Zelf boilie dip maken...?
- Rick Veenhof
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 11-01-2012 23:00
Hallo,
Ben al even aan het zoeken naar een goeie boilie dip maar dat is me nog steeds niet gelukt, zoekmachine hier op carpboard al geprobeerd maar leverde weinig leuks op.
Wie kan me helpen aan leuke recepten...?
las trouwens wel iets over suiker laten carameliseren en dan water en siroop d'r bij maar ik ben bang dat dat kei hard gaat worden.. ?
hoor het wel, alvast bedankt !
Ben al even aan het zoeken naar een goeie boilie dip maar dat is me nog steeds niet gelukt, zoekmachine hier op carpboard al geprobeerd maar leverde weinig leuks op.
Wie kan me helpen aan leuke recepten...?
las trouwens wel iets over suiker laten carameliseren en dan water en siroop d'r bij maar ik ben bang dat dat kei hard gaat worden.. ?
hoor het wel, alvast bedankt !
Met vriendelijke groet,
Rick
Karpers 2012: 15
Spiegel : 4
Schub : 9
Leder : 2
Zeelt : 4
Brasem : 0
Rick
Karpers 2012: 15
Spiegel : 4
Schub : 9
Leder : 2
Zeelt : 4
Brasem : 0
-
- Berichten: 303
- Lid geworden op: 30-01-2011 17:08
honing en chocoladepasta zijn opties,honing kun je ook aanlengen met kokend water totdat je een goede dikte heb en dan kun je je bollen erin soaken.en als de watertemparatuur weer wat hoger is kun je natuurlijk met dips op oliebasis aan de slag,kun je van alles mee fabriceren.
suiker carameliseren heb ik ook wel es gedaan en dan als het dan vloeibaar is kun je het over je bollen gooien zodat die bedekt zijn,en dat wordt dan idd hard,heb je wel een mooi werkend laagje suiker om je bollen ,maar das nogal bewerkelijk,en goed opletten want gesmolten suiker is godsgruwelijk heet,en plakt aan de vingertjes....
suiker carameliseren heb ik ook wel es gedaan en dan als het dan vloeibaar is kun je het over je bollen gooien zodat die bedekt zijn,en dat wordt dan idd hard,heb je wel een mooi werkend laagje suiker om je bollen ,maar das nogal bewerkelijk,en goed opletten want gesmolten suiker is godsgruwelijk heet,en plakt aan de vingertjes....
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Doe een beetje water in een pan en zet die op het gas. Voeg vervolgens beetje bij beetje suiker, druivesuiker, rietsuiker of een combi toe. Doe dit al roerend net zolang tot er niks meer oplost, niet laten koken!
Dit is je basis voor je dip of soak. Hier kan je nog ketjap, maggi en melasse aan toevoegen of aminil, liquid liver of iets anders. Combineren kan ook en maakt hem alleen beter.
Daarnaast kan je denken aan flavour, sweetner, of betaine. Mijn torenhoge favoriet is trassi of garnalenpasta die ik erdoorheen mix met de staafmixer.
Mvg martijn
Dit is je basis voor je dip of soak. Hier kan je nog ketjap, maggi en melasse aan toevoegen of aminil, liquid liver of iets anders. Combineren kan ook en maakt hem alleen beter.
Daarnaast kan je denken aan flavour, sweetner, of betaine. Mijn torenhoge favoriet is trassi of garnalenpasta die ik erdoorheen mix met de staafmixer.
Mvg martijn
- Rick Veenhof
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 11-01-2012 23:00
Martijn Nederpel schreef:Doe een beetje water in een pan en zet die op het gas. Voeg vervolgens beetje bij beetje suiker, druivesuiker, rietsuiker of een combi toe. Doe dit al roerend net zolang tot er niks meer oplost, niet laten koken!
Dit is je basis voor je dip of soak. Hier kan je nog ketjap, maggi en melasse aan toevoegen of aminil, liquid liver of iets anders. Combineren kan ook en maakt hem alleen beter.
Daarnaast kan je denken aan flavour, sweetner, of betaine. Mijn torenhoge favoriet is trassi of garnalenpasta die ik erdoorheen mix met de staafmixer.
Mvg martijn
Martijn,
dan zit je toch met het probleem wat ik net aangaf dat het keihard word, of is dat in jou geval niet ?
Met vriendelijke groet,
Rick
Karpers 2012: 15
Spiegel : 4
Schub : 9
Leder : 2
Zeelt : 4
Brasem : 0
Rick
Karpers 2012: 15
Spiegel : 4
Schub : 9
Leder : 2
Zeelt : 4
Brasem : 0
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Nee zeker niet, word lekker stroperig
- Rick Veenhof
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 11-01-2012 23:00
Martijn Nederpel schreef:Nee zeker niet, word lekker stroperig
Okee mooizo , maar je zei een klein beetje water ?? hoeveel water gebruik je dan voor 500 gram suiker ?
Met vriendelijke groet,
Rick
Karpers 2012: 15
Spiegel : 4
Schub : 9
Leder : 2
Zeelt : 4
Brasem : 0
Rick
Karpers 2012: 15
Spiegel : 4
Schub : 9
Leder : 2
Zeelt : 4
Brasem : 0
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Pff zou ik niet uit mijn hoofd weten, maar begin eens met 300ml. Ik maak meestal gelijk een grote pan in een keer
- Rick Veenhof
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 11-01-2012 23:00
dat ga ik zo ook doen, gebruik 500 ml suiker en 300 ml water en de siroop voeg ik langzaam toe totdat het er goed uitziet laat wel weten wat het geworden is, maar heb je nog meer recepten??
Met vriendelijke groet,
Rick
Karpers 2012: 15
Spiegel : 4
Schub : 9
Leder : 2
Zeelt : 4
Brasem : 0
Rick
Karpers 2012: 15
Spiegel : 4
Schub : 9
Leder : 2
Zeelt : 4
Brasem : 0
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Dit is de basis waar je tot in den treure kan varieren, doe eens een andere flavour, beetje sweetner en betaine. Nou gebruik je fantasie zou ik zeggen. Enne niet vlak voor inworp dippen, gewoon 24 uur of langer in soaken, worden ze lekker hard van
- Rick Veenhof
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 11-01-2012 23:00
ga ik gebruiken, ben nu de suiker in het water aan het oplossen , ik laat het straks afkoelen doe doe er gelijk boilie's in. Moet goed gaan !!
bedankt !
bedankt !
Met vriendelijke groet,
Rick
Karpers 2012: 15
Spiegel : 4
Schub : 9
Leder : 2
Zeelt : 4
Brasem : 0
Rick
Karpers 2012: 15
Spiegel : 4
Schub : 9
Leder : 2
Zeelt : 4
Brasem : 0
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Suiker stoot zo´n 14% van alle karpers af. De rest accepteert het.
http://www.bouillettes-dependance-baits ... n-carp.pdf
http://www.bouillettes-dependance-baits ... n-carp.pdf
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Maar dat is in Frankrijk Mitsz, daar gebruiken ze minder augurken!
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Gek
In het loeb rapport word toch melding gemaakt van bruine gemalen suiker. Chemisch gezien verschilt deze weinig met kristalsuiker
In het loeb rapport word toch melding gemaakt van bruine gemalen suiker. Chemisch gezien verschilt deze weinig met kristalsuiker
- R de Winter
- Berichten: 3066
- Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
- Locatie: JRC Extreme Brolly
- Contacteer:
pak een kookpannetje en vul deze met 400 /500ml water.
breng het water op een laag pitje tot net onder het kookpunt,
dit is het moment van het toevoegen van bak en braad olie uit de fles.doe er zo"n 200ml in en roer dit goed tot 1 geheel,
dan beetje bij beetje doen we er 500 gram suiker bij,al roerende nu aan de kook brengen,dit stolt niet meteen tot een wat
dikkere drap ! dit komt wanneer je het laat afkoelen,is je suiker erbij gemixt (500 gram) dan zetten we het vuur uit en gooien
we er de flavour bij,je kan uiteraard zelf uitmaken met welke flavour je dit doet.
gooi er een flinke hoeveelheid bij,pak hem beet 25-30 ml,
laat dit afkoelen in de pan tot het lauw is, gooi het dan over in een potje,(zorg dat deze goed afsluit!!)
zet het daarna in de koeling voor 24 uur,
dit kan met alle flavours gemaakt worden,ook met vis.gebruik hiervoor geen suiker,ik gebruik meestal sardine olie uit blik,
maar je kan hier natuurlijk zelf mee experimenteren.
je zal merken dat als je deze dip gebruikt er een echt oliespoor vrijkomt wat boven water te zien is.de wind krijgt er niet eens vat op,
heeft bij mijn instans sessies vaak geleid tot resultaat, hoop julie weer wat wijzer gemaakt te hebben.
en vergeet het niet te shudden voor gebruikt
breng het water op een laag pitje tot net onder het kookpunt,
dit is het moment van het toevoegen van bak en braad olie uit de fles.doe er zo"n 200ml in en roer dit goed tot 1 geheel,
dan beetje bij beetje doen we er 500 gram suiker bij,al roerende nu aan de kook brengen,dit stolt niet meteen tot een wat
dikkere drap ! dit komt wanneer je het laat afkoelen,is je suiker erbij gemixt (500 gram) dan zetten we het vuur uit en gooien
we er de flavour bij,je kan uiteraard zelf uitmaken met welke flavour je dit doet.
gooi er een flinke hoeveelheid bij,pak hem beet 25-30 ml,
laat dit afkoelen in de pan tot het lauw is, gooi het dan over in een potje,(zorg dat deze goed afsluit!!)
zet het daarna in de koeling voor 24 uur,
dit kan met alle flavours gemaakt worden,ook met vis.gebruik hiervoor geen suiker,ik gebruik meestal sardine olie uit blik,
maar je kan hier natuurlijk zelf mee experimenteren.
je zal merken dat als je deze dip gebruikt er een echt oliespoor vrijkomt wat boven water te zien is.de wind krijgt er niet eens vat op,
heeft bij mijn instans sessies vaak geleid tot resultaat, hoop julie weer wat wijzer gemaakt te hebben.
en vergeet het niet te shudden voor gebruikt
Oja joh!!!
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Martijn Nederpel schreef:Gek
In het loeb rapport word toch melding gemaakt van bruine gemalen suiker. Chemisch gezien verschilt deze weinig met kristalsuiker
Je zou het tegelijkertijd opmerkelijk kunnen vinden waarom kristalsuiker er niet bij staat vermeld. Ik vermoed dat de restjes melasse in de bruine suiker bijdragen aan deze vermelding?
groetjes Mitsz
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Dat zou kunnen, maar is dan wel gek dat die enkele procenten melasse de afschrikkende werking van suiker teniet zou doen. Kan ook nog zijn dat het franse onderzoek niet helemaal klopt, of dat de door hun gebruikte suiker " vervuild" is geweest met iets. Heb me ooit laten weten dat gewone kristal suiker gebleekt werd, maar of dat waar is weet ik niet
- R de Winter
- Berichten: 3066
- Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
- Locatie: JRC Extreme Brolly
- Contacteer:
Martijn Nederpel schreef: Heb me ooit laten weten dat gewone kristal suiker gebleekt werd, maar of dat waar is weet ik niet
ook dat heb ik wellis gehoord maar daar zijn echt mega discussies ontstaan en wellus niettus spelletjes.
owja en voor een gewone makkelijk dip zonder te koken kan je ook gewoon stroop pakken of gewoon olie en daar wat flavours uit de supermarkt bijvoorbeeld doen en dat paar dagen laten staan en goed schudden en dan je boilies erin..
succes.
Oja joh!!!
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Martijn Nederpel schreef:Dat zou kunnen, maar is dan wel gek dat die enkele procenten melasse de afschrikkende werking van suiker teniet zou doen. Kan ook nog zijn dat het franse onderzoek niet helemaal klopt, of dat de door hun gebruikte suiker " vervuild" is geweest met iets. Heb me ooit laten weten dat gewone kristal suiker gebleekt werd, maar of dat waar is weet ik niet
Het onderzoek is gedaan door Morsi en Kasumyan. Respectievelijk Rus en Japanner. Het onderzoek is volbracht aan de Universiteit van Moskou op 30 oktober 1995. Ik heb het nu enkel even van een Franse site geplukt.
Om de uitlsag zo geloofwaardig mogelijk te maken hebben de wetenschappers diverse samenstellingen per soort minstens 60 keer getest en suiker had na 62 tests een gemiddelde negatieve balans van 13,8%. Dus van elke 100 karpers zijn er 14 die het niet moeten en zich erdoor laten afschrikken. Je vangt dus niet dankzij de suiker, maar ondanks de suiker.
groetjes Mitsz
- stefan laurijssens
- Berichten: 1306
- Lid geworden op: 04-03-2010 18:17
- Locatie: Brielle
Mitsz, hoe komt het dan dat je met tijgernoten wel goed kan vangen? Want dat slijm bestaat toch ook voor een groot gedeelte uit suiker toch?
Find the fish,
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Dan vang je waarschijnlijk 1 van die 86 die overblijven...
- kornelis schipper
- Berichten: 351
- Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
- Locatie: putten
Gewoon esdoornsiroop of ahornsiroop gebruiken dit is het zoete stroop gemaakt van het sap van de esdoorn. Zijn de karpers wel gek op. Dus dat kan dan ook nog voor die andere 14% Mitsz.
Greets den keesert pannekoek met ahornsiroop....
Greets den keesert pannekoek met ahornsiroop....
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
interessant Mitsz!!
heeft sweetener volgens jou ook geen toegevoegde waarde?
Mag ik vragen, gebruikt MTC ook suiker/sweetener in hun aas of alleen melasse?
sweetener is geen suiker en denk je dat sweetener wel "lekker"wordt gevonden door cyprinus? Of alleen door de "vissers"
De kerpels in Door de ogen 2 gingen toch echt liggen op die dakpan met stroop of zitten daar weer andere Bij-stoffen in? melassse?
mvg Bas
heeft sweetener volgens jou ook geen toegevoegde waarde?
Mag ik vragen, gebruikt MTC ook suiker/sweetener in hun aas of alleen melasse?
sweetener is geen suiker en denk je dat sweetener wel "lekker"wordt gevonden door cyprinus? Of alleen door de "vissers"
De kerpels in Door de ogen 2 gingen toch echt liggen op die dakpan met stroop of zitten daar weer andere Bij-stoffen in? melassse?
mvg Bas
Mvg Bas
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Sweetner is totaal wat anders dan suiker...
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Inderdaad. Sweetners (sommige) kunnen verschil maken. Ik gebruik ze graag.
Tja...die dakpan. Ik weet het niet. Er zal ook best wel op gereageerd worden, maar ik zoek liever naar producten waardoor ze die hele dakpan op willen vreten als ik het erop smeer.
Maple syrup in de koffie is ook lekker Kees. hehe
Tja...die dakpan. Ik weet het niet. Er zal ook best wel op gereageerd worden, maar ik zoek liever naar producten waardoor ze die hele dakpan op willen vreten als ik het erop smeer.
Maple syrup in de koffie is ook lekker Kees. hehe
- Jan Witter
- Berichten: 1989
- Lid geworden op: 04-04-2002 02:00
- Locatie: Hendrik Ido Ambacht
Ik ben benieuwd hoe mensen hier een dip maken met flavours die de basis hebben Ethyl Alcohol
De meeste computerfouten zitten tussen het toetsenbord en de rugleuning van de stoel...