Eigen popup mix maken
- Dennis Tuithof
- Berichten: 71
- Lid geworden op: 27-04-2011 15:05
- Locatie: Amersfoort
Mede knutselaars,
Ik probeer wat info bij elkaar te vinden over het zelf maken van een popupmix met hoog drijfvermogen.
Ik weet dat je garnalenmeel kan gebruiken maar daar zit een te sterke geur aan. Ik zoek ingredienten die een neutrale geur/smaak hebben.
Iemand die mij een duwtje in de goede richting kan geven qua ingredienten voor een popup mix ?
Thanks,
Ik probeer wat info bij elkaar te vinden over het zelf maken van een popupmix met hoog drijfvermogen.
Ik weet dat je garnalenmeel kan gebruiken maar daar zit een te sterke geur aan. Ik zoek ingredienten die een neutrale geur/smaak hebben.
Iemand die mij een duwtje in de goede richting kan geven qua ingredienten voor een popup mix ?
Thanks,
Zet je vis terug in het water en behoudt de sport voor later !!!
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Neem je huidige mix en maal 'm in de koffiemolen helemaal fijn.
Liever niet meer dan 20% vismeel, anders worden ze te zwaar.
Voeg 10% ei-albumine toe.
Dan per 100 gram een t.l. suiker en een zakje bakkersgist uit de super.
Breek een eitje in een kom en voeg evt attractors toe en een weinig olie.
Kneed er een deegje van corrigeer evt. met wat extra mix.
Balletjes rollen en maak ze dan ongeveer de helft kleiner dan je wil.
Ze rijzen nog wat. Laat op een bakplaat met wat bakpapier rusten (ca. 30-45 minuten)
Verwarm de oven voor op een lage stand.
Knal de boilies erin en bak ze af totdat ze gaar zijn.
Dit verschilt per samenstelling en maat van de bollen.
Ze worden keihard en blijven lang genoeg drijven.
Liever niet meer dan 20% vismeel, anders worden ze te zwaar.
Voeg 10% ei-albumine toe.
Dan per 100 gram een t.l. suiker en een zakje bakkersgist uit de super.
Breek een eitje in een kom en voeg evt attractors toe en een weinig olie.
Kneed er een deegje van corrigeer evt. met wat extra mix.
Balletjes rollen en maak ze dan ongeveer de helft kleiner dan je wil.
Ze rijzen nog wat. Laat op een bakplaat met wat bakpapier rusten (ca. 30-45 minuten)
Verwarm de oven voor op een lage stand.
Knal de boilies erin en bak ze af totdat ze gaar zijn.
Dit verschilt per samenstelling en maat van de bollen.
Ze worden keihard en blijven lang genoeg drijven.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Om kurk heen kneden,of gemalen kurk toevoegen is ook nog een optie.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ook dan is het handig wat extra albumine toe te voegen.
Anders blijkt het dunne deeglaagje niet altijd bestand voor de tewaterlating...
Anders blijkt het dunne deeglaagje niet altijd bestand voor de tewaterlating...
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Waarom 20% aan vismeel Mitz?
Groet, Peter
ps waarom uberhaupt vismeel!!
Groet, Peter
ps waarom uberhaupt vismeel!!
- Dennis Tuithof
- Berichten: 71
- Lid geworden op: 27-04-2011 15:05
- Locatie: Amersfoort
thx voor de tip!
Wat gebruiken de bekende merken zoal in de popup mixen?
Ik las ergens iets over fijn gemalen glasvezel
Als er alleen natuurlijke ingredienten inzaten zou er natuurlijk geen "Not for humen comsumption" opstaan.
Wat gebruiken de bekende merken zoal in de popup mixen?
Ik las ergens iets over fijn gemalen glasvezel
Als er alleen natuurlijke ingredienten inzaten zou er natuurlijk geen "Not for humen comsumption" opstaan.
Zet je vis terug in het water en behoudt de sport voor later !!!
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
Waarom 20% aan vismeel Mitz?
Groet, Peter
ps waarom uberhaupt vismeel!!
Maximaal 20% staat er. Minder mag. Geen ook.
Als er alleen natuurlijke ingredienten inzaten zou er natuurlijk geen "Not for humen comsumption" opstaan.
Jawel hoor.
Ik weet het ook allemaal niet...
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Zo lees ik het niet Mart, ik begrijp het een héél klein beetje maar vele onder ons fronst hun wenkbrauwen.
Groet, Peter
ps maar huidige mix is wel vissen maar je mee voert dat dan weer natuurlijk!!
Groet, Peter
ps maar huidige mix is wel vissen maar je mee voert dat dan weer natuurlijk!!
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Het is gewoon zoals het er staat Peter.
Liever niet meer dan 20% vismeel voor deze methode, want anders worden ze te zwaar.
Hoeven we echt niet met de wenkbrauwen te gaan fronzen...
Liever niet meer dan 20% vismeel voor deze methode, want anders worden ze te zwaar.
Hoeven we echt niet met de wenkbrauwen te gaan fronzen...
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Ik frons al gauw Mitz, vismeel in je pop up mix is zinloos mits je een wafter wil produceren.
Groet, Peter
Groet, Peter
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Dan bewijs je bij dezen dat je deze methode nog nooit geprobeerd hebt.
groetjes Mitsz
groetjes Mitsz
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Heb alle methodes al geprobeerd Mitz, drijven doet tie maar het gaat mij om die vismeel.
Groet, Peter
ps alles wat je gortdroog bakt gaat drijven, alleen de aantrekkingskracht minimaliseer je!! Met pamperen gaat tie weer zinken of wafteren. Leuk woord 'wafteren'.
Groet, Peter
ps alles wat je gortdroog bakt gaat drijven, alleen de aantrekkingskracht minimaliseer je!! Met pamperen gaat tie weer zinken of wafteren. Leuk woord 'wafteren'.
-
- Berichten: 420
- Lid geworden op: 31-05-2014 08:18
Gewoon de Mainline Polaris pop-up Mix gebruiken en je wil niks anders meer,.geen gekloot met kurken balletjes en magnetron gedoe en 100% garantie op langdurig drijfvermogen.
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Juist Leon, polaris is een top produkt.
Groet, Peter
Ps mooie schub trouwens van zondag
Groet, Peter
Ps mooie schub trouwens van zondag
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Dan prefereer ik als het om.kant en klare mix gaat toch de richworth mix aan,aangevuld met wat eigen bollen mix,en wat Marcel van den eynde additief strawberry,en kaneel,met maple ade van mainline,ooeeeeh wat waren dat een killers!!
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Nu niet meer Rik?
Groet, Peter
Groet, Peter
-
- Berichten: 420
- Lid geworden op: 31-05-2014 08:18
Peter van Loo schreef:Juist Leon, polaris is een top produkt.
Groet, Peter
Ps mooie schub trouwens van zondag
Dank je Peter,..en heel soms mag ik een visje vangen
-
- Berichten: 420
- Lid geworden op: 31-05-2014 08:18
Rik koster schreef:Dan prefereer ik als het om.kant en klare mix gaat toch de richworth mix aan,aangevuld met wat eigen bollen mix,en wat Marcel van den eynde additief strawberry,en kaneel,met maple ade van mainline,ooeeeeh wat waren dat een killers!!
Richworth is een tijdje lastig verkrijgbaar geweest in NL,.maar is inderdaad een goede 2e.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Ja nu ook nog Peter,maar heb er lange tijd niet meer mee gevist,maar door dit topic Mischien toch binnenkort weer eens een zakje bestellen
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Peter van Loo schreef:Heb alle methodes al geprobeerd Mitz, drijven doet tie maar het gaat mij om die vismeel.
Groet, Peter
ps alles wat je gortdroog bakt gaat drijven, alleen de aantrekkingskracht minimaliseer je!! Met pamperen gaat tie weer zinken of wafteren. Leuk woord 'wafteren'.
Vertel ouwe reus,
wat is er met mijn vismeel?
- Dennis Tuithof
- Berichten: 71
- Lid geworden op: 27-04-2011 15:05
- Locatie: Amersfoort
mainline is inderdaad een goede popup mix, al mag ik ook niet klagen over de ccmoore mix
en ik gebruikt altijd een deel ei-albumine erin.
en ik gebruikt altijd een deel ei-albumine erin.
Zet je vis terug in het water en behoudt de sport voor later !!!
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Peter van Loo schreef:Heb alle methodes al geprobeerd Mitz, drijven doet tie maar het gaat mij om die vismeel.
Groet, Peter
ps alles wat je gortdroog bakt gaat drijven, alleen de aantrekkingskracht minimaliseer je!! Met pamperen gaat tie weer zinken of wafteren. Leuk woord 'wafteren'.
Zuyllen we het er maar op houden dat je dit gewoon niet kent/kunt?
Mijn reseppie blijft drie dagen drijven als het moet.
Het indrogen bevorderd het loslaten van deeltjes uit de buitenmantel en werkt juist prima in dit geval.
Ik vind je een aardige vent Peter, maar als je ergens geen ervaring mee hebt, moet je geen rare dingen gaan verkondigen.
Fijne avond nog en de groeten
Mitsz
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Laten we het daar maar op houden dan!!
Groet, Peter
Ps tuurlijk blijft het drijven Mitz, maar een uurtje of 6 een chodrig omhoog houden gaat hem niet worden en dat weet jij ook en dan de gebakken vismeel en flavour daar blijft weinig attractie van over, desalniettemin de smaak kan raak zijn maar we hebben het over een pop-up.
Groet, Peter
Ps tuurlijk blijft het drijven Mitz, maar een uurtje of 6 een chodrig omhoog houden gaat hem niet worden en dat weet jij ook en dan de gebakken vismeel en flavour daar blijft weinig attractie van over, desalniettemin de smaak kan raak zijn maar we hebben het over een pop-up.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Soak een plastic aasje,ben je van al.het gezeik af...