Aangezien de boilieprijs per kilo toch aardig hoog is heb ik besloten dat ik ze graag zelf wil draaien. een vorige keer was er iets niet helemaal goed gegaan met de flavour (ik had gewoon siroop gebruikt maar het rook/smaakte nergens naar).
nu heb ik me nog meer verdiept in de boiliedraaikunsten (ik wist niet hoe je het anders het best kon noemen ).
uiteindelijk ben ik op het volgende recept uitgekomen:
Basismix
-griesmeel 30%
-maismeel 30%
-eivoer (CeDe) 20%
-gemalen hennep 5%
-dextrose 5%
-puddingpoeder 10%
vloeibare delen
-9/10 eieren per kilo
-20 ml zonnebloemolie per kilo
-10 ml flavour per kilo
zou dit een aardig boilierecept kunnen zijn?
ik wil graag zoete bollen hebben maar weet nog niet wat voor flavour ik ga gebruiken.
alvast bedankt.
boilie recept
- Lennart Zoeter
- Berichten: 199
- Lid geworden op: 26-03-2011 09:58
- Locatie: Bergen op Zoom
2012
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
- kevin bogers
- Berichten: 73
- Lid geworden op: 24-03-2011 21:57
- Locatie: breda
mais in de blender gooien
of andere spul wat zoet is
ga een beetje met je fantasie spelen kan helemaal geen kwaad;)
of andere spul wat zoet is
ga een beetje met je fantasie spelen kan helemaal geen kwaad;)
t Mag vloeien, ‘t mag ebben’ Die niet waagt zal 't niet hebben.
- Lennart Zoeter
- Berichten: 199
- Lid geworden op: 26-03-2011 09:58
- Locatie: Bergen op Zoom
met siroop durf ik het niet meer te proberen.
ik ga in ieder geval voor een grove bol CeDe eivoer zodat de lokstoffen goed uitlekken.
ik heb ook al eens iets gelezen over 50% suiker 50% honing. mischien is dat te gebruiken. maar kan ik dan niet beter de dextrose weglaten?
en ik ben er ook nog niet helemaal achter wat scopex is. misschien dat iemand mij kan vertellen waar de scopex flavour ongeveer naar ruikt?
ik ga in ieder geval voor een grove bol CeDe eivoer zodat de lokstoffen goed uitlekken.
ik heb ook al eens iets gelezen over 50% suiker 50% honing. mischien is dat te gebruiken. maar kan ik dan niet beter de dextrose weglaten?
en ik ben er ook nog niet helemaal achter wat scopex is. misschien dat iemand mij kan vertellen waar de scopex flavour ongeveer naar ruikt?
2012
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
-
- Berichten: 90
- Lid geworden op: 17-06-2010 13:07
ik vind scopex altijd ruiken naar deeg voor koekjes ofzo...
in elk geval lekker zoet
in elk geval lekker zoet
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
Interesting Fact
Did you ever wonder where the name Scopex came from? Virtually every bait company in existence has a Scopex flavour in their range, but the man behind the original word and product was none other than Crafty Carper contibutor and carp angling legend, Rod Hutchinson. Rod told Crafty:
"The name Scopex came whilst I was testing some flavours mane, many years ago. I tested hundreds of different flavours before I came up with those that I wanted to use in my range, and most were very easy to name since they already had names like strawberry, maple etc, etc. One flavour in particular, though, didn't have a name. It was just a sample I recieved. The thing was when I tested it, everything seemed to like it; the roach, bream, tench, you name it, all went mad for this flavour. It had a wide scope of fish interested in it so I decided to base the name around this fact. I added the X to the end of SCOPE just to add a bit of mystery, because the flavour was a mystery really in that it didn't have a name."
Als je voor een zoete bol gaat, zou ik een dosis zoetstof zeker niet achterwege laten. Vind ik zelf belangrijker dan de flavour. Ik zou persoonlijk het puddingpoeder vervangen door vitamealo of iets van dien aard. Maar da's slechts mijn voorkeur.
Misschien is het idee het grote receptentopic "effe" door te lezen, staat een hele hoop nuttige informatie over allerlei soorten mixen in...
Ik weet het ook allemaal niet...