Dip recepten! en ervaring met home mate dip
- Benjamin Huijmans
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 29-04-2015 20:22
- Locatie: Apeldoorn
- Contacteer:
hee
wie kan mij veder helpen wil zelf een dip maken
weet iemand een goed recept of is het misschien nog makkelijker dan dat!
ranja en stroop heb ik al gelezen is nog te proberen
hebben jullie goede ervaringen ?
alvast bedankt
wie kan mij veder helpen wil zelf een dip maken
weet iemand een goed recept of is het misschien nog makkelijker dan dat!
ranja en stroop heb ik al gelezen is nog te proberen
hebben jullie goede ervaringen ?
alvast bedankt
Wie niet vist Wie niet vangt
-
- Berichten: 810
- Lid geworden op: 30-11-2014 19:04
- Locatie: Drenthe
Dip van Mitsz is een topper!
100 gram trassi
100 ml Maggi
50 ml Goela Djawa siroop (gebruik zelf gewone pannenkoekenstroop)
100 gram trassi
100 ml Maggi
50 ml Goela Djawa siroop (gebruik zelf gewone pannenkoekenstroop)
- Jan Kasteelen
- Berichten: 654
- Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
- Locatie: Gouda
en een ritalinnetje voor de home mate
- Benjamin Huijmans
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 29-04-2015 20:22
- Locatie: Apeldoorn
- Contacteer:
Hoe kan ik het onderwerp titel veranderen?
Wie niet vist Wie niet vangt
- joe callewaert
- Berichten: 120
- Lid geworden op: 27-04-2015 21:24
De olie van vis uit blik , luikse stroop , honing, ketsjap, mayo met maisolie gemaakt , uitgekookte bouillon van vis of garnalen, zoutzuure saus , nutella met maisolie en vruchtencollie (desserts) aardbei en framboos
deze heb ik getest met succes.
deze heb ik getest met succes.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Liter water,aan de kook brengen.
Heeeeel veel suiker en honing.
Wachten tot het wat dikker word,en er vervolgens een flavour op knallen.
Af laten koelen en dan even een dagje in de koelkast.
Nu heb je een dikke substantie dip,kan er nog van alles aan toe voegen tijden het afkoelen.
Allerlei vloeibare ingrediënten mogelijkheden zijn eindeloos
Heeeeel veel suiker en honing.
Wachten tot het wat dikker word,en er vervolgens een flavour op knallen.
Af laten koelen en dan even een dagje in de koelkast.
Nu heb je een dikke substantie dip,kan er nog van alles aan toe voegen tijden het afkoelen.
Allerlei vloeibare ingrediënten mogelijkheden zijn eindeloos
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
Ik zou ten eerste niet dippen maar soaken.
Vertrekkende van 1L CSL, een eetlepel sacharine.
Daarnaast kan je nog allerlei dingen toevoegen...
@Rik,
waarom moet er daar een flavour op?
dit is iets dat ik er nooit zou in stoppen. De laatste jaren amper flavour gebruikt, en wanneer ik het deed bood het mij geen meerwaarde....
Vertrekkende van 1L CSL, een eetlepel sacharine.
Daarnaast kan je nog allerlei dingen toevoegen...
@Rik,
waarom moet er daar een flavour op?
dit is iets dat ik er nooit zou in stoppen. De laatste jaren amper flavour gebruikt, en wanneer ik het deed bood het mij geen meerwaarde....
-
- Berichten: 331
- Lid geworden op: 29-01-2013 21:55
Zalmolie met maggi, laat je boillies soaken in dit goedje en vissen maar!
Wil je 1 week gelukkig zijn ga dan trouwen,
wil je je leven lang gelukkig zijn ga vissen
wil je je leven lang gelukkig zijn ga vissen
- Jan Kasteelen
- Berichten: 654
- Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
- Locatie: Gouda
kenny vernieuwe schreef:waarom moet er daar een flavour op?
Als iedereen "natuurlijke" lokstoffen als maggi en visolie gebruikt, dan zou een flavour juist weer kunnen scoren. Ik heb veel vertrouwen in aardbei flavour in combinatie met vismeel of kattenbrok. Het resultaat heeft iets weg van heel oude kaas.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Ik heb goede ervaringen met flavours Kenny,met name de wat duurdere flavour en Essential oils van nutrabaits mainline rod Hutchison flavour op ethyl basis zijn zeker een meerwaarde,flavour is niet alleen geur maar bevat zeer zeker ook smaak en aminozuren die de ph waarde van het water doorbreken waardoor vis het sneller vinden zal.
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
als ik op een voorgevoerde stek vis, gebruik ik vaak voorgesoakt haakaas, daarbij spray ik er nog pure flavour overheen voor het uitvaren. Doel is om de vis zo snel mogelijk bij mijn haakaas te krijgen. zoals rik ook al opmerkte gebruik ik ethylalcohol flavours
-
- Berichten: 1085
- Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
- Locatie: schijndel
Pure flavour martijn? of verdunt met sweetner?
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
puur en onverdund. ook wel eens een klein beetje sweetner en betaine toegevoegd.maar dan was er nog nauwelijks sprake van verdunning
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
Een flavour op basis van ethanol met aminozuren en smaakmaker is hier de magie.
Waarom dan een flavour kopen?
De oplosbaarheid van aminozuren in ethanol is een pak kleiner dan in water, dus een hoge concentratie aan aminozuren zul je niet een flavour vinden.
Daarnaast vind je aminozuren vind je ook in CSL, aminol, melasse, ...
Martijn,
als je eens zin hebt in een experimentje zou ik het volgende eens willen voorstellen:
De volgende keer dat je aas dipt in een flavour op basis van ethanol, dip deze dan eens in vodka.
En kijk eens wat het verschil is...
Waarom dan een flavour kopen?
De oplosbaarheid van aminozuren in ethanol is een pak kleiner dan in water, dus een hoge concentratie aan aminozuren zul je niet een flavour vinden.
Daarnaast vind je aminozuren vind je ook in CSL, aminol, melasse, ...
Martijn,
als je eens zin hebt in een experimentje zou ik het volgende eens willen voorstellen:
De volgende keer dat je aas dipt in een flavour op basis van ethanol, dip deze dan eens in vodka.
En kijk eens wat het verschil is...
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Waarom altijd uitgaan van aminozuren als hoofdtrigger als bepaalde smaakstoffen ook een.positieve werking hebben op de vis? in de feed industrie worden ook veel smaakstoffen gebruikt om de acceptatie te bevorderen. Die alcohol.is alleen een drager en wat mij betreft niet de trigger het zorgt er alleen voor dat het wat sneller in de mantel vd de boilie trekt. Juist in de zomermaanden als het water al vol zit met aminos zorgt een flavour voor een duidelijke signaalfunktie
Daarbij heeft de vis ook nog eens geleerd door het.voeren dat die paalde flavour, eten betekent.
Tot slot, als iedereen inzet op aminos dan wijk je op deze.manier.af van wat anderen doen
Daarbij heeft de vis ook nog eens geleerd door het.voeren dat die paalde flavour, eten betekent.
Tot slot, als iedereen inzet op aminos dan wijk je op deze.manier.af van wat anderen doen
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
Martijn,
ik zeg niet dat aminozuren het verschil maken met een flavour. Maar Rik haalde dit aan.
En indien dit zo zou zijn, dat zie ik het nut van een flavour niet in want je kan andere amino-bronnen raadplegen dan een overprijst potje flavour. Dit wou ik maar eens aanhalen.
De esters die de basis zijn van de geur van vele flavours hebben ook niet allemaal een meerwaarde. Dus het is aan jou om ze er van tussen uit te pikken.
Een extra trigger, die gelinkt kan worden met voedsel kan ook bekomen worden via andere zaken.
Look is zo eentje, in de koi-wereld wordt dit toch vaak gebruikt om ziekere vissen aan te zetten tot eten...
Het is elk zijn eigen idee en gedachtengang, maar een flavour koop ik toch niet snel meer.
Er zijn alternatieven genoeg indien je een beetje creatief bent.
ik zeg niet dat aminozuren het verschil maken met een flavour. Maar Rik haalde dit aan.
En indien dit zo zou zijn, dat zie ik het nut van een flavour niet in want je kan andere amino-bronnen raadplegen dan een overprijst potje flavour. Dit wou ik maar eens aanhalen.
De esters die de basis zijn van de geur van vele flavours hebben ook niet allemaal een meerwaarde. Dus het is aan jou om ze er van tussen uit te pikken.
Een extra trigger, die gelinkt kan worden met voedsel kan ook bekomen worden via andere zaken.
Look is zo eentje, in de koi-wereld wordt dit toch vaak gebruikt om ziekere vissen aan te zetten tot eten...
Het is elk zijn eigen idee en gedachtengang, maar een flavour koop ik toch niet snel meer.
Er zijn alternatieven genoeg indien je een beetje creatief bent.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Kenny,je vergeet een belangrijker aspect wat ik aanhaalde,en dat is de verandering van ph waarde in het water aminozuren lekker beter uit door de ethyl die samen met de andere aminozuren gemixt word in de dip zoals csl yeast zalmolie of wat je dan ook maar in je dip zou gooien.
En geloof me dat die Essentials van nutrabaits werken en zeer geconcentreerd zijn.
Heeft mij een flink pak vissen op de mat gebracht in de winters.
En geloof me dat die Essentials van nutrabaits werken en zeer geconcentreerd zijn.
Heeft mij een flink pak vissen op de mat gebracht in de winters.
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
Rik,
heb jij iets waarmee je kan staven dat ethanol het uitlekken van aminozuren bevorderd in water?
Want zoals ik al aanhaalde: Aminozuren zijn beter oplosbaar in water dan ethanol. Dus waarom moet er dan ethanol aan te pas komen om deze helpen uit te lekken?
heb jij iets waarmee je kan staven dat ethanol het uitlekken van aminozuren bevorderd in water?
Want zoals ik al aanhaalde: Aminozuren zijn beter oplosbaar in water dan ethanol. Dus waarom moet er dan ethanol aan te pas komen om deze helpen uit te lekken?
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
waarom.op zoek naar alternatieven als je iets hebt dat werkt en ook nog eens weinig gebruikt word? wondermiddelen bestaan niet, maar een karper is zeer nieuwschierig dus waarom geen flavour? zoals ik al zei: heb je de goede dan is het een smaak die de vis "lekker" vind, en zo niet dan heb je hem geleerd dat die flavour eten betekent
- joe callewaert
- Berichten: 120
- Lid geworden op: 27-04-2015 21:24
Recept home made korda goo 100ml glycerine, kleurstof naar wens smaakstof naar wens en maiszetmeel tot de gewenste dikte ik heb ze al gemaakt met framboos banaan vanille en amandel en ze werken even goed of de korda
- Andre Jacobs
- Berichten: 1974
- Lid geworden op: 29-09-2003 02:00
- Locatie: Finsterwolde
Arno van Beek schreef:Dip van Mitsz is een topper!
100 gram trassi
100 ml Maggi
50 ml Goela Djawa siroop (gebruik zelf gewone pannenkoekenstroop)
Deze dip ook maar eens in elkaar gegooid, als fan van de Aziatische keuken heb ik de ingrediënten toch standaard in huis (incl 90% garnalenpasta van de toko ). Goedje eventjes verwarmd en nog een paar draaien uit de chili molen en de zwarte pepermolen voor wat pittigheid. Helaas nog geen resultaten geboekt op dit goedje, maar ik vind t zelf iig al enorm lekker ruiken .