hoge eiwitten/ instant respons
Bart,
Je was eerder..boterzuur en betaine.
Weet je ook waarom je deze wilt toevoegen?
Je was eerder..boterzuur en betaine.
Weet je ook waarom je deze wilt toevoegen?
-
- Berichten: 302
- Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
- Locatie: kampen
- Contacteer:
zal ik dan even jou eigen woorden citeren uit de kw 36 ???
jou artikel heb me een beetje aan het denken gezet dus vandaar
vis zelf ook nog steeds met plezier met de mixxen van je weet wel welk merk gegroet
jou artikel heb me een beetje aan het denken gezet dus vandaar
vis zelf ook nog steeds met plezier met de mixxen van je weet wel welk merk gegroet
Bart,
Over Betaine heb ik nog veel gemaild met allerhande mensen.
Top spul en zeker als je de HCL vorm gebruikt.
Wel gebruik ik het nu met een andere beeldvorming als toendertijd.
Het merk waar jij het over hebt viste ik 1 jaar mee(wel top spul de mixen).
Ik ben een thuismixer en rommelaar.
Aan het denken gezet, dat vind ik top om te horen.
Zelf wordt ik vaak door andere mensen aan het denken gezet.
Ik ben misschien een levenmiddelen technoloog, maar gisteren ben ikzelf aardig aan het denken gezet en zie nu sommige dingen weer in een ander perspectief.
Zo blijf je bezig.
Over Betaine heb ik nog veel gemaild met allerhande mensen.
Top spul en zeker als je de HCL vorm gebruikt.
Wel gebruik ik het nu met een andere beeldvorming als toendertijd.
Het merk waar jij het over hebt viste ik 1 jaar mee(wel top spul de mixen).
Ik ben een thuismixer en rommelaar.
Aan het denken gezet, dat vind ik top om te horen.
Zelf wordt ik vaak door andere mensen aan het denken gezet.
Ik ben misschien een levenmiddelen technoloog, maar gisteren ben ikzelf aardig aan het denken gezet en zie nu sommige dingen weer in een ander perspectief.
Zo blijf je bezig.
-
- Berichten: 302
- Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
- Locatie: kampen
- Contacteer:
jah ik zit er ook over te denken om volgend jaar eens een goeie bol te proberen te maken met hoogwaardige vismelen als test maar voorlopig vis ik nog door met die mixxen van er goed mee(ucp) nutra baits vind ik kwa flavours en aditieven ook super
jah ik werk zelf als kok (dieet) in een zorg instelling zie het ook nog wel een keer zitten om met protivar aan de gang te gaan das een eiwt rijk product wat met toevoegd in toetjes als met moet aansterken na een operatie of wat dan ook
jah ik werk zelf als kok (dieet) in een zorg instelling zie het ook nog wel een keer zitten om met protivar aan de gang te gaan das een eiwt rijk product wat met toevoegd in toetjes als met moet aansterken na een operatie of wat dan ook
-
- Berichten: 4621
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Gemakkelijk verkrijgbaar in een redelijke constante kwaliteit.
Ik sluit me volledig aan bij de onderzoeken welke door de verkoper/ maker zijn gedaan. Ofwel ik gebruik een kant en klaar product. Als basis. Laat daar nu LT vismeel in zitten. Maar dat werd pas later populair.
Ik geloof nooit zo in aassprookjes. Tot ik de meuk thuis had. Natuurlijk ging er wat in het aquarium. Die werd acuut gesloopt. Jaaa maar dan doen ze ook met hun eigen aas. Niet dus. Ja van die vette meuk hebben ze geen honger meer. Handje erin: wel dus. Honger dan.
Voorgaande idem in een vijver, ook bij 5 graden water temperatuur. Sterker je kan de stroming van het water klokken. Vissen nemen de stoffen waar en acuut een gedragsverandering.
Tja. Het eerste seizoen sloot ik af met 120 20 ers. waar ik er in de jaren ervoor met pijn aan de helft kwam.
De laatste 2 jaar op open water. Loopt het minder. Kan alleen niet zo vergelijken met anderen. Alks ik ander aas erbij vis, vang ik met meuk altijd meer. Maar toch zijn de vangsten het laatste jaar beroerd.
Heb ik dat helemaal zelf verzonnen? Ben je gek. Wordt al 20 jaar mee gevist in een regio.
1tje van Mitsz.
Klaas:"Beter met een klote bol op een goeie stek dan met een super bol op een kutstek."
Mitsz:"Klaas, waarom niet met een goeie bol op een goeie stek?"
MVG
Klaas
Ik sluit me volledig aan bij de onderzoeken welke door de verkoper/ maker zijn gedaan. Ofwel ik gebruik een kant en klaar product. Als basis. Laat daar nu LT vismeel in zitten. Maar dat werd pas later populair.
Ik geloof nooit zo in aassprookjes. Tot ik de meuk thuis had. Natuurlijk ging er wat in het aquarium. Die werd acuut gesloopt. Jaaa maar dan doen ze ook met hun eigen aas. Niet dus. Ja van die vette meuk hebben ze geen honger meer. Handje erin: wel dus. Honger dan.
Voorgaande idem in een vijver, ook bij 5 graden water temperatuur. Sterker je kan de stroming van het water klokken. Vissen nemen de stoffen waar en acuut een gedragsverandering.
Tja. Het eerste seizoen sloot ik af met 120 20 ers. waar ik er in de jaren ervoor met pijn aan de helft kwam.
De laatste 2 jaar op open water. Loopt het minder. Kan alleen niet zo vergelijken met anderen. Alks ik ander aas erbij vis, vang ik met meuk altijd meer. Maar toch zijn de vangsten het laatste jaar beroerd.
Heb ik dat helemaal zelf verzonnen? Ben je gek. Wordt al 20 jaar mee gevist in een regio.
1tje van Mitsz.
Klaas:"Beter met een klote bol op een goeie stek dan met een super bol op een kutstek."
Mitsz:"Klaas, waarom niet met een goeie bol op een goeie stek?"
MVG
Klaas
-
- Berichten: 4621
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
O vergeten:
Goed luisteren als en aantal figuren praten. Bijv. Willem Peters.
Staat bij Bertil niet iets van alle fouten zelf maken?
MVG
Klaas
Goed luisteren als en aantal figuren praten. Bijv. Willem Peters.
Staat bij Bertil niet iets van alle fouten zelf maken?
MVG
Klaas
-
- Berichten: 4621
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Natuurlijk bijn ben ik ook begonnen met HP aas. Kwam je bijna niet omheen.
Mijn eerste recepten kwamen uit dat zwarte boekje van Schouten, Kempen en ....
Daarin werd wel ff gestrooid met caseine, lactalbumine en weet ik veel.
Natuurlijk had ik gauw door dat het eiwit niet zo hoog hoefde te zijn? Aan de vangsten? Nee joh, mijn portemonnee. Ik had algauw door, dat een kilo voeren meer vis opbracht dan een pond. Met 14 gulden de kilo was caseine en ei albumine en lactalbumine het dubbele, steen duur. Griesmeel kostte 1,50 de kilo en tarwemeel ging net zo goed als tarwegluten, maar was maar 20% van de prijs. Tja en dat ging ook.
MVG
Klaas
Mijn eerste recepten kwamen uit dat zwarte boekje van Schouten, Kempen en ....
Daarin werd wel ff gestrooid met caseine, lactalbumine en weet ik veel.
Natuurlijk had ik gauw door dat het eiwit niet zo hoog hoefde te zijn? Aan de vangsten? Nee joh, mijn portemonnee. Ik had algauw door, dat een kilo voeren meer vis opbracht dan een pond. Met 14 gulden de kilo was caseine en ei albumine en lactalbumine het dubbele, steen duur. Griesmeel kostte 1,50 de kilo en tarwemeel ging net zo goed als tarwegluten, maar was maar 20% van de prijs. Tja en dat ging ook.
MVG
Klaas
-
- Berichten: 302
- Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
- Locatie: kampen
- Contacteer:
jah idd stekeuze naargelang jaargetijde en temerpatuur en weer type is net zo belangrijk ik vis op een niet al de diepe zij sloot op een plas vorrig weekend werd het kouder en bijna volle maan gevolg stek liep niet meer en jawel op een stek van een meter of 12 diep liep het als een trein
Hoi Klaas,
Yep, het spul wat jij gebruikt is goed spul.
Naar iemand als W Peeters luister ik graag, zeker naar zijn onderbouwing van enkele zaken.
Dat zijn mensen waar je iets van kan opsteken....die mensen maken fouten waar anderen weer van leren
Goede bol op een goede stek, yep...gewoon altijd goede bol gebruiken.
Yep, het spul wat jij gebruikt is goed spul.
Naar iemand als W Peeters luister ik graag, zeker naar zijn onderbouwing van enkele zaken.
Dat zijn mensen waar je iets van kan opsteken....die mensen maken fouten waar anderen weer van leren

Goede bol op een goede stek, yep...gewoon altijd goede bol gebruiken.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
goeie bollen werken beter inderdaad.....al nagedacht over de dip en de oplosbare basis Chris??
fijne groeten uit t café........
fijne groeten uit t café........

-
- Berichten: 302
- Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
- Locatie: kampen
- Contacteer:
multino is ook zo,n product lijkt me ook nog wel interesant om mn mix mee op te krikken 

- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
als je er maar voor één kiest Bart....dat helpt alvast.
minamino is een éérsteklas ingredient, maar niet teveel van drinken hoor........
minamino is een éérsteklas ingredient, maar niet teveel van drinken hoor........

-
- Berichten: 302
- Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
- Locatie: kampen
- Contacteer:
hahaha mischien handig als je gaat kroegen en je niet van plan bent alleen thuis te komen 

- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:

-
- Berichten: 108
- Lid geworden op: 10-01-2005 15:24
- Locatie: alblasserdam
- Contacteer:
Ik ben ook vaak aan het twijfelen over eiwitten en koolhydraten, omdat ik vaak opzoek ben naar een goede bolie. Inmiddels weet ik al wel het een en ander over eiwitten. Misschien hebben jullie wat aan de info, je kan het ook beschouwen als nutteloos. Want wie zegt dat een karper zich aan die kennis houdt. Het is alleen nog maar een hypothese die gesteld wordt. Wel kan je wat mitz al zei experimenteren. In de praktijk valt dit wel enigszins tegen, omdat t vaak moeilijk te achterhalen is welke factoren allemaal hebben geleid tot die ene vangst. maar goed.
-
- Berichten: 108
- Lid geworden op: 10-01-2005 15:24
- Locatie: alblasserdam
- Contacteer:
Bij voortgezette assimilatie kunnen vissen uit glucose koolhydraten en vetten maken. Dus geen eiwitten!! Voor eiwitten zijn er ook nog stikstofhoudende moleculen nodig. Planten nemen deze op uit de bodem, die kunnen dus wel zelf eiwitten vormen. Een vis krijgt deze eiwitten dus door zijn voedsel binnen. Uit glucose kunnen wel weer andere koolhydraten worden gevormd: alle enkelvoudige suikers, tweevoudige suikers, en meervoudige suikers( zoals zetmeel!!) Ook kan er uit glucose vetten worden gevormd. Vetmoleculen bevatten namelijk atomen van dezelfde elementen als glucose.
Eiwitten worden ook wel proteinen genoemd. Een eiwit bestaat uit aan elkaar gekoppelde aminozuren. Deze worden weer gevormd door mrna. ( niet echt interessant hiervoor) Doordat er voor aminozuur glucose +nitraat + energie nodig is kan een vis deze dus niet zelf maken uit glucose. Hij haalt deze aminozuren uit zijn voedsel. Er is dan overigens wel weer onderscheid in de eiwitten:bouwstoffen, transportenzymen.
In theorie zou zo n aminodip bijvoorbeeld goed moeten werken. De praktijk moet het wel bewijzen.
groet Matthijs
Eiwitten worden ook wel proteinen genoemd. Een eiwit bestaat uit aan elkaar gekoppelde aminozuren. Deze worden weer gevormd door mrna. ( niet echt interessant hiervoor) Doordat er voor aminozuur glucose +nitraat + energie nodig is kan een vis deze dus niet zelf maken uit glucose. Hij haalt deze aminozuren uit zijn voedsel. Er is dan overigens wel weer onderscheid in de eiwitten:bouwstoffen, transportenzymen.
In theorie zou zo n aminodip bijvoorbeeld goed moeten werken. De praktijk moet het wel bewijzen.
groet Matthijs
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8213
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Dus Matthijs als ik het goed begrijp haalt de vis bij opname en verwerking van de voedingsstoffen de koolhydraten, vetten, zetmelen en suikers uit de glucose?
Laat ik nu altijd gedacht hebben dat glucose uit de koolhydraten en zetmelen kwamen dus net andersom maar oke je bent nooit te oud om te leren.
Afbraak verteerbare koolhydraten in:
Polysachariden: zetmeel
Disachariden: maltose, lactose, sacharose
Monosachariden: glucose, galactose, fructose
Eiwitten worden ook niet gemaakt uit voedsel die zitten er van nature in en worden in het lichaam verder afgebroken.
Ik zou toch de boeken nog eens doornemen als ik jou was.
Douwe
Laat ik nu altijd gedacht hebben dat glucose uit de koolhydraten en zetmelen kwamen dus net andersom maar oke je bent nooit te oud om te leren.
Afbraak verteerbare koolhydraten in:
Polysachariden: zetmeel
Disachariden: maltose, lactose, sacharose
Monosachariden: glucose, galactose, fructose
Eiwitten worden ook niet gemaakt uit voedsel die zitten er van nature in en worden in het lichaam verder afgebroken.
Ik zou toch de boeken nog eens doornemen als ik jou was.
Douwe
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 108
- Lid geworden op: 10-01-2005 15:24
- Locatie: alblasserdam
- Contacteer:
Hoi Douwe, jij hebt daar je punt, maar wat jij schrijft en ik schrijf kloppen allebei!! ik had het namelijk over glucose voortgezette ASSIMILATIE. er worden hier dus grotere moleculen gemaakt uit het glucosemolecuul. Bij de afbraak, waar jij het over hebt(dissimilatie), worden van deze grotere koolhydraten idd glucose gemaakt! 

- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8213
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Assimilatie: 2 [biol.] het proces van omzetting van voedingsstoffen in organisch weefsel
Dissimilatie: 2 [biol.] stofwisselingsreactie waarbij energie vrijkomt.
Ik heb het wel degelijk over assimilatie oftewel; het opnemen en verwerken van voedingsstoffen.
Voortgezette assimilatie:
- glucose is de grondstof voor de opbouw van koolhydraten en vetten dus ook jij je zin.
Douwe
Dissimilatie: 2 [biol.] stofwisselingsreactie waarbij energie vrijkomt.
Ik heb het wel degelijk over assimilatie oftewel; het opnemen en verwerken van voedingsstoffen.
Voortgezette assimilatie:
- glucose is de grondstof voor de opbouw van koolhydraten en vetten dus ook jij je zin.
Douwe
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
als er te veel aan glucose aanwezig is wordt dit allemaal omgezet in vetten.
Waardoor je dus nog dikkere vissen krijgt maar je moet dan ook rekeninghouden met het feit dat er dan meer kans is op het toe slippen van de aders en zulke dingen.
Waardoor je dus nog dikkere vissen krijgt maar je moet dan ook rekeninghouden met het feit dat er dan meer kans is op het toe slippen van de aders en zulke dingen.
-
- Berichten: 2415
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Mooiste provincie van NL
Gigantische topic-kick, maar hoe is de test afgelopen, meneer Mitsz? 

Met vriendelijke groet,
Bas Hofkens
Bas Hofkens
-
- Berichten: 130
- Lid geworden op: 17-12-2004 21:59
- Locatie: turnhout
ja kben ook wel benieuwd naar de resultaten
kheb dit topic toen boeiend gevolgd
kheb dit topic toen boeiend gevolgd
-
- Berichten: 1476
- Lid geworden op: 17-11-2009 22:25
Het is nog steeds winter en ik verveel me een beetje (te weinig prikkels), dus ik doe nog even mee.
Ik wil niet van een topic kick spreken, maar wel heel leuk om eens te lezen. De denkbeelden van ruim tien jaar geleden, voor wat betreft een heel hoog eiwitpercentage en de instant respons van je bol.
Over b.v. aminozuren en het geur- en smaaksysteem van karpers was toen veel minder bekend dan nu, dat blijkt in ieder geval wel uit het topic. In die tijd geloofde men b.v. nog dat een karper niet kan ruiken.
Eerst even een uitspraak van Mitz:
ik denk, dat de instant respons van aas is gelegen aan de eenzijdigheid ervan. Of het nu vet, koolhydraat of eiwittten zijn, ze kunnen allemaal zeer goed instant presteren. Voor een instant respons, moet je een duidelijk signaal hebben in je aas.
Kortom: voor een goede instant respons moet je dus 1 van de nutriënten zwaar overdrijven. Boilies met een zeer eenzijdige samenstelling, zullen instant altijd beter presteren, dan "norm aas".
Een zeer interessante bewering en volgens mij ook een ware! Punt is, ligt het aan de macro-nutriënten, af aan iets anders? Wat is b.v. dat duidelijke signaal? De eenzijdigheid misschien, zeg maar de simpelheid?
Nog een uitspraak van Mitz over een onderzoek van de L.U. Wageningen:
een aantal vissen werd op dieet gezet. 1 groep geen vet, 1 groep geen koolhydraten,
1 groep geen eiwit. Na onthouding werden de vissen dus in een aquarium gedaan met de voedingsmiddelen die ze niet hadden gehad. ELKE VIS GING NAAR HET VOEDINGSMIDDEL DAT ZE NIET HADDEN GEHAD, GEDURENDE DE TIJD VAN DIEET. De score was 100%
Terug naar de karper in de natuur. De karper is een scharrelaar. Moet hier en daar z'n kostje bijeen zoeken. Stelt het samen uit losse eenzijdige componenten. Hier wat eiwit daar wat vet. Denk nu weer eens aan de aquariumproef. Get my drift?!
Er zijn wat mij betreft op een bepaald moment, op een bepaalde stek, dus ideale aassamenstellingen, voor een instant respons. Dit zal verschillen per vis. De ene vis heeft zich zojuist tegoed gedaan aan een portie eiwitrijk aas, de ander aan iets anders. Om de balans te maken zoekt ie dus iets met een duidelijk signaal. Dit is dus instant respons.
Alweer zeer interessant. Werkt het zo simpel?
Dat onderzoek gaat over wat onderzoekers tegenwoordig, zelfselectie noemen. Wat blijkt, vissen kunnen idd. uit verschillende componenten het voor hun ideale menu samenstellen.
Ze kunnen het zelfs voor wat betreft de aminozuren, geef je de vis de keuze tussen voer met een goede voedingswaarde, maar met een onvolledig aminozuurpatroon, versus voer met een mindere voedingswaarde en een volledig aminozuurpatroon, dan kiest een vis voor het laatste.
Werkt het zoals Mitz beweert, zo ook in de praktijk? Heb net mijn portie bloedwormen gehad en straks ga ik nog even wat koolhydraten en vetten scoren!
Wanneer zie je de meeste schuimplakkaten (azen op benthos)? ’s Ochtends heel vroeg (en soms ’s avonds), maar dat kan ook aan de activiteit van die kleine beestjes zelf liggen.
Hebben boilies met een hoog eiwitgehalte een betere instant respons? Wat mij betreft niet, want voor het instant vissen, gaat het niet om het eiwitgehalte, maar om de vrije aminozuren.
We hebben tegenwoordig een breed scala aan gehydroliseerde en gefermenteerde producten met een hoog gehalte aan vrije aminozuren tot onze beschikking. Vrije amino’s zijn denk ik de beste triggers in karperaas. Ok. het kan op sommige wateren soms ook tegen je werken i.v.m. b.v. brasem (concurrentie).
Werkt het altijd? Waarschijnlijk niet.
Mitz wil wel vaker dingen onderzoeken, maar volgens mij komt het er meestal niet van.
Als je in bovenstaande gelooft (ik geef eerlijk toe, onmogelijk is het zeer zeker niet), ga je voortaan (als je instant vist) met drie soorten bollen vissen.
Zit je altijd goed!
Hoop dat Mitz zelf ook reageert.
Ga nog even aan de vetten en nee geen frituur.
Doppinda’s, schijnt heel gezond te zijn.
Ik wil niet van een topic kick spreken, maar wel heel leuk om eens te lezen. De denkbeelden van ruim tien jaar geleden, voor wat betreft een heel hoog eiwitpercentage en de instant respons van je bol.
Over b.v. aminozuren en het geur- en smaaksysteem van karpers was toen veel minder bekend dan nu, dat blijkt in ieder geval wel uit het topic. In die tijd geloofde men b.v. nog dat een karper niet kan ruiken.
Eerst even een uitspraak van Mitz:
ik denk, dat de instant respons van aas is gelegen aan de eenzijdigheid ervan. Of het nu vet, koolhydraat of eiwittten zijn, ze kunnen allemaal zeer goed instant presteren. Voor een instant respons, moet je een duidelijk signaal hebben in je aas.
Kortom: voor een goede instant respons moet je dus 1 van de nutriënten zwaar overdrijven. Boilies met een zeer eenzijdige samenstelling, zullen instant altijd beter presteren, dan "norm aas".
Een zeer interessante bewering en volgens mij ook een ware! Punt is, ligt het aan de macro-nutriënten, af aan iets anders? Wat is b.v. dat duidelijke signaal? De eenzijdigheid misschien, zeg maar de simpelheid?
Nog een uitspraak van Mitz over een onderzoek van de L.U. Wageningen:
een aantal vissen werd op dieet gezet. 1 groep geen vet, 1 groep geen koolhydraten,
1 groep geen eiwit. Na onthouding werden de vissen dus in een aquarium gedaan met de voedingsmiddelen die ze niet hadden gehad. ELKE VIS GING NAAR HET VOEDINGSMIDDEL DAT ZE NIET HADDEN GEHAD, GEDURENDE DE TIJD VAN DIEET. De score was 100%
Terug naar de karper in de natuur. De karper is een scharrelaar. Moet hier en daar z'n kostje bijeen zoeken. Stelt het samen uit losse eenzijdige componenten. Hier wat eiwit daar wat vet. Denk nu weer eens aan de aquariumproef. Get my drift?!
Er zijn wat mij betreft op een bepaald moment, op een bepaalde stek, dus ideale aassamenstellingen, voor een instant respons. Dit zal verschillen per vis. De ene vis heeft zich zojuist tegoed gedaan aan een portie eiwitrijk aas, de ander aan iets anders. Om de balans te maken zoekt ie dus iets met een duidelijk signaal. Dit is dus instant respons.
Alweer zeer interessant. Werkt het zo simpel?
Dat onderzoek gaat over wat onderzoekers tegenwoordig, zelfselectie noemen. Wat blijkt, vissen kunnen idd. uit verschillende componenten het voor hun ideale menu samenstellen.
Ze kunnen het zelfs voor wat betreft de aminozuren, geef je de vis de keuze tussen voer met een goede voedingswaarde, maar met een onvolledig aminozuurpatroon, versus voer met een mindere voedingswaarde en een volledig aminozuurpatroon, dan kiest een vis voor het laatste.
Werkt het zoals Mitz beweert, zo ook in de praktijk? Heb net mijn portie bloedwormen gehad en straks ga ik nog even wat koolhydraten en vetten scoren!
Wanneer zie je de meeste schuimplakkaten (azen op benthos)? ’s Ochtends heel vroeg (en soms ’s avonds), maar dat kan ook aan de activiteit van die kleine beestjes zelf liggen.
Hebben boilies met een hoog eiwitgehalte een betere instant respons? Wat mij betreft niet, want voor het instant vissen, gaat het niet om het eiwitgehalte, maar om de vrije aminozuren.
We hebben tegenwoordig een breed scala aan gehydroliseerde en gefermenteerde producten met een hoog gehalte aan vrije aminozuren tot onze beschikking. Vrije amino’s zijn denk ik de beste triggers in karperaas. Ok. het kan op sommige wateren soms ook tegen je werken i.v.m. b.v. brasem (concurrentie).
Werkt het altijd? Waarschijnlijk niet.
Mitz wil wel vaker dingen onderzoeken, maar volgens mij komt het er meestal niet van.
Als je in bovenstaande gelooft (ik geef eerlijk toe, onmogelijk is het zeer zeker niet), ga je voortaan (als je instant vist) met drie soorten bollen vissen.
Zit je altijd goed!
Hoop dat Mitz zelf ook reageert.
Ga nog even aan de vetten en nee geen frituur.
Doppinda’s, schijnt heel gezond te zijn.
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Of je vrouw een doppie geven, nu we het toch over eiwitten hebben!!!
Groet, Peter
ps sorry ff niets te doen Hilco.
Groet, Peter
ps sorry ff niets te doen Hilco.

-
- Berichten: 458
- Lid geworden op: 28-01-2014 18:13
Als je enkel eiwitrijk aas aan je hairs punnikt wil niet zeggen dat niet koolhydraatrijk aas slechter vangt. Dit kun je enkel zeggen als tenminste 1 van de hengels voorzien is van "crap" aas aan de hair onder exact dezelfde situatie als je eiwitrijke aas. Als ik 3 hengels met enkel tijgernoten vis dan trek ik de hele stelling al weer onderuit de schamele 7% eiwit van een tijgernoot heeft mij vorig jaar toch bewezen een betere vanger te zijn dan kant en klare boilies van diverse merken ( proline, CG, Nash, Mainline, Dreambaits en nog wat merken ) en ook al heb ik mijn rigje met diverse aaspresentaties ( single hookbait, snowman, chod en attractiever gemaakt gesoakt in csl of in krill ) nog ving de tijgernoot beter ten opzichte van een boilie in welke presentatie dan ook.
Ik ben niet kapot van eiwitrijk aas of de vergelijking "crap" is slechter dan eiwitrijk.
Op de tijgernoot heb ik 99,9% meer vis gevangen dan op een boilie van welk merk dan ook. En instant waren mijn sessies met tijgers nog beter dan op de andere hengels beaasd met boilies. 4 uurtjes vissen 7 runs 6 vissen geland op tijgernoten wierp ik een onderlijn met boilies naast de tijgernoten dan nog ving ik op de tijgernoten. Op papier is zo'n eiwitrijke bol, maar de praktijk leert mij toch echt anders. Ik van mij juist scheel met kh rijk of beter gezegd niet eiwitrijk aas.
Ik ben niet kapot van eiwitrijk aas of de vergelijking "crap" is slechter dan eiwitrijk.
Op de tijgernoot heb ik 99,9% meer vis gevangen dan op een boilie van welk merk dan ook. En instant waren mijn sessies met tijgers nog beter dan op de andere hengels beaasd met boilies. 4 uurtjes vissen 7 runs 6 vissen geland op tijgernoten wierp ik een onderlijn met boilies naast de tijgernoten dan nog ving ik op de tijgernoten. Op papier is zo'n eiwitrijke bol, maar de praktijk leert mij toch echt anders. Ik van mij juist scheel met kh rijk of beter gezegd niet eiwitrijk aas.