Ik ben ben benieuwd hoe jullie hier over denken vandaar dat ik met dit onderwerp maar even naar de aas hoek kom....
Ik zit met het volgende punt ik ben eigenlijk altijd een boilie visser geweest ook in de tijd dat je instant nog goed kon vangen in omgeving (slotenplas en omstreken) hier ben ik ook opgeroeid.
De laatste jaren vind ik de vangsten enorm achteruit gaan op boilies op enkele grote brasems na
![:(](./images/smilies/icon_frown.gif)
Boilies beginnen in mijn ogen zo langzamerhand echt brasem voer te worden.
Vandaar dat ik mijn strategieën eens ben gaan verleggen en aan de haal ben gegaan met tijgernoten.
Met Tijgernoten zijn mij de volgende zaken opgevallen:
- Ik krijg de indruk dat na langer voorvoeren dan 3-4 dagen de vangsten achteruitgaan 2.5kg. p.dag
vraag ?
- tijgernoten worden wel weggevreten na onderzoek waterkijker en strand-net over bodem halen.
- geen last van brasems en (minder) last van meerkoeten
Nu lees ik regelmatig dat tijgernoten niet voedzaam zouden zijn na research blijken tijgernoten wel degelijk voedzaam te zijn.
koolhydraten 11 - 18 %
Veten 21 - 31 %
Eiwitten 7 - 12 %
Energetische waarde 400 Kcal/100gr
Wel is het volgende aan de hand met tijgernoten....
We kennen allemaal de foto,s van uitwerpselen in bewaarzakken van de karper (kapot gekauwde tijgernoot resten) maar niet verteerd!
Bij mijn zelf zitten in de bewaarzakken de volgende morgen stukken zo groot als spliterwten.
Wat ik hier uit opmaak is dat tijgernoten graag worden gegeten door karpers maar doordat zij deze niet kunnen verteren kunnen zij hier ook (weinig tot geen) voedingstoffen uit onttrekken.
(Dit kun je beschouwen als niet voedzaam)
Oplossing
Ik denk dat het beter is af te wijken van het karige uurtje koken ik denk namelijk dat je de tijgernoten tenminste 2 tot 2 en half uur moet koken om deze verteerbaar te krijgen voor de karper.
Hoe denken jullie hierover ?