Hoi allemaal,
Ik ben begonnen met boilies maken maar bij het koken verdwijnt de kleur iemand tips ?
Grtjes Wouter
Kleur verdwijnt als ik boilies kook
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Heb je ze daarna al laten drogen?
- jacco noordermeer
- Berichten: 1889
- Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
- Locatie: gorinchem
- Contacteer:
Daaf, dat maakt niet (meer) uit.
Wateroplosbare kleurstoffen kook je namelijk vrij snel uit de mantel.
Iets wat je bij stomen dus weer niet hebt.
Wateroplosbare kleurstoffen kook je namelijk vrij snel uit de mantel.
Iets wat je bij stomen dus weer niet hebt.
- R de Winter
- Berichten: 3066
- Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
- Locatie: JRC Extreme Brolly
- Contacteer:
doe ze in een sluitzakje en kook ze daar in dan blijven flavours en kleuren er beter in
het zou nog beter zijn als je die zakjes vacuum kan maken en dan koken dan blijft zeker alles erin.
succes!
het zou nog beter zijn als je die zakjes vacuum kan maken en dan koken dan blijft zeker alles erin.
succes!
Oja joh!!!
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Kan wel maar dan je moet ze eerst ongekookt invriezen dan vacuum trekken en dan bevroren koken.
Maar dat wordt een intense bezigheid.
Ik doe het gewoon maar stomen
Groet, Peter
Maar dat wordt een intense bezigheid.
Ik doe het gewoon maar stomen
Groet, Peter
- j van der beek
- Berichten: 2281
- Lid geworden op: 17-04-2005 12:52
Dat de kleur verdwijnt hoeft niet als probleem gezien te worden Wouter
i love france...
http://www.youtube.com/watch?v=mC6wEFZYbpM
http://www.youtube.com/watch?v=mC6wEFZYbpM
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Hoeft ook niet als probleem gezien te worden, doen we dat nu wel dan zitten we weer in de discussie wat is beter koken of stomen.
Daar hebben we een ander topic voor.
Groet, Peter
Daar hebben we een ander topic voor.
Groet, Peter
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
En wat gebeurt er met een gestoomde gekleurde bol onder water...........?
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Die wordt licht van kleur Martijn.
Groet, Peter
Groet, Peter
- j van der beek
- Berichten: 2281
- Lid geworden op: 17-04-2005 12:52
Wouter,
Even een korte uitleg.
Boilies die al een tijdje in het water liggen veranderen ook van kleur. Die krijgen vaak een kleurloos uiterlijk. Maar laten dat nou net de boilies zijn die veel karpers als eerste pakken.
Het is geen gouden regel, maar ik heb het vaak genoeg meegemaakt.
Doe er je voordeel mee..
Even een korte uitleg.
Boilies die al een tijdje in het water liggen veranderen ook van kleur. Die krijgen vaak een kleurloos uiterlijk. Maar laten dat nou net de boilies zijn die veel karpers als eerste pakken.
Het is geen gouden regel, maar ik heb het vaak genoeg meegemaakt.
Doe er je voordeel mee..
i love france...
http://www.youtube.com/watch?v=mC6wEFZYbpM
http://www.youtube.com/watch?v=mC6wEFZYbpM
- R de Winter
- Berichten: 3066
- Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
- Locatie: JRC Extreme Brolly
- Contacteer:
Peter van Loo schreef:Kan wel maar dan je moet ze eerst ongekookt invriezen dan vacuum trekken en dan bevroren koken.
Maar dat wordt een intense bezigheid.
Ik doe het gewoon maar stomen
Groet, Peter
als je ze gaat vaumeren is het idd beter om ze eerst in te vriezen anders heb je 1 plak boiliedeeg..
maar ik zeg wel dat ik het zelf soms ook gewoon als plak kook en dan stukken breek/snijd want die ronde bollen kan op de ene water goed aanslaan maar op sommige juist helemaal niet..
Ik ga dan liever voor de brokken boilie
succes!
Oja joh!!!
- Jan Kasteelen
- Berichten: 654
- Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
- Locatie: Gouda
j van der beek schreef:Boilies die al een tijdje in het water liggen veranderen ook van kleur. Die krijgen vaak een kleurloos uiterlijk. Maar laten dat nou net de boilies zijn die veel karpers als eerste pakken.
Daar ben ik het mee eens. Ik vang op bepaalde wateren goed met boilies die ik een nacht heb laten weken. Gewoon in kraanwater. Afhankelijk van de soort boilie wordt deze groter en zachter. De kleur veranderd in pastel- of bleekachtig. Voor aan de haak neem ik een speciale met extra egg voor de stevigheid. Vandaag had ik een mooie schub, freeline met de slappe lijn in runclip zodat de vis zichzelf toch haakt. Een echte aanrader!
-
- Berichten: 142
- Lid geworden op: 04-04-2005 19:38
- Locatie: gendt ( gelderland)
je pakt gewoon een beetje deeg
en maak hier een blok van
iets kleiner dan een baksteen
deze maak je lekker compact en dan rol je deze 3 maal in het aluminium folie
deze leg je dan zon 30 min in het kokend water
en klaar ben je
aflaten koelen
en je kan er allemaal verschillende blokjes van snijden
en elke grote die je wilt
scheelt ook nog een een hele hoop tijd
niet zo intensief en dressuur doorbrekend
en maak hier een blok van
iets kleiner dan een baksteen
deze maak je lekker compact en dan rol je deze 3 maal in het aluminium folie
deze leg je dan zon 30 min in het kokend water
en klaar ben je
aflaten koelen
en je kan er allemaal verschillende blokjes van snijden
en elke grote die je wilt
scheelt ook nog een een hele hoop tijd
niet zo intensief en dressuur doorbrekend