hennep
-
- Berichten: 119
- Lid geworden op: 07-10-2010 22:33
Ik ben voor het eerst hennep aan het weken. Het staat nu ongeveer 20uur in het water en er is nog een klein laagje dat niet zinkt. Moet ik dat er eerst uitvissen voor het koken?
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Nee hoor Cor, gewoon opzetten. 30 minuten koken, of totdat een groot deel van de korrels is opengebarsten. Vervolgens zo rap mogelijk gebruiken. Dus niet laten naweken voor een aantal dagen. Vries t anders in als je te veel hebt.
groetjes Mitsz
groetjes Mitsz
-
- Berichten: 372
- Lid geworden op: 01-05-2011 17:23
Ik doe het meestal 24 uur weken en dan 30 tot 50 minuten doorkoken. Goed kijken dat de zaadjes ontkiemen. De eigenaar van een hengelzaak hier in de buurt zegt dat je de zaadjes ook in een thermoskan kan doen en dan heet water erbij en dit een dag laten staan.
heb net een financiele meevaller gehad bij de boerenbond. Kon 20 kilo hennep mee krijgen omdat deze bijna over de datum was. Heb hem nu voor 13,- euro meegekregen
heb net een financiele meevaller gehad bij de boerenbond. Kon 20 kilo hennep mee krijgen omdat deze bijna over de datum was. Heb hem nu voor 13,- euro meegekregen
-
- Berichten: 162
- Lid geworden op: 16-10-2010 10:52
Zo waar is dat? Bij mij in de buurt betaal je al snel een euro of 3 de kilo!
-
- Berichten: 372
- Lid geworden op: 01-05-2011 17:23
Nou het was de laatste zak en die gaat volgende week over de datum heen. Ik bood de medewerker eerst 20 euro, hij moest de zak anders toch afschrijven. Eenmaal bij de kassa zei die jongen doe maar 13 euro. boerenbond Nuth
-
- Berichten: 206
- Lid geworden op: 05-02-2011 11:40
wat als je de kiempjes er niet uit laat komen?
-
- Berichten: 372
- Lid geworden op: 01-05-2011 17:23
jasper den hoed schreef:wat als je de kiempjes er niet uit laat komen?
Weet niet of ik het zo goed zeg maar kan me voorstellen dat als de zaadjes niet ontkiemd zijn deze "dicht" zijn waardoor ze langzamer smaak/geur afgeven?
Verder durf ik je geen eerlijk antwoord te geven Lees wel vaker op internet dat mensen er ongekiemd mee vissen maar nooit argumenten gezien.
Voor hennep zal wel hetzelfde gelden als alle andere zaden etc. Week ze eerst goed door tot ze hun volle vermogen van opnemen hebben bereikt. Zodat dit niet IN de karper gebeurt, dat is nl. gevaarlijk.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Dat zal met hennep wel meevallen, want dat zwelt niet zo veel op. Dat komt omdat er veel vet in zit en dat neemt geen water op. Simpel.
De reden om te kiemen... Da's omdat er in de kiem allerlei goeds ontstaat. Met name vrije aminozuren en die vinden de vissen wel lekker. Voorts is de hennepkorrel een energie-bom van 'heb ik jou daar'.
Indien je de hennep gekookt hebt, lijkt het product gekiemt, maar dat is niet zo. De kiem komt wel "bloot" te liggen, maar het zaad is dood door het kookproces en zal niet meer doorkiemen. Dan moet je het echt gaan ontkiemen.
grueßen
De reden om te kiemen... Da's omdat er in de kiem allerlei goeds ontstaat. Met name vrije aminozuren en die vinden de vissen wel lekker. Voorts is de hennepkorrel een energie-bom van 'heb ik jou daar'.
Indien je de hennep gekookt hebt, lijkt het product gekiemt, maar dat is niet zo. De kiem komt wel "bloot" te liggen, maar het zaad is dood door het kookproces en zal niet meer doorkiemen. Dan moet je het echt gaan ontkiemen.
grueßen
-
- Berichten: 372
- Lid geworden op: 01-05-2011 17:23
mitsz van der kamp schreef:Dat zal met hennep wel meevallen, want dat zwelt niet zo veel op. Dat komt omdat er veel vet in zit en dat neemt geen water op. Simpel.
De reden om te kiemen... Da's omdat er in de kiem allerlei goeds ontstaat. Met name vrije aminozuren en die vinden de vissen wel lekker. Voorts is de hennepkorrel een energie-bom van 'heb ik jou daar'.
Indien je de hennep gekookt hebt, lijkt het product gekiemt, maar dat is niet zo. De kiem komt wel "bloot" te liggen, maar het zaad is dood door het kookproces en zal niet meer doorkiemen. Dan moet je het echt gaan ontkiemen.
grueßen
Hahaha duidelijk, Ik laat de antwoorden voortaan dus maar aan de pro's over
Vroeg me laats na het koken van hennep al af of ze nog zouden groeien als je ze in de grond stopt.
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
[quote="Sander
Voor hennep zal wel hetzelfde gelden als alle andere zaden etc. Week ze eerst goed door tot ze hun volle vermogen van opnemen hebben bereikt. Zodat dit niet IN de karper gebeurt, dat is nl. gevaarlijk.[/quote]
Dat is te betwijfelen, boilies zwellen namelijk ook op onder water. Ook in de darmen lijkt het me geen probleem, de druk kan makkelijk weg, een darm is immers niet een afgesloten geheel. Op oa het twentekanaal heb je graan overslag bedrijven waar dagelijks vele kilos kippenmais gemorst worden, ik hoef niet uit te leggen waarom dat goede stekken zijn. Nog nooit gehoord ook dat daar vissen in de problemen kwamen
Voor hennep zal wel hetzelfde gelden als alle andere zaden etc. Week ze eerst goed door tot ze hun volle vermogen van opnemen hebben bereikt. Zodat dit niet IN de karper gebeurt, dat is nl. gevaarlijk.[/quote]
Dat is te betwijfelen, boilies zwellen namelijk ook op onder water. Ook in de darmen lijkt het me geen probleem, de druk kan makkelijk weg, een darm is immers niet een afgesloten geheel. Op oa het twentekanaal heb je graan overslag bedrijven waar dagelijks vele kilos kippenmais gemorst worden, ik hoef niet uit te leggen waarom dat goede stekken zijn. Nog nooit gehoord ook dat daar vissen in de problemen kwamen
-
- Berichten: 372
- Lid geworden op: 01-05-2011 17:23
Ook hier post ik maar even mijn vraag.
Ik heb de hennep 24 uur laten weken en daarna doorgekookt maar na 50/60 minuten was nog steeds het grootste deel niet ontkiemd.
Omdat ik bang was dat ik het Te lang zou koken en misschien alle smaak/geur weg zou gaan (weet niet of dit logisch is) heb ik de pan maar van het vuur gehaald.
Weet iemand of het een probleem is als de hennep niet goed ontkiemd is?
Ik heb de hennep 24 uur laten weken en daarna doorgekookt maar na 50/60 minuten was nog steeds het grootste deel niet ontkiemd.
Omdat ik bang was dat ik het Te lang zou koken en misschien alle smaak/geur weg zou gaan (weet niet of dit logisch is) heb ik de pan maar van het vuur gehaald.
Weet iemand of het een probleem is als de hennep niet goed ontkiemd is?
-
- Berichten: 162
- Lid geworden op: 16-10-2010 10:52
Hennep over datum? Was ook wel een beetje goedkope zak he. Kan daar aan liggen.
-
- Berichten: 372
- Lid geworden op: 01-05-2011 17:23
Maarten Achterhuis schreef:Hennep over datum? Was ook wel een beetje goedkope zak he. Kan daar aan liggen.
Ja dat dacht ik ook maar is dat verder een probleem? Dat is De vraag De bolletjes die niet opengaan zijn vanbinnen wel zacht en wit zoals de bolletjes die wel open zijn gegaan.
Misschien dat als ik vanavond thuis kom toch het grootste deel nog gekiemd is (ik hoop van wel) heb de kokende pan gewoon zo buiten gezet dan kan het nog even lekker doorgaren hahaha
Edit: De hennep ZOU vandaag nog goed moeten zijn aangezien deze 11-05 over de datum gaat. En zeg nou eerlijk: Zouden jullie een 20 kilo zak laten staan voor 13 euro?
-
- Berichten: 162
- Lid geworden op: 16-10-2010 10:52
Als die nog lang goed was wel maar 20kg krijg ik in een wek niet op dus het wasveen duur koopje van je.
-
- Berichten: 372
- Lid geworden op: 01-05-2011 17:23
Maarten Achterhuis schreef:Als die nog lang goed was wel maar 20kg krijg ik in een wek niet op dus het wasveen duur koopje van je.
Denk zelf dat ik deze zak er binnen een week of 6 wel doorheen draai. Ik kook nu dan ook wat meer dan ik normaal zou doen.
Ik zou de hennep eventueel ook kunnen crushen en dan doorkoken? Dan weet ik vrijwel zeker dat alle smaken en geuren loskomen.
Maar nu rest me nog de vraag. Kan het kwaad als de zaadjes niet goed ontkiemen? En te begrijpen uit jouw post zou jij de zak dus wel laten staan. (ik kon het jammer genoeg niet laten) Morgen is de grote test of de hennep nog werkt
-
- Berichten: 372
- Lid geworden op: 01-05-2011 17:23
mark berk schreef:hennep die kiemt is goed, vangt
hennep die niet kiemt is bagger en vangt (ruim) minder..
groet
Oke bedankt voor het antwoord op De vraag
Morgen de proef op de som nemen, als je gelijk hebt dan is die 20 kilo heeel snel op
Mark weet jij ook of de hennep malen dan een oplossing is? Of is de hennep gewoon echt klaar
Ik heb verder vrede met deze eventuele miskoop, voor 13 euro kun je geen beer vangen
-
- Berichten: 372
- Lid geworden op: 01-05-2011 17:23
mark berk schreef:Dat zou ik niet durven zeggen, k heb ooit oude,niet kiemende, hennep vermalen en tot grondvoer verwerkt. Hoewel de resultaten toen tegen vielen wil ik daar verder geen conclusies aan te verbinden.
Oke duidelijk ! toch bedankt!
Het werkte deze keer inderdaad minder goed als 2 weken geleden. Maar ik heb gister toch 2 spiegels mogen vangen 5 grote brasems en een winde. Dus blanken zat er deze keer Gelukkig niet in
En 2 karpers gelost allebei langs de kant net voordat ik ze wilde scheppen. (waren gelukkig maar kleintjes maar toch erg zonde)
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Jullie moeten leren je neus te gebruiken. Daar is dat ding voor!
Als je hennep MUF ruikt, gooi het dan weg. Simpel. Dan zijn de vetten geoxideerd en dan werkt de zooi niet meer. Niks met de kooktijd te maken.
Als je hennep MUF ruikt, gooi het dan weg. Simpel. Dan zijn de vetten geoxideerd en dan werkt de zooi niet meer. Niks met de kooktijd te maken.
- R de Winter
- Berichten: 3066
- Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
- Locatie: JRC Extreme Brolly
- Contacteer:
ik zou de hennep gewoon een 24 uur laten weken dan alles in een pan en gewoon een 30 minuten laten koken verder hoef je er weinig aan te doen.. of het nu drijft of niet dat geeft niks
wat ik er wel bij doe is gemalen hennep...
dus gewoon een zooitje hennep wat niet geweekt of gekookt is in de blender doen en dat goed fijn malen. het wordt dan een beetje plakkerig en vettig.. en dat kun je goed gebruiken om met karpershit/trouvit mengen en dan komen de visjes vanzelf wel
succes
wat ik er wel bij doe is gemalen hennep...
dus gewoon een zooitje hennep wat niet geweekt of gekookt is in de blender doen en dat goed fijn malen. het wordt dan een beetje plakkerig en vettig.. en dat kun je goed gebruiken om met karpershit/trouvit mengen en dan komen de visjes vanzelf wel
succes
Oja joh!!!
Probeer dat eens met verse gekiemde hennep.
Ook mooi is 50% gemalen gekiemde hennep en 50% goed slijmende maar gebroken tijgernoten. Mengen en voeren, half nootje ertussen.
Groet,
Willem
Ook mooi is 50% gemalen gekiemde hennep en 50% goed slijmende maar gebroken tijgernoten. Mengen en voeren, half nootje ertussen.
Groet,
Willem