het GROTE boillie recepten topic
- Eus Molewijk
- Berichten: 2418
- Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
- Contacteer:
Hoewel ik vroeger wel zelf boilies draaide ben ik verre van een aasguru maar ik zie toch een heel groot aantal recepten voorbij komen waarvan ik haast zeker kan zeggen dat deze nooit zullen binden, rollen of uitharden. Ik vraag me dan ook echt af of dat iedereen die hier een receptje heeft gepost dit dan ook werkelijk heeft uitgeprobeerd.
Het valt me ook op dat veel mensen proberen het goedkoop te houden door spullen uit de supermarkt te gebruiken. Niet echt slim, als je het echt goedkoop wilt houden moet je gaan kijken naar producten als maismeel, griesmeel, biggenmeel, rijstemeel, enz. Geen producten die een enorme smaak geven maar wel die je in bulk kunt gebruiken en die goed verwerkbaar zijn. Smaak en geur geef je met de rest van je ingrediënten.
Als je net zo'n aasklungel als ik ben moet je eerst zorgen dat je een goede basismix hebt die goed rolt en uithardt, van daaruit ga je experimenteren met toevoegen van andere ingrediënten.
Het valt me ook op dat veel mensen proberen het goedkoop te houden door spullen uit de supermarkt te gebruiken. Niet echt slim, als je het echt goedkoop wilt houden moet je gaan kijken naar producten als maismeel, griesmeel, biggenmeel, rijstemeel, enz. Geen producten die een enorme smaak geven maar wel die je in bulk kunt gebruiken en die goed verwerkbaar zijn. Smaak en geur geef je met de rest van je ingrediënten.
Als je net zo'n aasklungel als ik ben moet je eerst zorgen dat je een goede basismix hebt die goed rolt en uithardt, van daaruit ga je experimenteren met toevoegen van andere ingrediënten.
Luc de Baets:"A little knowledge is a useless and often even a dangerous thing."
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Wijze woorden...
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
150 gr trouvit
150 gr vismeel
200 gr maismeel
200 gr sojameel
300 gr griesmeel.
Wellicht als volgt aanpassen:
200 gr. griesmeel
200 gr. maismeel
200 gr. tarwebloem
200 gr. vismeel
200 gr. trouvit
Een flinke kluts vismeel lijkt me nu namelijk niet verkeerd. E.e.a. kun je evt. opleuken met trassi en maggi (vangt een berg, kost een beetje). Flavour kun je wel weglaten, een scheutje olie kan daarentegen geen kwaad.
Bananenpuree is best grappig, maar ik betwijfel of je 10% waar gaat nemen in je boilie. En al helemaal of het betere vangsten op gaat leveren. Als er dan toch een zoet ingrediënt aan te pas moet komen, zou ik eerder voor vitamealo of iets dergelijks kiezen.
Ik weet het ook allemaal niet...
- Ger Milius
- Berichten: 332
- Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
- Locatie: Breda
- Contacteer:
En zo is het maar net Eus
het aantal gluten in sommige degen doet een warme bakker kwijlen, maar wij kunnen die hoeveelheden wel missen , al dat getrek in je boilie als hij gekookt is
het aantal gluten in sommige degen doet een warme bakker kwijlen, maar wij kunnen die hoeveelheden wel missen , al dat getrek in je boilie als hij gekookt is
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
- Eus Molewijk
- Berichten: 2418
- Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
- Contacteer:
mitsz van der kamp schreef:Wijze woorden...
Ger Milius schreef:En zo is het maar net Eus
het aantal gluten in sommige degen doet een warme bakker kwijlen, maar wij kunnen die hoeveelheden wel missen , al dat getrek in je boilie als hij gekookt is
Nou, en dat van twee professionele bollenbakkers.
Luc de Baets:"A little knowledge is a useless and often even a dangerous thing."
-
- Berichten: 148
- Lid geworden op: 29-06-2006 21:50
- Locatie: Diepenbeek
Hallo
Ik ben opzoek naar een goedkope birdfood/fruit bol.
Iemand die mij hier bij kan helpen?
Groeten
Ik ben opzoek naar een goedkope birdfood/fruit bol.
Iemand die mij hier bij kan helpen?
Groeten
- Kenneth Verbeeck
- Berichten: 113
- Lid geworden op: 20-04-2011 16:39
Hallo allemaal,
heb nog geen ervaring met het rollen en wil dit graag eens proberen.
Ik vond dit recept op internet maar heb er nog wat vraagjes bij:
Griesmeel 300gram
Sojameel 250 gram
Kanarievoer 200 gram
Eigen ingredienten 100 gram (ik dacht aan geroosterde hennep, of toch liever niet?)
-Lijkt dit een goed recept?
-Iets wat beter kan?
-Hoeveel eieren?
Liefst met zo weinig mogelijk verschillende bestanddelen, zodat het niet te ingewikkeld word.
Mvg,
Kenneth
heb nog geen ervaring met het rollen en wil dit graag eens proberen.
Ik vond dit recept op internet maar heb er nog wat vraagjes bij:
Griesmeel 300gram
Sojameel 250 gram
Kanarievoer 200 gram
Eigen ingredienten 100 gram (ik dacht aan geroosterde hennep, of toch liever niet?)
-Lijkt dit een goed recept?
-Iets wat beter kan?
-Hoeveel eieren?
Liefst met zo weinig mogelijk verschillende bestanddelen, zodat het niet te ingewikkeld word.
Mvg,
Kenneth
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Kenneth,
doe er nog een deel maismeel bij voor wat stevigheid. Dus...
250 gram griesmeel
250 gram sojameel
250 gram maismeel of polenta
150 gram vogelzaad
100 gram geplette of getoaste hennep
per kilo mix
25 ml maiskiemolie of sojaolie
ca 8-10 eieren
en een scheut maggi ( ) 50 ml
vang ze
doe er nog een deel maismeel bij voor wat stevigheid. Dus...
250 gram griesmeel
250 gram sojameel
250 gram maismeel of polenta
150 gram vogelzaad
100 gram geplette of getoaste hennep
per kilo mix
25 ml maiskiemolie of sojaolie
ca 8-10 eieren
en een scheut maggi ( ) 50 ml
vang ze
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
klopt... doe er nog een deeltje vismeel bij en je hebt een recept voor jaren...
- Kenneth Verbeeck
- Berichten: 113
- Lid geworden op: 20-04-2011 16:39
Bedankt Mitsz!
Nog eens 250 gram erbij dan of??
Mvg,
Kenneth
mitsz van der kamp schreef:klopt... doe er nog een deeltje vismeel bij en je hebt een recept voor jaren...
Nog eens 250 gram erbij dan of??
Mvg,
Kenneth
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Kan. Je kunt er ook van maken:
200 gr vismeel
200 gr griesmeel
200 gr maismeel
200 gr sojameel
100 gr kanariezaad
100 gr geplette hennep
8-10 etjes
25 ml olie
50 ml maggi
vang ze!
200 gr vismeel
200 gr griesmeel
200 gr maismeel
200 gr sojameel
100 gr kanariezaad
100 gr geplette hennep
8-10 etjes
25 ml olie
50 ml maggi
vang ze!
-
- Berichten: 162
- Lid geworden op: 16-10-2010 10:52
Maismeel 22.5%
Sojabloem vet 22.5%
Griesmeel 22.5%
Robin Red 10%
65% vismeel 20%
gemalen pepers 3%
Is dit recept wat of zou ik er nog wat aan veranderen?
zelf dat ik nog aan een soort visflavour Fish of Squid!
Sojabloem vet 22.5%
Griesmeel 22.5%
Robin Red 10%
65% vismeel 20%
gemalen pepers 3%
Is dit recept wat of zou ik er nog wat aan veranderen?
zelf dat ik nog aan een soort visflavour Fish of Squid!
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Een scheutje visolie erbij en je bent klaar Maarten; prima recept.
Pas als het koud begint te worden, moet je even terugkomen...
Pas als het koud begint te worden, moet je even terugkomen...
-
- Berichten: 162
- Lid geworden op: 16-10-2010 10:52
Oke tegenwoordig vis ik mrt dit recept allen hij hardt niet goed uit.
maismeel zoet 22.5%
sojabloem vet 30%
griesmeel 22.5%
druivensuiker 5%
vogelvoer 10%
ananaspuree 10%
Scheutje ananasflavour en klaar alleen hard niet geweldig uit.
maismeel zoet 22.5%
sojabloem vet 30%
griesmeel 22.5%
druivensuiker 5%
vogelvoer 10%
ananaspuree 10%
Scheutje ananasflavour en klaar alleen hard niet geweldig uit.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Gooi die ananas er maar uit. Dat breekt amino's af, dus ook binding...
-
- Berichten: 162
- Lid geworden op: 16-10-2010 10:52
En wat zou ik daarvoor vervangen dan ...?
- Kenneth Verbeeck
- Berichten: 113
- Lid geworden op: 20-04-2011 16:39
mitsz van der kamp schreef:Kan. Je kunt er ook van maken:
200 gr vismeel
200 gr griesmeel
200 gr maismeel
200 gr sojameel
100 gr kanariezaad
100 gr geplette hennep
8-10 etjes
25 ml olie
50 ml maggi
vang ze!
Zal ik zeker eens proberen!
Zijn er perioden waarbij ik die bol beter niet gebruik?
En op de site van de hengelsportzaak vind ik deze 2 soorten vismelen; welke gebruik ik het best?
Vismeel witvis 65%
vismeel haring 72%
Mvg,
Kenneth
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Kenneth,
dat ligt aan de kwaliteit.
Het beoordelen van vismeel moet je leren. Koop nooit, bruin, donker vismeel. Goed vismeel is grijzig met een soort van groenige gloed erover. Bruine vissen bestaan niet, dus als je meel bruin is, is het verbrand. Dus... meestal kies ik voor haringmeel, maar als dat slecht is, dus niet...
In de koude periodes zo'n 10-15% aan zemelen/tarwekiemen toevoegen
vangze
dat ligt aan de kwaliteit.
Het beoordelen van vismeel moet je leren. Koop nooit, bruin, donker vismeel. Goed vismeel is grijzig met een soort van groenige gloed erover. Bruine vissen bestaan niet, dus als je meel bruin is, is het verbrand. Dus... meestal kies ik voor haringmeel, maar als dat slecht is, dus niet...
In de koude periodes zo'n 10-15% aan zemelen/tarwekiemen toevoegen
vangze
Jo,
En die tarwekiemen geven trouwens een goede binding. Mooi spul, wel snel bedorven.
Groet,
Willem
En die tarwekiemen geven trouwens een goede binding. Mooi spul, wel snel bedorven.
Groet,
Willem
- Eus Molewijk
- Berichten: 2418
- Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
- Contacteer:
Ook niet teveel gebruiken anders krijg je stuiterballen.
Luc de Baets:"A little knowledge is a useless and often even a dangerous thing."
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Daarom is het ook een recept Eus.
-
- Berichten: 162
- Lid geworden op: 16-10-2010 10:52
Maismeel 25%
sojabloem vet 25%
polenta 25%
65% vismeel 15%
robin red 7%
chilli poeder 5%
peper gemalen 3%
flavour lijkt me overbodig maariemand nog op of aanmerkingen of zijn dit wel redelijke recepten?
maismeel 25%
sojabloem vet 25%
polenta 25%
gemalen hennpezaad 10%
geplette hennep 10%
chilliepoeder 5%
sojabloem vet 25%
polenta 25%
65% vismeel 15%
robin red 7%
chilli poeder 5%
peper gemalen 3%
flavour lijkt me overbodig maariemand nog op of aanmerkingen of zijn dit wel redelijke recepten?
maismeel 25%
sojabloem vet 25%
polenta 25%
gemalen hennpezaad 10%
geplette hennep 10%
chilliepoeder 5%
-
- Berichten: 1188
- Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
- Locatie: nomaad
Vandaag gedraaid!
20% trouvit
20% tarwemeel
20% griesmeel
20% maismeel
20% wouwbloem
Een pot pikante pastasaus op 5 kilo, jamjamjam.
Makkelijk met inkopen dit recept
Nog verbeteringen?
20% trouvit
20% tarwemeel
20% griesmeel
20% maismeel
20% wouwbloem
Een pot pikante pastasaus op 5 kilo, jamjamjam.
Makkelijk met inkopen dit recept
Nog verbeteringen?
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo