Je kan ze gewoon aan je Hair bevissen dmv een lusdoorlus montage.
Ook kan je het vermalen (of plat slaan : ) en als ingrediënt bij je boilies gebruiken.
Het grof vermalen stukjes kun je ook gewoon spoeden natuurlijk
Edit: ja ze zinken
Het Grote Supermarkt topic.Met hopelijk veel praktische tips
- bart bosch
- Berichten: 1121
- Lid geworden op: 30-11-2009 14:59
- Locatie: Stekkenpezer!
- Contacteer:
MVG, Bart Bosch.
- Lennart Zoeter
- Berichten: 199
- Lid geworden op: 26-03-2011 09:58
- Locatie: Bergen op Zoom
sander van thiel schreef:Over die forlic brokken hoor ik veel,Zijn ze drijvend wat? of moet je ze juist als ingredient gebruiken?
ik wilde nu ook boilies met frolic gaan maken omdat ze hier in de buurt toch meer met hartig vangen. schijn goed te werken. hoe ze los bruikbaar zijn weet ik niet. wel heb je tompoes variantjes (kattebrokken) die zijn drijvend en daar kun je mee freelinen, met een dobber, etc.
sander van thiel schreef:http://www.raven.nl/nl/product/witvis/1780_visvoeders/evezet/vislokvoeders/evz7160444/
Hier de link
bedankt.
alleen kan ik misschien beter bij een molen bestellen, ver van de pers. XD
wel zijn bij raven de verzendkosten minder.
een molen in de buurt hebben we hier niet.
mark berk schreef:griesmeel kun je gewoon bij de appie kopen...
hier dus niet...
2012
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
- Mathieu de Witte
- Berichten: 739
- Lid geworden op: 25-02-2005 14:14
- Locatie: 's-Gravenpolder
Kijk eens bij het koopmans schap bij de pudding(aroma's).
Grote kans dat 1 van de supers in jouw buurt die er tussen heeft staan! Moet haast wel, zelfs in de minder gesorteerde super
Ontopic:
- Smacsmacsmacsmac, voor op de pen! (of de ''merkloze'' lunchworst variant)
- Olijfolie/zonnebloemolie door de eieren; rolt je mix prima door en heeft ook een aangename smaak!
Gr.
Grote kans dat 1 van de supers in jouw buurt die er tussen heeft staan! Moet haast wel, zelfs in de minder gesorteerde super
Ontopic:
- Smacsmacsmacsmac, voor op de pen! (of de ''merkloze'' lunchworst variant)
- Olijfolie/zonnebloemolie door de eieren; rolt je mix prima door en heeft ook een aangename smaak!
Gr.
Volg The Carp Brothers Incorporated op facebook! --> Link
Carp Brothers Incorporated the movie! : http://youtu.be/paFsduV61_E
Carp Brothers Incorporated the movie! : http://youtu.be/paFsduV61_E
- bart bosch
- Berichten: 1121
- Lid geworden op: 30-11-2009 14:59
- Locatie: Stekkenpezer!
- Contacteer:
vorig jaar met een maat paar kilo frolic boilies gemaakt, waren erg stug dus het was niet makkelijk om te rollen. Overigens nog wel lekker vis op gevangen op 1 watertje. Naar het recept zal ik nog eens zoeken, ligt nog ergens in de garage!
MVG, Bart Bosch.
- Lennart Zoeter
- Berichten: 199
- Lid geworden op: 26-03-2011 09:58
- Locatie: Bergen op Zoom
Mathieu de Witte schreef:Kijk eens bij het koopmans schap bij de pudding(aroma's).
Grote kans dat 1 van de supers in jouw buurt die er tussen heeft staan! Moet haast wel, zelfs in de minder gesorteerde super
Gr.
ja amandelgriesmeelpudding met dus iets van 50 gram inhoud.
dat is niet echt wat ik nou zoek...
ik zoek gewoon de griesmeel zonder smaak (om pap mee te maken ofzo).
2012
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
-
- Berichten: 17
- Lid geworden op: 03-08-2010 00:18
- Locatie: Houten
Ik en Sander van Thiel hebben net even een leuk voer gemaakt (en VEEL)
we hadden
4 kg paneer meel
2 kg tarwe bloem
3.2kg maria koekies
4 kg droge tonijn katten brokken
2 boeren roomboter cakes:D
cake, kattenbrokken en koekjes door de blender, alles in een 25 en 17 liter emmer van Sensas gedaan en mengen
offtopic: het doet vrij veel pijn aan je oren als je teveel kattenbrokken in het blenderbakkie doet.
ik heb zelf nog copre melasse toegevoegd en wat gries en maismeel.
sorry maar vond het zo leuk om te doen:P
dit is de 17 liter emmer tot aan de rand vol.
we willen het gaan gebuiken voor het witvissen. maar waarom zouden we het ook niet gebruiken voor de method feeder.
eventueel mais en pellets toevoegen en vissen maar
we hadden
4 kg paneer meel
2 kg tarwe bloem
3.2kg maria koekies
4 kg droge tonijn katten brokken
2 boeren roomboter cakes:D
cake, kattenbrokken en koekjes door de blender, alles in een 25 en 17 liter emmer van Sensas gedaan en mengen
offtopic: het doet vrij veel pijn aan je oren als je teveel kattenbrokken in het blenderbakkie doet.
ik heb zelf nog copre melasse toegevoegd en wat gries en maismeel.
sorry maar vond het zo leuk om te doen:P
dit is de 17 liter emmer tot aan de rand vol.
we willen het gaan gebuiken voor het witvissen. maar waarom zouden we het ook niet gebruiken voor de method feeder.
eventueel mais en pellets toevoegen en vissen maar
-
- Berichten: 704
- Lid geworden op: 20-01-2010 20:39
- Locatie: Houten
Plakken doet het wel
Dus voor de method ideaal.
Dus voor de method ideaal.
vissen 2014
schub 1
spiegel 1
brasem 6
zeelt 1
schub 1
spiegel 1
brasem 6
zeelt 1
-
- Berichten: 303
- Lid geworden op: 30-01-2011 17:08
frolic is topspul.zowel gemalen in de boiliemix als gewone brok(die zinkt)
alleen is het wel dermate wateroplosbaar dat ik niet boilies zou maken met alleen maat frolic en en een bindertje.
wat bij mij werkte: 40 % gemalen frolic
30 %griesmeel
30%volkoren broodmeel
alles van de c1000,ik maakte niet heel veel van deze knikkers,voeren deed ik immers gewoon met de brokken!
boilies in principe alleen voor aan de haak ,dus met een pondje mix kom je al een heel eind.verder kun je de ongekookte balletjes ook nog wat plat maken zodat ze helemaal niet meer van een echt brokkie te onderscheiden zijn
alleen is het wel dermate wateroplosbaar dat ik niet boilies zou maken met alleen maat frolic en en een bindertje.
wat bij mij werkte: 40 % gemalen frolic
30 %griesmeel
30%volkoren broodmeel
alles van de c1000,ik maakte niet heel veel van deze knikkers,voeren deed ik immers gewoon met de brokken!
boilies in principe alleen voor aan de haak ,dus met een pondje mix kom je al een heel eind.verder kun je de ongekookte balletjes ook nog wat plat maken zodat ze helemaal niet meer van een echt brokkie te onderscheiden zijn
- Lennart Zoeter
- Berichten: 199
- Lid geworden op: 26-03-2011 09:58
- Locatie: Bergen op Zoom
haha,
heel de stad doorgereisd naar alle supermarkten, loop ik de eerste beste toko binnen en ze hebben alles wat ik zoek.
echt een boilie paradijs daar. ze hebben zo veel ingredienten om toe te voegen aan de boilie maar ook voor de basismix.
welnu hier is mijn recept die ik voor frolic boilies had bedacht.
- maismeel 20% (€1,95 per kilo: 1,95 x 0,2 = €0,39)
- griesmeel 15% (€1,39 per kilo: 1,39 x 0,15 = €0,21)
- sojameel 15% (€4,70 per kilo: 4,70 x 0,15 = €0,71)
- CeDe eivoer 20% (€3,40 per kilo: 3,40 x 0,2 = €0,68)
- frolic 30% (€2,69 per kilo: 2,95 x 0,3 = €0,89)
- 10 gram zout per kilo droge mix
- een eetlepel vleeskruiden per kilo droge mix (of misschien knoflookpoeder)
- 8/9 eieren (€1,59 voor 10 eieren: 0,159 x 9 = €1,43)
- 50 ml knoflooksaus (€0,79 per 250 ml: 0,79 : 5 = €0,16)
- 30 ml zonnebloemolie
in totaal voor 1 kilo boilies dus €4,47 met veel afgerond naar boven. laten we maar zeggen €4,50 per kilo boilies. dat lijkt mij een redlijke prijs.
als iemand nog tips of aanvullingen heeft op mijn recept. ze zijn meer dan welkom.
EDIT: ik had nog een vraag: moet je de brokken laten drogen voor je ze in de blender dooit of maakt dat niet uit?
heel de stad doorgereisd naar alle supermarkten, loop ik de eerste beste toko binnen en ze hebben alles wat ik zoek.
echt een boilie paradijs daar. ze hebben zo veel ingredienten om toe te voegen aan de boilie maar ook voor de basismix.
welnu hier is mijn recept die ik voor frolic boilies had bedacht.
- maismeel 20% (€1,95 per kilo: 1,95 x 0,2 = €0,39)
- griesmeel 15% (€1,39 per kilo: 1,39 x 0,15 = €0,21)
- sojameel 15% (€4,70 per kilo: 4,70 x 0,15 = €0,71)
- CeDe eivoer 20% (€3,40 per kilo: 3,40 x 0,2 = €0,68)
- frolic 30% (€2,69 per kilo: 2,95 x 0,3 = €0,89)
- 10 gram zout per kilo droge mix
- een eetlepel vleeskruiden per kilo droge mix (of misschien knoflookpoeder)
- 8/9 eieren (€1,59 voor 10 eieren: 0,159 x 9 = €1,43)
- 50 ml knoflooksaus (€0,79 per 250 ml: 0,79 : 5 = €0,16)
- 30 ml zonnebloemolie
in totaal voor 1 kilo boilies dus €4,47 met veel afgerond naar boven. laten we maar zeggen €4,50 per kilo boilies. dat lijkt mij een redlijke prijs.
als iemand nog tips of aanvullingen heeft op mijn recept. ze zijn meer dan welkom.
EDIT: ik had nog een vraag: moet je de brokken laten drogen voor je ze in de blender dooit of maakt dat niet uit?
2012
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
- Lennart Zoeter
- Berichten: 199
- Lid geworden op: 26-03-2011 09:58
- Locatie: Bergen op Zoom
gisteren mijn frolic boilies gedraaid en gestoomd.
ze zijn in ieder geval niet als mijn vorige bollen zo hard als beton. XD
het recept is wel iets aangepast als wat er boven staat:
voor ongeveer 2,5 kilo
-900 gram frolic
-400 gram maismeel
-300 gram sojameel
-300 gram CeDe eivoer
-300 gram tarwegriesmeel
- 20 gram zout
- 12 gram knoflookpoeder (meer had ik niet)
-250 ml knoflooksaus
-16 eieren
-60 ml zonnebloemolie
daarna 4,5 minuut gestoomd, ze zien er nu prima uit hoewel sommige een klein beetje aanvoelen als rubber (dat gaf veel lol toen ze ook nog bleken te stuiteren XD)
tip: marmite is een goede boilie dip
ze zijn in ieder geval niet als mijn vorige bollen zo hard als beton. XD
het recept is wel iets aangepast als wat er boven staat:
voor ongeveer 2,5 kilo
-900 gram frolic
-400 gram maismeel
-300 gram sojameel
-300 gram CeDe eivoer
-300 gram tarwegriesmeel
- 20 gram zout
- 12 gram knoflookpoeder (meer had ik niet)
-250 ml knoflooksaus
-16 eieren
-60 ml zonnebloemolie
daarna 4,5 minuut gestoomd, ze zien er nu prima uit hoewel sommige een klein beetje aanvoelen als rubber (dat gaf veel lol toen ze ook nog bleken te stuiteren XD)
tip: marmite is een goede boilie dip
2012
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )