het GROTE boillie recepten topic


Plaats reactie
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

07-08-2012 17:42

sorry maar 250 mil van ei albumine is heel wat minder dan 250 gram


Sorry hoor, maar waar beweer ik dat dit niet zo is? Nergens toch. Ik heb het over Lactalbumine. En daar vermeld ik toch dat dat een groot vollume ten opzichte van het gewicht heeft.

Als je aalten kent weet je dat hij achter de komma werkte en ving


Geloof ik best wel, maar leg dat eens uit aan karpervissers die zich een breuk met mais vangen.., 't jaartje rondt!
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

07-08-2012 18:03

Gaat lekker zo!!! haha

Een thuisbakker werkt met een weegschaaltje en een boiliebakker werkt met een maatbeker.
Maar een een maatbeker hebben ze eerst afgewogen.

U vat hem.

Groet, Peter
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

07-08-2012 21:40

Laat ik in het verleden nu m'n delen mixen hebben overgezet naar kilo's. Was gewoon wat makkelijker rekenen voor de inkoop. Maar juist voor een delenmix heb je geen gewicht gegevens nodig.

Een koffiemok vol product = een koffiemok vol...
En een emmer vol = een emmer...

De verhoudingen blijven het zelfde.

Zet je een delen mix direct over naar kilo's (1 deel = 1 kg), dan zie je dat de verhoudingen scheef gaan lopen omdat het ene product een groter volume per kilo heeft dan het andere...

Vat u hem!?

Gr. Marco.
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

07-08-2012 22:30

Stop nou eens in het denken in volumes, dat een emmer ijzer zwaarder weegt dan een emmer veren dat weten we allemaal denk ik wel. Om het gewicht in ijzer te verkrijgen heb je een hoop volume aan veren nodig.

In volumes werken is makkelijk voor de massaproduktie maar je zal toch altijd een volume moeten berekenen wat de kosten daarvan zijn. Je koopt in en verkoopt in kiloprijs.

Maar om een menger vol te storten met emmers gaat wel even wat sneller en makkelijker dan alles elke keer netjes af te wegen.

Groet, Peter
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

08-08-2012 08:33

Marco,

Als ik jou moet hebben merk je het wel. Er was er 1 die iets niet relevant vond terwijl een ander bewees, dat 2,3% beter was dan 3,1%
It's okay 2 pay
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

08-08-2012 08:33

Rare lui die engelsen, maar die rekenden al gauw in pints...
It's okay 2 pay
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

08-08-2012 13:03

Marco,

Als ik jou moet hebben merk je het wel.


Doe dan maar een aai over m'n bolletje, dan heb je m'n aandacht wel hoor Klaas :wink:

Maar om een menger vol te storten met emmers gaat wel even wat sneller en makkelijker dan alles elke keer netjes af te wegen.


Mee eens Peter, maar de meeste forumleden en thuisdraaiers hebben helaas geen cementmolen (of luxer) denk ik zo. En wanneer je dan toch lekker met (foodgrade)1 kilo en/of 5 kilo verpakkingen werkt, omdat je in een goede, maar simpele mix alle producten naar hele getallen (1 of 5kg) hebt afgerond, dan valt er ook helemaal niets af te wegen. Hup, opentrekken, in die emmer donderen en mengen...

Stop nou eens in het denken in volumes, dat een emmer ijzer zwaarder weegt dan een emmer veren dat weten we allemaal denk ik wel.


En hoe zit dat met lood om oudijzer :D ..?

Gr. Marco
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

08-08-2012 19:09

Lood om oud ijzer haha, in de 16e eeuw had je noch voordeel, noch nadeel wat betreft de waarde.

Tegenwoordig worden er hele bovenleidingen gejat bij de Nederlandse spoorwegen. :wink:

Groet, Peter
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

08-08-2012 22:27

Klaas vd Herik schreef:Rare lui die engelsen, maar die rekenden al gauw in pints...


Toffe lui die Engelsen, alleen jammer dat ze in de top 3 staan qua coma drinken.

Desalnietemin je kan er mee lachen en ook nog wat van leren qua karpervissen.

Groet, Peter
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

08-08-2012 23:00

Als ze zich op het vaste land nu ook nog eens aan ons gewichtenstelsel zouden houden.., dat praat wat makkelijker. Maar ja, dan klinken de vissen weer kleiner haha...
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

08-08-2012 23:48

Geen enkel probleem. Het wordt pas vaag als lui waarvan je verwacht dat ze kilo of pond hanteren ineens Engelse ponden gebruiken. Dat zijn dan Nederlanders of Belgen.

Van coma zuipers leer ik niks.

Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

09-08-2012 00:06

Van coma zuipers leer ik niks.


Tuurlijk wel.., hoe je het niet moet doen!
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

09-08-2012 08:00

algemene ontwikkeling:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Pint

heeft in weze niet zoveel van doen met een pint, hoewel ik hem liever in Waas drink...
It's okay 2 pay
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

09-08-2012 09:50

Ik was op de hoogte en zal geen duim breedte toegeven...
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

09-08-2012 14:36

ellenlang verhaal zou
It's okay 2 pay
dave staal

09-08-2012 15:47

Kees Ouwehand schreef:Van coma zuipers leer ik niks.


Hey Kees deze zin van jouw lees ik al in meerdere berichten in verschillende topics, waarom?
Waar gaat dit over of wat bedoel je ermee?

Gr Dave
Kees Ouwendijk
Berichten: 487
Lid geworden op: 19-11-2007 19:20

18-08-2012 07:36

grammen ,pinten en wat zijn dan delen (1deel dit 2 delen dat) ?
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

18-08-2012 09:05

En je houdt voet bij stuk dat je dat niet weet..!?
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

18-08-2012 10:11

Je hebt gewichtsdelen (grammen) en volumedelen (pint). Zoiets als procenten die altijd procenten van iets zijn. :wink: :D 8)
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

18-08-2012 10:21

Dat heb je mooi medegedeeld.
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

18-08-2012 10:26

Ja, ik dacht ik zal het weer even met jullie delen.
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
Gebruikersavatar
Tom ter weele
Berichten: 675
Lid geworden op: 20-02-2011 21:46

19-08-2012 19:19

zou deze mix lukken?

25% griesmeel
25% maismeel
25% tarwemeel
15% koekjesmeel
5% robin red
5% zout
en wat zoete sweetners.
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

21-08-2012 15:30

Kees, leg je het delen verhaal aub nog een keertje uit :D ...

Tom, % van het totaal gewicht of het totale volume?
En waar haal ik zoute sweetners :wink: ?
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

21-08-2012 19:25

Koekenbakkers. :D
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

24-08-2012 13:42

Tom om toch je vraag te beantwoorden zou ik het volgende doen met je mix. Heb er cede bijgevoegd.

300 gr tarwemeel
200 gr maismeel
150 gr griesmeel
200 gr koekjesmeel
100 gr cédé eivoer
50 gr robin red
8 eitjes
peach flavour (zoete flavour naar keuze)

Groet, Peter