Harde mais koken
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 26-06-2011 22:40
- Locatie: Staphorst
Hallo jongens,
misschien is dit het wel zoveelste onderwerp erover. Harde mais kun je zacht maken door ze te weken, en vervolgens te koken. Bij mij werkt het echter niet.
Ik heb mijn mais eerst 24 uur laten weken. Vervolgens heb ik ze, met zout i.v.m. gebruik voor PVA, een half uurtje gekookt. Mijn mais was na het koken echter nog bikkelhard. Ik heb al op verschijdene plekken gekeken, maar heb nog geen antwoord gevonden. Weten jullie het?
misschien is dit het wel zoveelste onderwerp erover. Harde mais kun je zacht maken door ze te weken, en vervolgens te koken. Bij mij werkt het echter niet.
Ik heb mijn mais eerst 24 uur laten weken. Vervolgens heb ik ze, met zout i.v.m. gebruik voor PVA, een half uurtje gekookt. Mijn mais was na het koken echter nog bikkelhard. Ik heb al op verschijdene plekken gekeken, maar heb nog geen antwoord gevonden. Weten jullie het?
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
met zout erbij koken is overigens overbodig,gewoon 24 uur weken en vervolgens koken.
hoe lang je het kookt moet je zelf weten.ik hou er altijd wel van om mijn mais kapot te koken.
echt zacht word mais echter nooit,althans niet zo zacht uit blik mocht je dat willen bereiken.
waarom je er tijdens het koken geen zout bij hoeft te doen ?
omdat je na het koken of tijdens het vissen beter gezegd een klein handje mais apart kunt nemen.
gooi dit in een apart bakje,en voeg dan wat zout toe,even roeren en in je pva toepassen.
ook via http://www.esvsupplies.nl zijn allerlei pva vriendelijke particles te verkrijgen.Met BaitZone hoef je niet meer te kloten met zout,en het is een jaar houdbaar na opening van de emmer. ps : wel in de schaduw bewaren,anders word dat jaar ineens nog maar 48 uur ofzo.
hoe lang je het kookt moet je zelf weten.ik hou er altijd wel van om mijn mais kapot te koken.
echt zacht word mais echter nooit,althans niet zo zacht uit blik mocht je dat willen bereiken.
waarom je er tijdens het koken geen zout bij hoeft te doen ?
omdat je na het koken of tijdens het vissen beter gezegd een klein handje mais apart kunt nemen.
gooi dit in een apart bakje,en voeg dan wat zout toe,even roeren en in je pva toepassen.
ook via http://www.esvsupplies.nl zijn allerlei pva vriendelijke particles te verkrijgen.Met BaitZone hoef je niet meer te kloten met zout,en het is een jaar houdbaar na opening van de emmer. ps : wel in de schaduw bewaren,anders word dat jaar ineens nog maar 48 uur ofzo.
-
- Berichten: 2844
- Lid geworden op: 29-03-2011 19:22
niet dat ik er verstand van heb, maar mais, welke eerst gedroogd is krijg je nooit zo zacht als deze uit blik. Die beginnen met de verse mais, die van de kolf.
Kolf? Hoezo, zit toch in zakken? Groeit dat dan niet in zakken? Of in de fabriek? Nee.
http://www.hyfoma.com
Kolf? Hoezo, zit toch in zakken? Groeit dat dan niet in zakken? Of in de fabriek? Nee.
http://www.hyfoma.com
It's okay 2 pay
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Dear Klaas Van den herik.
can you please translate that page for me,im not so good in the english language.
maybe this topic starter either ?
so it would be easier for us to have a translation,so we dont have to google things about mais in our own language ?
can you please translate that page for me,im not so good in the english language.
maybe this topic starter either ?
so it would be easier for us to have a translation,so we dont have to google things about mais in our own language ?
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Zout na het koken toevoegen en je bent er uit.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ik ook.
- Patrick lamers
- Berichten: 855
- Lid geworden op: 02-01-2011 19:52
- Locatie: Toldijk
hier ff ok inhakend. ik kan zelf mais kopen voor 1 euro per kilo. nou heb ik geen zin om al die mais zelf te pellen. maar is van het land halen en pellen van de kolf dus beter voor het koken? dan ga ik dat dan toch maar doen...
Boeruhhhhhhhhhhh
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Bespaar je de moeite Patrick. De helft van de prijs en niet zo bewerkelijk.
http://www.wvanderniet.nl/shop/index.ph ... ts_id=1623
http://www.wvanderniet.nl/shop/index.ph ... ts_id=1623
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
1 euro en dan nog pellen ook gemiddeld voor 25 kg betaal je tussen de 10 en 12 euro.onthou dat even
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
En na het weken en koken heb je zomaar 35 kilo voor €12,-
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
nou als die jongen het nu nog niet weet
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 26-06-2011 22:40
- Locatie: Staphorst
Dus als ik het goed begrijp: Gewone blikmais in een bakje, water erbij, met wat zout volstaat ook?
Alles vangen wat bijten wil!
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
oke nog 1 keer wat duidelijkheid scheppen dan....
-blikmais is heel zacht,is niet echt ideaal om aan je hair te vissen.
-harde mais bij een diervoeder kan je in balen kopen van 25 kg,kosten zitten tussen de 10 en 12 euro in.deze mais moet je koken en blijft goed
aan je hair zitten,even weken in water voor een dag,en daarna even 15 minuutjes koken.
-zout en olie maakt alles pva vriendelijk,maar maak nou niet 10 kilo aas met zout aan om het pva vriendelijk te maken,want 10 kilo aas doe je
niet in een pva zakje,slechts enkel 100 gram ? dus gewoon een potje apart nemen,en daar wat zout aan toevoegen of olie.
makkelijkst is nog particles van het merk BaitZone kopen.
deze particles zijn kant en klaar en een jaar houdbaar.
ook alles van Baitzone is pva vriendelijk.
te koop via http://www.esvsupplies.nl
-blikmais is heel zacht,is niet echt ideaal om aan je hair te vissen.
-harde mais bij een diervoeder kan je in balen kopen van 25 kg,kosten zitten tussen de 10 en 12 euro in.deze mais moet je koken en blijft goed
aan je hair zitten,even weken in water voor een dag,en daarna even 15 minuutjes koken.
-zout en olie maakt alles pva vriendelijk,maar maak nou niet 10 kilo aas met zout aan om het pva vriendelijk te maken,want 10 kilo aas doe je
niet in een pva zakje,slechts enkel 100 gram ? dus gewoon een potje apart nemen,en daar wat zout aan toevoegen of olie.
makkelijkst is nog particles van het merk BaitZone kopen.
deze particles zijn kant en klaar en een jaar houdbaar.
ook alles van Baitzone is pva vriendelijk.
te koop via http://www.esvsupplies.nl
- Patrick lamers
- Berichten: 855
- Lid geworden op: 02-01-2011 19:52
- Locatie: Toldijk
Lol ik bedoelde dat ik maïs (gepelt in zak) kan kopen voor 1 euro per kilo.
Nou las ik hier boven dat "verse" maïs van het land beter is. Dus vroeg ik me af is het dan zo een groot verschil??? Heb namelijk geen zon om al die zooi van het land hier 8er het huis te halen en te gaan pellen.
Nou las ik hier boven dat "verse" maïs van het land beter is. Dus vroeg ik me af is het dan zo een groot verschil??? Heb namelijk geen zon om al die zooi van het land hier 8er het huis te halen en te gaan pellen.
Boeruhhhhhhhhhhh
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
dan betaal je nog veel te veel geld. want mais is ongeveer 50 cent per kilo.
dus niet doen zou ik zeggen.
25 kilo zakken zijn er al vanaf 11 euro gemiddeld.
dus niet doen zou ik zeggen.
25 kilo zakken zijn er al vanaf 11 euro gemiddeld.
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 26-06-2011 22:40
- Locatie: Staphorst
Jongens,
Bedankt voor de reacties. Ik zal binnenkort wat mais gaan halen, en het opnieuw proberen.
Bedankt voor de reacties. Ik zal binnenkort wat mais gaan halen, en het opnieuw proberen.
Alles vangen wat bijten wil!
- Patrick lamers
- Berichten: 855
- Lid geworden op: 02-01-2011 19:52
- Locatie: Toldijk
Oké, zal hier in de buurt ff rondkijken, welkoop heeft dat denk ik wel??
Boeruhhhhhhhhhhh
- Patrick Visser
- Berichten: 546
- Lid geworden op: 26-11-2007 16:22
- Locatie: Hoorn (the netherlands)
- Patrick lamers
- Berichten: 855
- Lid geworden op: 02-01-2011 19:52
- Locatie: Toldijk
Patrick Bedankt patrick
Boeruhhhhhhhhhhh
- Hendrik van der Veen
- Berichten: 45
- Lid geworden op: 16-06-2011 18:43
- Locatie: Aldeboarn
op mp wordt ook genoeg duivenvoer verkocht, ik kocht 45 kilo voor 15 euro ( 1 kapotte zakken van 25 kg )
wat betreft de bereiding:
ik week het 24 uur, 45 min koken, en aflaten koelen in het vocht, zijn ze redelijk zacht, goed genoeg om op de hair te vissen
wat betreft de bereiding:
ik week het 24 uur, 45 min koken, en aflaten koelen in het vocht, zijn ze redelijk zacht, goed genoeg om op de hair te vissen
G.I.L.F. ( God I Love Fishing ! )
-
- Berichten: 149
- Lid geworden op: 11-05-2003 02:00
Ik wel dit topic ff omhoog kicken.
MOET je mais koken?
Ik ga naar frankrijk naar de rivier en
Droge mais meenemen het aan de waterkant
Ter plekke 24/36uur wellen en dan voeren
Moet dan genoeg zijn toch.
Ik weet dat er met pindas en tijgers blauwzuur
In zit en dat ke ze daarom moet koken maar mais
Heeft dat toch niet.
Ik snap natuurlijk wel dat je t goed moet wellen.
Wie.heeft hier een antwoord op?
Nick
MOET je mais koken?
Ik ga naar frankrijk naar de rivier en
Droge mais meenemen het aan de waterkant
Ter plekke 24/36uur wellen en dan voeren
Moet dan genoeg zijn toch.
Ik weet dat er met pindas en tijgers blauwzuur
In zit en dat ke ze daarom moet koken maar mais
Heeft dat toch niet.
Ik snap natuurlijk wel dat je t goed moet wellen.
Wie.heeft hier een antwoord op?
Nick
-
- Berichten: 149
- Lid geworden op: 11-05-2003 02:00
Hey bert.
Ja ik heb dat weleens gehoord.
Lees nu dat dat misschien niet juist is.
Maar goed nergens echt een goed duidelijk
Antwoord wat betreft dst giftige spul.
Over de mais ben ik er ondertussen achter
Dat je het niet hoeft te koken.
En ik denk een plek met bijv. 10 kg mais en 5 kg 24 mm boilies
Opstarten een prima optie is.
Kan altijd nog met t mais stoppen toch.
Nick
Ja ik heb dat weleens gehoord.
Lees nu dat dat misschien niet juist is.
Maar goed nergens echt een goed duidelijk
Antwoord wat betreft dst giftige spul.
Over de mais ben ik er ondertussen achter
Dat je het niet hoeft te koken.
En ik denk een plek met bijv. 10 kg mais en 5 kg 24 mm boilies
Opstarten een prima optie is.
Kan altijd nog met t mais stoppen toch.
Nick
-
- Berichten: 206
- Lid geworden op: 05-02-2011 11:40
Ik denk dat als je de mais niet kookt, er niet echt veel geur en smaak los komt.
waarom niet koken? Je kunt ook thuis alles koken en het in jerrycan's van 20 liter p/s meenemen toch?
@Bert:
als je karper wilt vangen, maar niet niet 150 euro wilt uitgeven aan boilies en pellets moet je met met mais voeren. anders niet
Ooit over nagedacht dat azende witvis karper aantrekt?
Daarbij heeft mais en duivenvoer zich zo door de jaren heen wel bewezen toch?
Ik twijfel er geen seconden aan.
waarom niet koken? Je kunt ook thuis alles koken en het in jerrycan's van 20 liter p/s meenemen toch?
@Bert:
als je karper wilt vangen, maar niet niet 150 euro wilt uitgeven aan boilies en pellets moet je met met mais voeren. anders niet
Ooit over nagedacht dat azende witvis karper aantrekt?
Daarbij heeft mais en duivenvoer zich zo door de jaren heen wel bewezen toch?
Ik twijfel er geen seconden aan.
-
- Berichten: 149
- Lid geworden op: 11-05-2003 02:00
Jasper.
ik snap wel.
Maar 100-150 kg aan droge mais
Koken en meenemen buiten de 100 kg boilies
Neemt toch wel erg veel ruimte in beslag denk.
Ik ga me erover beraden.
ik snap wel.
Maar 100-150 kg aan droge mais
Koken en meenemen buiten de 100 kg boilies
Neemt toch wel erg veel ruimte in beslag denk.
Ik ga me erover beraden.