het GROTE boillie recepten topic
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Visolie, olie, zonnebloemolie it's all in the game.
Een karper is niet vies van vetten, afhankelijk de mix samenstelling is een gemiddelde van 30 ml oké.
Zeker in de zomermaanden wanneer de watertemperatuur bepaalde waardes heeft kunnen die olieën goed uitlekken en kan er zelfs 50 ml in verwerkt worden.
In de wintermaanden zullen de vetten van de ingrediënten en van de eieren voldoende zijn, zeker gezien het feit dat olie gaat stollen bij koudere temperaturen zodat de boilie volledig afgesloten zal blijven wat niet bevordelijk zal zijn voor het uitekken. Of anders aftoppen die bol.
Groet, Peter
Een karper is niet vies van vetten, afhankelijk de mix samenstelling is een gemiddelde van 30 ml oké.
Zeker in de zomermaanden wanneer de watertemperatuur bepaalde waardes heeft kunnen die olieën goed uitlekken en kan er zelfs 50 ml in verwerkt worden.
In de wintermaanden zullen de vetten van de ingrediënten en van de eieren voldoende zijn, zeker gezien het feit dat olie gaat stollen bij koudere temperaturen zodat de boilie volledig afgesloten zal blijven wat niet bevordelijk zal zijn voor het uitekken. Of anders aftoppen die bol.
Groet, Peter
-
- Berichten: 22
- Lid geworden op: 20-10-2009 20:51
paulus bruggeman schreef:Beste mede AAS makers,
Volgende bestandsdelen wil ik gaan verwerken tot een bol
1deel roggemeel
1deel rijstmeel
1deel maismeel grove variant
1deel soya meel
12 eieren per kg droge mix
Zoetstof en minamino er op
rijstmeel toevoeging voor extra harding....
Niet spannen maar draaibaar?
Mvg
T
Paulus bruggeman
Peter ik had deze vraag eigenlijk voor jou gesteld? deze inmiddels al gedraaid maar blijkt wat te plakkerig.. Is het mischien beter de rijstmeel omhoog te gooien?..W
-
- Berichten: 73
- Lid geworden op: 08-06-2010 06:41
Komaan, waar blijven de experts?
Niemand die mijn recept kan beoordelen?
Ik ben met nieuwschierig of de hardheid voldoende is en of de lever een echte toevoeging is waar je wel iets mee kunt. Zo niet hoor ik graag wat wel.
Niemand die mijn recept kan beoordelen?
Ik ben met nieuwschierig of de hardheid voldoende is en of de lever een echte toevoeging is waar je wel iets mee kunt. Zo niet hoor ik graag wat wel.
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Nou Paulus dat is een bol die zie je niet zoveel meer, maar kan zeker zeer doeltreffend zijn.
Dat jou mix plakt dat begrijp ik zeer goed, probeer het volgende is:
300 gr roggemeel
250 gr maismeel
150 gr sojameel
300 gr rijstmeel
9 eieren
Maar hem doeltreffender te maken zou ik 100 gram rijstmeel eraf halen en deze mix opvullen met 60 gram leverpoeder(ondersteuning minamino) en 40 gram chilliepoeder.
Groet, Peter
Dat jou mix plakt dat begrijp ik zeer goed, probeer het volgende is:
300 gr roggemeel
250 gr maismeel
150 gr sojameel
300 gr rijstmeel
9 eieren
Maar hem doeltreffender te maken zou ik 100 gram rijstmeel eraf halen en deze mix opvullen met 60 gram leverpoeder(ondersteuning minamino) en 40 gram chilliepoeder.
Groet, Peter
-
- Berichten: 13
- Lid geworden op: 19-03-2012 09:17
Hallo,
Omdat ik zie dat er zoveel hulp komt van vele kanten op recepten hoop ik dat iemand ook even naar mijn mix wil kijken en zijn mening te geven .
Ben ook geen mix wonder maar heb geprobeerd een mix samen te stellen na het lezen van vele berichten hier . Wil een bol samenstellen met erg hoge attractie voor instant vissen , weinig last van brasem etc op mijn water.
De belangrijkste vragen van mij zijn, zal de mix goed te draaien zijn / uitharding okee / en redelijk open van structuur ?
Dit heb ik bedacht.
300 g griesmeel
200 g maismeel
100 g sojabloem ontvet
200 g vis meel / squid / haring
100 g gemalen hennep
50 g vogelvoer
50 gr kruiden
ongeveer 8 eieren op kilo en 25 ml olie. ( sardien uit blik olie )
evt. toevoegingen .
Aminol /soja /ketjap asin .
Leverpoeder/ glm / kelp
trassi/ magi
Alvast bedankt heren !
Gr,
Omdat ik zie dat er zoveel hulp komt van vele kanten op recepten hoop ik dat iemand ook even naar mijn mix wil kijken en zijn mening te geven .
Ben ook geen mix wonder maar heb geprobeerd een mix samen te stellen na het lezen van vele berichten hier . Wil een bol samenstellen met erg hoge attractie voor instant vissen , weinig last van brasem etc op mijn water.
De belangrijkste vragen van mij zijn, zal de mix goed te draaien zijn / uitharding okee / en redelijk open van structuur ?
Dit heb ik bedacht.
300 g griesmeel
200 g maismeel
100 g sojabloem ontvet
200 g vis meel / squid / haring
100 g gemalen hennep
50 g vogelvoer
50 gr kruiden
ongeveer 8 eieren op kilo en 25 ml olie. ( sardien uit blik olie )
evt. toevoegingen .
Aminol /soja /ketjap asin .
Leverpoeder/ glm / kelp
trassi/ magi
Alvast bedankt heren !
Gr,
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Daniel,
Die 300 gram griesmeel zou ik vervangen door 300 gram tarwemeel.
Die 50 gram kruiden verdelen in 30 gram chilliepoeder en 20 gram paprikapoeder.
Voor de rest een prima samenstelling.
En als jij nog aan de goede aminol kan komen dan 75 ml op een kilo toevoegen. De bollen na het drogen ook nog even omschudden in een zak met een scheut aminol en deze een uurtje of twee laten intrekken en dan de vriezer in of er mee gaan vissen.
Tevens zijn jou vragen beantwoord.
Groet, Peter
Die 300 gram griesmeel zou ik vervangen door 300 gram tarwemeel.
Die 50 gram kruiden verdelen in 30 gram chilliepoeder en 20 gram paprikapoeder.
Voor de rest een prima samenstelling.
En als jij nog aan de goede aminol kan komen dan 75 ml op een kilo toevoegen. De bollen na het drogen ook nog even omschudden in een zak met een scheut aminol en deze een uurtje of twee laten intrekken en dan de vriezer in of er mee gaan vissen.
Tevens zijn jou vragen beantwoord.
Groet, Peter
-
- Berichten: 13
- Lid geworden op: 19-03-2012 09:17
Peter ,
Bedankt man !
Alleen heb ik nog wel de vraag waarom is tarwemeel beter dan griesmeel in deze mix , heeft dat te maken dat griesmeel teveel zal gaan plakken ?
Ga proberen nog goede aminol op de kop te tikken , maar als ik daarvan 75ml toevoeg plus de olie die ik wil gebruiken kan ik dan beter 1 ei minder gebruiken op een kilo of pakt de mix de extra vloeistof wel op ?
greetz.
Bedankt man !
Alleen heb ik nog wel de vraag waarom is tarwemeel beter dan griesmeel in deze mix , heeft dat te maken dat griesmeel teveel zal gaan plakken ?
Ga proberen nog goede aminol op de kop te tikken , maar als ik daarvan 75ml toevoeg plus de olie die ik wil gebruiken kan ik dan beter 1 ei minder gebruiken op een kilo of pakt de mix de extra vloeistof wel op ?
greetz.
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Het betreft hier een instant boilie, de combinatie tarwemeel en maismeel is ideaal qua binding en uitharding, het tarwemeel heeft tov griesmeel een betere smaak en geur.
Maar er zijn een legio bollenmakers die zweren bij griesmeel. Dus als jij griesmeel gaat gebruiken zal het zeker niet te plakkerig worden, wel zal je bol zwaarder en harder worden.
Je zal aan vloeistof(eieren, aminol, olie) op ongeveer de helft van je mix uit moeten komen.(500gram).
7 á 8 eitjes(m) plus 100 ml vloeistof.
Groet, Peter
Maar er zijn een legio bollenmakers die zweren bij griesmeel. Dus als jij griesmeel gaat gebruiken zal het zeker niet te plakkerig worden, wel zal je bol zwaarder en harder worden.
Je zal aan vloeistof(eieren, aminol, olie) op ongeveer de helft van je mix uit moeten komen.(500gram).
7 á 8 eitjes(m) plus 100 ml vloeistof.
Groet, Peter
- Wim hanegraaf
- Berichten: 855
- Lid geworden op: 18-05-2003 02:00
ha mensen,
Ik sta op het punt om de volgende mix te bestellen, maar maak me eigen een beetje zorgen om de uitharding en verwerking, beetje lullig omdat het meteen 70kg is.
ik had graag even een mening van een boiliebakker, want de boilie validator geeft een uitharding van 61% aan, lijkt me een beetje weinig.
en o ja Peter, de hennep/knoflook ballen zijn gruwelijk goed op de putten! maar op de maas scoort de zoete bol naar mijn mening beter, vandaar dit recept.
alles in gelijke delen.
maisbloem
griesmeel
roggebloem
rijstemeel
koekjesmeel
rood eivoer
kalvermelk
zal hier nog ei-albumine in moeten?
Alvast bedankt!!!!
gr
Wim
Ik sta op het punt om de volgende mix te bestellen, maar maak me eigen een beetje zorgen om de uitharding en verwerking, beetje lullig omdat het meteen 70kg is.
ik had graag even een mening van een boiliebakker, want de boilie validator geeft een uitharding van 61% aan, lijkt me een beetje weinig.
en o ja Peter, de hennep/knoflook ballen zijn gruwelijk goed op de putten! maar op de maas scoort de zoete bol naar mijn mening beter, vandaar dit recept.
alles in gelijke delen.
maisbloem
griesmeel
roggebloem
rijstemeel
koekjesmeel
rood eivoer
kalvermelk
zal hier nog ei-albumine in moeten?
Alvast bedankt!!!!
gr
Wim
-
- Berichten: 107
- Lid geworden op: 28-02-2012 18:45
Heren boiliedraaiers,
Na zelf een aantal keren boilies te hebben gemaakt heb ik twee weken terug 65 kg laten draaien. Met het resultaat ben ik echter niet helemaal tevreden. De bollen blijken te weinig binding te hebben en na een paar uur zijn mijn haren leeg Het volgende recept is gedraaid:
Maïsmeel getoast 12%
Polentabloem 12%
Griesmeel 12%
Sojabloem vet 27%
Kelp 12%
Melkpoeder/vitamello 14%
Haits natural red 12%
Vismeel LT 19%
Helaas zijn de bolies niet bruikbaar als haakaas maar naar mijn idee wel om mee te voeren (toch!?). Morgen ga ik een nieuwe 30 kg ophalen met volgend recept:
Maismeel 24%
Tarwegriesmeel 24%
Sojabloem vet 24%
Vismeel LT 19%
robin red 5%
Kelp 5%
Zout + Zoetstof + Knoflookflafour + Dosering salminol (ca. 2%)
Heb drie vragen aan de goeroes:
1) Wat vinden jullie van eerste bol?
2) Wat van de tweede?
3) En wat vinden jullie van het idee om te voeren met 75% mix 1 25% mix twee en altijd vissen met mix 2?
Allen vast erg dank!
Joost
Na zelf een aantal keren boilies te hebben gemaakt heb ik twee weken terug 65 kg laten draaien. Met het resultaat ben ik echter niet helemaal tevreden. De bollen blijken te weinig binding te hebben en na een paar uur zijn mijn haren leeg Het volgende recept is gedraaid:
Maïsmeel getoast 12%
Polentabloem 12%
Griesmeel 12%
Sojabloem vet 27%
Kelp 12%
Melkpoeder/vitamello 14%
Haits natural red 12%
Vismeel LT 19%
Helaas zijn de bolies niet bruikbaar als haakaas maar naar mijn idee wel om mee te voeren (toch!?). Morgen ga ik een nieuwe 30 kg ophalen met volgend recept:
Maismeel 24%
Tarwegriesmeel 24%
Sojabloem vet 24%
Vismeel LT 19%
robin red 5%
Kelp 5%
Zout + Zoetstof + Knoflookflafour + Dosering salminol (ca. 2%)
Heb drie vragen aan de goeroes:
1) Wat vinden jullie van eerste bol?
2) Wat van de tweede?
3) En wat vinden jullie van het idee om te voeren met 75% mix 1 25% mix twee en altijd vissen met mix 2?
Allen vast erg dank!
Joost
-
- Berichten: 2844
- Lid geworden op: 29-03-2011 19:22
gelijke delen volume of gewicht?
It's okay 2 pay
-
- Berichten: 107
- Lid geworden op: 28-02-2012 18:45
Klaas,
De percentages bedoel ik indicatief, ik zal er niet met een wegschaaltje of maatcilinder naast staan.
Groets,
Joost
De percentages bedoel ik indicatief, ik zal er niet met een wegschaaltje of maatcilinder naast staan.
Groets,
Joost
-
- Berichten: 2844
- Lid geworden op: 29-03-2011 19:22
hahaha lachen straks met ei albumine , griesmeel, lactalbumine, gist en nog wel wat meer
500 gram is meestal heel anders dan 500ml
En joost, ken je evert aalten? moet hem eens uitleggen, dat indicatieve
500 gram is meestal heel anders dan 500ml
En joost, ken je evert aalten? moet hem eens uitleggen, dat indicatieve
It's okay 2 pay
-
- Berichten: 107
- Lid geworden op: 28-02-2012 18:45
Hoi Klaas,
Dhr. van Aalten ken ik zeker hoewel ik inhoudelijk niet erg op de hoogte ben van zijn werk. Gek genoeg zijn de boeken e.d. van deze beste man maar moeilijk 2de hands verkrijgbaar. Maar zonder gekheid, is het relevant of het volume of gewicht is?
Groet,
Joost
Dhr. van Aalten ken ik zeker hoewel ik inhoudelijk niet erg op de hoogte ben van zijn werk. Gek genoeg zijn de boeken e.d. van deze beste man maar moeilijk 2de hands verkrijgbaar. Maar zonder gekheid, is het relevant of het volume of gewicht is?
Groet,
Joost
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
@Joost,
Zoals al geschreven wordt, zijn percentages betreffende volume en gewicht echt niet hetzelfde.
Wanneer je nu de alom bekende basismix pakt;
1 deel Sojameel
1 deel Maismeel
1 deel Tarwegriesmeel
Dit valt, wanneer je het gewicht per volume in de gaten houdt, om te rekenen naar (1 deel per product wegen en omrekenen);
2kg Sojameel
3kg Maisbloem
4kg Tarwegriesmeel
Het sojameel is kwa vollume +- 1,5 x groter dan het maisbloem en +- twee maal zo groot als het tarwegriesmeel.
Op deze manier doe je aan het origineel wat in delen berekend is weinig tot geen afbreuk omgerekend naar een kg variant.
Ik had vroeger ook een mix waarbij ik lactalbumine 85% gebruikte (hoog proteine en goede uithardende eigenschappen). Het volume van dit poeder was zo groot dat dit echt niet zomaar 1 op 1 omgezet kon worden naar een kg berekening. Houdt het volume van 'n kg bloedpoeder ook maar eens naast een kg griesmeel..!
Dus idd; percentage van het totale vollume of van het gewicht..?
Zoals al geschreven wordt, zijn percentages betreffende volume en gewicht echt niet hetzelfde.
Wanneer je nu de alom bekende basismix pakt;
1 deel Sojameel
1 deel Maismeel
1 deel Tarwegriesmeel
Dit valt, wanneer je het gewicht per volume in de gaten houdt, om te rekenen naar (1 deel per product wegen en omrekenen);
2kg Sojameel
3kg Maisbloem
4kg Tarwegriesmeel
Het sojameel is kwa vollume +- 1,5 x groter dan het maisbloem en +- twee maal zo groot als het tarwegriesmeel.
Op deze manier doe je aan het origineel wat in delen berekend is weinig tot geen afbreuk omgerekend naar een kg variant.
Ik had vroeger ook een mix waarbij ik lactalbumine 85% gebruikte (hoog proteine en goede uithardende eigenschappen). Het volume van dit poeder was zo groot dat dit echt niet zomaar 1 op 1 omgezet kon worden naar een kg berekening. Houdt het volume van 'n kg bloedpoeder ook maar eens naast een kg griesmeel..!
Dus idd; percentage van het totale vollume of van het gewicht..?
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
-
- Berichten: 107
- Lid geworden op: 28-02-2012 18:45
Marco en Klaas,
Het is hier soms net een relatie: we communiceren keihard lang elkaar heen haha. De percentages uit het recept zijn gewicht en niet volume.
De percentages te voeren boilies (75% om 25%) zijn mij om het even (of ik nu gewicht of volume neem zal denk ik heel dicht bij elkaar liggen).
Hoop dat ik zo iets meer helder ben.
Groets,
Joost
Het is hier soms net een relatie: we communiceren keihard lang elkaar heen haha. De percentages uit het recept zijn gewicht en niet volume.
De percentages te voeren boilies (75% om 25%) zijn mij om het even (of ik nu gewicht of volume neem zal denk ik heel dicht bij elkaar liggen).
Hoop dat ik zo iets meer helder ben.
Groets,
Joost
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Maismeel 24%
Tarwegriesmeel 24%
Sojabloem vet 24%
Vismeel LT 19%
robin red 5%
Kelp 5%
Zout + Zoetstof + Knoflookflafour + Dosering salminol (ca. 2%)
= 103% ???
We praten idd langs elkaar heen. Zijn jouw genoemde percentages, percentages van het gewicht of van het volume van je mix..?
Wat je aan voer het water in gooid moet je zelf weten.
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Maïsmeel getoast 12%
Polentabloem 12%
Griesmeel 12%
Sojabloem vet 27%
Kelp 12%
Melkpoeder/vitamello 14%
Haits natural red 12%
Vismeel LT 19%
= 120%???
Na zelf een aantal keren boilies te hebben gemaakt heb ik twee weken terug 65 kg laten draaien. Met het resultaat ben ik echter niet helemaal tevreden. De bollen blijken te weinig binding te hebben en na een paar uur zijn mijn haren leeg
Weet jij wat die boilieboer aan vloeibaar bindmiddel gebruikt en in welke verdunning (spreek uit eigen negatieve ervaring)..? Dus zelf draaien of het proces bij mogen wonen!
Laatst gewijzigd door Marco Mostert op 07-08-2012 10:10, 1 keer totaal gewijzigd.
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
-
- Berichten: 107
- Lid geworden op: 28-02-2012 18:45
Het is percentage in gewichten (met nog een fout in mijn excel blad zie ik - 103% )
Maismeel 240 gram
Tarwegriesmeel 240 gram
Sojabloem vet 240 gram
Vismeel LT 190 gram
robin red 50 gram
Kelp 50 gram
Zout ca. 5 gram
Zoetstof ca. 5 gam
Knoflookflafour
Dosering salminol ca. 20 gram/mililiter
totaal 1040 gram
Maismeel 240 gram
Tarwegriesmeel 240 gram
Sojabloem vet 240 gram
Vismeel LT 190 gram
robin red 50 gram
Kelp 50 gram
Zout ca. 5 gram
Zoetstof ca. 5 gam
Knoflookflafour
Dosering salminol ca. 20 gram/mililiter
totaal 1040 gram
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Kijk nog ff een pagina terug...
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
-
- Berichten: 107
- Lid geworden op: 28-02-2012 18:45
Hm Marco...ik ga mij haast schamen voor mijn rekenwerk
Als je dat met bindmiddel bedoelt dan gebruikt de draaier verse eieren. Het eerste recept (met de 120 %) had ik zelf overigens nooit eerder gedraaid. Werkte voorheen namelijk zelf met o.a. tarwemeel en meer birdfood. Dit had voldoende binding en hardheid. Recept is in overleg met de draaier vlak voor het draaien aangepast naar hetgeen je nu ziet staan. Het resultaat is nogal teleurstellend in die zin dat ik ze niet als haakaas kan gebruiken, zeker niet tijdens een nachtelijke sessie. Ik denk/ hoop overigens wel dat ik ze prima als voeirboilie kan inzetten.
Groet
Als je dat met bindmiddel bedoelt dan gebruikt de draaier verse eieren. Het eerste recept (met de 120 %) had ik zelf overigens nooit eerder gedraaid. Werkte voorheen namelijk zelf met o.a. tarwemeel en meer birdfood. Dit had voldoende binding en hardheid. Recept is in overleg met de draaier vlak voor het draaien aangepast naar hetgeen je nu ziet staan. Het resultaat is nogal teleurstellend in die zin dat ik ze niet als haakaas kan gebruiken, zeker niet tijdens een nachtelijke sessie. Ik denk/ hoop overigens wel dat ik ze prima als voeirboilie kan inzetten.
Groet
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Pas eens aan naar de volgende kg mix, waarbij het volume en gewicht aan sojameel wat minder is.
Maismeel 250 gram
Tarwegriesmeel 250 gram
Sojabloem vet 200 gram
Vismeel LT 200 gram
robin red 50 gram
Kelp 50 gram
Vindt je dat deze dan nog niet genoeg bindt? Vervang dan 50 gram maismeel door het bindende griesmeel.
Maismeel 200 gram
Tarwegriesmeel 300 gram
Sojabloem vet 200 gram
Vismeel LT 200 gram
robin red 50 gram
Kelp 50 gram
Of door het dure uithardende ei-, of lact(melk)albumine 85% (blijven ze wel ff oke in 't water)...
Maismeel 200 gram
Tarwegriesmeel 250 gram
Sojabloem vet 200 gram
Vismeel LT 200 gram
robin red 50 gram
Kelp 50 gram
ei-, of lactalbumine 85% 50 gram
Zout voeg ik zelf pas aan de eitjes toe en wel per eetlepel.
Poederzoetstof (je hebt het over grammen) evt oplossen in water, dat werkt beter.
Ik zou gewoon voor de, eerder door mij beschreven, 2, 3, 4kg basismix gaan, met 2kg vismeel, 500gram Robin Red en 500gram Kelp (te delen en te vermenigvuldigen door 10) . En die percentage berekeningen...
Fuck it !
Maismeel 250 gram
Tarwegriesmeel 250 gram
Sojabloem vet 200 gram
Vismeel LT 200 gram
robin red 50 gram
Kelp 50 gram
Vindt je dat deze dan nog niet genoeg bindt? Vervang dan 50 gram maismeel door het bindende griesmeel.
Maismeel 200 gram
Tarwegriesmeel 300 gram
Sojabloem vet 200 gram
Vismeel LT 200 gram
robin red 50 gram
Kelp 50 gram
Of door het dure uithardende ei-, of lact(melk)albumine 85% (blijven ze wel ff oke in 't water)...
Maismeel 200 gram
Tarwegriesmeel 250 gram
Sojabloem vet 200 gram
Vismeel LT 200 gram
robin red 50 gram
Kelp 50 gram
ei-, of lactalbumine 85% 50 gram
Zout voeg ik zelf pas aan de eitjes toe en wel per eetlepel.
Poederzoetstof (je hebt het over grammen) evt oplossen in water, dat werkt beter.
Ik zou gewoon voor de, eerder door mij beschreven, 2, 3, 4kg basismix gaan, met 2kg vismeel, 500gram Robin Red en 500gram Kelp (te delen en te vermenigvuldigen door 10) . En die percentage berekeningen...
Fuck it !
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
1kg sojameel
2kg maismeel
2kg tarwegriesmeel
Valt ook wel aardig te draaien (van R. S. geloof ik). Voeg dan je extra's er aan toe..
1kg vismeel
250gram Robin Red
250gram kelp
Voor een beter binding...
+
500gram bloedpoeder
of
250gram bloedpoeder
250gram lijnzaadmeel
De onderste bol heeft een zwaarder soortelijk gewicht (het totale volume aan mix is dus minder) dan die met bloedpoeder alleen. Maar deze donkere stinkerd donderd bij juiste verwerking iig ook niet zomaar uit elkaar...
2kg maismeel
2kg tarwegriesmeel
Valt ook wel aardig te draaien (van R. S. geloof ik). Voeg dan je extra's er aan toe..
1kg vismeel
250gram Robin Red
250gram kelp
Voor een beter binding...
+
500gram bloedpoeder
of
250gram bloedpoeder
250gram lijnzaadmeel
De onderste bol heeft een zwaarder soortelijk gewicht (het totale volume aan mix is dus minder) dan die met bloedpoeder alleen. Maar deze donkere stinkerd donderd bij juiste verwerking iig ook niet zomaar uit elkaar...
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
-
- Berichten: 2844
- Lid geworden op: 29-03-2011 19:22
sorry maar 250 mil van ei albumine is heel wat minder dan 250 gram
Als je aalten kent weet je dat hij achter de komma werkte en ving
Als je aalten kent weet je dat hij achter de komma werkte en ving
It's okay 2 pay