hoi,
ik wou komende week eens zelf proberen om bolies te maken. maar ik weet eigenlijk niet zo goed hoe dat moet?
weet er iemand nog een goed recept?
moet ik deze bolies dan koken of frituren? want dat zei mij laatst iemand: "zelfgemaakte bolies moet je frituren"!?!?!?!?!?!:-?
alvast bedankt:lol:
bolie recept?
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
Nooit frituren! Gewoo lekker koken! Kijk maar op <!-- BBCode auto-link start --><a href="http://www.karpervissersonline.nl" target="_blank" class=bericht>www.karpervissersonline.nl</a><!-- BBCode auto-link end --> daar staat heel duidelijk geschreven hoe je boilies moet maken! Succes
-
- Berichten: 23
- Lid geworden op: 30-09-2002 02:00
- Locatie: amstenrade
- Contacteer:
ga naar je locale viswinkel en koop een kant en klare mix (50/50, fishmix enz.)
nu ga je een aantal eieren kloppen en doe hier de flavour en de zoetstof en mischien ook een een olie doorheen.
gemiddeld 10 a 12 eieren per kilo droge mix, maar dit verschilt nogal.
daarna doe je met en met wat mix bij je eieren totdat je een droge( niet plakkende) deeg hebt.
zet een pan met water aan, breng dit aan de kook en gooi er dan je boillies in.
laat deze ongeveer 2 a 3 minuten koken.
haal je boillies eruit en leg ze effe op een theedoek om te drogen. zet je boillies weg voor ongeveer 24 uur zodat ze goed droegen en leg ze daarna in de vriezer.
nou veel succes
MVG, Maurice
nu ga je een aantal eieren kloppen en doe hier de flavour en de zoetstof en mischien ook een een olie doorheen.
gemiddeld 10 a 12 eieren per kilo droge mix, maar dit verschilt nogal.
daarna doe je met en met wat mix bij je eieren totdat je een droge( niet plakkende) deeg hebt.
zet een pan met water aan, breng dit aan de kook en gooi er dan je boillies in.
laat deze ongeveer 2 a 3 minuten koken.
haal je boillies eruit en leg ze effe op een theedoek om te drogen. zet je boillies weg voor ongeveer 24 uur zodat ze goed droegen en leg ze daarna in de vriezer.
nou veel succes
MVG, Maurice