het bereiden van tijgernoten
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 20-03-2011 21:15
hoe bereiden jullie de tijgernoten?
-
- Berichten: 39
- Lid geworden op: 16-05-2008 09:30
- Locatie: Gelderland
Ik week ze 24 uur in water met een flinke scheut ranja (aardbei) dat ze goed zoet worden dan ongv uur koken in het zelfde water en klaar.
Je kan zo ook anders zoet maken bijvoorbeeld flesje bruin bier en suiker.
mvg Sietse
Je kan zo ook anders zoet maken bijvoorbeeld flesje bruin bier en suiker.
mvg Sietse
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
Calvin,
Als je in de rubriek "aas" zoekt op "tijgernoten" en vervolgens deze resultaten weer doorzoekt op "bereiden", moet je voldoende te weten kunnen komen om je tijgernoten goed te kunnen bereiden.
Succes...
Als je in de rubriek "aas" zoekt op "tijgernoten" en vervolgens deze resultaten weer doorzoekt op "bereiden", moet je voldoende te weten kunnen komen om je tijgernoten goed te kunnen bereiden.
Succes...
Ik weet het ook allemaal niet...
- rob beniest
- Berichten: 90
- Lid geworden op: 23-08-2007 20:55
- Locatie: zuid holland
24 uur weken
koken driekwartier
in een zwarte emmer met doorschijnende deksel doen
lekker in het zonnetje laten staan een paar dagen(5 a6)
en dan zijn ze goed geslijmt en vangen maar
gewoon neutraal laten geen toevoegingen gebruiken
koken driekwartier
in een zwarte emmer met doorschijnende deksel doen
lekker in het zonnetje laten staan een paar dagen(5 a6)
en dan zijn ze goed geslijmt en vangen maar
gewoon neutraal laten geen toevoegingen gebruiken
als ze me missen ben ik er niet
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 20-03-2011 21:15
bedankt voor alle tips
maar moet ik ze altijd in het zelfde water laten?
over het zoete weten jullie nog meer ervan
alvast bedankt
maar moet ik ze altijd in het zelfde water laten?
over het zoete weten jullie nog meer ervan
alvast bedankt
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 20-03-2011 21:15
en is siroop goed als flavour te gebruiken?
of is suiker goed
of is suiker goed
- leen snoek
- Berichten: 607
- Lid geworden op: 11-11-2010 22:19
Calvin koppelaar schreef:hoe bereiden jullie de tijgernoten?
Na twee mislukte sessies :
1) - 48 uur weken 45 minuten gekookt en dan een paar dagen in een dichte emmer .. niet met de handen in de emmer gaan roeren.. ; wilde niet slijmen, verder wel goed
2) - 48 uur weken 45 minuten gekookt (zwarte tijgers deze keer) begonnen ze alleen maar te schimmelen ..
Laatste keer :
3) - 48 uur weken .. (1,5 kg deze keer) twee handen basterd suiker erin ... uur gekookt.. in de emmer, deksel erop.. en na een dag of wat slijmen als een speer. (waren overigens noten uit dezelfde zak als situatie 1). ; Wellicht heeft de suiker geholpen.. kan komen door het koudere weer?? alhoewel ..de emmer staat binnen en daar is het zo'n 20 graden...
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 20-03-2011 21:15
hoe grootte emmer zouden jullie aanraden voor 1 kilo tijgernoten?
- leen snoek
- Berichten: 607
- Lid geworden op: 11-11-2010 22:19
Calvin koppelaar schreef:hoe grootte emmer zouden jullie aanraden voor 1 kilo tijgernoten?
Ik gebruik het formaat/model frietemmer (in mijn geval specifiek een Pro-line emmer waar bolies inzaten toevallig) van de patatboer. Zou m niet helemaal vol stoppen, maar tot 3/4 kan naar mijn idee zeker.
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 20-03-2011 21:15
maar kan je in de viswinkel gewoon emmers kopen?
is volgens jullie 3 liter emmer genoeg?
alvast bedank!
is volgens jullie 3 liter emmer genoeg?
alvast bedank!
- leen snoek
- Berichten: 607
- Lid geworden op: 11-11-2010 22:19
Calvin koppelaar schreef:maar kan je in de viswinkel gewoon emmers kopen?
is volgens jullie 3 liter emmer genoeg?
alvast bedank!
Ga eens langs bij de lokale frietboer.
PS: Ik hoop niet dat je volgende vraag is of er iemand mee kan gaan ..
- rob beniest
- Berichten: 90
- Lid geworden op: 23-08-2007 20:55
- Locatie: zuid holland
tip als je tijgernoten laat staan(slijmen) zorg ervoor dat ze net onderwaterstaan
met teveel water slijmen ze bijna niet.
af en toe deksel eraf halen om te ontluchten niet met je hande er in
sucses
met teveel water slijmen ze bijna niet.
af en toe deksel eraf halen om te ontluchten niet met je hande er in
sucses
als ze me missen ben ik er niet
- Andre Jacobs
- Berichten: 1974
- Lid geworden op: 29-09-2003 02:00
- Locatie: Finsterwolde
Ik doe het altijd als volgt: ik week ze 48 uur, dan een flink uur koken, vanzelfsprekend op voldoende vocht voor dat uur. Ik gebruik géén toevoegingen whatsoever. Daarna giet ik het over in een emmer waarbij ik de emmer tot bijna vlak onder de rand vul met tijgernoten. Dan giet ik er nog wat kookvocht bij, totdat het hele goedje gelijk aan de rand van de emmer staat. Voordat ik de deksel erop doe, en daar zit 't em in volgens mij, doe ik er een laag huishoudfolie over. Op die manier slijmt het mega snel bij mij en krijg je niet zo'n vieze schimmellaag op het water.
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 20-03-2011 21:15
hallo
bedankt voor alle tips
ik heb ze paar dagen geleden gemaakt en dee
er een blikje energie doorheen roken erg zoet
en 5 karpers ermee gevangen
bedankt voor alle tips
ik heb ze paar dagen geleden gemaakt en dee
er een blikje energie doorheen roken erg zoet
en 5 karpers ermee gevangen
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Moet niet gekker worden.
Wat is het volgende? Wodka red Bull erdoorheen? Of bacardi mojito
Wat is het volgende? Wodka red Bull erdoorheen? Of bacardi mojito
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
- leen snoek
- Berichten: 607
- Lid geworden op: 11-11-2010 22:19
leen goudappel schreef:Moet niet gekker worden.
Wat is het volgende? Wodka red Bull erdoorheen? Of bacardi mojito
Ach, vissen gaan daar in ieder geval niet met een dubbele tong van praten
Maare.. 5 vissen.. da's mooi .. foto's?
Geeft maar eens aan dat de karper nu echt los is gekomen. Mijn "huis koi" in de sloot hier is ook weer druk rondjes aan het maken
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Mooie vis!
En top onthaak mat!
En top onthaak mat!
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 20-03-2011 21:15
bedankt!
sorry dat de foto zo groot is
ik weet niet hoe ik hem kleiner zou moeten maken
sorry dat de foto zo groot is
ik weet niet hoe ik hem kleiner zou moeten maken
- jelmer de winter
- Berichten: 527
- Lid geworden op: 24-01-2010 12:45
- Locatie: groningen
zou je de tijgernoten ook 24 uur kunnen weken en dan een uurtje koken want ik dacht dat je ze 48 uur moest weken
en dan nog 3 kwartier koken dus twijfel nu een beetje
Groet Jelmer
en dan nog 3 kwartier koken dus twijfel nu een beetje
Groet Jelmer
everyone go fishing
ik maak vaak typfouten
ik maak vaak typfouten
- Patrick lamers
- Berichten: 855
- Lid geworden op: 02-01-2011 19:52
- Locatie: Toldijk
Welke mat is dat? Mat ziet er goed ut, vis ook trwns
Boeruhhhhhhhhhhh
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
jelmer de winter schreef:zou je de tijgernoten ook 24 uur kunnen weken en dan een uurtje koken want ik dacht dat je ze 48 uur moest weken
en dan nog 3 kwartier koken dus twijfel nu een beetje
Groet Jelmer
Ja dat kan wel.
- jelmer de winter
- Berichten: 527
- Lid geworden op: 24-01-2010 12:45
- Locatie: groningen
ok bedankt
everyone go fishing
ik maak vaak typfouten
ik maak vaak typfouten