het GROTE boillie recepten topic
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ja, maar dat is overbodig als je lang gaat voeren. Als je je stekken goed zoekt en er lang bezig kunt, dan weten die vissen op den duur ook wel wat er te halen valt.
Kortom; hoe langer je voert hoe minder instant respons je nodig hebt. Koop liever een zak goed vismeel en verse granen. Dan kun je de rest van je geld aan fysiotherapie uitgeven na al dat tillen van dikke vissen...
Dat eerste recept van Viktor wint van mij de prijs. Hoef je alleen in het late najaar te veranderen. Tegen die tijd zien we je wel terug.
Kortom; hoe langer je voert hoe minder instant respons je nodig hebt. Koop liever een zak goed vismeel en verse granen. Dan kun je de rest van je geld aan fysiotherapie uitgeven na al dat tillen van dikke vissen...
Dat eerste recept van Viktor wint van mij de prijs. Hoef je alleen in het late najaar te veranderen. Tegen die tijd zien we je wel terug.
-
- Berichten: 271
- Lid geworden op: 06-05-2010 10:57
Oke, Dan ga ik maar is met het recept aan de slag!
En de voedingswaarden die uit de calculator komen hebben ook wel goede percentages dacht ik zo...
En de voedingswaarden die uit de calculator komen hebben ook wel goede percentages dacht ik zo...
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Fuk die calculator maar eventjes en ga maar lekker aan de slag met dat recept van Viktor...
Dan ga je vangen.
Dan ga je vangen.
-
- Berichten: 271
- Lid geworden op: 06-05-2010 10:57
Ghehehe, okeu okeu! xD
Ga er maar mee aan de slag! Gaat helemaal goed komen!
Ga er maar mee aan de slag! Gaat helemaal goed komen!
- elmer stokkers
- Berichten: 68
- Lid geworden op: 09-08-2011 16:19
mensen, de bollen die ik gedraaid. leken in de 1e instantie goed gelukt. de mix rolde goed en ze zijn ook hard geworden. maar na 3 uur in het water te hebben gelegen zijn ze helemaal zacht.
iemand enig idee wat er fout is gegaan? en of ik me bollen nog kan redden?
dit was me mix.
500 gr, gemalen kattenbrokken
250gr, polenta
200gr, tarwebloem
200gr, sojameel
60gr, ei albumine
60gr, robin red
55ml, ketjap
100ml, water
50ml, zonnebloemolie
11 eieren
iemand enig idee wat er fout is gegaan? en of ik me bollen nog kan redden?
dit was me mix.
500 gr, gemalen kattenbrokken
250gr, polenta
200gr, tarwebloem
200gr, sojameel
60gr, ei albumine
60gr, robin red
55ml, ketjap
100ml, water
50ml, zonnebloemolie
11 eieren
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
De zouden moeten lukken. Wat voor albumine heb je?
- elmer stokkers
- Berichten: 68
- Lid geworden op: 09-08-2011 16:19
Pff heb zo 1 2 3 geen idee. Wist ook niet dat daar nog verschil in zat. Heb t bij vlemmix gekocht.
Is het miss een idee om ze nog een x te koken zodat ze nog wat harder worden? Heb ze 2.5 minuut gekookt.
Is het miss een idee om ze nog een x te koken zodat ze nog wat harder worden? Heb ze 2.5 minuut gekookt.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Kook ze in eerste instantie totdat ze gaan drijven en dan nog een seconde of dertig. Dan zijn ze in ieder geval gaar en hard. Ei-albumine kost een hoop geld en wordt net als andere, dure witte poeders nogal eens versneden; vandaar...
In principe moet je recept goed uitharden als alle ingrediënten goed zijn.
Nog een keer koken na drogen werkt niet altijd, maar probeer even een klein beetje. Zijn ze beter, dan kun je altijd de hele bubs nog eens garen.
groetjes Mitsz
In principe moet je recept goed uitharden als alle ingrediënten goed zijn.
Nog een keer koken na drogen werkt niet altijd, maar probeer even een klein beetje. Zijn ze beter, dan kun je altijd de hele bubs nog eens garen.
groetjes Mitsz
- elmer stokkers
- Berichten: 68
- Lid geworden op: 09-08-2011 16:19
okey thnx voor de reactie!
het vreemde is dat ze ook niet gingen drijven tijdens het koken en dat terwijl ze er toch 2,5 minuut in hebben gelegen.
ik ga er aankomend weekend eerst maar is een x mee vissen. dan ververs ik me aas na een uurtje of 4 wel.
het vreemde is dat ze ook niet gingen drijven tijdens het koken en dat terwijl ze er toch 2,5 minuut in hebben gelegen.
ik ga er aankomend weekend eerst maar is een x mee vissen. dan ververs ik me aas na een uurtje of 4 wel.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Maak anders een klein beetje haakaas. Als je nog mix hebt, neem je een paar ons en maakt daar harde boilies van.
Welke maat waren ze?
Welke maat waren ze?
-
- Berichten: 271
- Lid geworden op: 06-05-2010 10:57
In het recept dat ik dus wil maken zit vismeel LT 94 in. Ik kan geen winkel vinden waar ik alle melen inclusief LT 94 kan kopen. Kan ik dus ook een andere soort vismeel gebruiken?
Gr, Rick
Gr, Rick
- elmer stokkers
- Berichten: 68
- Lid geworden op: 09-08-2011 16:19
ik heb helaas geen mix meer. en morgenavond ga ik al weg voor een weekend vissen. ik kook wel een aantal boilies voor een 2e x zodat ik die als haakaas gebruik. paar zachte bollen eromheen en dan moet het goed gaan komen:)
ik heb 20mm gerold. volgende x miss 3/4minuten koken ipv 2,5?
ik heb 20mm gerold. volgende x miss 3/4minuten koken ipv 2,5?
- elmer stokkers
- Berichten: 68
- Lid geworden op: 09-08-2011 16:19
ben zelf nog maar een leek kwa bollen draaien. maar volgens mij zou je ook trouvit er door kunnen doen. dit is ook op vismeelbasis.
waar staat de LT 94 voor dan? iets met low temperature ofzo?
waar staat de LT 94 voor dan? iets met low temperature ofzo?
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
-
- Berichten: 271
- Lid geworden op: 06-05-2010 10:57
Oke, dus in deze mix kan ik ook een andere soort vismeel doen zoals die lt999?
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
rick,
ja kan inderdaad andere vismelen gebruiken in je mix,zelf gebruik ik lt999 das gewoon goed spul,de vismeel zoals die bij de locale hengelsport verkrijgbaar zijn(die vatzige bruine toei met graat) zou ik niet gebruiken.
lt999 is gewoon echt topkwaliteit vismeel! Dit vismeel bevat 81 verschillende amino's en nog meer bacteriële enzymen
gr
viktor
ja kan inderdaad andere vismelen gebruiken in je mix,zelf gebruik ik lt999 das gewoon goed spul,de vismeel zoals die bij de locale hengelsport verkrijgbaar zijn(die vatzige bruine toei met graat) zou ik niet gebruiken.
lt999 is gewoon echt topkwaliteit vismeel! Dit vismeel bevat 81 verschillende amino's en nog meer bacteriële enzymen
gr
viktor
Laatst gewijzigd door Viktor van Ophuizen op 15-03-2012 22:07, 1 keer totaal gewijzigd.
-
- Berichten: 271
- Lid geworden op: 06-05-2010 10:57
oke, mooi!
Bedankt voor de info!
Bedankt voor de info!
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
elmer stokkers schreef:ik heb helaas geen mix meer. en morgenavond ga ik al weg voor een weekend vissen. ik kook wel een aantal boilies voor een 2e x zodat ik die als haakaas gebruik. paar zachte bollen eromheen en dan moet het goed gaan komen:)
ik heb 20mm gerold. volgende x miss 3/4minuten koken ipv 2,5?
Stoom ze anders even. Dan nemen ze minder vocht op. Gewoon stomen totdat ze wat opgezwollen zijn en veerkrachtig.
Van ze.
- elmer stokkers
- Berichten: 68
- Lid geworden op: 09-08-2011 16:19
Goed nieuws vanaf de waterkant. Ze houden zich prima aan de hair. Maar helaas nog niks tot nu toe. Maar goed nog een nachtje te gaan. Oh ja heb ze niet opnieuw gekookt.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
T zonnetje Elmer. ´t zonnetje...
- elmer stokkers
- Berichten: 68
- Lid geworden op: 09-08-2011 16:19
het zonnetje heeft zich niet veel meer laten zien;)
maar volgend weekend nieuwe kansen! ga dan op me thuis water vissen en begin woensdag met elke dag 250gram boilies verspreid te voeren. het is een klein water met vissen waar je u tegen zegt:)
maar volgend weekend nieuwe kansen! ga dan op me thuis water vissen en begin woensdag met elke dag 250gram boilies verspreid te voeren. het is een klein water met vissen waar je u tegen zegt:)
-
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 29-12-2010 16:37
Hoi jongens ben nieuw met boilies draaien maar heb dit in gedachten:
Sojabloem volvet getoasted : 200 gr
Tarwegriesmeel (semolina) : 150 gr
Gemalen duivenvoer : 150 gr
Polenta : 150 gr
Ei poeder : 80 gr
Cede eivoer : 100 gr
Lammerenmelk : 30 gr
Piri piri kruidenmix : 50 gr
Knoflook poeder : 30 gr
Cayennepeper : 40 gr
ui poeder/granulaat : 20 gr
Bvd,
Sojabloem volvet getoasted : 200 gr
Tarwegriesmeel (semolina) : 150 gr
Gemalen duivenvoer : 150 gr
Polenta : 150 gr
Ei poeder : 80 gr
Cede eivoer : 100 gr
Lammerenmelk : 30 gr
Piri piri kruidenmix : 50 gr
Knoflook poeder : 30 gr
Cayennepeper : 40 gr
ui poeder/granulaat : 20 gr
Bvd,
- elmer stokkers
- Berichten: 68
- Lid geworden op: 09-08-2011 16:19
rob ook ik ben nog nieuw. heb je je recept al ingevoerd op baitcalculator?
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Dan weet je nog niet veel.
Je mix al prima draaibaar zijn en is -nagenoeg- af. Ik zou de kruiden halveren en dat gewich aan het melkpoeder toevoegen. Daarmee vul je het aminozuurptroon van de soja aan.
Moet dat eipoeder de eieren vervangen?
groetjes Mitsz
Je mix al prima draaibaar zijn en is -nagenoeg- af. Ik zou de kruiden halveren en dat gewich aan het melkpoeder toevoegen. Daarmee vul je het aminozuurptroon van de soja aan.
Moet dat eipoeder de eieren vervangen?
groetjes Mitsz
-
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 29-12-2010 16:37
Elmer: ja heb ik gedaan, wel interessant.
Mitsz: Ik weet dat er bij ons goed word gevangen op kruiden, is er nog iets wat ik kan toevoegen of weglaten? Het eipoeder is inderdaad om de eieren te vervangen verhogen naar 10%?
Thx,
Mitsz: Ik weet dat er bij ons goed word gevangen op kruiden, is er nog iets wat ik kan toevoegen of weglaten? Het eipoeder is inderdaad om de eieren te vervangen verhogen naar 10%?
Thx,