Vogelvoer//CeDe eivoer


Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

13-10-2010 21:10

naar mijn idee lost het gewoon op in koud water.
iemand die dit kan bevestigen ?


wat ik wel 100 procent zeker weet is dat lammertjesmelk in ieder geval de lekkerste romige smaak heeft.( ja ik proef dat soort dingen zelf )
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

13-10-2010 21:25

Klopt Rik, smaak heerlijk romig. Maar kijk maar eens op die emmers daar staat het wel op ;)

ik heb een emmer sprayfo lam met roze etiket.

Net even gekeken 65 graden zelfs.

Remco magere melkpoeder kun je gewoon in de supermarkt kopen.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

13-10-2010 21:50

maar ik koop het gewoon in de vee voeder industrie he.waarschijnlijk ander spul ?
Gebruikersavatar
Remco Kooi.
Berichten: 118
Lid geworden op: 17-02-2010 17:27
Locatie: Gaanderen

14-10-2010 07:54

Ik had dus ook al een emmer gehaald van sprayfo lam, nu lees ik het etiket en idd 65graden.
Dus kan dit net zo goed in de container gooien?? Of heeft het toch nog wel een meerwaarde in een bol?
En Rik, ik denk dat lammertjesmelk poeder allemaal het zelfde werken kwa oplossing?!

greetz
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

14-10-2010 10:00

@Rik, dat is het zelfde spul ;)

Nee joh niet weggooien, wat Rik zegt het heeft een mooie romige smaak en zit vol met pitamientjes en andere voedingsstoffen om je bol wat meer voedingswaarde te geven.

Je hebt ook nog lam melk met geel etiket die bij een lagere temp. oplost. maar die zit rond de 40 graden geloof ik.

Vitamealo heb je ook nog, ik weet niet bij welke temp die oplost in water.

Wil je je bol meer attractie geven onder water dan werkt magere melkpoeder heel goed. Soyamelk is ook nog een optie.

Gaat het je om aminozuren dan kun je die beter toevoegen na het kookproces. Bijv. sprayen met een plantenspuit als ze droog zijn.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

14-10-2010 11:21

maar is het niet zo dat wanneer het kook proces geweest is dat de lammermelk in werking is gaan treden met oplossen ?
eb dat die na afkoeling weer verder oplost indien in contact met water ?
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

14-10-2010 12:18

Het oplossen van een stof heeft onder andere te maken met het verzadigingspunt. Het verzadigingspunt kan toenemen met een stijgende temepratuur. Indien de temperatuur (65°C) bereikt wordt, zal de lammermelk volledig oplossen tot een verzadigingspunt bereikt is. Bij lagere temperaturen ligt dit verzadigingspunt veel lager.
Met het blote oog lijkt het erop dat de lammermelk niet oplost. In realiteit zal er altijd een bepaalde hoeveelheid opgelost worden, dit zal slechts in beperkte mate zijn.
Gebruikersavatar
Remco Kooi.
Berichten: 118
Lid geworden op: 17-02-2010 17:27
Locatie: Gaanderen

15-10-2010 21:46

allemaal in iedergeval bedankt! ben weer een heel stuk wijzer geworden op bollen gebied!!