Zouden jullie willen meekijken naar wat receptjes die ik berekend heb?
Basismix:
250 gr sojabloem volvet
200 gr rijstbloem wit
150 gr maismeel
50 gr polentameel
30 gr melkpoeder vol
en dan 6 eieren ongeveer.
Volgens de baitcalculator kom ik dan op
vocht 26 %
HARDING 79
VERWERKING 98
INSTANT 72
en een waarde van 126.5/215.
Even in de opgeslagen receptjes kijkend leek me dit geen slecht begin??
geen idee hoe hard ze dan echt worden maar dat zal een kwestie van proberen zijn!
Qua smaken dacht ik hieraan:
Aarbei-zwarte peper
Met verse aardbeipuree maximaal ingekookt. 50 gram?
LorAnn Super Strength Flavor - Strawberry - 3.7ml. 1 ml?
max 3 % zwarte peper
Banaan / bannoffee
Verse bananenpurree maximaal ingekookt. 50 gram?
100 gram banaanschuimpjes vermalen
eventueel 1 ml LorAnn Super Strength Flavor - englisch toffee - 3.7ml.
Cocos curry
100 gram vers gemalen kokosnoot
50ml volle kokosmelk uit blik
2 eetlepels yellow currypaste
pittige tomaat/paprika
1 of 2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels gepureerde geroosterde paprika (uit pot)
1 eetlepel harissa
1 eetlepel chili poeder
Dit wil ik dan bij de rauwe eieren doen en op die manier in de mix verwerken..
En dan twijfel ik nog om er nog een zoetstof bij de zoete smaken te doen, ik gebruik zelf graag volledig natuurlijk stevia poeder maar hierover kan ik niets vinden wat de boilies betreft. Het is extreem zoet met een nasmaak die ik vind lijken op zoethout.. Zou dat wat zijn voor erin?
En dan denk ik toch maar een bekend succesvol basisrecept met vismeel en vogelvoer maken.
En dan nog 1 boilie voor elkaar proberen te krijgen met mais-hennep-tijger. maar dat wordt wat meer trail&error denk ik
![;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Die melkpoeder vol, wat moet ik me hierbij eigenlijk voorstellen? Babyvoeding? koffiemelkpoeder?
En ik lees veel over vitamines erbij.. ook in pilvorm.. Is dat nodig? En zoja, welke is dan bekend en goed in nederland?