Martin Rietveld CL schreef:Of is het gewoon dat aas de kern factor is voor het vangen van vis.
Ik weet niet of het de kern factor is, maar in ieder geval zeer belangrijk!
Door wetenschappelijk onderzoek weten we zeer veel over het reuk- en smaaksysteem van vissen. Helaas gaat dat wat betreft vangen, in de praktijk lang niet altijd (meer?) op.
Dat er meer voer in het water komt zal op veel wateren zeker een rol spelen. Zeg maar, dekt de (basis)behoefte aan eiwitten, vetten en koolhydraten, iets wat de betere bollen natuurlijk bijna altijd doen. Hoeft ie waarschijnlijk niet eens elke dag te eten, zal ie zeker ´s zomers niet doen, ik denk dat ze dan sowieso heel weinig eten (door de hoeveelheid opgeloste zuurstof in het water).
Mijn mening voor wat betreft attractoren, zijn we daar niet veel te ver in doorgeschoten en ligt daar misschien een probleem, die beesten detecteren bepaalde stoffen (b.v. vrije amino´s) in minieme hoeveelheden! One part per million or so.
De handel speelt daarin natuurlijk een zeer grote rol en het wordt nog steeds gekker. Bait soak´s en special hookbaits en ga zo maar door.
Overprikkelen van de chemoreceptie, zou zo maar kunnen en wat doet het met die beesten.
Herman Brood en de rest…
Ergo, bollenboeren en karpervissers …..