je eens PJ, maar dat dit topic kul is vind ik wel onzin. Er staat de laatste tijd veel kul op het board, en daar behoort dit topic net niet bij. Voor de rest heb je absoluut gelijk.
mvg Maik
mvg Maik
Carpe Diem...!
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
pfft relativeren reltaiveren en nog eens relativeren.
Natuurlijk moet alles goed zitten zowel stekkeuze als aas en rigs, maar velen van ons zijn nu eenmaal meer geboeid door één specifieke tak in die karpervisserij en laat dat nu bij mij AAS zijn.
Ik wil maar zeggen dat degenen die dit "kul" vinden meestal ook degenen zullen zijn die hun heil zoeken in rigs of degenen die niet in een beter aas geloven en enkel in hun stek vertrouwen hebben. Zulke reacties vind ik dan compleet nutteloos, want waarschijnlijk boeit het onderwerp "aas" je helemaal niet en ben je begonnen met deze topic te lezen met een gedacht van "hier gaan we weer".
Ik interesseer mij minder in rigs, een combilinkje en tegewoordig met de triggalink volstaan bij mij. Aangezien het mij niet boeit laat ik dat forumonderdeel ook links liggen, gelieve dat ook te doen als dit onderwerp je niet boeit i.p.v. commentaar te geven.
Natuurlijk moet alles goed zitten zowel stekkeuze als aas en rigs, maar velen van ons zijn nu eenmaal meer geboeid door één specifieke tak in die karpervisserij en laat dat nu bij mij AAS zijn.
Ik wil maar zeggen dat degenen die dit "kul" vinden meestal ook degenen zullen zijn die hun heil zoeken in rigs of degenen die niet in een beter aas geloven en enkel in hun stek vertrouwen hebben. Zulke reacties vind ik dan compleet nutteloos, want waarschijnlijk boeit het onderwerp "aas" je helemaal niet en ben je begonnen met deze topic te lezen met een gedacht van "hier gaan we weer".
Ik interesseer mij minder in rigs, een combilinkje en tegewoordig met de triggalink volstaan bij mij. Aangezien het mij niet boeit laat ik dat forumonderdeel ook links liggen, gelieve dat ook te doen als dit onderwerp je niet boeit i.p.v. commentaar te geven.
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...