eigen pop up mix samenstellen
- peter cooreman
- Berichten: 738
- Lid geworden op: 01-04-2013 22:31
- Locatie: Belgie
Beste,
Hoeveel gram kurkstuif zou ik moeten toevoegen aan 100gr boiliemix zodat ze voor lange tijd hun drijfkracht bewaren....of raden jullie mij dit af ?
Kan ik deze dan gewoon stomen ipv in de pan of oven?
Hoor graag van jullie!!!
Mvg Peter
Hoeveel gram kurkstuif zou ik moeten toevoegen aan 100gr boiliemix zodat ze voor lange tijd hun drijfkracht bewaren....of raden jullie mij dit af ?
Kan ik deze dan gewoon stomen ipv in de pan of oven?
Hoor graag van jullie!!!
Mvg Peter
Better a bad day at fishing than a good day at work.
-
- Berichten: 1976
- Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
- Locatie: z-h
Dat hangt af vd ingrediënten in de mix.
Makkelijker is het om deeg om stukjes kurk te kneden.
persoonlijk stoom ik ze liever.
Makkelijker is het om deeg om stukjes kurk te kneden.
persoonlijk stoom ik ze liever.
Ach man..Ga toch vissen !!
-
- Berichten: 477
- Lid geworden op: 14-12-2013 14:07
- Locatie: Hoeksche Waard
Waar kun je kurkpoeder kopen?
Gewoon, lekker vissen.
-
- Berichten: 1976
- Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
- Locatie: z-h
In de beter gesorteerde hengelsportwinkel.
Ach man..Ga toch vissen !!
- peter cooreman
- Berichten: 738
- Lid geworden op: 01-04-2013 22:31
- Locatie: Belgie
Beste fred,
Heb dit al gedaan...maar ik vind dat wanneer deze een tijdje in het water liggen ...deze beginnen zwellen en dat het kurken bolletje er los komt in te zitten.
Mvg peter
Ps:mijn mix voor de pop ups bevat zo min mogelijk zware bestanddelen
Heb dit al gedaan...maar ik vind dat wanneer deze een tijdje in het water liggen ...deze beginnen zwellen en dat het kurken bolletje er los komt in te zitten.
Mvg peter
Ps:mijn mix voor de pop ups bevat zo min mogelijk zware bestanddelen
Better a bad day at fishing than a good day at work.
-
- Berichten: 1976
- Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
- Locatie: z-h
Dat zwellen ga je met kurkpoeder ook krijgen Peter.
je floaters gewoon wat langer drogen, dan krimpt het goed om je kurk heen.
je floaters gewoon wat langer drogen, dan krimpt het goed om je kurk heen.
Ach man..Ga toch vissen !!
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Ik heb eens meerdere zakjes kurkpoeder in een hobbywinkel gekocht, waar het aangeboden werd om bij modelspoorbanen te gebruiken als decoratieondergrond.
Een pop-up maak ik er, wegens al genoemde eigenschap, eigenlijk meestal mee. Wel licht gewicht haak-aas, waarbij ook een evt. grotere afmeting van een boilie niet direct zwaarder aas hoeft te betekenen.
Overigens kan een dosisje lact-albumine of ei-albumine voor die hand gerolde pop-ups een uitkomst bieden betreffende de binding van een bol met kurkpoeder.
Een pop-up maak ik er, wegens al genoemde eigenschap, eigenlijk meestal mee. Wel licht gewicht haak-aas, waarbij ook een evt. grotere afmeting van een boilie niet direct zwaarder aas hoeft te betekenen.
Overigens kan een dosisje lact-albumine of ei-albumine voor die hand gerolde pop-ups een uitkomst bieden betreffende de binding van een bol met kurkpoeder.
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
Kan iemand mij vertellen hoeveel % garnalen meel ik nodig heb om van mijn vismeel boilie een goed drijvende pop up te kunnen maken?
En blijft deze boilie na 24 uur net zo goed drijven of neemt het het drijvend vermogen na verloop van tijd af?
Alvast bedank voor eventuele antwoorden!
Gr,
Mark
En blijft deze boilie na 24 uur net zo goed drijven of neemt het het drijvend vermogen na verloop van tijd af?
Alvast bedank voor eventuele antwoorden!
Gr,
Mark
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Een bol met een flink gehalte garnaalmeel zwelt flink tijdens koken. Ik zou bovendien ei-albumine gebruiken wanneer het bolletje onder water lang hard moet blijven. Je kunt het ook mengen met kurkpoeder, of een kleinere hoeveelheid mengen door een pop-up mix.
Hoeveel te gebruiken? De ene mix is de andere niet...
Hoeveel te gebruiken? De ene mix is de andere niet...
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
-
- Berichten: 1976
- Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
- Locatie: z-h
Uiteraard ken ik je mix niet.
garnaalmeel is ook in verschillende kwaliteiten op de markt.
Zelf ervaringen met 5-10% in de mix, maar daarna gingen de boillies ff in de magnetron/grill.
Ging vaak goed , maar garnaalmeel blijft een vreemd ingrediënt.
Sommige boillies bleven redelijk hard en goed drijven, waar andere al snel wafters werden.
Toch de mix goed gemengd in kleine hoeveelheden.
Zelf GEEN ervaring mee, maar krillmeel schijnt ook een licht ingrediënt/stinker te zijn, en is misschien
consistenter van kwaliteit. FF een mail (met je mix) naar een boilliedraaier
garnaalmeel is ook in verschillende kwaliteiten op de markt.
Zelf ervaringen met 5-10% in de mix, maar daarna gingen de boillies ff in de magnetron/grill.
Ging vaak goed , maar garnaalmeel blijft een vreemd ingrediënt.
Sommige boillies bleven redelijk hard en goed drijven, waar andere al snel wafters werden.
Toch de mix goed gemengd in kleine hoeveelheden.
Zelf GEEN ervaring mee, maar krillmeel schijnt ook een licht ingrediënt/stinker te zijn, en is misschien
consistenter van kwaliteit. FF een mail (met je mix) naar een boilliedraaier
Ach man..Ga toch vissen !!
Hoi Marco,
Ik heb 2 kilo garnalen meel voor mijn pop ups te maken en ook nog een genoeg ei-albumine en aangezien deze garnalen meel volgens mij iets van 8 euro de kilo gekost heeft wil ik ze toch graag op basis van garnalen meel gaan maken.
Gr,
Mark
Ik heb 2 kilo garnalen meel voor mijn pop ups te maken en ook nog een genoeg ei-albumine en aangezien deze garnalen meel volgens mij iets van 8 euro de kilo gekost heeft wil ik ze toch graag op basis van garnalen meel gaan maken.
Gr,
Mark
-
- Berichten: 1976
- Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
- Locatie: z-h
Kan je nog ff mee vooruit dan Mark
Ach man..Ga toch vissen !!
-
- Berichten: 1976
- Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
- Locatie: z-h
Mark, maar je kan ook wat garnaalmeel in je stickmix/grondvoer doen.
ff een beetje uittesten in een glas, en eventueel wat olie erbij, heb je een vis up&down mix
STTTTT, nie doorvertellen hoor
ff een beetje uittesten in een glas, en eventueel wat olie erbij, heb je een vis up&down mix
STTTTT, nie doorvertellen hoor
Ach man..Ga toch vissen !!
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
mark bres schreef:Hoi Marco,
Ik heb 2 kilo garnalen meel voor mijn pop ups te maken en ook nog een genoeg ei-albumine en aangezien deze garnalen meel volgens mij iets van 8 euro de kilo gekost heeft wil ik ze toch graag op basis van garnalen meel gaan maken. Gr, Mark
Wanneer de rolbaarheid van het deeg minder van belang is, omdat er met de hand gerold wordt, dan zou ik me niet druk maken en gewoon beginnen met een één ei testje...
Dat doe ik trouwens altijd, met welke mix dan ook! Geeft meer duidelijkheid en inzicht dan het aan ander over te laten én vergeet vooral niet om de gegevens te noteren .
Begin met 100 gram, een M eitje en de volgende start mix;
50 gram garnaalmeel, 10 gram ei-albumine en 40 gram van je basismix. Zie wat het deeg doet en pas eventueel aan.
Verbrokkelt het deeg ontzettend tijdens het rollen, dan evt. wat meer tarwebloem (of tarwe gluten) aan je basismix toevoegen. Tweede stap is het ei-albumine opschroeven met een paar procenten.
Probeer vervolgens meerdere droogtijden van de gekookte/gestoomde pop-up's en test ze in meerdere bakjes water op kamertemperatuur. De invloed van nog warmer water, zoals in de zomer, is overigens groter op het weker worden van een boilie.
Worden de bollen te snel zacht in water, dan weer een paar procenten albumine bijvoegen.
Drijven ze niet (lang) genoeg, 10 gram van je basis inleveren (maïsmeel) voor garnaalmeel etc., etc, etc...
Ps; Vergeet vooral niet wat deeg te bewaren om eens om een gewoon zinkend haakaasje te kneden
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
Hallo Marco,
Bedankt voor je uitleg,ik denk inderdaad dat ik maar eens begin met 40 % garnalen meel 10 %ei albumine en 50 % van de mix die ik gebruikt heb om mijn boilies van te draaien.
Mocht het niet lukken is het jammer ga ik kijken of het met fijngemalen kurk wel voor elkaar krijg.
Omdat we alle melen al door elkaar gemixd hebben zal het weghalen van maismeel niet gaan lukken.
Ik heb in het verleden pop ups gemaakt met een kurken kern maar net als vele anderen heb ik daar niet echt positieve ervaringen mee.
En maak je over dat zinkende aas maar geen zorgen,heb op dit moment zo een 80 kg gedraaid en heb nog 30 kg droge mix die afgedraaid moet worden
Gr,
Mark
Bedankt voor je uitleg,ik denk inderdaad dat ik maar eens begin met 40 % garnalen meel 10 %ei albumine en 50 % van de mix die ik gebruikt heb om mijn boilies van te draaien.
Mocht het niet lukken is het jammer ga ik kijken of het met fijngemalen kurk wel voor elkaar krijg.
Omdat we alle melen al door elkaar gemixd hebben zal het weghalen van maismeel niet gaan lukken.
Ik heb in het verleden pop ups gemaakt met een kurken kern maar net als vele anderen heb ik daar niet echt positieve ervaringen mee.
En maak je over dat zinkende aas maar geen zorgen,heb op dit moment zo een 80 kg gedraaid en heb nog 30 kg droge mix die afgedraaid moet worden
Gr,
Mark
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
En maak je over dat zinkende aas maar geen zorgen,heb op dit moment zo een 80 kg gedraaid en heb nog 30 kg droge mix die afgedraaid moet worden
Ps; Vergeet vooral niet wat deeg te bewaren om eens om een gewoon zinkend haakaasje te kneden
..Wat garnalen pop-up deeg om 'n zinkend haakaasje...
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .