met tarwe voor voeren
-
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 22-08-2012 17:34
mijn vader is schipper en vervoerd voornamelijk tarwa nou is mijn vraag kun je hier goed mee voor voeren zo ja hoelang moet het dan geweekt worden en gekookt alvast bedankt
- Lorenz Cleymaet
- Berichten: 268
- Lid geworden op: 21-05-2011 15:04
- Locatie: Merendree (Gent) - België
Tarwe is een goeie vislokker, krijgt na het koken een aangename, zoete geur. Ik gebruik het vrij veel in combinatie met mais om een voerplek op te starten.
Een nacht weken en een goeie 10 minuten koken is voldoende, ik doe er altijd nog wat suiker bij maar dat hoeft niet.
Ps: zoekfunctie
Een nacht weken en een goeie 10 minuten koken is voldoende, ik doe er altijd nog wat suiker bij maar dat hoeft niet.
Ps: zoekfunctie
-
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 22-08-2012 17:34
oke handige informatie maar waneer doe je die suiker er dan bij tijdens het weken of tijdens het koken of daarna pas
- Lorenz Cleymaet
- Berichten: 268
- Lid geworden op: 21-05-2011 15:04
- Locatie: Merendree (Gent) - België
Tijdens het koken en een dag laten 'trekken'.
-
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 22-08-2012 17:34
oke ik was zelf van om met suiker en aanmaak limonade en dan ook met kippen mais wat zeg jij
- Lorenz Cleymaet
- Berichten: 268
- Lid geworden op: 21-05-2011 15:04
- Locatie: Merendree (Gent) - België
Die limonade zou ik persoonlijk niet doen, het kan wel, maar daarmee verkracht je de typische zoetige geur van de tarwe.
Met mais kan natuurlijk ook, kijk hier is op het forum zou ik zeggen, genoeg ideeën en probeersels voor de rest van je leven.
Met mais kan natuurlijk ook, kijk hier is op het forum zou ik zeggen, genoeg ideeën en probeersels voor de rest van je leven.
-
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 22-08-2012 17:34
oke dank je wel voor de andwoorden ben er al een stuk weizer van geworden en ik zal wel ff verder kijken op de forum
-
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 22-08-2012 17:34
oo trouwens heb nog een vraagje. hoelang kun je dat spul bewaren als het geweekt en gekookt is. heb namelijk geen grote vriezer waar het in kan.
-
- Berichten: 94
- Lid geworden op: 18-04-2012 19:59
ik denk een ruime week.
invriezen is beter kan dit niet dan kun je het ook in de koelkast zetten
dan is het ongeveer 2 maanden goed te houden
greetz jari
invriezen is beter kan dit niet dan kun je het ook in de koelkast zetten
dan is het ongeveer 2 maanden goed te houden
greetz jari
- marcel knetsch
- Berichten: 83
- Lid geworden op: 28-04-2005 17:38
- Locatie: katwijk zh
tim witjes schreef:oo trouwens heb nog een vraagje. hoelang kun je dat spul bewaren als het geweekt en gekookt is. heb namelijk geen grote vriezer waar het in kan.
Maak je toch kleine porties, hoef toch maar een dag te weken
Groeten Marcel.
-
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 22-08-2012 17:34
Ja kleine porsjes is nog niet zon gek idee .dan zou ik ook nog wel wat in de diepvries kwijt kunnen .niet veel maarja alle kleine beetjes zijn mooi meegenomen.