Vismeel/flavour boilie


Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

15-09-2014 22:09

Rick, je hebt nog nooit een bollen leverancier een koi vijver zien onderhouden met zijn aas.

Maar dat wil nog lang niet zeggen dat het niet kan, toch.
Misschien Mike van Zijl eens bellen..of anderen die je ook nog niet gezien hebt. 8) :lol:
Laatst gewijzigd door Henk ter Maat op 15-09-2014 22:22, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

15-09-2014 22:21

Jan, Mart, wanneer men de voedings behoeft van de verschillende karpersoorten wil weten dan zullen de spieren, lever, nieren en het hart ontleed moeten worden om o.a. het serumgehalte te kunnen vaststellen.
Nu lees ik nog steeds; "de biologie van de karper" en dat gaat nooit verder dan de "verschijningsvormen", niks biologie.. :roll:
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

15-09-2014 22:27

Geef mij eens een link Henk,met een koi specialist die boilies verkoopt voor in de vijver aub.
Als er een bepaalde doelgroep belangen heeft met karper aas,is het wel het koi wereldje,met stipt op nummer 1.
Het is zomaar een voorbeeldje om een bepaalde richting op te gaan die Mischien gevoelig kan liggen bij anderen.
Ik ben overigens de laatste die zegt dat het niet kan om karper zo zijn leven lang te voederen in een vijver.
Mijn argument over betaalwateren komt namelijk redelijk in de buurt van een verknipte iet wat grotere (koi) vijver namelijk. Neem het niet te serieus,maar denk er eens over na gewoon "globaal".
Gebruikersavatar
Rick van Sinderen
Berichten: 713
Lid geworden op: 17-07-2010 20:23

15-09-2014 22:31

Rik koster schreef:Ik vind persoonlijk dat je hiermee te veel mensen over 1 kam scheert.
De mensen die zo nu en dan eens een paar kilo van boilie X kopen,en instant vissen ermee over het algemeen.behoeven toch helemaal geen uitgebalanceerd aas te hebben of zie ik dat verkeerd?
Ik vis als ik met veel kilo's ga smijten met schraal goedkoop aas op de rivier,maakt mij dat dan een slechte Visser omdat ik de vis geen vitamines voorschotel tot in details ?


Mee eens, ten dele, ik denk dat op zwaar beviste wateren je iets meer verantwoordelijk bent maar een goede ready made staat nogal mijlen ver van een slechte bol, mijn reactie moet je ook zien als antwoord op Jan zijn post en in de geest waarin hij het bedoelde.
Op de kanalen doe ik precies hetzelfde als jij.
Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not fish they are after.
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

15-09-2014 22:33

Hoeft niet hoor Rik. Mike maakt koivoer en geen boilies. Er is wel degelijk een verschil.

Worden hier nogal wat verwachtingen geuit zeg. Ik zou niet weten waarop dat gebaseerd is.

Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

15-09-2014 22:58

Voer (voeding), voedsel dat men aan dieren geeft.
Aas (hengelsport) bij het vangen van vissen met een vishaakje.

Op kleine putjes krijgt aas voor een deel de functie van voer, maar waar ik meestal vis is die functie te verwaarlozen.
Gebruikersavatar
Jan Kasteelen
Berichten: 654
Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
Locatie: Gouda

15-09-2014 23:42

Wat ik vooral met mijn vorige post wilde zeggen is dat er in de laatste decennia maar weinig progressie heeft plaatsgevonden op aasgebied. De meeste recepten die worden gebruikt dateren al uit de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. Hetzelfde geld trouwens ook voor de veelgebruikte rigs of lijnopzetten, maar dit terzijde.
Het is nu ook weer niet zo dat ik zoek naar de perfecte uitgebalanceerde boilie. Die bestaat denk ik niet. Wel de perfecte boilie die vangt op een bepaald moment.
Ik denk dat karpervissen meer is dan maar wat boilies in het water gooien. Karperaas begint en eindigt niet met boilies. Zeker, ze zijn het gemakkelijkst te gebruiken, maar niet noodzakelijk het beste.

In de tijd dat de wereld nog uit zwart-witte beelden bestond nam een karpervisser een heel assortiment aan aassoorten mee. Natuurlijk blikmaïs, maar ook aardappel, een blikje smack, een aantrekkelijk deegje, wormen, maden, brood. Ving je met het ene niets, dan probeerde je iets anders.
Maar tegenwoordig krijgen onze beschubde vrienden haast niets anders dan die harde knikkers voorgeschoteld, die door de eieren bij de eerste hap bijna allemaal hetzelfde smaken. Is het dan raar dat er dagen zijn dat de karper de boilie laat voor wat het is?

Voor de visser zelf is het ook belangrijk dat hij met zijn aas bezig is. Zoals met naar een vakantie toe leven begint met het maken van het aas de voorpret al.
En ik moet toegeven dat niet alles heeft stilgestaan. Door die aasleveranciers zijn bepaalde ingrediënten – die vroeger vaak moeilijk verkrijgbaar waren – nu algemeen geworden.

En Mart, ik begrijp je standpunt geloof ik wel. Het kokkerellen is niet voor iedereen weggelegd. Ik kijk er heus niet op neer wanneer een visser readies gebruikt. Het is eigenlijk net zo iets als een blikje maïs opentrekken. Best handig eigenlijk.
En natuurlijk, op die zwaar beviste putten blijven karpers de boilies eten. Omdat het voor hun natuurlijk voedsel is geworden. Maar progressie?

Ik kijk op YouTube filmpjes wel eens naar hoe de Amerikanen aas maken. Die zijn altijd in de weer met gritt (grutten) en maïs. Een paar witte boterhammen, een blikje gepureerde sweetcorn, maïsmeel en een ei wordt gekneed en in balletjes gedraaid en gekookt. Een zeer leuke manier om eenvoudige boilies te maken. Gek genoeg zie ik dat liever als de professionele aanpak van de ‘beroepskarpervissert’.

Ik bedoel dus meer dat we af moeten van het standaard gebeuren. Als we op de huidige toer door gaan zal het karpervissen een voorspelbare en saaie sport worden. Ik heb veel respect voor de struinende vissers die met de pen of brokken de karpers belagen en diegene die nog deeg als aas durven in te zetten. Wie vist er nog met een freeline systeem, of met link ledger?
Zelf probeer ik al die dingen wel eens om het een beetje interessant en leuk te houden. Want dat lijkt mij het belangrijkste van deze leuke hobby.
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

15-09-2014 23:58

Ik vind het best Jan. Maar alles is gericht op vissen vangen. Er zijn hoogstens gedachten over ingrediënten die mogelijk de vangkracht verhogen, maar bij bepaalde concentraties ongezond kunnen zijn. Het gaat echter allemaal over ingrediënten, schadelijk of niet, die nooit in serieus visvoer worden gebruikt. Die pretentie is er ook helemaal niet bij de aasleveranciers. Die suggestie is op zijn best een marketing argument.

Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

16-09-2014 08:19

Jan kastelen,ik ga voor een groot deel mee in je argumenten. Het mooiste wat er is blijft struinen ,werken voor je vis,het jagers instinct, het alleen vissen,het alleen door de bossage struinen.maar je vergeet 1 ding,dat vissen ( bij mij althans) niet alleen op vis vangen gebaseerd is en moet zijn.
Het is namelijk meer dan dat,het is ook dat stukje in mijn leven waar ik niet perse noodzaak zie in een gierende slip,het is een stukje rust in mijn leven wat ik aan de waterkant vind,zo in de vroege morgen met een dampende mok koffie de vogeltjes horen ontwaken,zo nu en dan een karper mag aankijken wanneer deze rollend aan de oppervlakte zich even laat zien.het gehele.plaatje is voor mij veel belangrijker, ik hou van deze hobby om soms even tot rust te komen.en ik hou van deze hobby om soms keihard te werken om een vis proberen te vangen.
Het is net hoe mijn hoofd staat.
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

16-09-2014 09:56

Maar tegenwoordig krijgen onze beschubde vrienden haast niets anders dan die harde knikkers voorgeschoteld, die door de eieren bij de eerste hap bijna allemaal hetzelfde smaken.
...
Ik bedoel dus meer dat we af moeten van het standaard gebeuren. Als we op de huidige toer door gaan zal het karpervissen een voorspelbare en saaie sport worden.

Variëteit in smaak, daar heb je met bollen en je visserij zelf de hand in. Ik zou zeggen; je moet slapende honden niet wakker maken :D
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Mart Honen
Berichten: 1374
Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
Locatie: Breda

16-09-2014 11:18

Jan,

Waar ik boilies gebruik, ben ik er van overtuigd dat het voor mijn visserij op dat moment het beste aas is. En dat is in mijn geval erg vaak, bijna altijd als ik statisch vis. 's Winters regelmatig deeg als toevoeging om m'n bollen gebruikt. Creatief met boilies is ook een optie hè, het hoeft niet perse knetterhard en rond...

Alle alternatieve azen die je noemt: ik ken ze en gebruik ze. Nog anderen ook trouwens (worteltjes uit een potje, mijn favoriete fluo pen aas). Maar voor de statische visserij zijn de meeste wat minder geschikt. En ik vis vaker statisch dan met de pen. Kwestie van waterkeuze maar vooral van voorkeur voor visserij type.

Aas moet uiteindelijk vis vangen. Dat lijken we wel eens uit het oog te verliezen. Niet erg hoor, een hobby binnen een hobby. Maar ik heb daar helaas geen tijd meer voor.
Ik weet het ook allemaal niet...
Gebruikersavatar
Jan Kasteelen
Berichten: 654
Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
Locatie: Gouda

16-09-2014 15:38

In mijn laatste posting gisteren was ik een beetje doorgedraafd, excuses daarvoor. Het is een beetje off topic geworden en ik zal proberen dit weer een beetje te herstellen. Maar ik zal even ingaan op de laatste berichten:

@ Rik: Struinen, daar waar het kan (goeie struinplekken kunnen schaars zijn). Maar ik geef je gelijk. Helaas ben ik door rugklachten niet meer zo flexibel als in mijn jongere jaren. Maar toch probeer ik het nog steeds regelmatig en ik moet zeggen dat het me niet meer zo goed afgaat als vroeger, helaas. Er zijn vissers die de gekste slootjes en cultuurwateren in de stad afvissen. Wateren waar niemand van vermoed dat er iets fatsoenlijks kan zwemmen. Daar zijn toch vaak verassende vangsten te boeken. Toch, dit is niets voor mij, Teveel drukte, praatjesmakers enzo. Plekken om echt zoals jij aangaf, tot rust te komen met fluitende vogeltjes en een rollende karper voor je neus. Ik wou dat ik ze wist bij me in de buurt.
Er is hier een polder in de buurt waar ik dat gevoel wel eens heb gehad. Deze zomer reed ik er weer eens heen om te kijken…Ik dacht dat er een viswedstrijd aan de gang was. Heel Gouda lijkt daar tegenwoordig te vissen. Dus ben ik op zoek gegaan naar ander mooi (struin) water.
Ik moet zeggen dat het niet heeft meegezeten. De echte rustige plekken bleken snel met kroos en waterplanten dichtgegroeid te zijn en nu probeer ik het in een kanaal hier. Dat betekent vaak blanken of brasem en windes vangen. Gelukkig heb ik nog een watertje achter de hand waar ze makkelijker te vangen zijn. Deze bevis ik wel weer als ik mijn slip weer eens wil horen krijsen. En… een beetje tot rust wil komen. Voor de rest is het inderdaad hard werken om aan een vissie te komen.

@ Marco: natuurlijk kan de visser zelf nog veel variëren met smaak. Maar ook met vorm en structuur. Een tijdje geleden ontdekte ik een filmpje op Youtube van Tim Richardson. Die heeft een heel aparte aanpak om boilies te bewerken en laat zien dat er nog veel meer mogelijk is met boilies. Dit is echt stuff voor de diehards thuis-knoeiers:

http://www.youtube.com/watch?v=0b3qyRCK458

@ Mart: Ik zie al dat jij ook over het aas nadenkt. Als jij een aas weet dat zijn werk doet op jouw water, dan zou ik dat zeker even blijven gebruiken. En worteltjes, ja waarom niet? Zelf heb ik het nog nooit geprobeerd, maar het heeft zijn kleur wel mee ja.
Net als jij ben ik ook steeds meer statisch gaan vissen, eenvoudig door hetgeen wat ik eerder schreef.
Met gebrek aan tijd valt zelf aas maken vaak af, dat begrijp ik. Voor mij is het inderdaad een hobby binnen een hobby. Maar natuurlijk moet het vis vangen. Ik heb in mijn eigen aas meer vertrouwen dan in readies. Waarschijnlijk omdat ik ze niet vaak genoeg geprobeerd heb. De keren dat ik het wel deed viel het me zonder meer tegen. Mijn eigen baksels vangen nu eenmaal beter, ik kan er niks aan doen.

@ Kees: Er zijn tijden geweest dat men probeerde een aas te ontwikkelen dat de karper zou prefereren boven alle andere soorten aas. Dat waren de tijden van high proteïne en HNV.
Hier in de Lage Landen heeft dat echter nooit zo gewerkt als aan de overkant van de plas. Omdat daar meer op volgestouwde putten wordt gevist door veel karpervissers, zal de karper eerder zijn voorkeur tonen. Want als die kan kiezen zal hij zeker niet voor inferieur voedsel gaan.
Die situatie is hier eigenlijk ook wel aan het ontstaan in sommige drukbeviste wateren.
Mogelijk kan een nieuwe poging in die richting hier weer resultaten opleveren. Of de aasfirma’s daarop zullen inspelen lijkt me logisch, maar ook een dure zaak voor de visser.
Gelukkig – door die aasfirma’s – zijn goede ingrediënten tegenwoordig beter en constanter verkrijgbaar dan in de jaren 80 en 90.
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

16-09-2014 16:30

@ Marco: natuurlijk kan de visser zelf nog veel variëren met smaak. Maar ook met vorm en structuur. Een tijdje geleden ontdekte ik een filmpje op Youtube van Tim Richardson. Die heeft een heel aparte aanpak om boilies te bewerken en laat zien dat er nog veel meer mogelijk is met boilies. Dit is echt stuff voor de diehards thuis-knoeiers:


Boiliebrokken en juist zaken door elkaar vissen komt in mijn CB woordenschat regelmatig voor Jan, maar bedankt voor de tip.

Hoofdzakelijk wanneer ik het verwerken van de kilo's mix uitbesteed (binnenkort o.a 15mm's) wil er wel eens wat ronds mijn kant op komen.
Laatst gewijzigd door Marco Mostert op 16-09-2014 16:51, 1 keer totaal gewijzigd.
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Mart Honen
Berichten: 1374
Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
Locatie: Breda

16-09-2014 16:48

Ik heb in mijn eigen aas meer vertrouwen dan in readies. Waarschijnlijk omdat ik ze niet vaak genoeg geprobeerd heb. De keren dat ik het wel deed viel het me zonder meer tegen. Mijn eigen baksels vangen nu eenmaal beter, ik kan er niks aan doen.


Jan,
Als ik moest kiezen tussen 90% van de readies uit de winkel en zelf aas maken, stond ik weer regelmatig te zwoegen in de keuken... :wink: Maar gelukkig heb ik readies (Marco weet wel van wel merk 8) ) die mijn volle vertrouwen hebben. Sterker nog, ik heb nog nooit zoveel vertrouwen in een boilie gehad als in de ready waarmee ik nu vis!

Dat e eigen baksels beter vangen dan menig ready, dat geloof ik zonder meer. En als je dan de tijd hebt, waarom niet? Het is mijns inziens geen noodzakelijke, maar wel een extra dimensie die je aan je hobby geeft. En dat kan nooit slecht zijn!
Ik weet het ook allemaal niet...
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

16-09-2014 18:42

Jan, ook HNV is aas om karpers te vangen. Het heeft eerder met rattenvoer dan met visvoer te maken. Zeker niet iets waarmee je karpers in een vijver zou moeten voeren. We moeten aas niet met voeding verwarren. Wat niet wegneemt dat je karpers geen schadelijk aas moet voorzetten. Maar dat is een ander verhaal.

Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

16-09-2014 18:49

Maar gelukkig heb ik readies (Marco weet wel van wel merk ) die mijn volle vertrouwen hebben.


Leuke vis! Was alleen nog vergeten te vragen waar je stek was Mart :D ?
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
leenderts leon
Berichten: 420
Lid geworden op: 31-05-2014 08:18

16-09-2014 19:17

[quote="Jan Kasteelen"]Wat ik vooral met mijn vorige post wilde zeggen is dat er in de laatste decennia maar weinig progressie heeft plaatsgevonden op aasgebied. De meeste recepten die worden gebruikt dateren al uit de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. Hetzelfde geld trouwens ook voor de veelgebruikte rigs of lijnopzetten, maar dit terzijde.

Ik vind dit gedeelte van je bericht toch wel iets om over na te denken,.In de periode dat bijvoorbeeld het kwaliteits aas (ingrediënten,liquids,kant en klare mixen) op de NL markt kwam(Nutrabaits en Premierbaits,Solar,Dave Thorpe enz)beleefde we toch een ware vangstorgie,.in die periode bijna overal waar we viste van recreatie putjes tot stadssingels,kanalen enz was het toch gewoon steeds een feest,.mijn persoonlijke mening en uitzonderingen daar gelaten is dat het grootste gedeelte aangeboden aas op de markt toch van redelijke kwaliteit is,..een 5 sterren restaurant word toch ook niet meer overtroffen.
Gebruikersavatar
Jan Kasteelen
Berichten: 654
Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
Locatie: Gouda

16-09-2014 20:51

@ Kees: als men karpers in een (kleine) vijver voert heeft men rekening te houden met de beperkte ruimte waarin de dieren leven. Een voeding die veel vervuiling voor het water betekent moet men dan vermijden. Dat betekent waarschijnlijk voer van hoge kwaliteit en verteerbaarheid.
Uitgaande van een eiwitpercentage van 30% en 43 % koolhydraten, zouden kattenbrokken of trouvit aardig in de buurt kunnen komen (dacht ik). Ik meen dat wijlen R. Walker zijn mede vissers ook trouvit aanraadde als aaskeuze. Maar zoals je zelf zegt moeten we voer niet met aas verwarren (of andersom). Je ziet het aas dus misschien als een ‘snack’ voor de vis? Zoals een aardappel bijvoorbeeld? Of geloof je toch ook meer in een uitgebalanceerd aas?

@ Leon: Je hebt daar een punt inderdaad. In die periode werd er met de genoemde merken opvallend goed gevangen. En ja, een zeer goed recept is moeilijk te verbeteren. Maar het zou toch jammer zijn als we op een eindpunt zijn aangekomen. Dat we het met de beschikbare middelen voor altijd zullen moeten doen?. Ik denk dat een nieuwe aanpak en ontwikkeling vanuit een andere hoek verwacht moet worden. Welke dat zal zijn, ja wist ik het maar…Ik ben bezig op mijn manier met aas verbeteren, en als er weer meer vissers dat gaan doen, zal de boilie mogelijk ooit door een ander aas vervangen gaan worden.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

17-09-2014 07:42

Soms moet je eens met een aas vissen die niet bol staat van de atractotors,en gewoon geurloos voor de mens,gaan vissen.wie heeft er nog niet van gehoord van het boilies weken en daar mee vissen...? Kan vaak op cultuur wateren het verschil maken.maar ach,als ik het ga hebben over schraal aas met weinig voedingsmiddelen waarde word je hier op het board volledig afgebrand.blijven Julie met ze allen maar zo vissen zoals er nu al zo'n 10 jaar gevist word,dan blijf ik tenminste gemiddeld beter vangen dan een ander,en nee dat is geen kapsones, anders vissen dan een ander levert gewoon vis op,en uiteraard spelen stek keuzes etcetera etcetera ook mee.
Jorden Beurskens
Berichten: 4
Lid geworden op: 17-09-2014 13:06

17-09-2014 13:12

Ik was van plan dit weekend even op het kanaal te gaan zitten.
Had net wat vismeelboilies besteld namelijk.
Maar zouden jullie het afraden om in deze tijd van het jaar met vismeelboilies te vissen?

Ga het in iedergeval sowieso proberen hoor;)

Gr. Jorden
Gebruikersavatar
Daaf Wolters
Berichten: 4012
Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
Locatie: Hengelo

17-09-2014 13:27

Het is nu misschien wel de beste tijd van het jaar om met vismeelboilies aan de gang te gaan.
There aint no way but the hard way!

Spiegel gevangen op het Twentekanaal? Skp@ksnregiooost.nl
Jorden Beurskens
Berichten: 4
Lid geworden op: 17-09-2014 13:06

17-09-2014 14:15

Thnx Daaf

heb er al zin in!
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

17-09-2014 17:48

Geef mij maar tijgernoten nu,en over een maandje pinda's,die gaan pas lopen in het najaar. :wink:
Jorden Beurskens
Berichten: 4
Lid geworden op: 17-09-2014 13:06

17-09-2014 23:39

Tijgernoten vis en voer ik ook mee, Rik
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

18-09-2014 12:53

Rik koster schreef:Soms moet je eens met een aas vissen die niet bol staat van de atractotors,en gewoon geurloos voor de mens,gaan vissen.wie heeft er nog niet van gehoord van het boilies weken en daar mee vissen...? Kan vaak op cultuur wateren het verschil maken.maar ach,als ik het ga hebben over schraal aas met weinig voedingsmiddelen waarde word je hier op het board volledig afgebrand.blijven Julie met ze allen maar zo vissen zoals er nu al zo'n 10 jaar gevist word,dan blijf ik tenminste gemiddeld beter vangen dan een ander,en nee dat is geen kapsones, anders vissen dan een ander levert gewoon vis op,en uiteraard spelen stek keuzes etcetera etcetera ook mee.


Zullen we het een keer uitproberen Rik? Ik met m'n eiwitrijke bollekes en jij met je schrale aas.

Zelfde stek en alles om en om met de hengels en zo.

Lijkt me leuk :D