hoi mijn vraag was:
als je een paar dagen met tijgernoten vist dan komt er een slijm laag op
dat komt denk ik door het reizen.
maar hoe kan ik voorkomen dat er geen slijm laag op komt, ze zeggen wel dat je met die sljmlaag beter vangt maar ik vang ze net zo goed zonder dat slijm.
ik hoor het wel
mvg coen
verkomen slijm op tijgernoten
- Henny van Roomen
- Berichten: 127
- Lid geworden op: 03-02-2003 01:00
- Locatie: Tegelen
- Contacteer:
Wat ik me afvraag is waarom wil je de slijmlaag eraf als je er even goed mee vangt?
Maar goed ik weet niet hoelang jij ze bewaard hebt, maar ik heb de tijgernoten in het vergiet gedaan na het koken en toen 2 dagen laten staan en toen in de diepvries gedaan en nu zijn ze droog en komt er geen slijmlaag meer op(wat ik eigenlijk niet wil) als het goed is dus dat zou je kunnen proberen.
mvg henny
Maar goed ik weet niet hoelang jij ze bewaard hebt, maar ik heb de tijgernoten in het vergiet gedaan na het koken en toen 2 dagen laten staan en toen in de diepvries gedaan en nu zijn ze droog en komt er geen slijmlaag meer op(wat ik eigenlijk niet wil) als het goed is dus dat zou je kunnen proberen.
mvg henny
-
- Berichten: 1328
- Lid geworden op: 04-08-2002 02:00
Als je toch net zo goed vangt, waarom laat je het er dan niet gewoon op zitten? Ik zie het probleem niet echt.
Overigens worden er wel erg veel tijgernoot topics geopend de laatste tijd.. Misschien een tipje; Tijgernoot perikelen?
mvg
Robbert
Overigens worden er wel erg veel tijgernoot topics geopend de laatste tijd.. Misschien een tipje; Tijgernoot perikelen?
mvg
Robbert
Als je lang van je water wilt genieten, smijt dan niet met namen en gewichten...
-
- Berichten: 425
- Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
nee beter de zoekfunctie gebruiken in plaats van blind posten....maar er wordt aan gewerkt...soort faq voor tijgernoten en de rest van de aanverwanten....over bereiding etc.
-
- Berichten: 549
- Lid geworden op: 23-05-2003 02:00
- Locatie: amersfoort
- Contacteer:
uh dit is niet te voorkomen gewoon ff afspoelen en het slijmlaagje is weg
succes
succes
volg mij op twitter: @rickschoonaard http://twitter.com/rickschoonaard
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 29-04-2003 02:00
- Locatie: Goor(Twente)
Ik moet zeggen dat ik nooit een slijmlaag erop krijg.
Best wel vervelend eigenlijk.
Ik bewaar ze gewoon in een laagje water.
Iemand een id wat ik verkeert doe?
Koen
Best wel vervelend eigenlijk.
Ik bewaar ze gewoon in een laagje water.
Iemand een id wat ik verkeert doe?
Koen
- ferenc van de vorstenbosc
- Berichten: 3043
- Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
- Locatie: lisse
- Contacteer:
Doe ze helemaal onderwater in een emmer met een deksel erop en zet hem in de zon
- Tim Beeren
- Berichten: 529
- Lid geworden op: 29-07-2002 02:00
- Locatie: Overveen (vlak bij Haarlem)
- Contacteer:
als je geen slijmlaag krijgt heb je je emmer niet goed afgesloten had ik namelijk ook. Gewoon van die emmers van de snackbar vragen die kun je luchtdicht afsluiten
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 29-04-2003 02:00
- Locatie: Goor(Twente)
ok,
bedankt mensen, had ze niet in een afgesloten emmer gedaan.
bedankt
Koen
bedankt mensen, had ze niet in een afgesloten emmer gedaan.
bedankt
Koen
Here,
Die bruine suiker, melk of wat ook hoeft helemaal niet. Gewoon onder water wegzeten (hoeft niet eens in de zon) en af en toe even checken; 't gaat vanzelf lekker vertroebelen en slijmen. Perfect!
Of je de boel ook echt goed af moet sluiten durf ik niet te zeggen, of (laat ik het zo zeggen) heb het nog nooit in een open emmer of bak geprobeerd.
Ajuus,
WB
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Willem Barnas op 2003-09-01 19:59 ]</font>
Die bruine suiker, melk of wat ook hoeft helemaal niet. Gewoon onder water wegzeten (hoeft niet eens in de zon) en af en toe even checken; 't gaat vanzelf lekker vertroebelen en slijmen. Perfect!
Of je de boel ook echt goed af moet sluiten durf ik niet te zeggen, of (laat ik het zo zeggen) heb het nog nooit in een open emmer of bak geprobeerd.
Ajuus,
WB
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Willem Barnas op 2003-09-01 19:59 ]</font>
Dat slijm is een gistingsproces.
Dus je hebt een temperatuur afhankelijk proces.
Als je ze na het koken afspoelt met koud water en met weinig water wegzet bij een koude temperatuur (kelder) in het donker dan vertraag je het.
Warmte, eventueel afsluiten voldoende warm water versnelt het proces.
Maar het vangt goed met slijm, je krijgt er wel vieze handen van, als dat de reden is dat je geen slijm wilt.
Maar als je wat vangt krijg je die ook, vervelend hoor.
Pieter
Dus je hebt een temperatuur afhankelijk proces.
Als je ze na het koken afspoelt met koud water en met weinig water wegzet bij een koude temperatuur (kelder) in het donker dan vertraag je het.
Warmte, eventueel afsluiten voldoende warm water versnelt het proces.
Maar het vangt goed met slijm, je krijgt er wel vieze handen van, als dat de reden is dat je geen slijm wilt.
Maar als je wat vangt krijg je die ook, vervelend hoor.
Pieter
Nou zeg,
Heel vervelend...
En weet je, het schiet ook ontzettend fijn met de katapult weg als ze zo slijmen. Maar dan is daar de oplossing van het nat maken van de pouch, voordat je gaat knallen...
Hiephoi,
WB
Heel vervelend...
En weet je, het schiet ook ontzettend fijn met de katapult weg als ze zo slijmen. Maar dan is daar de oplossing van het nat maken van de pouch, voordat je gaat knallen...
Hiephoi,
WB