Is dit een goede boilie recept?


Plaats reactie
Wouter Overveld
Berichten: 7
Lid geworden op: 19-07-2011 18:42

19-07-2011 20:03

Hallo,

ik en mijn vis maat willen binnenkort gaan vissen op een groot meer. We hebben beiden niet veel geld te besteden. Wij willen daarom een keer zelf boilie's gaan draaien (eerste keer).

We hebben nu deze recept gevonden op het internet:
300 gr. griesmeel
200 gr. maismeel
200 gr. sojameel
200 gr. rijstmeel
100 gr. vismeel
100 gr. eipoeder

Is dit een goede boilie om mee te voeren? We willen 4 dagen van te voren voeren en elke dag 1 kilo.
Of wat kan ik erbij toevoegen? Wij willen graag een boilie recept waarbij je de ingredienten in de supermakrt kan halen of bij onze dierenzaak.

Alvast bedankt!
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

21-07-2011 00:03

ja goede mix,
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

21-07-2011 00:23

hahaha waarom zegt die :)
zo serieus ging ik er niet op in :wink:
en dat ga ik ook niet doen wpj :)

search.php?keywords=boiliemix&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Zoeken

Er voldeden 581 resultaten aan de zoekterm
Gebruikersavatar
Wim Baans
Berichten: 1145
Lid geworden op: 10-10-2010 21:48
Locatie: Friesland

21-07-2011 01:14

Hahaha!

Jouw reactie is mij iets te serieus, Rik! :D

Zelfs een zoekopdracht erbij, het lijkt wel probleemgestuurd leren! :D

Rik koster schreef:ja goede mix


Of was dat een grapje? :wink:

Nee? Waarom is die mix goed dan?

Zoekopdracht? Jij zegt dat het goed is, kaats ik de bal terug door te vragen waarom hij goed is.

Of wil je Wouter met een vermoeden het riet in sturen i.p.v. informatie?

Neem me niet te serieus, maar wel voldoende.

Rik koster schreef:en dat ga ik ook niet doen wpj :)
Waarom?

Groet,
Willem :wink:
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

21-07-2011 01:44

wpj,deze bol zal best draaien,zal best rollen,zal best binden en zal best vangen.
hier zijn zo veel topics over,en ik heb zo vaak geholpen bij zulke topics,dat ik het nu met de zoek opdracht uit leg.
tevens word er tegenwoordig zelf helemaal niets meer ondernomen,goed of slecht moet voorgekauwd worden.op de bek gaan hoort er niet meer bij.
ik weet nog in mijn begin,kilo's mix weg kennen gooien !
en van je fouten leer je.
vandaar mijn best sarcastische opmerking :lol:

1 tip dan haal je griesmeel weg,of haal je rijstmeel weg.en dan liever de griesmeel.heb je in ieder geval nog iets dat wateroplosbaar is.

ik ben dan mischien geen aasgoeroe uit de voorste linie,maar dat dit simpel mixje een boilie kan worden en kan vangen weet jij ook wel.
anders leg jij even uit de hoe en wat :wink:

met vriendelijke groet :) Ricardo
Gebruikersavatar
Wim Baans
Berichten: 1145
Lid geworden op: 10-10-2010 21:48
Locatie: Friesland

21-07-2011 02:15

Rik,

Mooie reply ouwe!

Jij beoordeelde. Ik stelde slechts een vraag.

Zie je wel dat het menens is en dat dat er toe doet? :wink:

Groet,
Willem :wink:
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

21-07-2011 07:51

Gaan er nog eieren bij, of moet het geburen met het eipoeder? Als ie met water wordt aangemaakt, gaat ie waarschijnlijk scheuren.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

21-07-2011 12:03

beetje olie erbij,of je maismeel voor de elasticiteit verhogen met 100 gram moet het wel lukken.
godverdomme ben ik toch behulpzaam he wpj :)
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

21-07-2011 12:59

Elasticiteit haal ik liever uit tarwe(gluten). Maismeel maakt de bol juist bros. Ik zou er een schepje eipoeder bij doen. Laten we zeggen zo'n 50 gram en uiteraard wat olie is een goed idee.
Wouter Overveld
Berichten: 7
Lid geworden op: 19-07-2011 18:42

21-07-2011 16:43

Het is iets anders gelopen, heb inmiddels een ander recept. Ik was bij een vis winkel en hij zei dat ik hier het beste mee kon beginnen. Dit is mijn recept:

- 250gram% griesmeel.
- 200 gram% maïsmeel.
- 100 gram% polenta.
- 100 gram% gemalen polenta.
- 150 gram% gemalen hennep.
- 100 gram% koekjesmeel.
- 100 gram% tarwebloem;

Hoeveel eieren heb ik hiervoor nodig? 10 eieren volgens mij toch?
en welke ingredienten kan ik erbij doen? Ik heb gehoord dat kerrie poeder of kaneel poeder goed werkt. Hoeveel gram moet ik daarvan bij doen? 50 gram is ruim voldoende lijkt mij?
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

21-07-2011 16:55

2,5 - 5% kerrie of kaneel gaat je geen windeieren leggen.

wat betreft de eieren is dit de beste methode: Maak een dubbel recept van je mix. Controleer het "startgewicht", dus als het goed is precies 2000 gram.

Breek tien eieren in een kom; groot genoeg voor het toevoegen van de mix.

Voeg de natte ingrediënten toe aan de mix. (olie sweetners etc etc)

Voeg nu net zo veel droge mix toe totdat je een soepel deeg hebt na het kneden. (tip: houd één hand schoon) Pas op, want het deeg wordt steviger, als het even ligt. Dus nét iets te soepel. Als je nu de restanten van je droge mix naweegt, weet je precies wat je per tien eitjes nodig hebt.

Half uurtje rusten en draaien, koken en drogen.

vangze :D
Gebruikersavatar
Rene Schouten
Berichten: 1092
Lid geworden op: 23-11-2006 15:31
Locatie: Soest

21-07-2011 19:41

Aan alle bovenstaande heren: van NIETS (de zoveelste open deur) tot BOLLIEBOER in 11 reply's....
Ik zeg petje af heren; als die jongen daar niets mee kan...
En dan zeggen ze dat ze hier op 't forum niet kort en bondig kunnen zijn. Nogmaals respect heren!!!!!
If you tolerate this, then your children will be next...
There will be ATTITUDE.
Wouter Overveld
Berichten: 7
Lid geworden op: 19-07-2011 18:42

21-07-2011 21:46

Bedankt voor je leuke commentaar. Dit is de eerste keer dat ik zelf boilies ga maken, heb al aardig wat gezocht hoe je boilies moet maken ( en snap het) alleen wist nog geen goede boilie recept.

Ik heb er nu 50 gram kerrie poeder toegevoegd, ik heb helaas geen flavours of sweetners, kan het evt. ook zonder die flavours of sweetners?

Zijn er nog meer dingen wat ik er evt. bij kan gooien ( wat je in de supermarkt kan halen) om het aantrekkelijker te maken voor de karper?

Ben van plan morgen de boilie te draaien..
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

21-07-2011 21:49

Beetje zout
Gebruikersavatar
Harnold Kikkert
Berichten: 2174
Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
Locatie: Hoogeveen

21-07-2011 22:14

tot een max van 2,5 % van de totale droge mix.
Wouter Overveld
Berichten: 7
Lid geworden op: 19-07-2011 18:42

21-07-2011 22:28

Harnold Kikkert schreef:tot een max van 2,5 % van de totale droge mix.

dus 2,5 gram zout bij de boilie mix doen? Verder nog ideeén?
Alle ideeén zijn welkom, ik draai ze morgen middag..
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

21-07-2011 23:35

melasse,peper,knoflook olie samen met knoflook poeder.
er zijn legio mogelijkheden.
je moet 1 ding altijd onthouden als je zelf boilies gaat draaien.
wees creatief,en schrijf alles op wat je doet in je boilie in het begin.
zo kom je er vanzelf achter wat voor jouw een goede samen stelling is.

succes ermee.gewoon lekker knutselen :wink:
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

22-07-2011 00:55

2,5% zout in 1 kg mix = 25 gram :wink:

Bij gebruik van kaneel zou ik maximaal 3% gebruiken.
Uit ervaring kan ik je melden dat overdaat schaad bij dit heerlijk geurend en smakend product.

Flavours zijn absoluut niet noodzakelijk!, wil je een goedkoop alternatief uit de supermarkt?
Check het bakwaren rek, Boukje bied aroma's aan in kleine flesjes die best leuk zijn :wink:

Suc6!
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

22-07-2011 11:47

Wouter Overveld schreef: alleen wist nog geen goede boilie recept.



Laten we daar nou eens een leuk tweetal sticky-topics voor hebben met een arsenaal aan recepten waar je niet op uitgeprobeerd raakt en waar je ook vast nog wel wat ruimte tot experimenteren vind.. Het leukste van het geheel, al laat ik dat aan anderen over..
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Wouter Overveld
Berichten: 7
Lid geworden op: 19-07-2011 18:42

22-07-2011 12:25

Heb inmiddels de boilies gemaakt. 500 gram met kerrie poeder, en 500 gram met kaneel poeder en nog wat kleine dingetjes erbij. Enkel hoelang moeten ze drogen? heb ze nu net een half uur aan te laten drogen en ze zijn al ''best wel'' hard. Heb gehoordt dat je ze 12 uur moet laten drogen, en dan invrezen.. Wordt hij daarna nog minder hard, of blijft hij zo?
Gebruikersavatar
Bas Bro
Berichten: 899
Lid geworden op: 18-02-2007 19:23

22-07-2011 21:31

ze worden niet minder hard, alleen maar harder, maar 12 uur is prima hoor! Langer drogen verkort de tijd voor ze gaan schimmelen, tenzij je ze helemaal luchtdroogt. Maar dat heeft niet mijn voorkeur als het niet noodzakelijk is.
Mvg Bas
Plaats reactie