Hallo beste karpervissers,
Ik ben al een tijdje met kippenmais aan het voeren. Maar aangezien er een lage voedingswaarde in zit en het niet heel atractief is zou ik graag willen weten of 1 van jullie ook goede flavours/atractors weet om de kippenmais wat atractiefer te maken. Om zodanig dresuur te doorbreken.
Heeft iemand van jullie tips?
Kippenmais Flavours
- Robert vd Heide
- Berichten: 176
- Lid geworden op: 20-09-2009 18:18
Laatst gewijzigd door Robert vd Heide op 02-05-2011 10:00, 1 keer totaal gewijzigd.
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
Robert, het verband tussen voedingswaarde en attractiviteit zie ik niet zo 1-2-3...
Je zou een zoetstof kunnen toevoegen aan het water waarin je de mais weekt en kookt. Heb ik zelf wel eens gedaan en maakt het hele spul een stuk zoeter. Je zou ook een scheut melasse over de gekookte mais kunnen kieperen, maar dat lost onder water in no-time op en zorgt dus maar even voor extra attractiviteit. Persoonlijk zie ik de noodzaak van het attractiever maken van mais niet zo, maar mocht ik die noodzaak wel zien, dan zou ik geen flavour gebruiken om e.e.a. te bewerkstelligen.
Oh ja, wat langer koken zorgt er voor dat het zetmeel beter vrij komt. Kun je zien aan het barsten van de maiskorrels.
Je zou een zoetstof kunnen toevoegen aan het water waarin je de mais weekt en kookt. Heb ik zelf wel eens gedaan en maakt het hele spul een stuk zoeter. Je zou ook een scheut melasse over de gekookte mais kunnen kieperen, maar dat lost onder water in no-time op en zorgt dus maar even voor extra attractiviteit. Persoonlijk zie ik de noodzaak van het attractiever maken van mais niet zo, maar mocht ik die noodzaak wel zien, dan zou ik geen flavour gebruiken om e.e.a. te bewerkstelligen.
Oh ja, wat langer koken zorgt er voor dat het zetmeel beter vrij komt. Kun je zien aan het barsten van de maiskorrels.
Ik weet het ook allemaal niet...
- gijs beuningen
- Berichten: 234
- Lid geworden op: 02-04-2010 11:57
- Locatie: nmgn
Ik gooi nog wel eens wat knoflookpoeder in het water waarin in de mais week en kook. Je kunt overigens ook geperste knoflook teentjes toevoegen.
- R de Winter
- Berichten: 3066
- Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
- Locatie: JRC Extreme Brolly
- Contacteer:
ik gooi er meestal wat melasse in of wat goedkope stroop/honing....
en zoals mart aangeeft, wat langer koken zodat ze bartsen is ook een optie...
en zoals mart aangeeft, wat langer koken zodat ze bartsen is ook een optie...
Oja joh!!!
- Robert vd Heide
- Berichten: 176
- Lid geworden op: 20-09-2009 18:18
Mart Honen schreef:Robert, het verband tussen voedingswaarde en attractiviteit zie ik niet zo 1-2-3...
.
Mischien heb ik het wel niet helemaal goed geformuleerd zoals ik bedoel, maar omdat het kippenmais geen hoge voedingswaarde heeft, moet het toch een ander pluspunt hebben. Dat bedoelde ik met het atractiefer maken.
- Robert vd Heide
- Berichten: 176
- Lid geworden op: 20-09-2009 18:18
Maar als je de mais zoeter maakt lijkt het mij ook dat je heel gemakelijk brasem op de stek krijgt.
heb het ook wel eens geprobeerd met siroop van rangja. Maar dat trok veel brasem.
heb het ook wel eens geprobeerd met siroop van rangja. Maar dat trok veel brasem.
jij haalt attractiviteit en voedingswaarde door elkaar, Mais heeft niet zoveel voedingswaarde maar is heel attractief door o.a het zetmeel. Ze lusten het (bijna altijd) meteen, dat het geen voedingswaarde heeft is wat anders.
Een vers gebakken stroopwafel is heel attractief, maar heeft geen optimale voedingswaarde.
Een vers gebakken stroopwafel is heel attractief, maar heeft geen optimale voedingswaarde.
Mvg Bas
- Robert vd Heide
- Berichten: 176
- Lid geworden op: 20-09-2009 18:18
Maar het atractiever maken voor "karper". andere flavours willen dan wel helpen om dressuur te doorbreken lijkt mij.
-
- Berichten: 469
- Lid geworden op: 29-04-2010 05:43
Waarom wil iedereen zijn mais toch altijd zoeter maken .
Niks zoeter 4 dagen laten staan ik boek daar de beste vangsten mee.
Niks zoeter 4 dagen laten staan ik boek daar de beste vangsten mee.
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Maak het zo zout als het maar kan plus en scheut kerrie olie erdoorheen.
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Robert,
die flavour zal niet enorm veel voor je doen. Als je dan tóch iets met de dressuur wil doen en die mais, maak 'm dan liever donker gekleurd. Zwarte of bruine voedingskleurstof aan je kookvocht toevoegen en dan zullen je karpers al wat makkelijker azen op de stek.
Voor de rest met je klauwen uit de pan blijven en een paar dagen laten staan. Dat doorkoken wil ook nog wel eens helpen ja. En als je voedingswaarde wil, dan moet je goede bollen nemen.
grueßen auß Amßterdam
die flavour zal niet enorm veel voor je doen. Als je dan tóch iets met de dressuur wil doen en die mais, maak 'm dan liever donker gekleurd. Zwarte of bruine voedingskleurstof aan je kookvocht toevoegen en dan zullen je karpers al wat makkelijker azen op de stek.
Voor de rest met je klauwen uit de pan blijven en een paar dagen laten staan. Dat doorkoken wil ook nog wel eens helpen ja. En als je voedingswaarde wil, dan moet je goede bollen nemen.
grueßen auß Amßterdam
-
- Berichten: 260
- Lid geworden op: 29-01-2002 01:00
- Locatie: Nieuwerkerk a/d IJssel
Mais is een super aas! Waarom? heel goed voor instant visserij, attractief omdat er veel zetmeel uitlekt, zeker als je de mais kookt en een paar dagen laat rijpen.Ook omdat men er niet zoveel meer mee voert en vist in dit bollentijdperk. Wel 1 korrel op de dunne hair doen, soepel (nylon) onderlijntje en haak je 8. Subtiel dus, maar dat is altijd een goede optie. Voedingswaarde, ach ze vinden genoeg natuurlijk voedsel hoor. Succes!
- Robert vd Heide
- Berichten: 176
- Lid geworden op: 20-09-2009 18:18
Bedankt voor de tips mannen!