Gist
-
- Berichten: 9
- Lid geworden op: 26-05-2010 18:01
Ik ga weer boilies maken en wil graag gist toevoegen. Daar zouden een hoop aminozuren in zitten. Ik las over biergist op MTC baits maar kan ik ook gewoon gist van de bakker gebruiken? Dat is namelijk in de supermarkt verkrijgbaar. En hoeveel gram moet ik dan gebruiken op 1 kilo mix?
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ron, neem liever biergist.
De gist van de bakker is actief en kan je bollen doen gaan drijven. Niet leuk als je 50 kilo hebt gerold.
Biergist dus. Die is dood, maar heeft nog wel alle nutriënten beschikbaar. 2,5 % is ruim voldoende.
groetjes Mitsz
De gist van de bakker is actief en kan je bollen doen gaan drijven. Niet leuk als je 50 kilo hebt gerold.
Biergist dus. Die is dood, maar heeft nog wel alle nutriënten beschikbaar. 2,5 % is ruim voldoende.
groetjes Mitsz
- Victor Kanters 3
- Berichten: 70
- Lid geworden op: 04-04-2011 19:41
- Locatie: Deurne
kan je dus met bakkersgist pop ups maken?
CrushBaits
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ja,
maal je mix zo fijn mogelijk en zorg dat er niet te veel vismeel in zit. Dit is zwaar. Max 15 % ongeveer. Voeg 10% ei-albumine toe en en per 110 gram 1 zakje droge bakkersgist van 7 gram.
Kneed je deeg met een eitje en een lepel olie. Maak er boilietjes van in de helft van de diameter van de gewenste afmeting. Leg de gerolde boilietjes op een bakblik met daarop wat bakpapier. Laat een half uurtje rusten.
Verwarm de oven voor op 120 graden.
Bollen erin en af en toe omscheppen. Kan een 20 minuten duren, maar dan zullen ze zijn opgezwollen en stevig zijn. Na afkoelen zijn ze keihard en blijven ze drie dagen drijven.
Leuk he?
maal je mix zo fijn mogelijk en zorg dat er niet te veel vismeel in zit. Dit is zwaar. Max 15 % ongeveer. Voeg 10% ei-albumine toe en en per 110 gram 1 zakje droge bakkersgist van 7 gram.
Kneed je deeg met een eitje en een lepel olie. Maak er boilietjes van in de helft van de diameter van de gewenste afmeting. Leg de gerolde boilietjes op een bakblik met daarop wat bakpapier. Laat een half uurtje rusten.
Verwarm de oven voor op 120 graden.
Bollen erin en af en toe omscheppen. Kan een 20 minuten duren, maar dan zullen ze zijn opgezwollen en stevig zijn. Na afkoelen zijn ze keihard en blijven ze drie dagen drijven.
Leuk he?
-
- Berichten: 9
- Lid geworden op: 26-05-2010 18:01
Kun je biergist in de reform- of natuurwinkel kopen??
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Wanneer je de 'boilietjes' in de oven zet, gooi dan ook een borrelglas water onder in de oven en sluit de deur.
De stoomontwikkeling zorgt ervoor dat de 'boilietjes' tijdens het rijzen niet gaan scheuren of barsten.
De stoomontwikkeling zorgt ervoor dat de 'boilietjes' tijdens het rijzen niet gaan scheuren of barsten.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ja, maar laat ze wel goed drogen. Dan gaan ze ongeconserveerd ook nog eens maanden mee.
Ron,
ja.
Ron,
ja.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Henk ter Maat schreef:Wanneer je de 'boilietjes' in de oven zet, gooi dan ook een borrelglas water onder in de oven en sluit de deur.
De stoomontwikkeling zorgt ervoor dat de 'boilietjes' tijdens het rijzen niet gaan scheuren of barsten.
Daar helpt die 10% extra albumine ook wel aan mee Hendrik.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Weinig Mitsz,
wanneer de boilietjes een huidje hebben voordat de gist helemaal is uitgewerkt gaan ze scheuren en barsten.
De stoom zorgt ervoor dat er geen huidje gevormd word voor de gistwerking stopt bij 65 graden C.
wanneer de boilietjes een huidje hebben voordat de gist helemaal is uitgewerkt gaan ze scheuren en barsten.
De stoom zorgt ervoor dat er geen huidje gevormd word voor de gistwerking stopt bij 65 graden C.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.