Je eigen vorm aas maken


Plaats reactie
Sander Hoogdoorn
Berichten: 31
Lid geworden op: 11-08-2012 19:30

10-02-2013 00:36

Ik heb zojuist wat gelezen op internet en wil dit morgen gaan doen.

Je bollen verkruimelen samen voegen met ei en flavour in een bakje doen, magnetron 2 min dacht ik en je kan je eigen blokjes snijden.

Alleen was dit voorbeeld met freezers, kan dit met readymades?

En kan ik er nog een snufje paprika/knoflookpoeder door heen gooien? of zelfs honing?
Fred Hazenbroek
Berichten: 1976
Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
Locatie: z-h

10-02-2013 10:09

Trial & error OF Boil in the bag!!
Tip: Probeer eens carpfever te kopen :wink:
succes,
Ach man..Ga toch vissen !!
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

11-02-2013 13:04

Laatst met een ready bol van mainline geprobeerd om kleiner haakaas te maken. Koffiemolen, een eitje en een kwart tarwebloem. Helaas een zacht bolletje...

Maar proberen was sneller geweest dan posten, want je weet nu nog weinig :wink:
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Sander Hoogdoorn
Berichten: 31
Lid geworden op: 11-08-2012 19:30

11-02-2013 13:22

Helemaal waar :P

We gaan zelf maar eens knutselen.
Maar ik weet nu iig dat het kan :D
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

11-02-2013 14:14

Een mesje doet nog steeds wonderen en scheelt een hoop omslachtig gedoe met verkruimelen en weer aanlengen met ei..
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

11-02-2013 14:34

Neemt alleen weer veel sneller water op....
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

11-02-2013 14:40

Da's toch niet zo erg? Tenzij je op gigantische blubberbodems vist, maar dan nog.. Qua hardheid redt het allemaal wel een goede tijd, dus dat is het probleem ook niet.

Als je nu gewoon je aas haalt bij een boilie-speciaalzaak (zoals dat zo mooi genoemd wordt nu) dan kun je vast wel een stukje deeg laten invriezen. Is misschien ook een optie. Kun je ook nog deeg om je haakaasjes kneden. Wat je met zo'n kruimding al veel minder goed afgaat..
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Sander Hoogdoorn
Berichten: 31
Lid geworden op: 11-08-2012 19:30

11-02-2013 15:35

Ik heb het zojuist gemaakt.

40 Bollen
snufje knoflookpoeder(te makkelijk ja ik weet het;p)
2 eieren
xx gram Ciabattameel



Neem aan dat Ciabattameel gewoon kan?

naar 30 min in de koelkast waren de zijkanten al goed hard dus ik laat ze nog ff een uurtje liggen kijken hoe het dan is.


Bijsnijden is makkelijker maar krijg je dan zulke mooie blokjes?
Ik krijg het iig niet voor elkaar.

Trouwens moet ik ze in de vriezer bewaren?
Gebruikersavatar
James warner
Berichten: 1241
Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
Locatie: Zuid West Nederland

11-02-2013 17:31

Sander,

Het is best omslachtig wat je probeert. Als je toch al aan het knutselen bent met boilies kun je net zo goed wat Fred al aangaf boil in the bag zelf een boilie samenstellen. Typ eens boil in the bag in op google dan kom je een heel eind en kun je mooie blokjes van snijden. "nadeel" is dat de binnenste blokjes wel een stuk zachter zijn dan de buitesten. Ook kun je een boiliemix samenstellen (is zo moeilijk niet, boiliereceptentopic staat genoeg info) en dan de ballen deeg platrollen met een deegroller tot je de gewenste dikte hebt en dan met een mesje er blokjes van snijden en dan pas koken. Op deze manier worden alle blokjes prakisch even hard. Niet te bang zijn dat je zelf geen boiliemix kunt samenstellen die net zo goed vangt als een boilie van de bekende merken, en je komt een heel eind.

Als je het nog makkelijker wilt kun je de vierkante boilies van Martin SB kopen of de TRI angles van KGBbaits.
ONDER WELK SCHRIFT????

Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Sander Hoogdoorn
Berichten: 31
Lid geworden op: 11-08-2012 19:30

11-02-2013 19:42

Ik snapte al niet wat fred bedoelde :oops:

Ik heb het nu gegoogled en snap het nog niet lol.

Ik wil het wel zelf maken want dat bedoelen jullie denk ik, maar ik woon nog thuis en kan Kg's opslaan in de freezer :(
Fred Hazenbroek
Berichten: 1976
Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
Locatie: z-h

11-02-2013 20:20

Had dat dan gezegd Sander :oops: :lol:

Ik zal het simpel uitleggen:
Je maakt de boilliemix die jij wil... (inclusief eieren, flavour, zoetstof)
Hier maak je blokken van (baksteen of iets kleiner)
Dan wikkel je het in aluminiumfolie, en kookt het blok 25-40min
Aflaten koelen, en blokjes snijden. TADAAAAAH :lol:

Snapee voe nu wel??

succes,

P.s De tip was goed bedoeld, probeer het boekje carpfever te kopen.
is een wat ouder boekje (+/- 20eu) maar staat een berg aan info in!!

succes
Ach man..Ga toch vissen !!
Sander Hoogdoorn
Berichten: 31
Lid geworden op: 11-08-2012 19:30

11-02-2013 22:07

Ahhhh het word helder nu:P. thx Fred!

Ik dacht al carpfever daar leid ik al aan.

Goed plan alleen ik denk dat ik hooguit 2-3 KG kwijt kan in de freeeeeezer

En miss slimmer om eerst blokjes t snijden en dan koken?
Fred Hazenbroek
Berichten: 1976
Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
Locatie: z-h

11-02-2013 22:32

2-3 kg kan je nu wel ff mee doen hoor :wink:
NEE, ik zou niet eerst de blokjes snijden!
Waarom:
-Het gemak van een blok koken
-Al je toevoegingen blijven in het blok met koken (in folie weet je nog)
Als je eerst blokjes snijd, kook je het eruit :cry:
- je kan ook een gedeelte van het blok in stukjes snijden, en de rest in de vriezer terug
scheelt een hoop ruimte id vriezer .

Nu moet het lukken toch?

Oke, nog 1 dan!! Doe 2-3 eieren, en 75ml ketjap manis in een kom
mix erbij tot je een goede klomp kan kneden.

succes, nou nie meer vragen, maar gewoon doen!! :P
Ach man..Ga toch vissen !!
Sander Hoogdoorn
Berichten: 31
Lid geworden op: 11-08-2012 19:30

11-02-2013 23:13

Ik zeg DOEN!

Ja kan je nu zeker wel ff mee doen:D

Alleen laat ik nou een leek zijn in bollen draaien nog never nooit gedaan.

Ga het forum eens ff uitspitten 8)
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

12-02-2013 09:08

SAnder,

Iedereen heeft met alles een eerste keer gehad. DOEN, DOEN, DOEN..

Niet bang zijn om wat fout te doen, dat herstel je gewoon in de volgende poging ;)
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

12-02-2013 09:26

Een mesje doet nog steeds wonderen en scheelt een hoop omslachtig gedoe met verkruimelen en weer aanlengen met ei..

Neemt alleen weer veel sneller water op....

Da's toch niet zo erg? Tenzij je op gigantische blubberbodems vist, maar dan nog.. Qua hardheid redt het allemaal wel een goede tijd, dus dat is het probleem ook niet.


Wanneer ik een 20mm klein snijd om een 14mm formaat te krijgen en daar een nacht (8 uurtjes) mee ga vissen, dan zit ik met een berg minder vertrouwen dat het er 's ochtends nog aanhangt dan met een 14mm met gesloten mantel. Voor een paar uurtjes maakt het me helemaal niet uit.

Geen flauw benul hoe lang de topic starter z'n aas wil laten liggen en of hij het in combi wil vissen met de gekochte bollen waaruit hij het kleinere aas wil maken...

Maar over boil in the bag en aanverwante;

Ik maak zelf geen deegworst, maar een een plak van de gewenste dikte en stoom het in een zipbag of gewikkeld in folie. Zo'n plak is sneller gaar dan een worst. Heeft uiteindelijk ook met de door mij gewenste homogene consistentie te maken (even gaar). Je vist toch al met aas met een open structuur.

Vervolgens steek ik er met een klokhuissteker (voor appels) cilindertjes van. De reststukjes gaan, evt. verkruimeld, in een pva zakje oid en/of ik maak met de kruimels en wat water een deegje om rond de bol of het lood te kneden of ik voer het (indien mogelijk) bij.

Blokjes snijden kan natuurlijk ook.
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Sander Hoogdoorn
Berichten: 31
Lid geworden op: 11-08-2012 19:30

14-02-2013 15:44

allemaal bedankt voor jullie reacties.

Die met klokhuissteker is ook een goeie ik ga binnekort eens ff een deegje maken thx voor alle tips!
Plaats reactie