Kattebrokken


Plaats reactie
johan breek.
Berichten: 34
Lid geworden op: 28-07-2003 02:00
Locatie: leeuwarden

07-08-2003 01:24

Hallo, ik wil binnenkort eens een keer kattebrokken als aas aan mijn pen gaan proberen. Is het nodig om de vis te laten gewennen of maak ik ook kans als ik het zo probeer, ervanuitgaande dat er op dit water nog niet eerder met brokken is gevist.
Gebruikersavatar
Pascal Rijzinga
Berichten: 661
Lid geworden op: 07-03-2002 01:00
Locatie: Groningen
Contacteer:

07-08-2003 08:19

Johan,

Ik neem aan dat je de vleesbrokken bedoeld. De droge variantjes etc. blijven namelijk drijven.
Wat overigens met di weer best goed zou werken.
Met de vleesvariant kun je gewoon instant gaan zitten. Let wel dat het ook enigzins witvisgevoelig is.

Succes
Pascal
"everyone has the right to be stupid, but some people abuse the privilege" (Joseph Stalin)
jurgen munten
Berichten: 1159
Lid geworden op: 25-09-2002 02:00
Locatie: Eygelshoven

07-08-2003 08:21

er vanuit gaande dat je die zachte brokjes in blik bedoeld, ik denk dat deze een dergelijk grote instantwerking hebben dat het niet nodig is om de vissen te laten wennen (al kan het natuurlijk nooit kwaad :smile: ).

groeten,
karperlimbo
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

07-08-2003 09:04

je hoeft niet voor te voeren, want die vis pakt het gelijk wel, enig nadeel is wel de bresem!
Die vind het ook errug lekker! Probeer te vissen bij dukdalven, palen en bruggetjes, dan maak je absoluut een goed kans op een paar vissen!
johan breek.
Berichten: 34
Lid geworden op: 28-07-2003 02:00
Locatie: leeuwarden

07-08-2003 13:25

Bedankt voor de info. Ik ga het vanavond maar eens even proberen met zachte brokken inderdaad. We zullen zien wat het wordt:)
johan breek.
Berichten: 34
Lid geworden op: 28-07-2003 02:00
Locatie: leeuwarden

07-08-2003 13:40

Nou ik toch bezig ben. Weet iemand misschien de instant werking van de volgende aas soorten:

lunchworst
pistachenoten
spek
cappucijners
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

07-08-2003 13:46

allemaal goed, behalve de pistachenoten, heb ik niks over gehoord of mee gevist, maar dat gaat een dure voercamoagne worden!
johan breek.
Berichten: 34
Lid geworden op: 28-07-2003 02:00
Locatie: leeuwarden

07-08-2003 16:14

Heb ff een stukje gevonden over die pistachenoten op een karpersite. Misschien wel handig om te weten.

Pistachenoot
Kraak een Nootje! Moeilijk Karper water kun je met een noot onder de knie krijgen: De Pistachenoot. Deze wordt gebruikt voor moeilijk bevisbare wateren, zoals bij overbevist, helder of grillig water. Dus waar traditionele aassoorten nauwelijks meer een aanbeet opleveren.
Na aankoop je kraakt de pistachenoten en pel ze
Na het pellen : de nootjes zijn echt klein, ze voelen ruw aan en blijven nog drijven
Na het wellen : De noten zijn opgezwollen ,voelen glad aan en zinken. Je hebt de pistachenoten 20 uur laten wellen en vervolgens 15 minuten gekookt
Gebruikersavatar
michel kemp
Berichten: 622
Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
Locatie: zoetermeer

07-08-2003 16:57

Hallo daar er heeft ooit een artikel over Pistachenoten in de karper of de karperwereld gestaan, goeie resultaten mee behaald.

succes Mvg michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

08-08-2003 08:02

Dat is dus een keer het proberen waard! Eerst maar is een kilo van die noten halen op de zwarte markt!

Maar k*lere... 1 kilo pistacenoten pellen... Dat gaat niet leuk worden!

Met notenkrakende groet,

Marijn
Gebruikersavatar
Daaf Wolters
Berichten: 4012
Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
Locatie: Hengelo

08-08-2003 11:00

Ik heb vroeger veel met cappucijners gevist. Ik heb er altijd goed mee gevangen na een paar keer voorvoeren (een keer of drie). Ik heb er nooit instant mee gevist, een maat van me een keer, hij ving er toen twee brasems op. Was maar een keer dus kan je niet veel van zeggen. Gebruik wel de gedroogde van silvo ofzo, uit blik zijn ze te zacht. Ongeveer 12 uur weken en ff koken.
groeten,
Daaf
Plaats reactie