boilies garen op 80 graden
-
- Berichten: 47
- Lid geworden op: 14-10-2004 23:49
- Locatie: tongeren
iemand hier al ervaring mee?
pot water op niet hoger gaan dan 80 graden en boilies erin
duurt wel wat langer eer ze gaar zijn en ze komen niet altijd bovendrijven
ma lijkt me wel een optie voor mensen die geen stomer hebben
ik heb het nu een paar keer geprobeert met enkele testbollen
dit gewoon om er niets uit te koken of kapot te koken
ze komen er mooi gaar uit
ik heb er wel nog niet mee gevist omdat ik niet weet of er ook nadelen aan verbonden zijn
volgens mij niet maar ik weet ook niet alles
bij mijn weten zijn eventuele bacterien dood op 80 graden en zijn de eieren gestold
ben gewoon es benieuwd of dit een goeie tactiek is die meerdere toepassen of dat het maar niets is
ik hoor het wel groeten
pot water op niet hoger gaan dan 80 graden en boilies erin
duurt wel wat langer eer ze gaar zijn en ze komen niet altijd bovendrijven
ma lijkt me wel een optie voor mensen die geen stomer hebben
ik heb het nu een paar keer geprobeert met enkele testbollen
dit gewoon om er niets uit te koken of kapot te koken
ze komen er mooi gaar uit
ik heb er wel nog niet mee gevist omdat ik niet weet of er ook nadelen aan verbonden zijn
volgens mij niet maar ik weet ook niet alles
bij mijn weten zijn eventuele bacterien dood op 80 graden en zijn de eieren gestold
ben gewoon es benieuwd of dit een goeie tactiek is die meerdere toepassen of dat het maar niets is
ik hoor het wel groeten
-
- Berichten: 667
- Lid geworden op: 12-04-2004 18:36
- Locatie: den haag
hou je dan een temperatuurmeter in je water?
zelfs als ik het vuur laag zet gaat het water op gegeven moment koken
100 graden dus ............
zelfs als ik het vuur laag zet gaat het water op gegeven moment koken
100 graden dus ............
-
- Berichten: 47
- Lid geworden op: 14-10-2004 23:49
- Locatie: tongeren
ik werk dan met een termometer
water aan de kook brengen boilies erin en dan zakt het normaal wel tot 80 graden (hangt van de hoeveelheid boilies af)
en dan gewoon water constand op 80 graden houden dmv een termometer
lukt makkelijk na wat oefening
water aan de kook brengen boilies erin en dan zakt het normaal wel tot 80 graden (hangt van de hoeveelheid boilies af)
en dan gewoon water constand op 80 graden houden dmv een termometer
lukt makkelijk na wat oefening
- pascal huijnen
- Berichten: 71
- Lid geworden op: 04-07-2005 23:26
- Locatie: Den Helder
- Contacteer:
het is thermometer
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
leuk he verbeteren?? zoek een hobby!!
- Jeroen Leuven
- Berichten: 465
- Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
- Locatie: Amsterdam
Peter,
Hoelang laat je die boilies dan garen???
Gr,
Jeroen
Hoelang laat je die boilies dan garen???
Gr,
Jeroen
-
- Berichten: 667
- Lid geworden op: 12-04-2004 18:36
- Locatie: den haag
als ik heel eerlijk mag zijn peter lijkt het me een ramp
steeds opletten of je water wel 80 graden is
koop dan een stoomnet of kook je boilies gewoon
ik vind het maar omslachtig gedoe als ik heel eerlijk mag zijn
steeds opletten of je water wel 80 graden is
koop dan een stoomnet of kook je boilies gewoon
ik vind het maar omslachtig gedoe als ik heel eerlijk mag zijn
-
- Berichten: 47
- Lid geworden op: 14-10-2004 23:49
- Locatie: tongeren
zo moeilijk is het niet hoor marcel
beetje oefening
ma lijkt ht systeem je wat
beetje oefening
ma lijkt ht systeem je wat
-
- Berichten: 47
- Lid geworden op: 14-10-2004 23:49
- Locatie: tongeren
jeroen je kan aan je boilies voelen of ze gaar zijn als ze wat veerkrachtig worden
-
- Berichten: 256
- Lid geworden op: 03-11-2004 01:21
- Locatie: Zwartewaal
- Contacteer:
Ik heb het vandaag met een pan geprobeerd.
Ik heb de temp niet gemeten maar het kookten nog niet.
En waarempel ze gingen ook gewoon nog drijven...wat ik als teken van gaar zijn zie.
Ik heb met twee pannen staan koken vanmorgen.
2 keer 10 boillie,s apart gehouden en de rest door mekaar gegooit.
Nu kijken als ik ze morgen van het droog rek haal of ik verschil zie.
En van die tien om tien even een paar doorsnijden kijken of de binnen kant veel afwijkt.
Ik ga hier morgen nog even vertellen wat me bevindingen zijn.
Groetjes marcel.
Ik heb de temp niet gemeten maar het kookten nog niet.
En waarempel ze gingen ook gewoon nog drijven...wat ik als teken van gaar zijn zie.
Ik heb met twee pannen staan koken vanmorgen.
2 keer 10 boillie,s apart gehouden en de rest door mekaar gegooit.
Nu kijken als ik ze morgen van het droog rek haal of ik verschil zie.
En van die tien om tien even een paar doorsnijden kijken of de binnen kant veel afwijkt.
Ik ga hier morgen nog even vertellen wat me bevindingen zijn.
Groetjes marcel.
Een dag niet gevist = een dag niet van de natuur genoten.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
het gaat toch of je meer vangt?
dat gaat wel lekker.....
dat gaat wel lekker.....
- Jeroen Leuven
- Berichten: 465
- Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
- Locatie: Amsterdam
Peter,
Duurt het dan niet langer voordat ze gaan drijven?
Marcel,
Ik ben uiterst benieuwd.
Gr,
Jeroen
Duurt het dan niet langer voordat ze gaan drijven?
Marcel,
Ik ben uiterst benieuwd.
Gr,
Jeroen
-
- Berichten: 256
- Lid geworden op: 03-11-2004 01:21
- Locatie: Zwartewaal
- Contacteer:
Jeroen.
Ballen zagen er net zo goed uit als in kokend water.
Binnen kant was ook net zo gaar dit omdat ik ook gewacht heb tot ze gingen drijven.
Temp. van het water onder het kookpunt houden was wel een hoop gedoe...gas laas weer omhoog dan weer omlaag..
Heb eigelijk niet echt verschil tussen de 2 boilies kunnen ontdekken.
en niet na het koken en ook niet na het drogen.
Of ze nu meer eiwitten ,smaakstoffen of olie bevatten kon ik met blote oog niet waar nemen.
Denk dat dit verschil met laborante testjes gedaan moet worden.
Heb er nog wel een paar apart...ga er met een hengel mee vissen volgendeweek.
mischien dat hier een duidelijk verschil uit komt.
Ook al blijft dat ook betrekkelijk tijdens 1 vissessie..
Maar ook hier zal ik na de hele volgende week vissen wat van laten horen...
groetjes marcel.
Ballen zagen er net zo goed uit als in kokend water.
Binnen kant was ook net zo gaar dit omdat ik ook gewacht heb tot ze gingen drijven.
Temp. van het water onder het kookpunt houden was wel een hoop gedoe...gas laas weer omhoog dan weer omlaag..
Heb eigelijk niet echt verschil tussen de 2 boilies kunnen ontdekken.
en niet na het koken en ook niet na het drogen.
Of ze nu meer eiwitten ,smaakstoffen of olie bevatten kon ik met blote oog niet waar nemen.
Denk dat dit verschil met laborante testjes gedaan moet worden.
Heb er nog wel een paar apart...ga er met een hengel mee vissen volgendeweek.
mischien dat hier een duidelijk verschil uit komt.
Ook al blijft dat ook betrekkelijk tijdens 1 vissessie..
Maar ook hier zal ik na de hele volgende week vissen wat van laten horen...
groetjes marcel.
Een dag niet gevist = een dag niet van de natuur genoten.
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
gielen peter schreef:bij mijn weten zijn eventuele bacterien dood op 80 graden en zijn de eieren gestold
Dat laatste zeker, dat eerste lang niet altijd.
Als je je mix driect vers verwerkt zal het echter weinig verschil maken.
- Jeroen Leuven
- Berichten: 465
- Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
- Locatie: Amsterdam
Marcel,
Weet je waar ik een btje mee zit is dat het garen bij 80 graden langer duurt dan het garen bij 100 graden (kan het ook helemaal mis hebben).
Vb. ik draai zelf ong. 18 tot 20 mm ballen, als ik ze in kokend water doe laat ik ze 1.5 minuut koken en dan drijft 70% en 30% zweeft.
Verhit ik ze bij 80 graden dan gaan ze niet na 1.5 minuut drijven.
Dus wat is nu beter???, langer op 80 graden verhitten of korter bij 100 graden.
Gr,
Jeroen
Weet je waar ik een btje mee zit is dat het garen bij 80 graden langer duurt dan het garen bij 100 graden (kan het ook helemaal mis hebben).
Vb. ik draai zelf ong. 18 tot 20 mm ballen, als ik ze in kokend water doe laat ik ze 1.5 minuut koken en dan drijft 70% en 30% zweeft.
Verhit ik ze bij 80 graden dan gaan ze niet na 1.5 minuut drijven.
Dus wat is nu beter???, langer op 80 graden verhitten of korter bij 100 graden.
Gr,
Jeroen
-
- Berichten: 256
- Lid geworden op: 03-11-2004 01:21
- Locatie: Zwartewaal
- Contacteer:
jeroen.
Ik zelf begin het idee te krijgen dat korter op hogere temp meer in de boillie houd dan langer op lageren temp.
Maar moet ook eerlijk zeggen dat ik en aan me kook water en aan de boillie nog geen verschil heb mogen merken.
Wie weet doet ie het beter tijdens het vissen...maar ook dat betwijvel ik.
Groetjes Marcel.
Ik zelf begin het idee te krijgen dat korter op hogere temp meer in de boillie houd dan langer op lageren temp.
Maar moet ook eerlijk zeggen dat ik en aan me kook water en aan de boillie nog geen verschil heb mogen merken.
Wie weet doet ie het beter tijdens het vissen...maar ook dat betwijvel ik.
Groetjes Marcel.
Een dag niet gevist = een dag niet van de natuur genoten.
- Jeroen Leuven
- Berichten: 465
- Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
- Locatie: Amsterdam
Marcel,
Wat ik wel weet is dat amino's (als je die gebruikt) niet tegen extreme hitte kunnen, maarja zou je die willen behouden gaat het weer ten koste van iets anders en vise versa.
Misschien kan de "boilie goeroe" Mitsz v/d K. hier een (ver)lichtend antwoord op geven.
Gr,
Jeroen
Wat ik wel weet is dat amino's (als je die gebruikt) niet tegen extreme hitte kunnen, maarja zou je die willen behouden gaat het weer ten koste van iets anders en vise versa.
Misschien kan de "boilie goeroe" Mitsz v/d K. hier een (ver)lichtend antwoord op geven.
Gr,
Jeroen
-
- Berichten: 47
- Lid geworden op: 14-10-2004 23:49
- Locatie: tongeren
nieuwe vraag dus
wat is de ideale temp om boilies te stomen
zodat ze toch nog hard worden
geen vocht verliezen tijdens het invriezen
en dat de aminioz geen kracht verliezen
dank je
wat is de ideale temp om boilies te stomen
zodat ze toch nog hard worden
geen vocht verliezen tijdens het invriezen
en dat de aminioz geen kracht verliezen
dank je
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Boilies garen zal altijd een compromis blijven Peter.
Om de vetzuren en aminozuren redelijkerwijs te beschermen, zou je zelfs rond de 70 graden moeten, maar op die temperatuur krijg je de koolhydraten weer niet ontsloten.
Dan zou je met ontsloten koolhydraten moeten gaan werken. Wat op zich een optie is.
Deegballen is de beste optie als het gaat om het behoud van de voedingswaarde.
groetjes Mitsz
Om de vetzuren en aminozuren redelijkerwijs te beschermen, zou je zelfs rond de 70 graden moeten, maar op die temperatuur krijg je de koolhydraten weer niet ontsloten.
Dan zou je met ontsloten koolhydraten moeten gaan werken. Wat op zich een optie is.
Deegballen is de beste optie als het gaat om het behoud van de voedingswaarde.
groetjes Mitsz
- James warner
- Berichten: 1241
- Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
- Locatie: Zuid West Nederland
Het amino verhaal blijft mij toch redelijk onduidelijk. Een sporter en vooral bodybuilders hebben veel amino's nodig maar zij eten de kip en dergelijke bereid met temperaturen boven de 100 graden. In die hoek hoor je niets over verloren proteine na bereiding. Iemand die dit kan/wil toelichten?
ONDER WELK SCHRIFT????
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
- Jan Kasteelen
- Berichten: 654
- Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
- Locatie: Gouda
Men komt er steeds meer achter dat (te veel) eiwitten uit vlees eerder schadelijk is dan gezond voor de mens. Het verteren ervan betekent voor het lichaam veel afvalstoffen (urinezuur).
Bij mensenrassen die uitsluitend hun eiwitten uit dierlijke voeding halen, zoals de oorspronkelijke Eskimo's, blijkt dat deze als geen ander lijden aan osteoporose.
Eiwitten kunnen dus beter uit plantaardige producten gehaald worden zoals noten, peulvruchten en groenten.
Om 'boilies' al hun waardevolle stoffen te laten behouden, zouden ze beter helemaal niet gekookt kunnen worden. De balletjes gewoon ongekookt laten uitdrogen is een manier. Dit duurt wel een aantal dagen, afhankelijk van het formaat. Vooral in de wintermaanden kunnen deze 'boilies' erg attractief zijn naar mijn idee.
Bij mensenrassen die uitsluitend hun eiwitten uit dierlijke voeding halen, zoals de oorspronkelijke Eskimo's, blijkt dat deze als geen ander lijden aan osteoporose.
Eiwitten kunnen dus beter uit plantaardige producten gehaald worden zoals noten, peulvruchten en groenten.
Om 'boilies' al hun waardevolle stoffen te laten behouden, zouden ze beter helemaal niet gekookt kunnen worden. De balletjes gewoon ongekookt laten uitdrogen is een manier. Dit duurt wel een aantal dagen, afhankelijk van het formaat. Vooral in de wintermaanden kunnen deze 'boilies' erg attractief zijn naar mijn idee.
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Lichaamseiwitten dan komt het wel goed.
Groet, Peter
Groet, Peter
- James warner
- Berichten: 1241
- Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
- Locatie: Zuid West Nederland
Tuurlijk snap ik wel dat bodybuilders Wei(melkderivaat) als supplement gebruiken. Maar dit is vaak puur gemak en kostendrukkend. Maar een bereid stuk kipfilet/visfilet welke aan hoge temperaturen zijn blootgesteld bevatten gewoon nog proteine. Nog nooit ergens gelezen dat er verlies is na bereiding. Of gaat het bij boilies puur om de voorverteerde proteinen die dus vrije aminozuren bevatten, die dus na verhitting kapot gaan?
ONDER WELK SCHRIFT????
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
- Jan Kasteelen
- Berichten: 654
- Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
- Locatie: Gouda
Men zit te veel vast aan vlees als eiwitbron. Ook andere voeding, zelfs zuiver plantaardige, kan evenveel voedingsstoffen en werkzame bestanddelen bevatten. Vlees wordt zo hoog gewaardeerd omdat het behalve voedingsmiddel ook een genotmiddel is, in meer dan één opzicht zelfs.