Vegetarische Karpers....


Plaats reactie
Clen Somai
Berichten: 44
Lid geworden op: 15-05-2003 02:00
Locatie: Flevopolder

23-07-2003 13:32

Olah,

Ik zit te denken om met sojabrokken te gaan experimenteren. Waar ik nu tegenloop is het feit dat die brokken na weken enkel blijven drijven......

Hoe zou ik ze kunnen laten zinken? Want ik wil wel een voerplek ermee aanleggen.

Graag geen reakties zoals: mixen met beton oid. hahaha!!
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

23-07-2003 15:45

Clen even voor de duidelijkheid,wil je de brokken weken en met de brok voeren of wil je hem verwerken tot deegbal/boilie.

Wil.
Clen Somai
Berichten: 44
Lid geworden op: 15-05-2003 02:00
Locatie: Flevopolder

23-07-2003 17:05

Wil, ik wilde ze voorweken en dan een voerplek aanleggen ermee. Tevens ook als hookbait gaan gebruiken.

Deegbal of bollekes...dat niet. Omdat die geweekte brokken een hele mooie structuur hebben. Net als brood...enkel steviger.

Groetjes!
Gebruikersavatar
Dennis van den Bogaert
Berichten: 4400
Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
Locatie: Den Haag
Contacteer:

23-07-2003 17:36

Je geeft zelf al aan dat ze drijven en je wilt er geen boilie's of deeg van maken.........
Dan houdt het wel op denk ik !
Dennis
PROUD TO HAVE BEEN A WATERLANDER ;-)

BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

23-07-2003 22:42

Ja Clen das het probleem,als je ze wil gebruiken zoals ze zijn zul je op de koop toe moet nemen dat ze drijven.
Enkel door ze te verwerken onder deeg of boilie heb je de mogelijkheid om ze te laten zinken.

Andere optie blijft natuurlijk ze te gebruiken voor de oppervlakte visserij of als pop upje over een particle bedje.


Wil.
Clen Somai
Berichten: 44
Lid geworden op: 15-05-2003 02:00
Locatie: Flevopolder

24-07-2003 11:06

Wil, je hebt gelijk dat ze een behoorlijk drijfvermogen hebben. Ik heb ze een behoorlijke tied laten weken in water...en blijven drijven....

Volgens mij heb je inderdaad een passende oplossing: nl. om ze toch met deeg oid. zwaarder te maken. Nu wilde ik het brokje eigenlijk toepassen met de gedachtegang dat het een ideaal aas is om te flavouren. Als ik nu een zware mix zou gebruiken..-(boiliedeeg)-...en dat om elke brokje zou boetseren. Dan zou het hopelijk wel gaan zinken, enkel ik denk dat de opwaartse kracht van die brokjes te groot is.
Wat denken jullie ervan om stukjes sojabrokjes te verkruimelen in een zware boiliedeeg. En die dan verder te verwerken als normale boilies?

Of zou ik dan toch problemen krijgen met te lichte boilies en dus allemaal pop-ups krijgen...hahaha!?!?

Ik vrees dat het waarschijnlijk toch niet gaat lukken.....zucht...en ik dacht het wonderaas uitgevonden te hebben....

Maar ja..dat besta nie he?
Gebruikersavatar
Hans van Vrouwerf
Berichten: 526
Lid geworden op: 11-06-2003 02:00
Locatie: aant watur
Contacteer:

24-07-2003 11:11

Clen blijven deze ook na koken nog drijven??
kan een domme opmerking van me zijn maar ik vraag het me zomaar even af :grin:
Gebruikersavatar
Dennis van den Bogaert
Berichten: 4400
Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
Locatie: Den Haag
Contacteer:

24-07-2003 11:19

Ik vrees dat je dan sojapap hebt.........:grin:
PROUD TO HAVE BEEN A WATERLANDER ;-)

BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
Gebruikersavatar
Hans van Vrouwerf
Berichten: 526
Lid geworden op: 11-06-2003 02:00
Locatie: aant watur
Contacteer:

24-07-2003 11:47

haha kan ook lekker zijn :grin:
kon me er al geen voorstelling van maken
Donald Stevens
Berichten: 425
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00

24-07-2003 13:13

wordt echt geen pap na het koken
Gebruikersavatar
Dennis van den Bogaert
Berichten: 4400
Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
Locatie: Den Haag
Contacteer:

24-07-2003 13:26

Ooh,ik heb er pas eens mee in mijn hand gestaan en leek me een beetje zo'n geperste crueslibrok !
Weet je dit zeker(eigen ervaring)of denk je het ?
mvrgr Dennis
PROUD TO HAVE BEEN A WATERLANDER ;-)

BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
Gebruikersavatar
Hans van Vrouwerf
Berichten: 526
Lid geworden op: 11-06-2003 02:00
Locatie: aant watur
Contacteer:

24-07-2003 13:38

Dus het was nog niet eens zo gek ged8 dan
:grin:

ben ook benieuwd
Donald Stevens
Berichten: 425
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00

24-07-2003 16:18

eigen ervaring....ben namelijk kok
Clen Somai
Berichten: 44
Lid geworden op: 15-05-2003 02:00
Locatie: Flevopolder

24-07-2003 18:33

He Donald, horeca- of instellingskok?

Trouwens......ik heb inmiddels een probeersel kunnen fabriceren. Op basis van sojabrokken met flavour. Enne....het is zinkend als een blok .....met time-released deeltjes-afgifte.....

Ga van het weekend die onderwater-vleeseters hiero dit kostelijk bereide vega-maaltje voorschotelen...

Zal er dan op terugkomen....als je niks meer hoort dan weten jullie dat het een fiasco was....hihi!!
Plaats reactie