Bewaartijd van gekookte mais


Plaats reactie
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

19-08-2011 21:12

Paar daagjes hooguit zonder stank. ;) daarna komt er een lekker geurtje de hoek om kijken,en dat heb ik liever. Ook de wolk die er bij vrij komt.
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
Jarno Kastermans
Berichten: 350
Lid geworden op: 11-05-2006 20:01
Locatie: Schoonebeek Dr

19-08-2011 21:29

Inderdaad, zo gauw het begint te stinken is het alleen maar aantrekkelijker lijkt het...

Grt
Gebruikersavatar
Marcel Tromp
Berichten: 460
Lid geworden op: 08-07-2011 12:16

19-08-2011 21:37

je moet wel uitkijken dat er geen schimmel opkomt! Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen kan je de complete emmer(s) met mais en maisvocht van te voren goed invriezen en dan gewoon de hele zaak bevroren meenemen, vervolgens duurt het wel effe voor de hele zaak ontdooid is, ik neem op die manier ook volle melk voor mezelf mee omdat ze daar vaak alleen van die houdbare rotzooi verkopen ;)

Moet je niet alles invriezen want dan kun je de eerste dag(en) niet vissen :o
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

12-09-2011 01:27

Twan,

Als jij je emmer open doet en het meurt de tent uit, dan is de de mais op z'n best.
Je zou eventueel de schimmellaag kunnen afromen, maar is niet nodig.

Probeer het eens, het trekt ontzettend veel karper naar je stek.

Succes, Peter
Plaats reactie