Voor het koken en tijdens het weken zijn twee behoorlijke verschillen

Voor het koken kan betekenen:
1: Net voordat het water kookt
2: Het moment dat je het gaat koken, dus de pan op het gas zet.
Zijn dus hele verschillende processen.
Tijdesn het weken zet, als voorbeeld mais, zich enorm op. Tarwe e.d. ook. Als je dit gaat koken, dan zuigt het zich nog iets voller en kook je het er niet uit. Zag net dat ik het eerder verkeerd had verwoord, excuses. Als je het TE lang kookt, kook je je mais kapot. Dan ga je wel alles verliezen. Dan is het immers open.
Ga je na het koken je goedje toevoegen.. Zal je het wel degelijk proeven zoals je aangeeft, maar het is in veel mindere mate aanwezig dan dat je het bij het begin toevoegd. Bij het weken dus. Dan is de particle droog, uitgedroogd en zuigt zich veel voller. Doe dit 24 uur en de mais is vol. Kook het vervolgens een kwartier, dan kook je het niet kapot. En je hebt een particle die vol zit met je liquids of suiker.