Mijn probleem is met mijn boilies te drogen ,
de buitenkant droogt wel maar de binnen kant nie waardoor mijn boilies namelijk beginne te stinke , die geur steekt ver over mijn flauver . heb ze al 2 a 3 dagen laten drogen maar niks helpt in de wind , uit de wind....
dit is mijn recept : 250 gr maismeel
250 gr vismeel
250 gr tarwegriesmeel
250 gr sojameel (vet)
50 gr robin red
11 eieren
kunnen jullie mij helpen wat ik hier aan kan doen voor da niet meer te laten stinken
drogen binnenkant van boilies
-
- Berichten: 14
- Lid geworden op: 18-11-2007 20:28
- Locatie: kerkenhoek 17 beveren
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
Kook/stoom je ze wel lang genoeg? Als dat deeg blijft met eieren erin kan dat wel eens voor stinken zorgen..
Verder, na een dagje drogen de vriezer in..
Verder, na een dagje drogen de vriezer in..
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
-
- Berichten: 14
- Lid geworden op: 18-11-2007 20:28
- Locatie: kerkenhoek 17 beveren
IK kook ze tot ze helemaal bovendrijven dan neem ik ze er uit
- ferenc van de vorstenbosc
- Berichten: 3043
- Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
- Locatie: lisse
- Contacteer:
Langer koken,hierdoor word de "korst" dikker en verdwijnd de zachte binnenkant.Wel apart...mijne laat ik al jaren zacht aan de binnenkant en heb nog nooit gehad dat ze gingen stinken.
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
verse bestanddelen en verse eieren, ook wel belangrijk. maar is het stinken, of overdadig ruiken? heb je er al eens mee gevist? het zijn natuurlijk geen potpourri-mandjes hè?
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
inderdaad apart dat ze gaan stinken.mijn bollen laat ik ook vaak wat nattig aan de binnenkant.ik heb ook vaak wat zachtere boilies.maar als je dit weg wilt hebben inderdaad langer koken.haal steeds 1 boilie op een bepaald tijdstip eruit na het drijven.maak blaadjes met 1 minuut 2 minuut 3 minuut.en leg hier na het bovendrijven van de boilies 1 voor 1 een boilie op.dan kan je dus later bekijken wat de juiste tijd is van je kooktijd.
- Richard Mol
- Berichten: 436
- Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
- Locatie: Westfriese carp scene
- Contacteer:
bij mij ook een onbekend fenomeen droog je ze wel op een droge plek??? liet ze voorheen wel eens in me tuinschuurtje drogen en omdat daar geen kachel hangt en het buiten fris is krijg je ook een vochtige lucht binnen en dan blijft de boilie iets vochtig en dan krijg je zulke stinkkeutels idd anders ken je mij lek schiete
grtz rich
grtz rich