dynamitebaits - sardine-anchovy


Plaats reactie
Ronald Wieberdink
Berichten: 111
Lid geworden op: 09-08-2010 21:10
Locatie: Elspeet

16-02-2011 19:49

Hoi,

Ik vis nu ook regelmatig met de fishmeal bolies van dynamite, die gele zakken. dit is erbij gekomen als vis bolies:

http://www.dynamitebaits.com/products/p/sardine-anchovy

dat lijkt mij wel heel vissig, misschien te of kan dat niet :-)

Groeten, Ronald
als je te lelijk bent voor het strand en te dom voor de bibliotheek, blijf dan lekker thuis.
jesse de boitselier
Berichten: 64
Lid geworden op: 09-05-2010 19:44

16-02-2011 20:41

vanaf 10 graden beginnen vissen met vis, daarvoor hou ik het bij zoet of een creamige smaak.

grtzz
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

16-02-2011 20:45

En vanwaar deze logica?

Vanaf 10 graden zullen ze weer wat gaan eten....Maar beginnen met vismeel bollen als eerst te pakken?
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

18-02-2011 06:33

Als ik zo de berichten van Jesse bekijk zit er een hoop boekjeswijsheid tussen. Te zien aan de vragen die hij uiteindelijk zelf stelt. Maakt ook niet uit verder, valt wel op.

Ik heb die Sardine/Anchovy eens geproefd enzo op de beurs, en vond het wel een zoutig bolletje. Als ik voor één van de nieuwe Dynamites zou gaan zou het zeker deze worden.

Aan de TS:

Wat bedoel je met TE vissig? Wij visten wel eens met 90%vismeelballetjes, vol met Sense Appeal Shellfish en een dikke scheut Swan Mussel. Rolt voor geen meter, maar ving wel als een tiet ;).

Na het zien van een bepaalde aflevering Mythbusters ben ik ook eens na gaan denken over kruidige troep. Die witte haaien hadden onder water geen enkele last van Habanero's. En die hebben een behoorlijk capsaine-getal, blaagh. Hoe dit zit met kurpels heb ik geen idee, maar ik denk toch dat een onderwaterfactor er wel enig iets mee te maken heeft:

"But the location of the capsaicin is inside of peppers -- not on the outside -- so that pokes some holes in Aztec theory. When you slice open a pepper, you find the capsaicin glands between the colored flesh (yellow, green, red or orange, depending on the variety) and the placenta, or the mealy, whitish part you usually slice off before eating. That said, stringing peppers behind a boat might only do as much good as a pelting a shark with them.

Can chilies repel sharks?

Some people have proposed using that hotter than hot capsaicin extract for use against sharks. The idea behind one Capsicum shark repellent patent is essentially a pepper spray for sharks. Delivering a shot of Capsicum juice at a shark would irritate the fish's gill membranes and nerves across its entire body [source: Matos and Romero]. Similar types of repellents have worked with terrestrial pests, such as deer and even bears. However, the patent application has yet to be approved, calling the invention into question.

Because of the sharks' sensory organs and the dilution of capsaicin in the water, it doesn't seem likely that the pepper spray would deter the fish. Their noses don't open into their respiratory systems like humans, meaning any spicy water would not enter through the nostrils [source: Parker]. They also wouldn't ingest the water because they extract oxygen from it then release it through their gills [source: Parker]. Finally, their eyes have dual eyelids and a protective membrane to keep their peepers safe.
"

De keer dat ik een naar een pizzasoort vernoemd bolletje van een niet nader te noemen aasfirma proefde dacht ik ook van: Sodeju, maar vangen dat die krengen deden niet normaal. En aan de pulp te zien die ze uitscheten hadden ze er genoeg van op :P
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Ronald Wieberdink
Berichten: 111
Lid geworden op: 09-08-2010 21:10
Locatie: Elspeet

18-02-2011 20:31

hoi,

dank voor je uitgebreide reactie. ik vis nu eigenlijk met twee soorten dynamite bollen, in het voorjaar de aardbei / roomijs en wat verder in het jaar de vismeel bolie.

voor al die eerste levert me in het voorjaar veel vis op, en die vind ik niet heel sterk ruiken. ik kies meestal voor bolies met een wat subtielere smaak en geur, weet niet zo goed waarom eigenlijk.

vandaar wellicht dat ik bang was dat die sardine - ansjovis combi wat teveel van het goede was, maar zout zijn karpers ook gek op. ik ga hem in ieder geval proberen.

groeten, ronald
als je te lelijk bent voor het strand en te dom voor de bibliotheek, blijf dan lekker thuis.
Plaats reactie