duivenvoer bereiding en invriezen?


Plaats reactie
mitch stand
Berichten: 99
Lid geworden op: 30-07-2011 19:41

22-09-2011 23:25

Hallo allemaal,
Ik ben van plan om duivenvoer te gebruiken omdat het goed werkt (heb ik gehoord) en erg goedkoop is. De vorige keer dat ik het ging proberen klaar te maken was het misgegaan omdat ik het ging weken en daarna had ik heel lang niet meer gevist en toen zat er allemaal schimmel op. Ik durfde het niet aan omdat ik dacht dat dit misschien schadelijk was voor de vis. Had dit eigenlijk schadelijk geweest? Wat is nou een goede bereiding? Ik dacht 24 uur weken en een half uurtje koken. Heb ik dit goed of is er een betere manier. Ook heb ik iets gehoord over suiker erbij toevoegen. Hoeveel moet ik dan doen en moet dat tijdens het koken? Moet je het duivenvoer 24 uur in het zelfde water laten weken of moet je het nog tussendoor verschonen? En moet je het duivenvoer laten koken in nieuw vers water of in het weekwater? En als je het wil invriezen moet dat dan zonder water, met nieuw water of met het water waarin je het voer hebt gekookt? Sorry voor de vele vragen maar ik ben bang dat ik het iets fout doe en vissen daar aan lijden en dat wil ik zeker niet. Als iemand mij zou willen helpen zou ik dat zeer op prijs stellen.
Met vriendelijke groet,
Mitch Stand
Vangsten van 2013:
Schub: 13 :)
Spiegel: 1 :)
Brasem: 0 :)
Roofvis: 0 :(
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
Gebruikersavatar
shiffrin lugten
Berichten: 650
Lid geworden op: 21-03-2010 10:06
Locatie: Ultimate cheyenne

23-09-2011 00:22

in een emmer met water 24 uur laten weken en daarna 45 tot 60 min koken meer niet ,water hoef je niet te verversen.Invriezen gewoon in zakken doen en de vriezer in ,water zit al in het voer zelf dus dat hoeft niet.
Een karper in de morguh is een dag zonder zorguh
Gebruikersavatar
Daaf Wolters
Berichten: 4012
Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
Locatie: Hengelo

23-09-2011 13:56

Met even zoeken had je makkelijk de antwoorden op je vragen kunnen vinden in een van de andere 300 duivenvoer topics. 24 uur weken, ongeveer een half uurtje koken, als het dan nog niet gaar is iets langer. Water niet verversen, invriezen kan zoals jij dat maar wil. Suiker er bij kan maar hoeft niet.
There aint no way but the hard way!

Spiegel gevangen op het Twentekanaal? Skp@ksnregiooost.nl
mitch stand
Berichten: 99
Lid geworden op: 30-07-2011 19:41

25-09-2011 11:39

Oke, Ik heb het duivenvoer ong 32 uur laten weken en toen een uurtje gekookt. Ik heb het duivenvoer met weekwater in de pan gedaan en toen een uurtje laten koken en 10 lepels met suiker erdoorheen gedaan. Nu heb ik wil ik het duivenvoer in zakjes doen en in de vriezer doen. Doe ik het allemaal goed? En zal ik het duivenvoer niet nog een keer afspoelen met water want ik heb het gevoel dat het allemaal nog wat plakkerig is. Ook werd mijn mais niet heel zacht. Wel dat je het kon openmaken maar niet heel zacht. Is dit wel goed? Groetjes mitch stand.
Vangsten van 2013:
Schub: 13 :)
Spiegel: 1 :)
Brasem: 0 :)
Roofvis: 0 :(
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
Gebruikersavatar
Daaf Wolters
Berichten: 4012
Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
Locatie: Hengelo

25-09-2011 13:13

Je kan hier echt bijzonder weinig aan verneuken hoor, dat plakken komt voornamelijk door de extra suiker dus nee dat ga je er niet af spoelen. En harde mais wordt nooit zo zacht als blikmais, als je de korrels gewoon tussen je vingers plat kan knijpen zal het wel goed zijn.
There aint no way but the hard way!

Spiegel gevangen op het Twentekanaal? Skp@ksnregiooost.nl
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

25-09-2011 14:25

Gewoon doorkoken tot ze barsten. Athans zo breid ik het mais. Werkt verder prima.
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
mitch stand
Berichten: 99
Lid geworden op: 30-07-2011 19:41

26-09-2011 07:51

Ik kan de mais niet kapot knijpen tussen 2 vingers. Moet ik ze nu opnieuw koken met nieuw water want dat oude water is al weg.
Vangsten van 2013:
Schub: 13 :)
Spiegel: 1 :)
Brasem: 0 :)
Roofvis: 0 :(
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
sander van thiel
Berichten: 704
Lid geworden op: 20-01-2010 20:39
Locatie: Houten

26-09-2011 09:37

Duiurt inderdaad lang tot de mais zachter is.

Hier een tip


Een kleine 20 a 30 minuten laten koken,Laten staan in het hete kookwater.Daarna 24 uur laten weken dan moet de mais ook goed zijn.

Gr en succes
vissen 2014

schub 1
spiegel 1
brasem 6
zeelt 1
mitch stand
Berichten: 99
Lid geworden op: 30-07-2011 19:41

26-09-2011 17:50

Oke, bedankt. Maar kan ik er nu mee vissen of moet ik het opnieuw koken/weken. Want de mais is nog hart.
Vangsten van 2013:
Schub: 13 :)
Spiegel: 1 :)
Brasem: 0 :)
Roofvis: 0 :(
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

27-09-2011 07:51

Lekker gaan vissen Mitch. Een uur koken is ruim voldoende.

groetjes Mitsz
mitch stand
Berichten: 99
Lid geworden op: 30-07-2011 19:41

28-09-2011 18:20

Oke, bedankt allemaal,
Ik ga ze zaterdag lekker gebruiken.
Vangsten van 2013:
Schub: 13 :)
Spiegel: 1 :)
Brasem: 0 :)
Roofvis: 0 :(
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
mitch stand
Berichten: 99
Lid geworden op: 30-07-2011 19:41

30-09-2011 17:04

Hallo allemaal,
Ik wou vandaag wat gaan voorvoeren alleen de mais is keihart en als ik het openmaak komt er wit spul uit. Is dit goed of moet ik het opnieuw koken? En zo ja hoelang zal ik het dan kopen.
Vangsten van 2013:
Schub: 13 :)
Spiegel: 1 :)
Brasem: 0 :)
Roofvis: 0 :(
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
Jop Boot
Berichten: 467
Lid geworden op: 19-12-2005 14:54

01-10-2011 10:45

Met die mais is niks mis, gewoon voeren.

Maar als je de mais toch te hard vind is het misschien handiger om een zak "Gemixed graan" te kopen van bv. Treurniet voeders. Daar zit geen hele mais en erwten doorheen. Je kan dan zelf eventueel blikmais/erwt toevoegen.

Maar zoals jij je voer beschrijft is er absoluut niks mis mee. Voeren en vissen! Je hebt nog een paar mooie dagen!!!

Succes.
Ook voor TV-snacks en Kant en Klare mee neem bami.
Gebruikersavatar
leen snoek
Berichten: 607
Lid geworden op: 11-11-2010 22:19

01-10-2011 10:49

mitch stand schreef:Hallo allemaal,
Ik wou vandaag wat gaan voorvoeren alleen de mais is keihart en als ik het openmaak komt er wit spul uit. Is dit goed of moet ik het opnieuw koken? En zo ja hoelang zal ik het dan kopen.


Heb je het wel eerst 48 uur in de week gezet? Anders lijkt het me erg vreemd dat het nog keihard is na het koken (45 minuten).
Plaats reactie