eipoeder, boilies te zacht


jens breugelmans
Berichten: 615
Lid geworden op: 30-09-2009 16:33

03-03-2010 20:58

[quote="Jan Willem Hilverts"]Viktor,

Gebruik je circa 400 ml water en dan nog je toevoegingen? Weet niet hoveel je toevoegd aan olie etc. Maar niet teveel vloeibaar vocht dan?

Zat zelf meestal tussen de 300 en 400 en dan een goede 100ml aan toevoegingen en soms nog meer. Wel afhankelijk van het jaargetyde..

quote]

Dan doe ik het anders, want ik zit meestal tussen de 200 en 250 ml water.
En geen toevoegingen er bij.
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

03-03-2010 22:18

Jens,

Hoeveelheid vocht verschilt echt per mix,heb nu een mix voor iemand gemaakt waar op dik 750 ml aan vocht aan toegevoegd moet worden,dit mede door zeer groffe bestandsdelen en veel vezels,dit neem veel vocht op.

denk dan aan:
100 ml aminol
50 ml lever
50 ml csl
50 ml visolie
30 ml feedstim xp
30 ml red venom
10 ml sweetner
en dan de rest water.

mix is bij mij seizoen gebonden,vloeibaar spul dus ook.

gr

viktor
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

03-03-2010 22:39

andre janssen schreef:Ze zijn me alleen te zacht, ik kan ze bijvoorbeeld niet met de werppijp gooien.



Andre? heb je al eens 50 gram eialbumine en 100 gram eipoeder geprobeerd?
Ongeacht welke mix ik maak 100gr eipoeder en 50 gram eialbumine maakt deze mixen knoepertje hard.
Nu zit er ook verschil in kwaliteit eialbumine,de 1 maakt je boilie dan ook harder dan de ander,geld ook voor de binding.

Een kwestie van blijven proberen dus! moet goedkomen.

gr

viktor
jens breugelmans
Berichten: 615
Lid geworden op: 30-09-2009 16:33

04-03-2010 16:59

Ok,

Ik heb ook verschillende mixen, maar bij maakt het niet zo heel veel.
Maar ik maak ze idd ook niet met al te veel vezels.

Ik zal het wel eens proberen.
Josef Stalscu
Berichten: 1003
Lid geworden op: 21-04-2007 17:38
Locatie: BREDA
Contacteer:

15-03-2010 01:39

andre janssen schreef:Ze zijn me alleen te zacht, ik kan ze bijvoorbeeld niet met de werppijp gooien.


Maar heb je dan een beetje hetzelfde effect als dit:

http://www.carpio.ro/catalog/nade/965-d ... 0mm-th.jpg

Nu lossen de pallets op en zullen jouw zachte boilies heel langszaan uit elkaar vallen. Maar als je zachte boilies hebt, kan je ze dus indrukken en olien of andere soaks laten op nemen.

Als dit het geval is, dan zou ik graag het recept van je boilies willen hebben .
Zit hier wel vis?