ingredienten index
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 11-03-2014 15:29
Hallo ik ben Carlo en ben een beginnende bollen draaier.
Wie kan mij helpen met het volgende?
-40% griesmeel
-20% cakemeel
-15% tarwebloem
-15% vismeel
-10% polenta
Ik ga denk ik altijd uit van een kilo neem ik aan of niet.
Nu zie ik geregeld staan dat een mix in de zomer voor 40% uit eiwit mag bestaan.
Verhoog ik dan die vismeel naar 40% of moet ik op die kilo nog eens 40% LT- vismeel toevoegen?
Mvg,
Carlo
Wie kan mij helpen met het volgende?
-40% griesmeel
-20% cakemeel
-15% tarwebloem
-15% vismeel
-10% polenta
Ik ga denk ik altijd uit van een kilo neem ik aan of niet.
Nu zie ik geregeld staan dat een mix in de zomer voor 40% uit eiwit mag bestaan.
Verhoog ik dan die vismeel naar 40% of moet ik op die kilo nog eens 40% LT- vismeel toevoegen?
Mvg,
Carlo
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
Carlo,
Ik wil het niet moeilijker maken dan het al is (als het dat al is), maar 40% eiwit mag ook in de winter hoor. En omdat het 's zomers mag, moet het nog niet.
Alles hangt af van waar je vist, of en hoe je voert, waar jij vertrouwen in hebt en nog zo veel meer...
Ik wil het niet moeilijker maken dan het al is (als het dat al is), maar 40% eiwit mag ook in de winter hoor. En omdat het 's zomers mag, moet het nog niet.
Alles hangt af van waar je vist, of en hoe je voert, waar jij vertrouwen in hebt en nog zo veel meer...
Ik weet het ook allemaal niet...
Pas op met cakemeel. Daar zit een rijsmiddel in. Kan zijn (maar hoeft niet) dat je boilies gaan drijven. Zou eerst een kilootje draaien om te proberen, voordat je een enorme berg mix maakt.
Ook voor TV-snacks en Kant en Klare mee neem bami.
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 11-03-2014 15:29
Daar heb je gelijk in Mart.
Ik heb eigenlijk de verkeerde vraag gesteld.
Ik wilde eigenlijk vragen hoe ik de verhoudingen moet zien.
-40% griesmeel
-20% cakemeel
-15% tarwebloem
-15% vismeel
-10% polenta
Bij elkaar is het 100% of we nu uit gaan van een kilo of drie kilo toch.
Maar als ik naar bijv. 40% vismeel wil gaan kan ik dan van 15% naar 40% gaan?
En als ik dan alles bij elkaar op tel kom ik in totaal op 125%.
Kan ik dit zo beredeneren?
Groet,
Carlo
Ik heb eigenlijk de verkeerde vraag gesteld.
Ik wilde eigenlijk vragen hoe ik de verhoudingen moet zien.
-40% griesmeel
-20% cakemeel
-15% tarwebloem
-15% vismeel
-10% polenta
Bij elkaar is het 100% of we nu uit gaan van een kilo of drie kilo toch.
Maar als ik naar bijv. 40% vismeel wil gaan kan ik dan van 15% naar 40% gaan?
En als ik dan alles bij elkaar op tel kom ik in totaal op 125%.
Kan ik dit zo beredeneren?
Groet,
Carlo
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 11-03-2014 15:29
Jop,
Wat zou ik als vervanger voor de cakemeel kunnen gaan gebruiken want als ik bijv. de vismeel ga verhogen dan krijgen de boilies ook meer drijfvermogen toch?
Cakemeel is ook zoet, misschien een kruidigere variant.
Of er rijsmeel in zit zou ik eventueel bij de leverancier kunnen informeren denk ik.
Mvg,
Carlo
Wat zou ik als vervanger voor de cakemeel kunnen gaan gebruiken want als ik bijv. de vismeel ga verhogen dan krijgen de boilies ook meer drijfvermogen toch?
Cakemeel is ook zoet, misschien een kruidigere variant.
Of er rijsmeel in zit zou ik eventueel bij de leverancier kunnen informeren denk ik.
Mvg,
Carlo
-
- Berichten: 477
- Lid geworden op: 14-12-2013 14:07
- Locatie: Hoeksche Waard
Koekjesmeel?
Gewoon, lekker vissen.
carlo smorenburg1979 schreef:Ik wilde eigenlijk vragen hoe ik de verhoudingen moet zien.
-40% griesmeel
-20% cakemeel
-15% tarwebloem
-15% vismeel
-10% polenta
Bij elkaar is het 100% of we nu uit gaan van een kilo of drie kilo toch.
Je moet uitgaan van gewicht en niet van procenten.
Dus 40 gram + 20 gram + 2x15 gram + 10 gram = 100 gram.
Omdat je op 100 gram uitkomt zijn de grammen hetzelfde als procenten.
carlo smorenburg1979 schreef:Maar als ik naar bijv. 40% vismeel wil gaan kan ik dan van 15% naar 40% gaan?
En als ik dan alles bij elkaar op tel kom ik in totaal op 125%.
Kan ik dit zo beredeneren?
Groet,
Carlo
Nee, dit kun je niet zo beredeneren. Het totaal is altijd 100%.
Wat verandert is het totaal gewicht, als je 25 gram vismeel toevoegt kom je op 125 gram, maar dat is nog steeds 100%.
Het percentage vismeel is nu 40/125 = 32%
Tarwebloem is nu 15/125 = 12%
En zo voort.
Carlo, in kant en klaar cakemeel zit ALTIJD een rijsmiddel. Anders krijg je een kleffe cake, en dat willen we natuurlijk niet bij de koffie.
Koekjesmeel is, zoals Rene al aangeeft, prima. Of kijk anders eens bij een winkel gespecialiseerd in wedstrijdvissen. Die wedstrijdvissers weten ook wel wat zoet is.
Koekjesmeel is, zoals Rene al aangeeft, prima. Of kijk anders eens bij een winkel gespecialiseerd in wedstrijdvissen. Die wedstrijdvissers weten ook wel wat zoet is.
Ook voor TV-snacks en Kant en Klare mee neem bami.
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
Waarom überhaupt cakemeel of koekjesmeel? Pak gewoon een goed basisingrediënt (maar net wat je nog mist. Maismeel, polenta, etc.) en gooi er wat dextrose bij voor de zoetigheid. Veel effectiever dan koekjesmeel.
Ik weet het ook allemaal niet...
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 16-02-2014 10:00
Om eens te kijken wat een toevoeging doet in je mix kun je ook eens kijken wat deze doet via deze site http://baitcalculator.com/index.php?mixer=yes
Misschien heb je er wat aan.
Misschien heb je er wat aan.
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 11-03-2014 15:29
Iedereen bedankt voor de tips en uitleg.
Ik ga ermee aan de slag en laat het nog even weten.
Mvg,
Carlo
Ik ga ermee aan de slag en laat het nog even weten.
Mvg,
Carlo
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Laat die zoete troep er maar uit Carlo.
Scheelt je 14% in je vangsten...
Scheelt je 14% in je vangsten...
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 11-03-2014 15:29
Mitsz,
Vervangen voor een neutrale meel/bloem?
Groet,
Carlo
Vervangen voor een neutrale meel/bloem?
Groet,
Carlo
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ik zie er graag nog wat sojameel in.
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 11-03-2014 15:29
Je voelt hem al aankomen zeker......?
Volvet of ontvet?
Wat is het verschil, is volvet voor de zomer maanden ofzo en ontvet voor de winter maanden?
Mvg,
Carlo
Volvet of ontvet?
Wat is het verschil, is volvet voor de zomer maanden ofzo en ontvet voor de winter maanden?
Mvg,
Carlo
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Als je een zeikerd bent doe je in de winter ontvet en in de zomer volvet, maar ik kies meestal volvet getoast.
Doe je wat minder olie
Doe je wat minder olie