het GROTE boillie recepten topic
- Wim hanegraaf
- Berichten: 855
- Lid geworden op: 18-05-2003 02:00
hou wel van het cruncy effect, dus hou me aan de kg. Ik heb nu alles besteld bij dreambaits, gratis mengservice, toch handig.
-
- Berichten: 968
- Lid geworden op: 09-06-2007 17:59
- Locatie: Tielt-Winge ( België)
Wat kost deze mix jou per kg Wim?
Groeten
Groeten
Christian Hummelink schreef:Ik wil ook een freezerbait-oma
- Wim hanegraaf
- Berichten: 855
- Lid geworden op: 18-05-2003 02:00
€ 2,36 per kg droge mix, ik heb de eieren voor € 1,- per kg, ik geloof dat ik dalijk voor ongeveer € 1,85 per kg de boilies heb.
-
- Berichten: 968
- Lid geworden op: 09-06-2007 17:59
- Locatie: Tielt-Winge ( België)
Sow, dat is mooi! Is ook ongeveer iets waar ik naar op zoek ben om goed te kunnen doorvoeren op maagdelijk water...
Als je freezers koopt ben je al snel het dubbele kwijt en op sommige wateren kan meer voer natuurlijk ook meer vis opleveren
Groeten
Als je freezers koopt ben je al snel het dubbele kwijt en op sommige wateren kan meer voer natuurlijk ook meer vis opleveren
Groeten
Christian Hummelink schreef:Ik wil ook een freezerbait-oma
- leon gijtenbeek
- Berichten: 219
- Lid geworden op: 06-12-2006 21:07
- Locatie: groesbeek
hoi mede boarders,
wij beginnen ook zelf boillie's te draaien,maar is zout een goede vervanger om je bollen langer houdbaar te houden.
En zo ja,hoeveel op een kilo,en hoelang houdbaar +- buiten de vriezer.
Bvd Leon.
wij beginnen ook zelf boillie's te draaien,maar is zout een goede vervanger om je bollen langer houdbaar te houden.
En zo ja,hoeveel op een kilo,en hoelang houdbaar +- buiten de vriezer.
Bvd Leon.
carpfishing,respect 2 all.
verbeter de wereld,begin bij je zelf!!
verbeter de wereld,begin bij je zelf!!
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
leon,
25 gram per kilo volstaat prima,als je de bollen goed laat drogen zijn deze echt heel lang houdbaar.
gr
viktor
25 gram per kilo volstaat prima,als je de bollen goed laat drogen zijn deze echt heel lang houdbaar.
gr
viktor
- leon gijtenbeek
- Berichten: 219
- Lid geworden op: 06-12-2006 21:07
- Locatie: groesbeek
oke,
Bedankt Viktor.
Bedankt Viktor.
carpfishing,respect 2 all.
verbeter de wereld,begin bij je zelf!!
verbeter de wereld,begin bij je zelf!!
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ik zou bij wijze van uitzondering Mitsz willen bedanken voor zijn onzelfzuchtige adviserende rol in het bollenrollers gebeuren.
Kennis delen met alles en iedereen en zo elkaar wat helpen.
En Viktor ook natuurlijk..beiden gaan voor de reis door Afrika.
Kennis delen met alles en iedereen en zo elkaar wat helpen.
En Viktor ook natuurlijk..beiden gaan voor de reis door Afrika.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 18
- Lid geworden op: 02-07-2008 12:17
We zijn bezig met de voorbereidingen van aankomend jaar en zou graag wat feedback van jullie willen ontvangen. Wat vinden jullie van het volgende recept? Gaat deze bol goed rollen? In een vorig recept wat hier een afgeleide van is gebruikte we veel wouwbloem wat resulteerde in een minder goed rolbare mix. Feedback en tips zijn van harte welkom.
polenta 250
Soja vet 200
griesmeel 300
Tarwebloem 100
Birdfood 50
robin red 50
Fenegriek 50
polenta 250
Soja vet 200
griesmeel 300
Tarwebloem 100
Birdfood 50
robin red 50
Fenegriek 50
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Patrick,
Mocht deze mix ook te stug zijn en moeilijk rollen dan zou je het deel Soja kunnen verhogen.
Griesmeel en tarwebloem onttrekken veel vocht, binden behoorlijk en maken de rolbaarheid minder goed.
Tarwebloem is erg plakkerig en sluit de boilie af, de buitenkant word te dicht.
Beter gebruik je volkorenmeel, het bevat veel zemel en kiemdelen waardoor waardoor de buitenkant al grover van structuur word.
Welk griesmeel gebruik je?
Tarwe of Maisgriesmeel.
Maïsgriesmeel voor polenta wordt meestal geïmporteerd uit Italië en op de verpakking staat dan: Farina di maïs per polenta. De bekendste 'polenta' zit in een doorzichtige cellofaan verpakking met rode opdruk. Er zit een kilogram in. Zoek in de supermarkt niet bij de bakproducten, deze meelsoort is doorgaans te vinden ergens in de buurt van de rijst en de pasta.
Mocht deze mix ook te stug zijn en moeilijk rollen dan zou je het deel Soja kunnen verhogen.
Griesmeel en tarwebloem onttrekken veel vocht, binden behoorlijk en maken de rolbaarheid minder goed.
Tarwebloem is erg plakkerig en sluit de boilie af, de buitenkant word te dicht.
Beter gebruik je volkorenmeel, het bevat veel zemel en kiemdelen waardoor waardoor de buitenkant al grover van structuur word.
Welk griesmeel gebruik je?
Tarwe of Maisgriesmeel.
Maïsgriesmeel voor polenta wordt meestal geïmporteerd uit Italië en op de verpakking staat dan: Farina di maïs per polenta. De bekendste 'polenta' zit in een doorzichtige cellofaan verpakking met rode opdruk. Er zit een kilogram in. Zoek in de supermarkt niet bij de bakproducten, deze meelsoort is doorgaans te vinden ergens in de buurt van de rijst en de pasta.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ter aanvulling, zijn er ook groene en blauwe verpakkingen. Ze hebben allemaal verschillende korrelgrootte. Groen is -geloof ik- fijn en blauw is het grofst.
Doe maar minder fenugriek. 15-25 gram is ruim voldoende...
gruessen
Doe maar minder fenugriek. 15-25 gram is ruim voldoende...
gruessen
-
- Berichten: 18
- Lid geworden op: 02-07-2008 12:17
Bedankt voor de reactie. Ben er erg blij mee. Ik gebruik zelf tarwegries meel. Merk weet ik eerlijk gezegd niet omdat ik het niet in de supermarkt haal en in de verpakking van de leverancier zit. Ik ga hier zeker rekening mee houden. Nogmaals dank!
Vorige mix was overigens niet stug. Het leek een goede mix alleen tijdens het spuiten van worsten kwam de wordt er gebroken uit zeg maar. Leek op lucht maar ook dat was het niet. Kreeg het niet voor elkaar om het goed te krijgen.
Vorige mix was overigens niet stug. Het leek een goede mix alleen tijdens het spuiten van worsten kwam de wordt er gebroken uit zeg maar. Leek op lucht maar ook dat was het niet. Kreeg het niet voor elkaar om het goed te krijgen.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Dat komt waarschijnlijk door het hoge gehalte aan wouwbloem. Dat heeft geen koude binding en dan valt je deegje uit elkaar. Ik zou het nieuwe reecept een kans geven en je kunt met 10 ml olie per kg mix al een mooiere koude binding krijgen. Dit maakt de gluten in je deeg elastisch. Maar daar kan Henk je meer over vertellen...
-
- Berichten: 18
- Lid geworden op: 02-07-2008 12:17
Dank Mitsz, je bevestigd eerdere feedback die ik heb ontvangen. In de mix komt verder nog wat aminol en flavour en zweetner en indien nog steeds nodig nog wat olie. Ik heb er al vertrouwen in dat deze beter gaat rollen.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Die mix rolt wel hoor Patrick.
Vang ze en een groet
Mitsz
Vang ze en een groet
Mitsz
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
mitsz van der kamp schreef:Dat komt waarschijnlijk door het hoge gehalte aan wouwbloem. Dat heeft geen koude binding en dan valt je deegje uit elkaar. Ik zou het nieuwe reecept een kans geven en je kunt met 10 ml olie per kg mix al een mooiere koude binding krijgen. Dit maakt de gluten in je deeg elastisch. Maar daar kan Henk je meer over vertellen...
Euhh Mitsz,
De factor TIJD heeft meer invloed op elastisch vermogen van een deeg, dan het gebruikmaken van olie.
Het smeert wel hoor.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 18-07-2006 22:36
- Locatie: hoogkarspel
- Contacteer:
Ik ben de laatste twee jaar naar een groot stuwmeer in frankrijk geweest. En voor een week had ik 50 kilo bollen mee. Opgestart met 20 kilo en na een run weer 2 kilo bij voeren. De vangsten vielen enorm tegen.de laatste keer ontmoeten ik de laatste 2 dagen twee franse vissers die heel veel karpers op de kant trokken. Ik vroeg hun hoe veel voer hun voeren ze gebruikte niet meer dan 300 gram per hengel. Ik vertelde hun hoeveel ik voerde ze zijden je bent helemaal gek. Deze mannen waren groote karpervissers ze gebruiken deze voermethode altijd en op ieder water in frankrijk.
- Wim hanegraaf
- Berichten: 855
- Lid geworden op: 18-05-2003 02:00
en wat wil je daar mee zeggen?
-
- Berichten: 368
- Lid geworden op: 13-05-2010 10:59
- Locatie: Nederland
Het moraal van het verhaal is denk ik dat je niet veel hoef te voeren om (succesvol) veel te vangen
- Lennart Zoeter
- Berichten: 199
- Lid geworden op: 26-03-2011 09:58
- Locatie: Bergen op Zoom
ik ben nog niet zo heel bekend met zelf bollen rollen dus hoop ik dat jullie een beetje kunnen helpen met mijn mix. ik ga hem binnenkort echt maken en wil dus weten of de verhoudingen wel een beetje goed zijn.
-400 gram maismeel
-300 gram sojameel
-300 gram tarwegries
-150 gram CeDe eivoer
-150 gram hennep (gemalen)
-20 gram zout
-65 gram trassi
-100 ml salminol
-100 ml vissaus
-80 ml wokolie
en dan nog een eitje of 12-13. ik denk dat het nog redelijk rolbaar moet zijn ondanks de hennep en het eivoer. wat vinden jullie ervan?
-400 gram maismeel
-300 gram sojameel
-300 gram tarwegries
-150 gram CeDe eivoer
-150 gram hennep (gemalen)
-20 gram zout
-65 gram trassi
-100 ml salminol
-100 ml vissaus
-80 ml wokolie
en dan nog een eitje of 12-13. ik denk dat het nog redelijk rolbaar moet zijn ondanks de hennep en het eivoer. wat vinden jullie ervan?
2012
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
-
- Berichten: 125
- Lid geworden op: 05-08-2011 23:41
ik denk dat het wel zal rollen, weet het niet zeker dus mijn advies is om het gewoon even te proberen. Reken de percentages even uit en dan maak je bijvoorbeeld 200 gram deeg.
-
- Berichten: 169
- Lid geworden op: 02-12-2010 19:42
Hoi mede forumleden.
Ik heb een bestaande bol die ik iets aan wil passen.
Nu wil ik ipv maggi eens (conimex)ketjap marinade gaan gebruiken.
Is er iemand die hier al bekend mee is en welke marges worden dan aangehouden?
Als ik de fles bekijk met alle gegevens dan lijkt het zeer goed te zijn.
Alvast bedankt voor de antwoorden.
Mvg,
Ik heb een bestaande bol die ik iets aan wil passen.
Nu wil ik ipv maggi eens (conimex)ketjap marinade gaan gebruiken.
Is er iemand die hier al bekend mee is en welke marges worden dan aangehouden?
Als ik de fles bekijk met alle gegevens dan lijkt het zeer goed te zijn.
Alvast bedankt voor de antwoorden.
Mvg,
- Wim hanegraaf
- Berichten: 855
- Lid geworden op: 18-05-2003 02:00
Ik niet dave, gewoon eens proberen zou ik zeggen.
Ik heb ook nog eventjes een vraag voor de draaispecialisten. afgelopen weekend bollen gedraaid en zojuist na 2 dagen uitharden ingevroren, maar ik vind ze persoonlijk nog niet hard genoeg, iemand een idee om voor een kleine aanpassing, want over de structuur en geur en smaak ben ik meer dan tevreden, dit is de mix.
maismeel 20%
griesmeel 20%
sojameel 20%
LT vismeel 20%
gemalen hennep 10%
robinred 5%
knoflook 5%
zout 25 gr/kilo
olie 20 ml/kilo
melasse 20 ml/kilo
gr
Wim
Ik heb ook nog eventjes een vraag voor de draaispecialisten. afgelopen weekend bollen gedraaid en zojuist na 2 dagen uitharden ingevroren, maar ik vind ze persoonlijk nog niet hard genoeg, iemand een idee om voor een kleine aanpassing, want over de structuur en geur en smaak ben ik meer dan tevreden, dit is de mix.
maismeel 20%
griesmeel 20%
sojameel 20%
LT vismeel 20%
gemalen hennep 10%
robinred 5%
knoflook 5%
zout 25 gr/kilo
olie 20 ml/kilo
melasse 20 ml/kilo
gr
Wim
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
dave kesseleer schreef:Hoi mede forumleden.
Ik heb een bestaande bol die ik iets aan wil passen.
Nu wil ik ipv maggi eens (conimex)ketjap marinade gaan gebruiken.
Is er iemand die hier al bekend mee is en welke marges worden dan aangehouden?
Als ik de fles bekijk met alle gegevens dan lijkt het zeer goed te zijn.
Alvast bedankt voor de antwoorden.
Mvg,
Ik zou ze niet omruilen.
40 75 ml ketjap per kg mix zou moeten voldoen...
Wim,
2,5% goede ei/albumine misschien?
groetjes Mitsz
-
- Berichten: 169
- Lid geworden op: 02-12-2010 19:42
Hoi Mitsz,
Ik gebruik nu maggi en wil over naar de ketjap marinade,
Jij zegt dat ik het niet moet omruilen en 40 tot 75 ml/kg KETJAP moet gebruiken.
Ik denk dat jij de MAGGI dan bedoeld, klopt dat?
Want dan hou ik het nog wel ff bij de MAGGI.
Zowel Wim als mitsz alvast bedankt voor de moeite.
Mvg,
Ik gebruik nu maggi en wil over naar de ketjap marinade,
Jij zegt dat ik het niet moet omruilen en 40 tot 75 ml/kg KETJAP moet gebruiken.
Ik denk dat jij de MAGGI dan bedoeld, klopt dat?
Want dan hou ik het nog wel ff bij de MAGGI.
Zowel Wim als mitsz alvast bedankt voor de moeite.
Mvg,