Boilies die een tijd in het viswater hebben gelegen


Gebruikersavatar
Erik van der Westen
Berichten: 44
Lid geworden op: 20-07-2005 15:12
Locatie: Haarlem

20-07-2005 15:21

Bert Snoek schreef:Ik gebruik Martin SB boilies. Ik weet niet hoe hard die zullen zijn na 48 uur weken, maar ik zal het vanzelf zien. Hoe ze dan ruiken zal ik ook testen.

Zullen ze dan echt zo verrot zijn?

Gideon,

Grond erbij doen klinkt niet verkeerd. Had ik nog niet aan gedacht. Ik zal straks eens wat gaan scheppen.

Bert

Die SB boilies blijven echt wel goed hoor,daar nog geen last mee gehad,dus het is de moeite wward om het te proberen..
Gebruikersavatar
Denny Verdoold
Berichten: 1562
Lid geworden op: 08-09-2004 12:33
Locatie: Hoogvliet

20-07-2005 16:14

Ik ga nu een emmer water halen uit het kanaal waar ik momenteel op vis. Ga ik Martin SB bollen en in een andere emmer andere bollen in leggen en dan eens kijken of het effect heeft.
Gebruikersavatar
Denny Verdoold
Berichten: 1562
Lid geworden op: 08-09-2004 12:33
Locatie: Hoogvliet

20-07-2005 16:56

Zo, ik heb nu een grote emmer met meurend water hier staan.
Ik hoop maar dat het zijn vruchten afwerpt.
Gebruikersavatar
Eus Molewijk
Berichten: 2418
Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
Contacteer:

21-07-2005 17:49

Denny Verdoold schreef:Zo, ik heb nu een grote emmer met meurend water hier staan.
Ik hoop maar dat het zijn vruchten afwerpt.


Ja en geen boilies afwerpt. :lol:

Of die ready mades gaan rotten weet ik niet, ik weet alleen dat die freezerbait die ik hier had goed ging stinken na een dag of 3.

Hij was ook zo zacht geworden dat hij een 70+meter zwieper zekers niet had overleefd zonder van de hair af te vliegen, sterker nog, ik kneep 'm heel eenvoudig doormidden.

Ik zou gewoon boilies maken met heel weinig of geen flavour en heel kort koken zodat ie redelijk zacht is mocht je in deze theorie geloven.
Luc de Baets:"A little knowledge is a useless and often even a dangerous thing."
Tim Sanders
Berichten: 369
Lid geworden op: 21-03-2005 21:26
Locatie: Didam

21-07-2005 19:58

Grond van het water erbij doen is zeker slim. Want hier als ik me hengels op draai. En aan me boilie's ruik dan ruik ik geen vismeel meer, alleen nog maar bodem!!
Gebruikersavatar
Denny Verdoold
Berichten: 1562
Lid geworden op: 08-09-2004 12:33
Locatie: Hoogvliet

21-07-2005 21:29

Eus,
ik weet niet of ik deze theorie moet geloven. Er zijn in mijn ogen zoveel theorieen binnen de karperwereld die totaal nergens op slaan. Maar ik kan het op zijn minst gaan proberen. Niet geschoten is altijd mis.

Ik heb boilies van Martin SB erin liggen, deze blijven gewoon hard. Had van SB ook niets anders verwacht.
Ook liggen er boilies in van Pro Line, maar deze worden erg zacht en nemen verbazingwekkend veel water op. En in zachte boilies heb ik totaal geen vertrouwen, dus zullen wel voerboilies worden.
Ook heb ik nog zelfgemaakte bollen erin liggen. Ik maak mijn bollen altijd keihard, echt zo hard als maar kan, e deze blijven ook goed hard.

Nu alleen nog een paar keer proberen, en hopen dat ik hier mijn conclusies uit kan trekken.
Gebruikersavatar
Eus Molewijk
Berichten: 2418
Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
Contacteer:

21-07-2005 22:04

Denny,

Denk je niet dat een zachte boilie makkelijker geur/smaakstoffen loslaat dan een keiharde?
Luc de Baets:"A little knowledge is a useless and often even a dangerous thing."
Gebruikersavatar
Denny Verdoold
Berichten: 1562
Lid geworden op: 08-09-2004 12:33
Locatie: Hoogvliet

21-07-2005 22:08

Ja, maar ik wil er nog wel een beejte vertrouwen in blijven hebben. In zachte boilies heb ik geen vertrouwen en dan vang ik ook niks.
Met zachte boilies kan je ook geen lekkere worp maken.

En het gaat hier juist niet om de geur- en smaakstoffen. Ze moeten juist de geur van het water/de bodem aannemen. Dat lukt ook met een harde boilie, kan ik je zeggen.
Gebruikersavatar
Eus Molewijk
Berichten: 2418
Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
Contacteer:

21-07-2005 22:32

Denny Verdoold schreef:Ik maak mijn bollen altijd keihard, echt zo hard als maar kan, e deze blijven ook goed hard.


Eigenlijk doelde ik daarop.
Ik bedoel natuurlijk niet boterzacht maar gewoon visbaar zacht.
Luc de Baets:"A little knowledge is a useless and often even a dangerous thing."
Bert Snoek
Berichten: 195
Lid geworden op: 07-04-2004 14:01

22-07-2005 00:05

Eus Molewijk schreef:
Ik zou gewoon boilies maken met heel weinig of geen flavour en heel kort koken zodat ie redelijk zacht is mocht je in deze theorie geloven.


Bedankt voor de tip, maar ik maak nooit zelf boilies.

Bert
Rob van Riet
Berichten: 152
Lid geworden op: 13-12-2004 10:15
Locatie: Almere

22-07-2005 16:53

Heren, Ik ben ook een verwekker :lol: éh voorweker.
Maar ik heb daar een hele andere rede voor dan ik hier lees.
Omdat de boilie (ge)droog(d) is. neemt deze vocht op in aanraking met (elk) water.
Als je de droge bol op een geurende modder bodem presenteert dan zuigt deze dus water met een sterke modder geur op totdat deze verzadigd is. binnen het uur ruikt je bol naar...terwijl je juist kosten gemaakt heb met dure flavours, 'n beetje jammer :cry:
Ik doe al het voer voor één visdag in een emmer, vul een plastick flesje met 200ml schoon (oppervlakte vis) water en voeg daar (soms) 20 ml flavour bij. ffschudden, in de emmer en weer schudden minimaal 'n 1/2 uurtje laten staan in de AFGESLOTEN emmer. klaar!

DOE er geen bodem bij!

De truk om de bol ouder te lijken werkt minder goed dan de truk om de bol positief herkenbaar te maken!
Groet,
Rob
Gebruikersavatar
Denny Verdoold
Berichten: 1562
Lid geworden op: 08-09-2004 12:33
Locatie: Hoogvliet

22-07-2005 17:42

:o
Ik geloof dat ik hem niet helemaal snap. :roll:
Bert Snoek
Berichten: 195
Lid geworden op: 07-04-2004 14:01

23-07-2005 12:58

Ik vind het verhaal van Rob ook niet duidelijk en heb er geen vertrouwen in.
Gebruikersavatar
Patrick Hitija
Berichten: 405
Lid geworden op: 20-03-2004 22:24
Locatie: Holland

23-07-2005 15:20

.....Als ik het begrijp :oops: .....,

Omdat een bal altijd vocht opneemt in het begin en hij niet wil dat het het "bodem"water is met de geur van modder weekt hij ze een tijdje van te voren in "vers(er)" oppervlakte water evt. met wat toegevoegde flavour

Correct me if I'm wrong, Rob....
live the life you love and
love the life you live ..
Bert Snoek
Berichten: 195
Lid geworden op: 07-04-2004 14:01

23-07-2005 18:04

Zou de karper boilies die al 2 dagen in het water liggen niet meer opmerken, of belangrijker, niet meer opeten?

Wat denken jullie?
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

23-07-2005 18:17

wat Rob bedoelt is het volgende,
ALS je op een stinkende bodem vist is het wel beter om je bollen even te zetten in wat water.
je bollen nemen vocht op nadat ze in het water liggen, dus als ze op die stinkende bodem liggen nemen ze die stinkende geur mee op.
Hij voorkomt dit door z'n bollen te laten weken=> je boilie neemt veel vocht op(namelijk het water al of niet met flavour)
zodat als je bol in het visvijver/water komt te liggen niet veel meer van die stinekende bodem geur opneemt.
Gebruikersavatar
Michel Hollaar
† in memoriam †
Berichten: 2326
Lid geworden op: 06-02-2003 01:00
Locatie: Hellevoetsluis

23-07-2005 18:24

Bert Snoek schreef:Zou de karper boilies die al 2 dagen in het water liggen niet meer opmerken, of belangrijker, niet meer opeten?

Wat denken jullie?


Als je boilie er al twee dagen ligt heb je op een stek gevoerd waar geen karpers azen of je goooit werkelijk de groots mogelijke meuk de plomp in dat er geen karper meer wil azen.
Laatst gewijzigd door Michel Hollaar op 23-07-2005 18:32, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

23-07-2005 18:26

Zo heb ik weer jaren gevist op een water, waar je boilie na 10 minuten al pikzwart was en stonk naar de hel.

De boilies waren ongeflavoured en niet voorgeweekt.

De fluiters waren er veel, vaak en ook nadat een bol al de gehele nacht in het water had gelegen. Ook visten we er regelmatig callegea naar huis, die wel met overgeflavoured aas visten.

Ook werden de boilies gewoon in de prut aangeboden. Dit werkte beter dan op de zandplaat die er lag. Ook al weer zo'n prietpraat verhaal

Mag ik dus bovenvermeldde argumenten bestempelen als dubieus?

een vriendelijke groet

Mitsz
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

23-07-2005 18:32

Mitsz,
regels en ondervindingen zijn er om gebroken te worden.

kan van plaats verschillen hé

toch twijfel ik er niet aan dat een ongeflavourde bol beter kan vangen dan een bol met wat flavour op zulke plaatsen.

heb namelijk ook de ondervinding wanneer de bol pas naar de bodem ruikt dat ik vang :lol:
raar hé

maar dat was wat rob bedoelde
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

23-07-2005 19:01

Ik zeg niet dat het beter vangt, maar wil alleen maar aangeven, dat overflavouren niet nodig is om succes te hebben
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

23-07-2005 19:09

wat doe je dan met soaken in een dip????

meestal is dit toch enkel je haakaas laten uitspringen door wat extra geur/smaak te geven.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

23-07-2005 19:13

klopt, kan heel handig zijn en doe ik ook regelmatig. Ook behandel ik mijn boilies na met diverse vloeistoffen en flavour.

ik zal het nog één keer proberen.....dat het verhaal, dat het op een modderbodem noodzakelijk is, naar mijn idee niet waar is, vanwege bovenvermeldde redenen.

het één sluit het ander toch niet uit?
Gebruikersavatar
Michel Hollaar
† in memoriam †
Berichten: 2326
Lid geworden op: 06-02-2003 01:00
Locatie: Hellevoetsluis

23-07-2005 19:15

kenny vernieuwe schreef:wat doe je dan met soaken in een dip????

meestal is dit toch enkel je haakaas laten uitspringen door wat extra geur/smaak te geven.


Het is maar waar je in geloofd of waar je geld aan uit wilt geven.

Ik persoonlijk zeg, vis waarmee je hebt gevoerd.

Je voert toch om vertrouwen in jouw aas op te wekken ?

Waarom dan iets anders presenteren als waar je mee hebt gevoerd?
Bert Snoek
Berichten: 195
Lid geworden op: 07-04-2004 14:01

23-07-2005 21:10

Michel Hollaar schreef:
Bert Snoek schreef:Zou de karper boilies die al 2 dagen in het water liggen niet meer opmerken, of belangrijker, niet meer opeten?

Wat denken jullie?


Als je boilie er al twee dagen ligt heb je op een stek gevoerd waar geen karpers azen of je goooit werkelijk de groots mogelijke meuk de plomp in dat er geen karper meer wil azen.


Het kan toch zo zijn dat ze de verse boilies niet eten omdat ze er meerdere malen op gevangen zijn. Na 1 of 2 dagen, als de geur er (zo goed als) vanaf is, hebben ze ze toch gegeten en elke keer maken ze de positieve terugkoppeling dat de niet of nauwelijks geurende boilies geen gevaar opleveren. Dat is het idee erachter.

Waarom kan dat volgens jou niet Michel?
Gebruikersavatar
Michel Hollaar
† in memoriam †
Berichten: 2326
Lid geworden op: 06-02-2003 01:00
Locatie: Hellevoetsluis

23-07-2005 21:18

Bert,

Lees je eigen posting eens goed door en je ziet dat jezelf het antwoord al hebt.

Jij hebt het nu in tegenstelling tot je openingsposting over 1 of 2 dagen en dat de boilies dan toch gegeten zijn. Ik reageeer op het feit dat de boilies er na twee dagen nog steeds liggen.

Een niet geheel onbelangrijk verschil lijkt mij.