Mijn tijgernoten slijmen niet! Hoe kan dit?


Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

06-11-2010 19:21

Alsof die schimmel zo erg is op het water oppervlakte in de emmer? Nee want schep het eraf en je kan er gewoon mee vissen.
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Raymond Kimenai
Berichten: 136
Lid geworden op: 28-11-2009 13:05

06-11-2010 19:29

helemaal mee eens...Maar liever helemaal geen schimmel.
joey kouwenhoven
Berichten: 136
Lid geworden op: 21-06-2004 00:01
Locatie: Delft

12-12-2010 19:38

je moet ze weken 24uur... dan koken in schoon water dus het weekvocht niet koken... na het koken weer terug gooien in het weekvocht en de volgende dag is het zo slijmerig als het maar zijn kan! Maar zoals hier word aangegeven... een water met een bestand van veel klein vis, kan je beter een ander aas nemen.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

12-12-2010 19:43

ben ik het niet mee eens,als ik op een water vis vang ik gewoon vissen onder de 10 kilo bij de vleet,zelfs brasems pak je op tijgernoten.
ook hoef je tijgernoten niet perse voor te weken,gewoon een uur koken en 24 uur laten staan is voldoende,zo doe ik het al jaren en slijmen doen ze bij mij altijd.je moet er gewoon niet met je vingers aan komen.je vingers bevatten bacterien die het slijmproces laten stoppen.
joey kouwenhoven
Berichten: 136
Lid geworden op: 21-06-2004 00:01
Locatie: Delft

12-12-2010 20:37

Dat bedoel ik juist... mijn ervaring en dan heb ik het met name op 'openwater' vang je met tijgernoten sneller kleine vis en met knikkers eerder groten...
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

12-12-2010 20:51

Ow zo,ik dacht dat je bedoelde dat kleine vissen dit niet makkelijk opnamen.welja het is algemeen bekend via internet en dergelijke dat boilies de meest dikke vissen opleveren.
toch is dat niet helemaal waar vind ik.
sommige vissen vang je namelijk niet op boilies,die vang je alleen op paricles of ander afwijkend aas.

in een water dat een vismaat van mij al meer dan 20 jaar bevist is dat wel gebleken in alle jaren.
er is een specifieke rijenkarper van om en nabij de 18 kilo.
deze vis is er nog nooit uitgekomen op een boilie waarvan wij en de vele kennisen op dat water afweten,
deze vis is een echte particle vreter zoals wij hem noemen.

zo zijn er nog wel meerdere voorbeelden te noemen.ik heb zelf persoonlijk toch meer dan de helft van mijn 30+ vissen op particles gevangen.
in mijn ogen maakt het niet zo zeer veel uit en is er geen concreet aasje wat meer dikke vissen pakt.
mijn dikste vis heb ik overigens gevangen op 4 nep hennepjes met een nep maisje erboven op.

ook merk ik op een bepaald water dat er een week kan zijn dat je op particles vissen pakt,waarna de week erop het weer lijkt dat de vissen ineens fysiek gericht zijn op bollen en de particles er voor joker op de bodem liggen. vandaar dat ik ook vaak van aas verander in korte instant sessies,

zelf vind ik dit het mooiste aan vissen.het wanhopige nadenken over wat je fout doet,en waarom het die ene keer wel zo goed ging.je weet het nooit.het blijft als een soort casino.je gokt er wat op los.je kent de basis,en als die basis goed is weet je eigenlijk dat je voor 100 procent goed zit te vissen.zodra de aanbeten uitblijven weten we het niet meer.heerlijk ! voor eens en altijd karpervisser !

het is geen hobby meer,het is een obsessie die me mijn leven bij blijft !
joey kouwenhoven
Berichten: 136
Lid geworden op: 21-06-2004 00:01
Locatie: Delft

13-12-2010 19:10

Klopt helemaal... Op dressuur wateren pak ik ook eerder een tijgernoot of particle... Ik weet niet waar de topicstarter zoal vist maar op openwater heb je hier dus je tip.
Maarten Achterhuis
Berichten: 162
Lid geworden op: 16-10-2010 10:52

14-12-2010 15:03

waar ik zal al vis?

Vaak op mijn thuis water een vijver van een kleine hectare groot.
Is veel hengeldruk op het water vooral op een mooie zomerdag.

Maar bedankt voor de tip!
Gebruikersavatar
Bas Bro
Berichten: 899
Lid geworden op: 18-02-2007 19:23

14-12-2010 22:26

in NH maarten?, dan heb ik een idee
Mvg Bas
jordy paauw
Berichten: 6
Lid geworden op: 09-11-2010 18:42

31-01-2011 20:34

ik week mijn tijgernoten altijd 48 uur.
daarna kook ik ze in het kookvocht met een klein pakje stroop.
w8 tot het gaat slijmen en klaar om te vissen. kheb er veel succes mee gehad.

mvg. Jordy :P
Gebruikersavatar
Kees Verheij
Berichten: 2866
Lid geworden op: 09-12-2005 20:49

31-01-2011 22:49

Dat weken is helemaal niet nodig hoor, meteen koken, minimaal een half uurtje en dan nog zo'n 2 dagen in het kookvocht laten staan.
The human spirit needs places where nature has not been rearanged by the hand of man.

http://www.canadiancarpsafari.com : rivieravontuur in het groot!
jordy paauw
Berichten: 6
Lid geworden op: 09-11-2010 18:42

01-02-2011 18:32

mijn tijgers beginne te slijmen maar ook zuur te worden...
kan ik ook gewoon het slijm van de tijgers in een apparte emmer doen en de tijgers zoet koken in een pan met nieuw vers water met wat suiker en vervolgens weer in het slijm terug zetten :lol:
graag antwoord.

mvg. Jordy
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

01-02-2011 18:41

ik zou zeggen proef dat slijm eens,als dat niet zoet is !!