Kippenmais Flavours


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Robert vd Heide
Berichten: 176
Lid geworden op: 20-09-2009 18:18

30-04-2011 19:03

Hallo beste karpervissers,
Ik ben al een tijdje met kippenmais aan het voeren. Maar aangezien er een lage voedingswaarde in zit en het niet heel atractief is zou ik graag willen weten of 1 van jullie ook goede flavours/atractors weet om de kippenmais wat atractiefer te maken. Om zodanig dresuur te doorbreken.

Heeft iemand van jullie tips?
Laatst gewijzigd door Robert vd Heide op 02-05-2011 10:00, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Mart Honen
Berichten: 1374
Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
Locatie: Breda

30-04-2011 22:57

Robert, het verband tussen voedingswaarde en attractiviteit zie ik niet zo 1-2-3...
Je zou een zoetstof kunnen toevoegen aan het water waarin je de mais weekt en kookt. Heb ik zelf wel eens gedaan en maakt het hele spul een stuk zoeter. Je zou ook een scheut melasse over de gekookte mais kunnen kieperen, maar dat lost onder water in no-time op en zorgt dus maar even voor extra attractiviteit. Persoonlijk zie ik de noodzaak van het attractiever maken van mais niet zo, maar mocht ik die noodzaak wel zien, dan zou ik geen flavour gebruiken om e.e.a. te bewerkstelligen.
Oh ja, wat langer koken zorgt er voor dat het zetmeel beter vrij komt. Kun je zien aan het barsten van de maiskorrels.
Ik weet het ook allemaal niet...
Gebruikersavatar
gijs beuningen
Berichten: 234
Lid geworden op: 02-04-2010 11:57
Locatie: nmgn

01-05-2011 14:04

Ik gooi nog wel eens wat knoflookpoeder in het water waarin in de mais week en kook. Je kunt overigens ook geperste knoflook teentjes toevoegen.
Gebruikersavatar
R de Winter
Berichten: 3066
Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
Locatie: JRC Extreme Brolly
Contacteer:

01-05-2011 16:45

ik gooi er meestal wat melasse in of wat goedkope stroop/honing....

en zoals mart aangeeft, wat langer koken zodat ze bartsen is ook een optie...
Oja joh!!!
Gebruikersavatar
Robert vd Heide
Berichten: 176
Lid geworden op: 20-09-2009 18:18

01-05-2011 17:27

Mart Honen schreef:Robert, het verband tussen voedingswaarde en attractiviteit zie ik niet zo 1-2-3...
.


Mischien heb ik het wel niet helemaal goed geformuleerd zoals ik bedoel, maar omdat het kippenmais geen hoge voedingswaarde heeft, moet het toch een ander pluspunt hebben. Dat bedoelde ik met het atractiefer maken.
Gebruikersavatar
Robert vd Heide
Berichten: 176
Lid geworden op: 20-09-2009 18:18

01-05-2011 17:28

Maar als je de mais zoeter maakt lijkt het mij ook dat je heel gemakelijk brasem op de stek krijgt.
heb het ook wel eens geprobeerd met siroop van rangja. Maar dat trok veel brasem.
Gebruikersavatar
Bas Bro
Berichten: 899
Lid geworden op: 18-02-2007 19:23

01-05-2011 22:36

jij haalt attractiviteit en voedingswaarde door elkaar, Mais heeft niet zoveel voedingswaarde maar is heel attractief door o.a het zetmeel. Ze lusten het (bijna altijd) meteen, dat het geen voedingswaarde heeft is wat anders.

Een vers gebakken stroopwafel is heel attractief, maar heeft geen optimale voedingswaarde.
Mvg Bas
Gebruikersavatar
Robert vd Heide
Berichten: 176
Lid geworden op: 20-09-2009 18:18

02-05-2011 09:59

Maar het atractiever maken voor "karper". andere flavours willen dan wel helpen om dressuur te doorbreken lijkt mij.
Peter andrade
Berichten: 469
Lid geworden op: 29-04-2010 05:43

02-05-2011 14:10

Waarom wil iedereen zijn mais toch altijd zoeter maken :lol:.

Niks zoeter 4 dagen laten staan ik boek daar de beste vangsten mee.
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

02-05-2011 14:13

Maak het zo zout als het maar kan plus en scheut kerrie olie erdoorheen.
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

03-05-2011 11:29

Robert,

die flavour zal niet enorm veel voor je doen. Als je dan tóch iets met de dressuur wil doen en die mais, maak 'm dan liever donker gekleurd. Zwarte of bruine voedingskleurstof aan je kookvocht toevoegen en dan zullen je karpers al wat makkelijker azen op de stek.

Voor de rest met je klauwen uit de pan blijven en een paar dagen laten staan. Dat doorkoken wil ook nog wel eens helpen ja. En als je voedingswaarde wil, dan moet je goede bollen nemen.

grueßen auß Amßterdam
Arend Termorshuizen
Berichten: 260
Lid geworden op: 29-01-2002 01:00
Locatie: Nieuwerkerk a/d IJssel

03-05-2011 12:49

Mais is een super aas! Waarom? heel goed voor instant visserij, attractief omdat er veel zetmeel uitlekt, zeker als je de mais kookt en een paar dagen laat rijpen.Ook omdat men er niet zoveel meer mee voert en vist in dit bollentijdperk. Wel 1 korrel op de dunne hair doen, soepel (nylon) onderlijntje en haak je 8. Subtiel dus, maar dat is altijd een goede optie. Voedingswaarde, ach ze vinden genoeg natuurlijk voedsel hoor. Succes!
Gebruikersavatar
Robert vd Heide
Berichten: 176
Lid geworden op: 20-09-2009 18:18

05-05-2011 09:45

Bedankt voor de tips mannen!
Plaats reactie