Eigen popup mix maken


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dennis Tuithof
Berichten: 71
Lid geworden op: 27-04-2011 15:05
Locatie: Amersfoort

25-08-2014 11:47

Mede knutselaars,

Ik probeer wat info bij elkaar te vinden over het zelf maken van een popupmix met hoog drijfvermogen.

Ik weet dat je garnalenmeel kan gebruiken maar daar zit een te sterke geur aan. Ik zoek ingredienten die een neutrale geur/smaak hebben.

Iemand die mij een duwtje in de goede richting kan geven qua ingredienten voor een popup mix ?

Thanks,
Zet je vis terug in het water en behoudt de sport voor later !!!
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

25-08-2014 12:31

Neem je huidige mix en maal 'm in de koffiemolen helemaal fijn.
Liever niet meer dan 20% vismeel, anders worden ze te zwaar.
Voeg 10% ei-albumine toe.

Dan per 100 gram een t.l. suiker en een zakje bakkersgist uit de super.
Breek een eitje in een kom en voeg evt attractors toe en een weinig olie.
Kneed er een deegje van corrigeer evt. met wat extra mix.

Balletjes rollen en maak ze dan ongeveer de helft kleiner dan je wil.
Ze rijzen nog wat. Laat op een bakplaat met wat bakpapier rusten (ca. 30-45 minuten)
Verwarm de oven voor op een lage stand.
Knal de boilies erin en bak ze af totdat ze gaar zijn.
Dit verschilt per samenstelling en maat van de bollen.

Ze worden keihard en blijven lang genoeg drijven.

:D
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

25-08-2014 12:40

Om kurk heen kneden,of gemalen kurk toevoegen is ook nog een optie.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

25-08-2014 12:52

Ook dan is het handig wat extra albumine toe te voegen.

Anders blijkt het dunne deeglaagje niet altijd bestand voor de tewaterlating...
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

25-08-2014 16:11

Waarom 20% aan vismeel Mitz?

Groet, Peter

ps waarom uberhaupt vismeel!!
Gebruikersavatar
Dennis Tuithof
Berichten: 71
Lid geworden op: 27-04-2011 15:05
Locatie: Amersfoort

25-08-2014 16:33

thx voor de tip!

Wat gebruiken de bekende merken zoal in de popup mixen?
Ik las ergens iets over fijn gemalen glasvezel :-(

Als er alleen natuurlijke ingredienten inzaten zou er natuurlijk geen "Not for humen comsumption" opstaan.
Zet je vis terug in het water en behoudt de sport voor later !!!
Gebruikersavatar
Mart Honen
Berichten: 1374
Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
Locatie: Breda

25-08-2014 16:43

Waarom 20% aan vismeel Mitz?

Groet, Peter

ps waarom uberhaupt vismeel!!


Maximaal 20% staat er. Minder mag. Geen ook.

Als er alleen natuurlijke ingredienten inzaten zou er natuurlijk geen "Not for humen comsumption" opstaan.


Jawel hoor. 8)
Ik weet het ook allemaal niet...
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

25-08-2014 16:52

Zo lees ik het niet Mart, ik begrijp het een héél klein beetje maar vele onder ons fronst hun wenkbrauwen.

Groet, Peter

ps maar huidige mix is wel vissen maar je mee voert dat dan weer natuurlijk!!
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

25-08-2014 16:57

Het is gewoon zoals het er staat Peter.

Liever niet meer dan 20% vismeel voor deze methode, want anders worden ze te zwaar.

Hoeven we echt niet met de wenkbrauwen te gaan fronzen...
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

25-08-2014 17:00

Ik frons al gauw Mitz, vismeel in je pop up mix is zinloos mits je een wafter wil produceren.

Groet, Peter
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

25-08-2014 18:14

Dan bewijs je bij dezen dat je deze methode nog nooit geprobeerd hebt.

groetjes Mitsz
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

25-08-2014 19:15

Heb alle methodes al geprobeerd Mitz, drijven doet tie maar het gaat mij om die vismeel.

Groet, Peter

ps alles wat je gortdroog bakt gaat drijven, alleen de aantrekkingskracht minimaliseer je!! Met pamperen gaat tie weer zinken of wafteren. Leuk woord 'wafteren'.
leenderts leon
Berichten: 420
Lid geworden op: 31-05-2014 08:18

25-08-2014 19:46

Gewoon de Mainline Polaris pop-up Mix gebruiken en je wil niks anders meer,.geen gekloot met kurken balletjes en magnetron gedoe en 100% garantie op langdurig drijfvermogen. :wink:
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

25-08-2014 20:15

Juist Leon, polaris is een top produkt.

Groet, Peter

Ps mooie schub trouwens van zondag
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

25-08-2014 20:19

Dan prefereer ik als het om.kant en klare mix gaat toch de richworth mix aan,aangevuld met wat eigen bollen mix,en wat Marcel van den eynde additief strawberry,en kaneel,met maple ade van mainline,ooeeeeh wat waren dat een killers!!
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

25-08-2014 20:25

Nu niet meer Rik?

Groet, Peter
leenderts leon
Berichten: 420
Lid geworden op: 31-05-2014 08:18

25-08-2014 20:35

Peter van Loo schreef:Juist Leon, polaris is een top produkt.

Groet, Peter

Ps mooie schub trouwens van zondag


Dank je Peter,..en heel soms mag ik een visje vangen :wink:
leenderts leon
Berichten: 420
Lid geworden op: 31-05-2014 08:18

25-08-2014 20:36

Rik koster schreef:Dan prefereer ik als het om.kant en klare mix gaat toch de richworth mix aan,aangevuld met wat eigen bollen mix,en wat Marcel van den eynde additief strawberry,en kaneel,met maple ade van mainline,ooeeeeh wat waren dat een killers!!


Richworth is een tijdje lastig verkrijgbaar geweest in NL,.maar is inderdaad een goede 2e.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

25-08-2014 20:42

Ja nu ook nog Peter,maar heb er lange tijd niet meer mee gevist,maar door dit topic Mischien toch binnenkort weer eens een zakje bestellen
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

25-08-2014 23:29

Peter van Loo schreef:Heb alle methodes al geprobeerd Mitz, drijven doet tie maar het gaat mij om die vismeel.

Groet, Peter

ps alles wat je gortdroog bakt gaat drijven, alleen de aantrekkingskracht minimaliseer je!! Met pamperen gaat tie weer zinken of wafteren. Leuk woord 'wafteren'.


Vertel ouwe reus,

wat is er met mijn vismeel?
Gebruikersavatar
Dennis Tuithof
Berichten: 71
Lid geworden op: 27-04-2011 15:05
Locatie: Amersfoort

26-08-2014 15:29

mainline is inderdaad een goede popup mix, al mag ik ook niet klagen over de ccmoore mix :-)

en ik gebruikt altijd een deel ei-albumine erin.
Zet je vis terug in het water en behoudt de sport voor later !!!
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

27-08-2014 23:40

Peter van Loo schreef:Heb alle methodes al geprobeerd Mitz, drijven doet tie maar het gaat mij om die vismeel.

Groet, Peter

ps alles wat je gortdroog bakt gaat drijven, alleen de aantrekkingskracht minimaliseer je!! Met pamperen gaat tie weer zinken of wafteren. Leuk woord 'wafteren'.


Zuyllen we het er maar op houden dat je dit gewoon niet kent/kunt?

Mijn reseppie blijft drie dagen drijven als het moet.
Het indrogen bevorderd het loslaten van deeltjes uit de buitenmantel en werkt juist prima in dit geval.
Ik vind je een aardige vent Peter, maar als je ergens geen ervaring mee hebt, moet je geen rare dingen gaan verkondigen.

Fijne avond nog en de groeten

Mitsz
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

28-08-2014 17:05

Laten we het daar maar op houden dan!!

Groet, Peter

Ps tuurlijk blijft het drijven Mitz, maar een uurtje of 6 een chodrig omhoog houden gaat hem niet worden en dat weet jij ook en dan de gebakken vismeel en flavour daar blijft weinig attractie van over, desalniettemin de smaak kan raak zijn maar we hebben het over een pop-up.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

28-08-2014 19:05

Soak een plastic aasje,ben je van al.het gezeik af...
Plaats reactie