Een boiliedip Pjotr. En Daan, mijn excuus

.
'T grootste nadeel van Luc's gelijke delen mix is dat je snel met meelrestjes blijft zitten. Heb je met 234, 123 of die 122 geen last van omdat het dan gewoon over kilo's gaat die je bij elkaar kwakt...
Wel even zeven en goed mengen natuurlijk.
Ps die in kilo berekende mixen zijn bovendien zo makkelijk maal 5 (..10, 20 etc,) te vermenigvuldigen voor de grotere meelverbruiker! Zo wordt die 2, 3, 4 mix x 5 vermenigvuldiging;
10kg. sojameel volvet getoast
15kg. maïsmeel
20kg. tarwegriesmeel
= 45 kilo aan basismix.
- Doe er 5 kilo ei-compound bij (= 50 kilo totaalmix) en je kan alleen al via vloeistoffen, en/of wat geconcentreerde poeders naar keuze, de smaak en attractie van deze eenvoudige mix bepalen.
Aanmaken met alleen water kan dan begrijpelijk ook. Dat is afhankelijk van hoe attractief je 'm wilt hebben. Bijvoorbeeld voor ff voeren en weer verkassen op open water waar veel krabben rondzwerven, zou ik het simpel houden. Voor een paar uurtjes instant visserij op een put met veel hengeldruk zou ik tijdens het aanmaken van het deeg, en ook later over de bol lekker met een attractieve vloeistof doorgieten. Zo ook wanneer ik 'm instant als winteraas zou inzetten.
- Gebruik 5 kilo vismeel, rol 'm gewoon met eitjes en vervang per 'kilo' mix twee eitjes door +- 100ml een vissaus of een visextract. Je hebt dan een 10% 'vismix' voor schrale tijden, zeg zoals nu het geval is, maar dan met een beetje smaaklabel en een iets meer afwisselend eiwitpatroon. Een mix waarmee je trouwens ook gewoon 't jaar rond je ding kan doen.
- Voeg 10 kilo vismeel en 5 kilo hennep toe (totaal 60 kilo droge mix), en je hoeft je nog minder druk te maken of de vis er voor blijft rondhangen etc. Hoewel tijdens de zomermaanden er al voldoende proteïne aan beestjes in het water aanwezig is om je daar echt druk over te moeten maken.
(Dat berekenen x 5 gaat vervolgens als volgt op bij de 123 mix = 5, 10, 15kg., en 122 = 5, 10, 10kg. mix.)
Ik heb het nu voor het gemak trouwens even in de vissmaakhoek gehouden, maar gewoon een beetje je fantasie gebruiken en/of een ingrediëntenlijst op internet raadplegen...
En vooral eenvoudig blijven handelen betreffende de aan te vullen producten

.