mitsz van der kamp schreef:
Het droge van de eieren zonder ze te verhitten is geen probleem. Het is voor de salmonella bacterie noodzakel;ijk om op een vochtige ondergrond te leven. Door droging zal ie dus sterven. Zie het maar als het maken van eigen ei-poeder.
.
En ik lees hier eigenlijk alleen reacties in de trent van ''deegje met een eitje''', ''niet koken maar drogen topics'', en nog wat van dat soort topics.
Ik zie neimand in de salmonellastress raken, behalve jij , .
Ga je bijvoorbeeld op het bodybuildforum lezen dan is 4 rauwe eieren per dag heel normaal.
Dus:
- verse eieren kopen
- koel bewaren tot verwerking
- verwerken in deeg
- laten drogen in de koelkast
- vissen of de vriezer in
Niks aan de hand.
Mocht je een besmet ei hebben gekocht, en die kans is heel erg klein als je verse eieren haalt. EN je houdt je aan de veiligheidsnormen, zoals gekoelkd bewaren, en na verwerking in de vriezer bewaren, je werkplek schoon maken voor dat je begint.
Dan nog is de kans dat er iemand ziek van wordt bijna 0.
Heb je toch de pech dat je een besmet ei hebt gekocht en laat je ze een dagje op de aanrecht liggen, dan is de kans aanwezig op ziekte. Maar goed, hygienisch werken, dan kan er nulkommanul gebeuren.
Geldt trouwens voor alles verse rauwe producten. Vis, melk, vlees, kip, noem maar op. Als je hier niet hygienisch mee werkt, kan je er ziek van worden. Maar dat maakt het niet gevaarlijk. Gewoon normaal doen en je blijft gezond.
-------
Maar eigenlijk is dit off topic, want ik gebruik helemaal geen ei, ik gebruik bloed.