Stomen.. (alweer)
-
- Berichten: 9
- Lid geworden op: 26-05-2010 18:01
Er is al veel over geschreven maar ik weet het nog niet. Hoeveel minuten stoom ik mijn 20 mm balletjes? Ik hoor veel mensen over 'uitproberen' en 'zelf uitzoeken', maar is er dan echt geen vaste tijd voor het stomen van je bollen?
- James warner
- Berichten: 1241
- Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
- Locatie: Zuid West Nederland
Je zegt het eigenlijk zelf al. Er is inderdaad geen vaste stoomtijd
ONDER WELK SCHRIFT????
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
- ricow coolen
- Berichten: 301
- Lid geworden op: 06-07-2006 16:21
- Locatie: Helmond
De ene bol is de andere niet
MVG Ricow.
- Richard Mol
- Berichten: 436
- Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
- Locatie: Westfriese carp scene
- Contacteer:
doe gewoon een minuut of 5 6 zit je altijd goed
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 25-09-2009 10:23
hoe meer stoom er (makelijk) kan ontsnappen hoe lager de temperatuur.
Bij stomen kun je door een heel klein kiertje te houden een hogere temp. en dus ook kortere stoomtijden aanhoud.
Heb je de deksel er niet heel stevig op met een grote gleuv bijv. dan zal de temp. veel lager zijn en zul je langer moeten stomen.
het is en blijft proberen.
bij stomen kun je zoals hierboven uitgelegd is al zien dat er niet echt een wetenschap is mits je niet met temperaturen komt,
Wat ook belangrijk is is of het een eiwitrijke bol of een koolhydraat bol is.
Bij eiwitten is een kortere verhitting nodig dan koolhydraten.
Dus tussen de 5 en de 15 minuten:P
Meestal zit je naar mijn idee met 8 a 9 minuten goed.
Succes met experimenteren.
Bij stomen kun je door een heel klein kiertje te houden een hogere temp. en dus ook kortere stoomtijden aanhoud.
Heb je de deksel er niet heel stevig op met een grote gleuv bijv. dan zal de temp. veel lager zijn en zul je langer moeten stomen.
het is en blijft proberen.
bij stomen kun je zoals hierboven uitgelegd is al zien dat er niet echt een wetenschap is mits je niet met temperaturen komt,
Wat ook belangrijk is is of het een eiwitrijke bol of een koolhydraat bol is.
Bij eiwitten is een kortere verhitting nodig dan koolhydraten.
Dus tussen de 5 en de 15 minuten:P
Meestal zit je naar mijn idee met 8 a 9 minuten goed.
Succes met experimenteren.
HELP!,
Ik kan geen avater uploaden wie kan me helpen? pbtje graag!.
Ik kan geen avater uploaden wie kan me helpen? pbtje graag!.
- shiffrin lugten
- Berichten: 650
- Lid geworden op: 21-03-2010 10:06
- Locatie: Ultimate cheyenne
Waarmee stomen jullie als ik vragen mag want ik heb zo'n stomer waarmee je je eten stoomt op electiciteit maar dat werkt voor geen meter,na 20 minuten is de helft nog zacht.En eventueel een linkje ervan?
Een karper in de morguh is een dag zonder zorguh
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 25-09-2009 10:23
Ik gebruikte eerst wel eens een grote pan+afwasteil waar ik gaten in had gemaakt,
Deksel erop en wachten maar.
Deksel erop en wachten maar.
HELP!,
Ik kan geen avater uploaden wie kan me helpen? pbtje graag!.
Ik kan geen avater uploaden wie kan me helpen? pbtje graag!.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Hallo stomers,
Ik heb een vraag.
Nu is het zo dat ik altijd op zo laag mogelijke temperatuur gaar, dit zal zo tussen de 75 en 90 graden zijn. In water, maar niet aan de kook dus.
Dat stomen lijkt me wel mooi, ik denk dat ik nu wel een beetje weet hoe en wat, maar waar ik benieuwd naar ben is hoe het met de stank/damp zit vergeleken met garen in water. Is het minder, of maakt het niet uit? Vreemde vraag wellicht, maar voor mij ineens wel relevant.
Groet,
Willem
Ik heb een vraag.
Nu is het zo dat ik altijd op zo laag mogelijke temperatuur gaar, dit zal zo tussen de 75 en 90 graden zijn. In water, maar niet aan de kook dus.
Dat stomen lijkt me wel mooi, ik denk dat ik nu wel een beetje weet hoe en wat, maar waar ik benieuwd naar ben is hoe het met de stank/damp zit vergeleken met garen in water. Is het minder, of maakt het niet uit? Vreemde vraag wellicht, maar voor mij ineens wel relevant.
Groet,
Willem
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Dat ligt eraan hoe vaak je je kookwater normaal gesproken ververst Wulm.
Normaal gesproken zal het niet veel uitmaken. Afzuigkappie erboven?
Normaal gesproken zal het niet veel uitmaken. Afzuigkappie erboven?
Mixmaster Mitsz,
Cheers. Afzuigkappie present, moet op zich wel leefbaar zijn te houden dus.
Maar ik denk sinds kort ook aan uitbesteding, als je snapt wat ik bedoel.
Snoeiharde groet,
Willem
Cheers. Afzuigkappie present, moet op zich wel leefbaar zijn te houden dus.
Maar ik denk sinds kort ook aan uitbesteding, als je snapt wat ik bedoel.
Snoeiharde groet,
Willem
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
In dat geval zou ik je al helemaal niet druk maken om de overlast.
-
- Berichten: 54
- Lid geworden op: 08-08-2008 21:42
- Contacteer:
mitsz van der kamp schreef:
Deze heb ik ook in de (50cm doorsnede) werkt perfect!!
Kosten bij de toko 32,50 euro.
-
- Berichten: 54
- Lid geworden op: 08-08-2008 21:42
- Contacteer:
mitsz van der kamp schreef:Dat ligt eraan hoe vaak je je kookwater normaal gesproken ververst Wulm.
Normaal gesproken zal het niet veel uitmaken. Afzuigkappie erboven?
Ik heb een gastank & een brander+ drukregelaar gehaald ideaal lekker buiten stomen
scheelt weer stank.
-
- Berichten: 51
- Lid geworden op: 17-06-2007 12:30
Bas Bro schreef:heb dezelfde als mitsz, 27 euro bij de toko, 2,5 a 3 kg per keer stomen!
Hoi Bas!
Welke toko (we wonen in dezelfde stad ) heb je deze pan vandaan en welke doorsnede gebruik jij?
Hoor het graag van je, wil het stomen ook eens gaan proberen....
-
- Berichten: 51
- Lid geworden op: 17-06-2007 12:30
top!
ga snel even kijken, bedankt voor je reactie!
P.S.
je gehaktmolen bevalt prima!
ga snel even kijken, bedankt voor je reactie!
P.S.
je gehaktmolen bevalt prima!